Connect with us

Actualitate

Lidera opoziţiei din Belarus, Maria Kolesnikova, susține că autorițățile au amenințat-o cu moartea

Incisiv

Publicat

pe

Lidera opoziţie din Belarus, Maria Kolesnikova, are acuzaţii grave la adresa forţelor de securitate loiale preşedintelui Alexandr Lukaşenko. Ea a declarat că ofiţerii de securitate i-au pus o pungă pe cap şi au ameninţat că o vor ucide atunci când au reţinut-o.

Declaraţia a fost făcută prin intermediul avocatului deoarece Kolesnikova se află în detenţie.

Lidera opoziţie din Belarus, Maria Kolesnikova, a declarat că ofiţerii de securitate i-au pus o pungă pe cap şi au ameninţat că o vor ucide atunci când au încercat să o ducă cu forţa în Ucraina, la începutul acestei săptămâni. Kolesnikova, o lideră proeminentă a protestelor izbucnite de o lună în Belarus împotriva realegerii preşedintelui Alexandr Lukaşenko, a dejucat încercarea de expulzare prin ruperea paşaportului. Acum, ea se află în detenţie în capitala Minsk. Potrivit Reuters, declaraţia a fost făcută cu ajutorul avocatului, iar acesta a anunţat că va depune o plângere penală împotriva autorităţilor din Belarus, inclusiv a poliţiei secrete KGB.

Kolesnikova a mărturisit în declaraţie că s-a temut cu adevărat pentru viaţa ei.

„Mi s-a spus în privat că dacă nu părăsesc în mod voluntar Republica Belarus voi fi dusă afară oricum, în viaţă sau în bucăţi. Au existat de asemenea ameninţări că voi fi închisă pentru 25 de ani”, a declarat Maria Kolesnikova.

Belarus se confruntă cu o criză politică de amploare după ce numeroşi cetăţeni au declanşat proteste susţinând că preşedintele Alexandr Lukaşenko a fraudat alegerile din 9 august. Lukaşenko neagă că a fraudat scrutinul pe care l-a câştigat cu 80% dintre voturi şi i-a reprimat pe cei care îi cereau demisia.

Ce s-a întâmplat cu lidera opoziției din Belarus, Maria Kolesnikova, după ce aceasta ar fi fost răpită

La o zi după ce presa a scris că ar fi fost răpită de mai mulți bărbați mascați și urcată într-o dubă, se pare că Maria Kolesnikova, una dintre cele trei lidere ale opoziției și singura care a mai rămas în Belarus, ar fi fost implicată în scene dramatice la granița cu Ucraina.

Potrivit autorităților din Belarus, Kolesnikova ar fi fost reținută marți dimineața, după ce ar fi încercat să treacă fraudulos granița cu Ucraina, informează BBC.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Raliul catrenelor: Să râdem cu (de) Mitică! ( 44 – 20 )

Incisiv

Publicat

pe

De

 S-A ÎNFIINȚAT POLIȚIA ANIMALELOR
   Legea li se potrivește,
   Jivinelor mici și mari;
   Încă-o lege ocrotește
   Maidanezi, parlamentari.
   RESTRICȚII DOAR PENTRU PROȘTI
   Dacă facem vreo agapă,
   Precum Orban și Ciolacu,
   Pe noi, sigur, ne ia dracu;
   Ei, și de amendă scapă.
   DE…

Citeste in continuare

Actualitate

Donald Trump: Doctorii noștri iau mai mulți bani dacă o persoană moare de COVID

Incisiv

Publicat

pe

De

Președintele SUA, Donald Trump, a uimit populația printr-o nouă serie de afirmații făcute la adresa doctorilor care profesează în țara pe care o conduce. Acesta spune că medicii primesc bani pentru a umfla bilanțul celor care mor din cauza noului coronavirus. Afirmațiile președintelui american sunt nefondate, scrie CNN.

Donald Trump: „Doctorii noștri iau mai mulți bani dacă o persoană moare de COVID”

Donald Trump a uimit din nou prin declarațiile sale, spunând că doctorii iau mai mulți bani dacă o persoană moare de COVID. Acesta a afirmat că situația din SUA diferă de cea din celelalte țări, în care se declară mai specific cauza decesului.

„Doctorii noștri iau mai mulți bani dacă o persoană moare de COVID. Știți asta, nu? Adică, doctorii noștri sunt oameni foarte deștepți. Ceea ce fac ei e să spună: Ne pare rău, dar toată lumea moare de COVID. Dar în Germania și alte locuri, dacă faci infarct sau dacă ai cancer, dacă ai o boală terminală și iei COVID, ei spun că ai murit de cancer sau ai murit din cauza infarctului. La noi, atunci când există dubii, (n.r – doctorii) aleg COVID”, a declarat Donald Trump la un miting electoral în Michigan, unul dintre statele cu mare miză în alegerile prezidențiale care au loc peste câteva zile, la 3 noiembrie.

