Actualitate
Remember 19 septembrie 1990 – Presa acum 30 de ani
Opoziţia, la centru?
Ntiunea de opoziţie a cunoscut inţeresante şi neaşteptate evoluţii, in viaţa noastră politică postrevoluţionară. A fost, mai întâi, opoziţia generală faţă de Ceauşeseu şi faţă de sistemul său de opresiune generalizată, opoziţie reunită spontan sub titulatura Frontului Salvării Naţionale. Momentul piruetei irontiste spre cursa electorală a constituit, din cărămizile partidelor „istorice” revenite la viaţă printr-o susţinută respiraţie artificială, zidul unei opoziţii ce se reclama din demersul anticomunist al unei suspiciuni crescînde la adresa orientării politice a formaţiunii ce s-a autoconsiderat o emanaţie a revoluţiei. Activismul susţinut, accentele de agresivitate şi, nu o dată violenţa reacţiilor şi luărilor de poziţie ale opoziţiei au avut rezultatul paradoxal al întăririi rîndurilor Frontului cu toate acele categorii, mai mult sau mai puţin sociale, care vedeau în programele şi stilul opoziţiei o ameninţare sau un risc pentru condiţia pe care nu doreau să şi-o schimbe. Accentele acute ale unei campanii electorale caracterizate prin intoleranţă – nu numai în limbaj – a generat constituirea unei opoziţii faţă de opoziţie! Frontul a traversat furcile caudine ale alegerilor cu majoritatea copleşitoare pe care i-a conferit-o un electorat extrem de eterogen, în cadrul căruia se întîlneau, la un moment dat, cele mai puţin compatibile culori şi orientări, ilustrind evantaiul politic de la o extremitate la alta a sa. S-a creat astfel senzaţia unui organism solid, un soi de tăvălug care nu trebuia decît să vrea pentru a strivi orice tendinţă contrară. Lunile de exercitare a puterii de către reprezentanţii Frontului: nu au făcut, însă, decît să ilustreze inconsistenţa sa structurală, fragilitatea alianţelor şi a poziţiei sale. Guvernul – mai liberal decît… liberalii înşişi – a avut şi are de înfruntat o serioasă opoziţie tocmai din partea majorităţii parlamentare! Redusă la rolul de simplă asistenţă, opoziţia istorică îşi vede, cu surprindere, reprezentate interesele tocmai de către adversari! Fenomenele de polarizare evoluează, iată, spre un demers neaşteptat: acela al sciziunilor interpartinice. Seismele minore cauzate de desprinderile de „aripi tinere” la ţărănişti sau liberali par a nu fi fost decît semnalele unui cutremur major în cuprinzătoarea ogradă a Frontului. Contururile unei aripi tinere şi ale unei tendinţe de rupere de o anume moştenire „istorică” sint din ce în ce mai evidente. Opoziţia de astăzi se structurează, pe un principiu diferit de cel de ieri. Deocamdată manevra de învăluire prin „aripi” este cea mai evidentă materializare a sa. Problema este unde se vor aduna aripile – la stînga, la dreapta sau în centru.
Octavian ANDRONIC
Colocviu internaţional pe tema „Terapiei de şoc”
La finele primei zile a lucrărilor Reuniunii miniştrilor cu reforma din ţările est-europene, aseară, la Snagov, a avut loc o recepţie, în cadrul căreia, domnul Petre Roman, primul ministru, a afirmat, între altele că „trebuie să construim viitorul pornind de la condiţiile existente în prezent”, încheindu-şi scurta alocuţiune cu o urare sugestivă: „Noroc”. ’ Este, se pare, cuvintul-cheie al acestui moment, în care demersurile reformiste se izbesc, practic, la fiecare pas, de zidul inerţiei unui sistem economic care a fost creat pe baze artificiale dezvoltîndu-se asemenea unui „cancer”. „Pacientul” este bolnav, grav bolnav, şi în actualele condiţii „perfuziile” de fonduri şi energie nu fac decît să prelungească o previzibilă agonie. Este mai mult decît necesară o „terapie de şoc”, aptă să contrazică şi să răstoarne toate reţetele „perfecţioniste” ale ultimei jumătăţi de veac. Şi, evident, este nevoie de „noroc”. Aceasta e concluzia la care au ajuns, pe căi diferite, toţi „medicii” estului european. Reuniunea de la Snagov reprezintă, de aceea, prima iniţiativă dintr-o serie ce se cere continuată şi amplificată. Experimentele efectuate separat pot avea valoare şi eficienţă sporite în condiţiile unei ample şi necesare cooperări. Se poate cîştiga timp, se pot cîştiga pasi. Discuţiile purtate în prima zi de dezbateri au subliniat apăsat această realitate. Tot ieri, pe vaporaşul ex-prezidenţial care a scos „la aer” participanţii, domnul Adrian Severin, ministrul român însărcinat cu problemele reformei, a declarat, într-o conferinţă de presă ad-hoc: „Nu avem, desigur, de-a face cu o întîlnire oficială. De aceea ca nici nu se va încheia, conform protocoalelor tradiţionale, cu declaraţii comune. Este, în fapt, un schimb de experienţă – cită există – şi de idei care sperăm, ne vor permite să pornim pe acest drum evitînd greşeli şi piste false. Pentru că importanţa reformei este fundamentală în procesul trecerii spre o societate democratică, şi spre o economie liberală”.
