Connect with us

Actualitate

„Soţ de vânzare” revine la Sala Mică a Teatrului Naţional Târgu-Mureş

Incisiv

Publicat

pe

După ce hohotele de râs şi aplauzele au răsunat sub cerul liber în această vară, îndrăgita comedie „Soţ de vânzare” va reveni pe scena Sălii Mici a Teatrului Naţional Târgu-Mureş. Astfel, cele două reprezentaţii programate duminică, 20 septembrie, respectiv sâmbătă, 26 septembrie, la ora 20.30, în Curtea interioară a Teatrului, vor avea loc la Sala Mică, de la ora 20.30.

Cât mai valorează dragostea în ziua de azi? Poate fi salvată o căsnicie aflată la un pas de destrămare? Care este preţul unui gest radical animat de intenţii bune? Spectacolul „Soţ de vânzare” de Mikhail Zadornov şi Sergei Fomin, în regia lui Csaba Varga, avându-i în distribuţie pe actorii Dan Rădulescu, Bianca Fărcaş şi Ale Ţifrea va încerca să răspundă la aceste întrebări.

Biletele pot fi achiziţionate de la casieria de la Sala Mare a Teatrului Naţional Târgu-Mureş de luni până vineri, între orele 12.00 – 18.00, şi cu o oră înaintea reprezentaţiilor.
Biletele online se pot cumpăra de pe platforma www.biletmaster.ro.

Este obligatorie respectarea normelor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 precum măsurarea temperaturii prin termoscanare, menţinerea distanţei sociale prin ocuparea locurilor înscrise pe bilete, purtarea măştii şi folosirea soluţiilor dezinfectante puse la dispoziţie.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Semnarea documentelor în browser şi plata cu cardul în aplicaţia eTerra

Incisiv

Publicat

pe

De

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), instituţie aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), introduce de luni, 28 septembrie, sistemul de semnare a documentelor în browser, ca o nouă măsură de continuare a procesului de digitalizare şi optimizare a activităţii instituţiei.

Semnarea documentelor în browser simplifică şi eficientizează procesul de depunere şi soluţionare a lucrărilor de specialitate, scurtând fluxul acestora. De această facilitate beneficiază toţi utilizatorii aplicaţiei eTerra, respectiv partenerii ANCPI (persoane fizice şi juridice autorizate, notari, executori judecătoreşti etc.), precum şi angajaţii instituţiei.

Totodată, ANCPI testează, în aceste zile, sistemul de plată cu cardul în aplicaţia eTerra. Măsura are ca scop reducerea timpului de aşteptare şi a volumului de muncă necesar depunerii unei lucrări.

Astfel, partenerii ANCPI nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la ghişeu pentru achitarea tarifelor aferente serviciilor solicitate sau să aştepte confirmarea plăţii prin ordinul de plată. Prin noua facilitate, cererile partenerilor vor putea fi achitate cu cardul şi confirmate în timp real în aplicaţia eTerra, la fel ca pe orice site de comerţ electronic.

„Aşa cum am promis, continuăm procesul de digitalizare a activităţii ANCPI. Am pornit pe un drum ireversibil, ţinând cont de transformările care au loc în societate şi de situaţia generată de pandemie. Cele două noi măsuri, semnarea în browser şi plata cu cardul în aplicaţia eTerra, vin în sprijinul tuturor partenerilor noştri, rezultatul final fiind un serviciu mai rapid şi mai eficient oferit cetăţenilor”, a declarat Laurenţiu Alexandru Blaga, preşedinte – director general al ANCPI.
 

Citeste in continuare

Actualitate

Ovidiu Mălăncrăvean, candidatul PSD pentru funcția de primar al Sighișoarei: ”Sunt prioritare siguranța cetățeanului, sănătatea și educația acestuia”

Incisiv

Publicat

pe

De

Ovidiu Mălăncrăvean, candidatul PSD pentru funcția de primar al Sighișoarei, are deja un mandat – fiind chiar actualul primar al orașului -, însă îl dorește pe cel de-al doilea pentru a putea pune în aplicare toate proiectele pe care și le-a propus.

Invitat la GÂNDUL LIVE, Ovidiu Mălăncrăvean a vorbit despre primul său mandat, ca primar al Sighișoarei, făcând un bilanț al celor patru ani de activitate și accentuând asupra proiectelor pe care le are în vedere pentru perioada următoare.

Întrebat care au fost provocările cu care s-a confruntat atunci când a preluat mandatul de primar al Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean a recunoscut că provocări au existat, firește, însă – până la urmă – au fost depășite. Una dintre problemele grave de care s-a lovit atunci când a devenit primar al Sighișoarei a fost chiar lipsa unui arhitect-șef.

”Am avut mai multe provocări la preluarea mandatului, cea mai gravă fiind cea a lipsei personalului din primărie, am găsit o primărie foarte puțin funcțională, cu foarte multe posturi libere, inclusiv în zona urbanismului. Și, având în vedere că discutăm despre Sighișoara, o cetate medievală locuită, singura din sud-estul Europei, postul cel mai important ar fi cel de arhitect-șef. Evident că l-am găsit vacant, ne-am chinuit, dar până la urmă am reușit să aducem un arhitect șef care nu să ocupe postul, neapărat, ci care să iubească Sighișoara și să fie alături de Sighișoreni în dezvoltarea acestui oraș”, a declarat primarul Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean, la GÂNDUL LIVE.