Site-ul de campanie al lui Trump, piratat de hackeri

 Marți, site-ul de campanie al lui Donald Trump fost piratat pentru scurt timp.

Acest site a fost piratat”, a indicat un mesaj postat câteva minute pe front page-ul domeniului donaldjtrump.com. „Lumea este sătulă de informaţiile false pe care preşedintele le răspândeşte în fiecare zi”, se mai arăta în mesaj.

Hackerii care i-au spart site-ul lui Donald Trump au susținut că dețin informaţii confidenţiale despre președintele Americii şi guvernul condus de el. Pentru a nu le face publice, hackerii vor o recompensă cu plata în criptomonede. Altfel, amenință că „bubuie” Internetul cu dezvăluirile lor.

Tim Murtaugh, unul dintre purtătorii de cuvânt ai campaniei Trump 2020, a confirmat piratarea într-un comunicat de presă şi a indicat că autoritățile efectuează investigaţii pentru a afla sursa.

Citeste in continuare

Actualitate

Remember 1 noiembrie 1990 – Presa acum 30 de ani

Incisiv

Publicat

pe

De

K.O.

UN VICEPRIMAR SINCER. Două zile ne-au fost necesare pentru ca să ne dumirim ce-a intenţionat domnul viceprimar al Capitalei cînd ne-a fixat o întîlnire pentru luni, ora 15 şi ne-a lăsat să aşteptăm yadarnic trei sferturi de oră, fără a anunţa decomandarea întîlnirii şi — aţi bănuit — fără a-şi cere scuzele de rigoare. Domnul jurist Iorgulescu vrea să ne convingă, probabil, că face parte din acei lideri promovaţi pentru fidelitatea aplicării sloganului electoral. ,,Noi muncim, nu gîndim”. Deşi n-arn avut plăcerea să-l cunoaştem mai bine, îl credem, deja, un om foart sincer.

„Oltcit” nr. 4000

În pofida tuturor zvonurilor legate de activitatea prezentă şi viitoare a întreprinderii de autoturisme „Oltcit” din Craiova, acest tip de autovehicul continuă sa fie solicitat de către cumpărători. O confirmă, printre altele şi magazinul de profil din Craiova care a livrat in ziua de 30 octombrie cel de al 4 000-lea autoturism din acest an. Evident, în perioada următoare se vor adăuga alţi şi alţi noi posesori din cele 12 judeţe deservite de către respectiva unitate comercială. O primă condiţie pentru realizarea acestui deziderat este legată de data înscrierii şi depunerii banilor la C.E.C. care nu trebuie să depăsească ziua de 30 aprilie 1990. Deci încă puţintică răbdare si ne vom putea urca in Oltcit-ul personal. (R.Gr.)

EVRIKA

O sintagmă care începe să se facă auzită, fără să fie prea clar ce vrea să exprime: Regretatul „Odios”.

O.K.

De aseară, Televiziunea are, pare-se, un nou crainic: pe domnul Petre Roman, care a dat citire unei ştiri de ultimă oră, luînd pîinea de la „gura“ salariaţilor acestei instituţii care tocmai şi-a declarat independenţa faţă de guvern.

Ziarul Libertatea din 1 noiembrie 1990 pag. 1-a ► Click pe imagine pentru mărire! 

(INFORMAŢII PENTRU CARE NU BĂGĂM MÎNA ÎN FOC)

B.B.C. NE INFORMEAZĂ IARĂŞI

Nu sîntem singuri dacă şi de astă dată este vorba de mister Ben Brown, corespondent special. Oricum, vocea din off este bărbătească, iar pe micul ecran se derulează imagini surprinse în Basarabia, în plin centru de activitate al onorabililor găgăuzi:
,,În Moldova Sovietică, un ponor mic şi curajos s-a ridicat cu hotărîre împotriva asupritorilor — aşa-zişii urmaşi ai lui Ştefan cel Mare. Purtători ai unor îndelungate şi bogate tradiţii de cultură, aceşti oameni renumiţi pentru inteligenţa şi spiritul lor vioi şi-au luat soarta în propriile mîini: parlamentul găgăuz a proclamat independenţa Marii Republici Găgăuze, denuntînd orice relaţii sau posibilităţi de comunicare cu asupritorii de la Chişinău. Desi nici Moscova şi nici KGB-ul nu privesc cu ochi buni această mişcare de eliberare si de demnitate naţională, hotărîrea cu care găgăuzii au procedat la scuturarea jugului moldovenesc a făcut o puternică impresie. Însuşi şeful KGB a trimis parlamentului găgăuz o telegramă în care-şi cere scuze pentru gîndurile si intenţiile neconforme cu perestroika pe care le-a nutrit fată de vajnicul popor, cu scuze în numele întregului aparat, pentru eventualele neplăceri cauzate. Pentru a preveni manevrele guvernanţilor de la Chişinău, găgăuzii şi-au intensificat contactele politice şi diplomatice. Ministerul de interne se află la Moscova; cel de externe vizitează Washingtonul: primul ministru este aşteptat la Luxemburg, pentru a depune cererea de intrare în Piaţa Comună; ministrul apărării a vorbit la telefon cu secretarul general ONU, pronunînd ca un detaşament de găgăuzi bine pregătiţi să facă parte din forţa multinatională din Golf unde ar urma să îndeplinească sarcini specifice de dezinformare si derutare a adversarului. Oferta este în studiu. În rest, este linişte, cu excepţia faptului că întregii populaţii găgăuze i-au fost distribuite măşti de gaze la vestea sosită de la Chisinău că în Moldova s-ar fi obţinut, anul acesta, o recoltă-record de fasole.
Vom reveni cu amănunte”.

AMBIDEXTRU

Ziarul Libertatea din 1 noiembrie 1990 pag. a 2-a ► Click pe imagine pentru mărire! 

Lista produselor şi serviciilor destinate populaţiei la care picturile cu amănuntul si tarifele nu se modifică şi la care se acordă subvenţii de la buget.

Energie electrică, energie termică, lemn de foc, cărbune şi brichete din cărbune, petrol lampant, combustibil lichid da calorifer, gaze naturale, gaze lichefiate, chirie pentru locuinţe, transport fluvial în Deltă pentru localnici, abonamentele pentru transportul de călători urban şi interurban.

Lista produselor şi serviciilor destinate populaţiei la care modificările de preţuri şi tarife se vor lua în calcul la indexarea salariilor şi pensiilor.

Produse alimentare
Cartofi timpurii şi de vară, legume proaspete, fructe proaspete, struguri de masă, produse zaharoase, cu excepţia specialităţilor de ciocolată, sucuri şi
siropuri din producţia internă, băuturi răcoritoare şi ape minerale din producţia internă.

Produse nealimentare
Confecţii textile, exclusiv cele executate pe comandă şi măsură individuală, tricotaje, exclusiv cele executate, pe comandă şi măsură individuală, ciorapi şi şosete, încălţăminte, exclusiv cea executată pe comandă şi măsură individuală, sodă de rufe.

Servicii
Transport de călători pe calea ferată, auto şi fluvial, servicii de poştă şi telecomunicaţii, abonamente radio-TV, servicii de întreţinere, curăţare şi reparare a îmbrăcămintei, încălţămintei şi lenjeriei; contribuţia părinţilor la creşe şi grădiniţe, unele servicii de igienă (tuns, bărbierit etc.), cazare în unităţi hoteliere, cu excepţia celor de lux, cinematografe, teatre şi muzee.
Produsele şi serviciile, la care se acordă subvenţii de la bugetul de stat precum şi cele la care majorările de preţuri şi tarife de la 1 ianuarie 1991 se compensează prin adaosuri la salarii şi pensii se cuprind în calculul indicelui pentru indexarea salariilor şi pensiilor numai în situaţiile in care intervin modificări de preţuri şi tarife ulterior datei de 1 ianuarie 1991.

Lista produselor şi serviciilor de bază în consumul populaţiei la care majorarea preţurilor şi tarifelor va fi compensată prin adaosuri la salarii şi pensii.

Pîine şi produse de panificaţie (exclusiv produsele de patiserie), făină şi griş, mălai, paste făinoase, orez, carne tăiată şi subproduse comestibile de bovine, porcine, ovine şi pasăre, preparate din carne cu excepţia specialităţilor (salam tip Sibiu, muşchi Montana, muşchi picant Azuga şi a altor specialităţi similare), conserve din carne şi mixte (carne cu legume), peşte şi conserve din peşte, grăsimi animale şi vegetale, lapte şi produse din lapte, cu excepţia specialităţilor de brînzeturi fermentate tip Camembert, Rocquefort etc.), ouă, zahăr, conserve de legume şi fructe, fasole boabe, cartofi de toamnă, medicamente de uz uman şi vată, medicinală, servicii medicale, săpun de rufe şi toaletă, cu excepţia produselor de import, detergenţi, articole pentru nou născuţi, confecţii pentru copii, tricotaje pentru copii, încălţăminte pentru copii, unele ţesături pentru copii (finet, diftină), pături şi pleduri pentru copii, uniforme şcolare, cărţi şcolare, caiete, maculatoare, rechizite şcolare (inclusiv ghiozdane şi serviete).

La aceste produse şi servicii, preţurile cu amănuntul în vigoare şi tarifele pentru populaţie rămîn nemodificate pînă Ia data de 31 decembrie 1990, a-daosurile la salarii şi pensii urmînd a se acorda începînd cu luna ianuarie 1991, odată cu aprobarea noilor preţuri cu amănuntul şi tarife.

Pentru lunile noiembrie şi decembrie 1990, diferenţele dintre preţurile cu ridicata stabilite potrivit prevederilor prezentei hotărîri şi preţurile cu amănuntul in vigoare la 31 octombrie 1990, mai puţin rabatul comercial, se acoperă unităţilor producătoare de la bugetul de stat. 

Grupaj realizat de Dan Constantin, Nicolae Coşoveanu

Ziarul Libertatea din 1 noiembrie 1990 pag. a 3-a ► Click pe imagine pentru mărire! 

Ziarul Libertatea din 1 noiembrie 1990 pag. a 4-a ► Click pe imagine pentru mărire! 

Citeste in continuare

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv1 zi ago

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu un ales “local”

In curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local. In curand, inregistrari audio-video/stenograme care arunca in “aer”...

Aveti un Pont1 zi ago

Protejatul Ministrului Justitiei de la conducerea Penitenciarului Giurgiu se da în „stambă” si face spagat cu siguranta nationala/”Pilele” PNL incompetente: Retinere abuziva in Penitenciarul Giurgiu

In data de 16 octombrie, Incisiv de Prahova a dezvaluit, in exclusivitate, ca Predoiu Cătălin va participa la alegerile parlamentare...

Aveti un Pont3 zile ago

Gruparea interlopa care “sustine” PNL Prahova/IPJ Prahova isi continua somnul si „straja”…de „veghe”…

La data de 21.10.2020, Incisiv de Prahova publica articolul “Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în...

Aveti un Pont4 zile ago

Aduceti izoleta/Romania nu a mai vazut asta niciodata!

Deficitul bugetar la 9 luni a urcat la 67,27 miliarde lei (14 miliarde de Euro), adică 6,4% după numai primele...

chirugie-estetica chirugie-estetica
Diverse5 zile ago

Cele mai frecvente operatii de chirurgie estetica

Complexul legat de aspectul fizic este extrem de raspandit motiv pentru care numeoase sunt persoanele care apeleaza la chirurgia estetica....

Aveti un Pont5 zile ago

De asta se ocupa DNA in tara asta, fratilor, de maruntisuri?/ De asta platim procurorii DNA cu 15-20.000 de lei pe luna

Ionut Cristache: „Ma stiti ca nu-s vreun fan Scripcaru, dar, TOTUSI, asa ceva? De asta se ocupa DNA in tara...

Aveti un Pont6 zile ago

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

„STAREA NAȚIEI ÎN 2020”, DESCRISĂ PE SCURT ÎN 6 PUNCTE, AR PUTEA FI CEL MAI TARE SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ....

Aveti un Pont1 săptămână ago

Editorial/Epidemia omoară oamenii sau „democrația”?/In plin „JIHAD” la PNL Prahova se utilizeaza varianta „EBa” la alegerile parlamentare: Mihai Apostolache

Voturile prahovenilor sunt tratate, din nou, cu partea „dorsala” de catre PNL Prahova! Asa se procedeaza cu nemaurile, nu se...

Aveti un Pont1 săptămână ago

IN GUVERNAREA PNL, IN PRAHOVA – GOLANI CHELIOSI SI INTERLOPI TRANSMIT MESAJE, PROBABIL, PUSE „IN GURA” EDILULUI (NOU ALES), DE SCHIMBARI IN CADRUL UNOR INSTITUTII DE SIGURANTA NATIONALA

Nu credeam să existe atîta golănie în Poliție! Si, inca nu cred! Cred ca exista cheliosi – interlopi, (chiar puscariasi...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în Parlament căci e perioada liberalismului ăla normal, educat și meritocratic (I)

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si...

Exclusiv2 săptămâni ago

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Exclusiv2 săptămâni ago

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si pe locul I, un MINISTRU DE JUSTITIE care incalca legea/Cel de pe locul II va avea parte de o atentie „deosebita” din partea ziarului „Incisiv de Prahova”/In curand

Chiar ne-am „saturat” sa fim luati de „prosti”… Organizația PNL Prahova condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, ajuns acum președinte al...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot/E un comunist, urăște alegerile și democrația/Cică e și foarte petrecăreț, îi plac mult cluburile, nunțile, botezurile, manelele, astea de distracție/Participă zi de zi, noapte de noapte, la pelerinaje și slujbe

Eram puțin îndoită, dar acum m-am convins: Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot. E un comunist,...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!