Membrii celor şase delegaţii şi-au continuat în această dimineaţă lucrările tot la Snagov. La prînz ei s-au întîlnit, la Cotroceni, cu preşedintele Ion Iliescu. Asupra concluziilor care se desprind pe marginea acestei manifestări, consumată în mod semnificativ, în România, vom reveni.
O. ANDRONIC
Ziarul Libertatea din 19 septembrie 1990 pag. 1-a ►
Economia de piață
Caricatura de ANDO
(INFORMAŢII PENTRU CARE NU BĂGĂM MÎNA ÎN FOC)
CIAuşescu&COMP?
Presupunerile apărute în presa noastră centrală, potrivit cărora fostul dictator ar fi fost agent al C.I.A., au răscolit multe conştiinţe şi au provocat multe alte supoziţii, care de care mai incredibile.
Din diverse surse, inclusiv din cercuri care s-au dovedit şi altă dată gata de speculaţii, ne parvine, de pildă, o explicaţie a faptului că Ceauşescu s-a întîlnit cu trei preşedinţi americani fără interpret şi fără a fi de faţă nici un diplomat român. Ei bine, explicaţia este foarte simplă: Ceauşescu ştia englezeşte! Mai mult, din această descoperire unii deduc că nici n-ar fi fost român, ci pur şi simplu american! Această uluitoare ipoteză este întărită cu două argumente, de data aceasta notorii şi irefutabile, şi anume: greutatea cu care sinistrul personaj se exprima în limba română şi, doi, obiceiul de a se uita mereu, în timpul cuvîntărilor, la savanta sa consoartă – obicei pus pe seama preocupării de a nu se autodemasca, prin eventuale greşeli gramaticale.
In fine, o fi sau n-o fi aşa, nu ştim. Mai convingător ni se pare însă un alt argument. Este vorba de reţinerea Statelor Unite de a acorda României clauza naţiunii celei mai favorizate după moartea dictatorului. Referindu-se la această chestiune, senatorul american Dole a afirmat nici mai mult, nici mai puţin decît că în ultimele 16-18 luni exigenţele S.U.A. au crescut, adăugîndu-se noi criterii de apreciere a celor care solicită clauza. Afirmaţia a provocat oarecare nelinişte în rîndul opiniei publice de la noi, care se teme ca nu cumva Administraţia S.U.A. să ceară domnului Iliescu să fie mai american decît predecesorul său. La care noi nu putem spune decît: Doamne fereşte!
In orice caz (şi pînă una, alta), toate zvonurile acestea au zămislit şi alte întrebări. Dacă dictatorul a fost agent, în ce seif se află banii cu care a fost plătit? Iar dacă a fost american, oare vom mai putea intra în posesia lor? Există dovezi Ia fel de irefutabile că nu a fost american, nici el, nici sinistra, ci doar banii. Totuşi, intrigaţi de aceste presupuneri genealogice, dar mai cu seamă de unele miasme care copleşesc atmosfera moral-politică din ţară, a apărut bănuiala că ceauşeştii ar fi fost deshumaţi, în vederea unor investigaţii antropologice. Zvon absolut aberant, care a fost dezminţit imediat: nu! Ei au rămas nesmintiţi în mormintele iniţiale. Singura explicaţie plauzibilă pentru respectiva poluare ar putea fi, în acest caz, încăpăţînarea unora de a ţine încă la suprafaţă cadavrul ClAuşismului. Acest fapt este considerat de ponorul nostru, un popor mic, drept foarte grav, deoarece faţă de o asemenea poluare nu poate face nimic nici Sanepidul, nici chiar Interpolul. Pentru liniştirea spiritelor, să spunem totuşi că se speră într-un ajutor din partea Intersan, organism pentru asigurarea sănătăţii morale, în relaţiile internaţionale, şi care ar urma să acţioneze asupra tuturor statelor, fără discriminare, fie ele mari sau mici.
• INTILNIRE PROTOCOLARA
Marţi, 18 septembrie, au avut loc, la restaurantul „Ciocîrlia”, convorbiri oficiale intre delegaţiile Procuraturii Generale şi ziarului ,,Libertatea”. A fost ultima rundă de negocieri aprinse, declanşate cu circa 7 ore înainte la noul sediu al Procuraturii din odiosul Centru Civic. Nu a fost asemnată nici o declaraţie comună.
AMBIDEXTRU
NOTA REDACŢIEI
Apariţia noastră, astăzi, în 4 pagini, are loc datorită sacrificiului făcut în privinţa tirajului: acesta este simbolic şi se regăseşte în respectul faţă de cititor.
EVRIKA!
După opt luni de explozie informaţională descoperim, iată, faptul că „esenţa” informaţiei constă în simplicitate. Cel puţin asţa pare să fie concluzia faptului că astăzi (după ce luni ziarul nostru a fost in pericol de a nu apărea delocl) doua cotidiene cu tradiţie au apărut în… două pagini! „Tineretul Liber” şi ,,România Liberă” par să deschidă un „drum” pe care tare n-am vrea să o apucăm!
• Liceul „Octavian Goga” – Miercurea Ciuc
Convulsiile create de separarea învăţămîntului au avut efecte dramatice şi în municipiul Miercurea Ciuc. Dacă ele au început în primăvară, nu s-au rezolvat nici în septembrie, cu toată starea de linişte aparentă. Liceul ,,Octavian Goga”, cu predare în limba română, a luat fiinţă după Revoluţia din decembrie 1989. Actul său de naştere a fost semnat, abia în 06 iunie1990, printr-o decizie a Ministerului Învăţămîntului şi Ştiinţei. Drumul înfiinţării acestui lăcaş de învăţămînt a fost sinuos şi mai ales plin de şicane.
Complexul de clădiri al actualului liceu a fost construit în anul 1971, fiind în patrimoniul Ministerului Educaţiei şi Invăţămîntului, însă după anul 1982 a trecut în custodia Ministerului Industriei Uşoară, cind a fost înfiinţat Liceul industrial nr. 3.
Ziarul Libertatea din 19 septembrie 1990 pag. a 2-a ►
Ziarul Libertatea din 19 septembrie 1990 pag. a 3-a ►
Ziarul Libertatea din 19 septembrie 1990 pag. a 4-a ►
CEE a decis luni seara, Ia Bruxelles, să semneze acordul de cooperare economică şi comercială cu România, îngheţat lin luna iunie – a anunţat ministrul italian al afacerilor externe, Gianni de Michelis. Miniştrii relaţiilor externe al „celor 12” reuniţi la Bruxelles au estimat că situaţia politică şi respectarea drepturilor omului în România s-au ămeliorat în suficientă măsură pentru a semna acordul – a arătat o sursă diplomatică. Acordul va permite o liberalizare a relaţiilor comerciale dintre cele două părţi, precum si cooperarea în toate domeniile economice.
Marea Britanie şi Olanda, ţările din CEE cele mai îngrijorate de evoluţia noului regim român, au deschis calea semnării acordului acceptînd să renunţe la ultimele lor rezerve asupra acestui subiect – s-a precizat din sursă diplomatică franceză.
Franţa, dimpotrivă – relatează agenţia France Presse – apăra de mai multe luni regimul preşedintelui Ion Iliescu, apreciind că „ar trebui ajutat să găsească drumul, democraţiei”, potrivit expresiei unui diplomat francez. Franţa chiar lăsase să se înţeleagă că ar putea dezvolta relaţii bilaterale cu Bucureştiul, dacă CEE se menţine ne o poziţie intransigentă fată de regimul român.
România va beneficia, de asemenea, de ridicarea restricţiilor cantitative pe care CEE le aplica pînă în prezent la importurile provenind din Europa de Est. Dar, în timp ce aceste restrictii vor fi suprimate începînd din luna octombrie pentru toate ţările din Est, ele nu vor fi abolite pentru România decît cîteva luni mai tirziu, din momentul semnării acordului de cooperare economică şi comercială – relevă AFP.
România rămîne pe mal departe exclusă de la posibilitatea de a beneficia de ajutorul occidental coordonat pentru reformele din Europa de Est – a precizat presei Gianni de Michelis, a cărui ţară prezidează CEE pînă la sfîrşitul anului.
Miniştrii afacerilor externe al „celor 12” au acceptat oficial luni ca, dună Polonia şi Ungaria, să extindă acest program la RDG, Iugoslavia, Cehoslovacia şi Bulgaria.
Eventuala extindere la România a acestui program va depinde, între altele, de concluziile comisiei parlamentare române însărcinate cu anchetarea violenţelor comisă în luna iunie îmootriva manifestanţilor anti-Iliescu – a precizat dl. de Michelis.
Nava „Felix” capturată de de piraţii liberieni!
În timp ce se deplasa spre Leixoes (Portugalia) cu o încărcătură de 2163 tone bumbac, motonava „Felix” a dispărut. Ultima legătură a fost realiată prin nava „Rupea”, aflată în zonă, care a comunicat că „Felix”, avînd staţia radio defectă, se găsea, atunci la 30 august, la 35 mile marine de coasta Liberiei. Datele în legătură cu acest caz au fost puse la dispoziţia corespondentului Rompres de domnul Aurel Ionescu, directorul Companiei de navigaţie Navrom Constanţa.
Actualitate
Redefinirea operațiunilor spațiale: Un nou cadru pentru Forțele Spațiale ale SUA
Un nou memorandum de la Șeful Operațiunilor Spațiale, generalul Chance Saltzman, are ca scop redefinirea modului în care Forța Spațială concepe operațiunile spațiale, reformularea misiunilor serviciului și crearea de noi „termeni de referință” pentru uz oficial.
Mai mult decât un simplu dicționar actualizat, aceasta este o mișcare care „stabilește un punct de reper pentru Forța Spațială”, a declarat Doug Loverro, fostul şef al politicii spațiale a Pentagonului, pentru Breaking Defense. „Aceasta este, de fapt, mult mai importantă pentru formarea forței decât selecția uniformelor sau a melodiilor.” Totodată, a generat unele îngrijorări în comunitatea militară de spațiu.
Memorandumul intitulat „Termeni de Referință pentru Operațiunile Spațiale Militare”, datat 24 septembrie și obținut de Breaking Defense, stabilește trei „funcții de bază” pentru Forța Spațială, definește „domenele de misiune” spațiale și seturile lor componente de misiune și explică „funcțiile de întreprindere” transversale care susțin funcțiile de bază.
„Pentru a asigura unitatea efortului, este necesar ca Forța Spațială să definească termeni comuni de referință (TOR) pentru operațiunile spațiale militare (MSO). Un vocabular comun asigură claritate și precizie în întreaga întreprindere, incluzând, dar fără a se limita la dezvoltarea de concepte, decizii de resurse, structuri organizaționale, instruire și raportarea amenințărilor. Acest TOR servește ca un cadru de referință pentru a conduce înțelegerea și alinierea în cadrul serviciului”, scrie Saltzman în introducerea noului document.
TOR-ul atașat definește activitățile operaționale și de întreprindere pe care o forță militară, fie roșie, fie albastră, le-ar putea desfășura în, din sau către domeniul spațial. În continuare, Forța Spațială va normaliza vocabularul și mesajele în jurul termenilor descriși în document.
Cele trei funcții de bază ale Forței Spațiale sunt descrise astfel:
- Controlul Spațial: „Controlul Spațial cuprinde activitățile necesare pentru a contesta și controla domeniul spațial. Rezultatul dorit al operațiunilor de Control Spațial este Suprematia Spațială, un grad de control care permite forțelor să opereze într-un moment și loc de alegerea lor, fără interferențe prohibitive din partea amenințărilor spațiale sau contraspațiale, negând adversarului aceleași capabilități.”
- Operațiuni Globale de Misiune: „Activități pentru a furniza capacități spațiale Forței Comune și națiunii.” Această funcție de bază servește practic ca un căptușeală pentru misiunile tradiționale de suport spațial, inclusiv comunicațiile prin satelit și avertizările/tracking-ul rachetelor. De asemenea, include o nouă zonă de misiune numită „Senzorism și Punere la Țintă din Spațiu”, care include, printre seturile sale subordonate de misiuni, „Indicatorul de Ținte în Mișcare”.