”Pe lângă asta, am găsit un oraș care nu avea nici măcar un contract pentru iluminatul public, deci am găsit un întuneric real în zona orașului nostru, lipsa proiectelor cu care aș fi putut să îmi încep mandatul și, pe partea de infrastructură, foarte multe lipsuri. Însă, după o muncă temeinică, în cei patru ani de mandat, majoritatea acestor lipsuri au fost acoperite”,

Ovidiu Mălăncrăvean, actual primar al Sighișoarei și candidatul PSD pentru obținerea unui al doilea mandat

”În anul 2016, existau în Sighișoara multe străzi care nu aveau canalizare”

Întrebat ce s-a întâmplat, concret, în cei patru ani în care a ocupat fotoliul de primar al Sighișoarei, Ovidiu Mălăncrăvean și-a amintit că – atunci când a preluat mandatul, în Sighișoara existau multe străzi care nu aveau, încă, apă și canalizare.

Totuși, s-a reușit atragerea de fonduri europene, ajungându-se la o sumă de 4.5 milioane de euro, iar proiectele au început să fie implementate. Pensionarii și școlarii beneficiază de gratuități, a fost renovată creșa din oraș, o mare parte a spitalului și cinci școli.

”Am început să atragem fonduri europene în valoare destul de mare – deja suntem la o valoare de 4.5 milioane de euro -, avem patru proiecte care sunt în implementare. Pe lângă acestea, am început un program foarte important de restaurare a cetății, pentru a da și funcționalitate turnurilor cetății și spațiilor de care dispunem în zona cetății.

Am reușită să achiziționăm câteva autobuze, am reușit să asfaltăm câteva străzi, am reușit să dăm drumul unor canalizări. Din păcate, în anul 2016, existau în Sighișoara multe străzi care nu aveau canalizare, dar am reușit să facem și acest lucru. Pentru pensionari am reușit să introducem gratuitate, dar nu numai pentru ei, ci și pentru școlari. Am renovat aproape întreg spitalul, dar am investit destul de mult și în școli. Au fost renovate complet conci școli, precum și creșa din municipiul Sighișoara”, a mai spus Ovidiu Mplăncrăvean, în exclusivitate, pentru GÂNDUL LIVE.

”Ne-am axat pe siguranța cetățeanului, pe sănătatea și pe educația acestuia”

Ovidiu Mălăncrăvean

Ovidiu Mălăncrăvean: ”Avem proiecte pe care dorim să le implementăm și facem eforturi foarte mari. Nu suntem singuri…”

Sighișoara suferă, încă, la capitolul ”apă și canalizare”, iar Ovidiu Mălăncrăvean spune că aceasta este o prioritate. Însă are în vedere, în continuare, și restaurarea cetății – punct de interes turistic indiscutabil -, iar eforturile sunt permanente.

În acest demers există, spune candidatul PSD, și un protocol semnat cu Institutul Național al Patrimoniului, dar nu trebuie uitată nici implicarea Consiliului Județean Mureș.

”În primul rând, sunt proiecte care se referă la satele aparținătoare și cartierele aparținătoare muncipiului Sighișoara, unde – de asemenea – avem probleme cu canalizarea și alimentarea cu apă, avem proiecte, așa cum am spus, de cetate, de restaurarea cetății, pe care ne dorim să le implementăm și facem eforturi foarte mari. Nu suntem singuri, suntem ajutați printr-un protocol semnat cu Institutul Național al Patrimoniului, de Consiliul Județean Mureș. Există și multe proiecte pe fonduri europene pe care vrem să le dezvoltăm în Sighișoara”, precizează Ovidiu Mălăncrăvean, actualul primar al Sighișoarei.

În ceea ce privește bătălia electorală din acest an, Ovidiu Mălăncrăvean spune că totul s-a desfășurat, cu mici excepții, în limite ”civilizate”, sperând că totul va rămâne în aceiași parametri până la final.

”E adevărat, dezbaterile au fost mai mult în mediul online, fiind mai puțin confruntări cu candidații, deși sunt opt candidați la fotoliul de primar al municipiului Sighișoara. Însă, având în vedere și condițiile impuse de pandemia COVID-19, am încercat să ne apropiem de cetățeni în limitele legii. A fost o campanie civilizată, în cea mai mare parte a ei, și sper că așa se va și încheia, fără atacuri murdare. Sighișorenii cunosc candidații, le cunosc caracterul, știu ce vor să facă fiecare și, cu siguranță, vor merge la vot cu gândul cel bun”, consideră candidatul PSD.