- Accesul la Spațiu: „Mișcarea și susținerea echipamentului în, din și către domeniul spațial.” Aceasta include misiunea „Lansare Spațială”, definită ca „mișcarea încărcăturilor (nave spațiale sau alte materiale) în și din domeniul spațial.”
Reacții Mixte De când a fost distribuit memorandumului lui Saltzman săptămâna trecută, reacția inițială din partea profesioniștilor din domeniul militar al spațiului, atât activi cât și retrași, precum și din partea analiștilor externi, a fost departe de a fi unificată.
Actualitate
Formație nuntă LIVE – pentru orice gust muzical
Planificarea nunții este unul dintre cele mai speciale momente din viață, iar muzica joacă un rol esențial în crearea unei atmosfere de neuitat. Alegerea formației potrivite este cheia pentru a da viață acestui eveniment unic, iar Fantastic din Mizil este formatie nunta ideală pentru a transforma petrecerea, într-o adevărată sărbătoare!
Această formație versatilă și talentată impresionează printr-un repertoriu vast și diversificat, care cuprinde atât muzică lăutărească autentică, cât și cele mai rafinate melodii de caffe-concert, muzică clasică, muzică ușoară și chiar hituri reinterpretate în stil Cover-Band. Fiecare membru al trupei este un muzician pasionat care contribuie la crearea unei atmosfere pline de energie și eleganță, potrivită pentru toate gusturile și preferințele.
De ce să alegi această formație?
Componenții grupului sunt muzicieni experimentați care pun suflet în fiecare piesă interpretată. Ei reușesc să creeze o armonie perfectă și o energie pozitivă ce transformă fiecare eveniment într-o experiență memorabilă.
Formația este recunoscută nu doar pentru diversitatea repertoriului, dar și pentru calitatea interpretărilor, având la activ numeroase evenimente de succes și recenzii excelente din partea clienților.
Un repertoriu pentru toate gusturile – Muzică de nuntă personalizată
Fiecare nuntă este unică, la fel cum și gusturile muzicale ale invitaților sunt variate. Formația înțelege acest lucru și îți oferă flexibilitatea de a alege dintr-un repertoriu ce acoperă o gamă largă de stiluri muzicale, pentru a te asigura că fiecare moment al evenimentului tău va fi însoțit de muzica potrivită.
Fie că îți dorești o atmosferă romantică și sofisticată, cu valsuri și tangouri celebre, fie că preferi ritmuri mai dinamice, hiturile internaționale reinterpretate vor asigura o petrecere plină de energie și voie bună.
Experiență, profesionalism și adaptabilitate
Cu o vastă experiență în cadrul evenimentelor de nuntă, dar și a altor tipuri de evenimente, formația știe cum să se adapteze fiecărei atmosfere și fiecărui moment al serii. Profesionalismul lor este vizibil în fiecare detaliu, de la pregătirea riguroasă și punctualitate, până la interpretarea impecabilă din ziua evenimentului.
De asemenea, sunt deschiși și flexibili în a răspunde dorințelor și preferințelor clienților, creând o colaborare armonioasă pe tot parcursul pregătirilor.
Nunta ta, muzica ta
Cu această trupa de nunta, ai libertatea de a personaliza fiecare moment muzical al nunții tale, astfel încât să reflecte exact tema și atmosfera dorită. Indiferent dacă îți dorești o nuntă elegantă și sofisticată sau o petrecere plină de veselie și energie, aceștia vor da viață fiecărei dorințe muzicale, creând amintiri sonore care vor rămâne pentru totdeauna în inimile tuturor invitaților.
Contactează Fantastic din Mizil pentru un eveniment de neuitat!
Nu lăsa nimic la voia întâmplării în ziua nunții tale. Alege această formație pentru o experiență muzicală unică, adaptată preferințelor tale și stilului evenimentului. Suntem gata să transformăm nunta ta într-un spectacol muzical memorabil!
Actualitate
Fath-360: Între controverse și limitări – impactul rachetelor iraniene asupra strategiei militare ruse
Introducere
În ultimele săptămâni, s-au făcut rapoarte conform cărora Iran-ul a livrat rachete Fath-360 Rusiei. Aceasta a fost o veste alarmantă pentru națiunile pro-Ucraina, dar cât de mult va schimba cu adevărat aceste rachete calculul militar al Rusiei?
Iranul afirmă că racheta are o rază maximă de 120 km, având un cap de război de 150 kg. Simulările informatice, bazate pe informațiile iraniene și analiza video, sugerează că această rază revendicată este plauzibilă. Cu toate acestea, această rachetă nu aduce o capacitate radical nouă pentru armata rusă: raza și încărcătura sa sunt comparabile cu cele ale rachetelor de artilerie deja existente în arsenalul rus, pe care Rusia le-a folosit împotriva Ucrainei, în special din familia 9M54. În plus, o comparație a specificațiilor arată că aceste rachete rusești sunt mai precise și își împrăștie efectul pe o zonă mai mare utilizând submuniții.
De ce ar cumpăra Rusia armament din Iran?
Atunci, de ce ar cumpăra Rusia arme din Iran care nu se potrivesc cu lansatoarele existente și pentru care Rusia nu are încă o rețea logistică? Răspunsul este probabil dublu. În primul rând, industria proprie a Rusiei poate să nu fie capabilă să satisfacă cererea militară, iar, deși rachetele iraniene ar putea fi mai puțin capabile, ele pot fi totuși adecvate împotriva unor ținte. În al doilea rând, orice armă utilizată obligă Ucraina să își epuizeze valorosul sistem de apărare aeriană și rachete.
Un detaliu important: nu există dovezi că Fath-360 a fost folosit în atacurile iraniene asupra Israelului din această săptămână, probabil din cauza distanței între site-urile de lansare iraniene și țintele vizate.
Ce este Fath-360?
Cu câteva săptămâni în urmă, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Iranul a livrat rachete balistice Fath-360 Rusiei, iar Rusia ar urma să le folosească în câteva săptămâni. Iranul a negat acest lucru, iar în momentul redactării acestui material, nu există dovezi directe în domeniul public privind utilizarea unor astfel de rachete de către Rusia. Totuși, după ce a vândut drone Rusiei, Iranul s-a implicat activ în promovarea rachetelor balistice către Moscova.
La expoziția ARMY 2023 din Moscova, care a avut loc în august 2023, Iranul a avut o delegație mare și un stand dedicat armamentelor iraniene, inclusiv diverselor modele de rachete balistice. Serghei Șoigu, fostul ministru al Apărării rusesc, a vizitat standul.
Iran a început să dezvolte rachete balistice cu propulsie solidă în jurul anului 1990, cu racheta artillerie unguidată Zelzal. De-a lungul timpului, au fost dezvoltate noi versiuni, cum ar fi Fateh-110, care folosește un sistem de navigație avansat pentru a îmbunătăți precizia. Fath-360, comercializat și ca BM-120, este una dintre cele mai mici versiuni, fiind dezvăluit în 2020 și având utilizare în combat în 2022.
Specificatii ale rachetei Fath-360
Fath-360 are o rază maximă revendicată de 120 km și o viteză maximă estimată de Mach 4. Simulările au arătat că, pentru a atinge această rază, racheta are nevoie de un combustibil de aproximativ 373 kg, ceea ce este rezonabil având în vedere dimensiunile motorului rachetei.
Iranul susține un Radius Circular Probabil (CEP) de 30 de metri, ceea ce sugerează o precizie moderată. Rachetele rusești din familia 9M54 au, în general, un CEP mult mai bun.
-
Featuredacum 4 zile
Atac la siguranța națională – suspiciuni grave de corupție și abuz de putere în problema SC Electromecanica Ploiești (III)
-
Exclusivacum 4 zile
Corupția în IPJ Prahova: Scamatoriile din umbra dezvoltă afacerile locale/Maristar Construct SRL: Secretele unei afaceri controversate
-
Exclusivacum 4 zile
O lecție despre absurdul din spatele corupției/O caterincă ridicată la rang de artă!
-
Exclusivacum 4 zile
Investigarea corupției în Ploiești: factori implicați și noi descoperiri
-
Exclusivacum 3 zile
Situațiile în care polițistul poate refuza sau amâna executarea unui Ordin
-
Exclusivacum 2 ore
Investigație Europeană asupra Corupției: Penitenciarul Berceni, directorul Matei Valentin și legăturile intunecate cu afaceristul Mihai Tufan
-
Exclusivacum 2 ore
Afaceri Murdare: Mafia deșeurilor și complicitatea instituțiilor din Prahova
-
Exclusivacum 4 ore
Sindicatul Sidepol critică reorganizarea Poliției Canine: „O absurditate care pune în pericol Siguranța Publică”