”Îi îndemn pe sighișoreni să vină liniștiți la vot, luăm toate măsurile care se impun pentru siguranța lor, îi chem să voteze pentru o Sighișoară frumoasă, pentru o Sighișoară curată, pentru o Sighișoară în care bunătatea și apropierea noastră față de ei să continue în cei patru ani care urmează. Dorim să continuăm proiectele pe care le-am început, să le oferim confort și tot ceea ce își doresc”

Ovidiu Mălăncrăvean, candidat PSD la funcția de primar al Sighișoarei

Citeste in continuare

Actualitate

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

Publicat

pe

De

In conformitate cu TOATE prevederile legale in materie, redactia Incisiv de Prahova a editat si tiparit un numar de 150.000 de exemplare care sunt si/sau au fost distribuite in judetul Prahova.

In mai multe localitati (Floresti, Brebu, Aricestii Rahtivani, Brazi, Filipestii de Padure, Slanic, etc), consilierii locali ai PNL blocheaza distribuirea legala a ziarului, mergand in urma celor care le distribuie si „stragand” ziarele pentru ca informatiile sa nu ajunga la alegatori.
Posta Română a distribuit niște materiale de campanie!
Dna Musat Mariana, actual consilier PNL Slanic si candidat la actualele alegeri le ” aduna”
Este infracțiune!


Avand in vedere cele de mai sus (disperarea este foarte mare), va invitam sa vizualizati ziarul de pe print si pe online. (Redactia Incisiv de Prahova)

Incisiv de Prahova

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate48 de minute ago

Editia print a ziarului Incisiv de Prahova blocata la distribuire in judetul Prahova/Cine este baronul de Calarasi Iulian Dumitrescu?/INFRACTIUNI PE BANDA RULANTA

In conformitate cu TOATE prevederile legale in materie, redactia Incisiv de Prahova a editat si tiparit un numar de 150.000...

Aveti un Pont7 ore ago

Soc!Alegerile locale din Prahova monitorizate de un serviciu secret, prin toate metodele si mijloacele/Informatii de mituire a alegatorilor in favoarea unui partid politic local

Informatii de ultima ora intrate in posesia redactiei Incisiv de Prahova releva ca, in zilele de vineri, 25, sâmbătă, 26,...

Exclusiv1 zi ago

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore – cercetat penal in 3 dosare pentru savarsirea mai multor infractiuni dar si pentru fraudarea bugetului local al comunei Blejoi

Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore, cercetat penal in 3...

Actualitate2 zile ago

Iulian Dumitrescu fuge de confruntarea cu Bogdan Toader

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine...

Actualitate2 zile ago

Liberalii din Consiliul Județean sabotează proiectele pentru prahoveni, la îndemnul șefului lor de la Călărași, Iulian Dumitrescu!

Prin neprezentarea la ultima ședință, programată pentru astăzi, consilierii județeni PNL demonstrează că investițiile la Spitalul Județean și la Universitatea...

Actualitate2 zile ago

SONDAJ/Incisiv de Prahova a avut din nou dreptate/Bogdan Toader castiga alegerile (fiind cu 8% procente peste senatorul din Calarasi)

Cum vor vota prahovenii pentru Consiliul Judetean: Bogdan Toader castiga alegerile! Cu ceva timp in urma, Incisiv de Prahova a...

Actualitate2 zile ago

Abuz în serviciu al directorului PNL-ist, Constantin Oprea, de la Sucursala Ploiești a Poștei Române, din disperarea că șeful lui, pe linie de partid, Iulian Dumitrescu, va pierde alegerile pentru Consiliul Județean Prahova.

Le e frică să nu afle prahovenii cine e cu adevărat. Poșta Română Prahova, condusă de penelistul Constantin Oprea, se...

Anchete2 zile ago

Senatorul Stefan Radu Oprea: PNL-iștilor, de ce vă este frică nu scăpați!/Bogdan Toader va fi în continuare Președintele Consiliului Județean Prahova

PNL-iștii prahoveni, angajați pe funcții mari la Poșta Română, execută cu supușenie ordinul lui Iulian Dumitrescu. Acestuia îi este frică...

Aveti un Pont2 zile ago

Model de administratie liberala/Interesele absconse ale candidatului PNL- Mihai Viorica care vrea sa puna mana pe Primaria Aricestii Rahtivani/DOCUMENTE (IV)

„Increngatura” de interese „sentimentale” si economice duc intotdeauna la sifonarea banului public, cam aceasta este pe scurt modelul de administratie...

Aveti un Pont3 zile ago

Model de administratie liberala/GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI/(III)/Provocare publica privitor la acest subiect

Avand in vedere reactiile cu privire la serialul dezvaluirilor noastre „Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII...

Aveti un Pont5 zile ago

Bogdan Novac, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac – OFERTA politica pentru brezeni/PAMFLET

Stimati cititori, va prezentam, mai jos, oferta politica a candidatului avocat, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac, fost ministru al...

Exclusiv1 săptămână ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!  

Aveti un Pont1 săptămână ago

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Model de administratie liberala/UN NOU INCENDIU, IERI SEARA, LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR (II)

Incendiu la Ecomaster Service, din nou, si seara trecuta. Deci, temerile cetatenilor din comuna Aricestii Rahtivani sunt din ce in...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR

Sambata la orele 18.00 unul din cititorii ziarului Incisiv de Prahova, ne-a transmis pe emailul redactiei un filmulet cu mesajul...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv