Connect with us

Actualitate

Cătălin Moroșanu, mărturie uluitoare: „Am fost victima unor agresiuni / Ceilalți încercau de fiecare dată să mă jignească și să le fiu inferior”

Incisiv

Publicat

pe

Luptătorul Cătălin Moroșanu a scris pe Facebook că a fost victima agresiunilor când era la școală. Sportivul condamnă incidentele în care copiii se agresează între ei, cum a fost cel de la Târgu Jiu.

„Am fost rugat să comentez situația de la Târgu Jiu, cu micuța agresată de alte câteva fete. Din păcate, bullyinng-ul a devenit tot mai predominant în societate. De aceea am dus în ultimul an acea campanie națională anti bullying în școli. Am discutat cu peste 1.000 de adolescenți în această privință.

În copilărie, am fost și eu victima unor astfel de situații. Eram un copil de la țară, care nu avea un statut, iar ceilalți încercau de fiecare dată să mă jignească și să le fiu inferior. Mă simțeam neputincios de fiecare dată.

„Totul s-a schimbat când am început cu sportul de performanță”

Totul s-a schimbat când am început cu sportul de performanță. Sportul mi-a dat încredere în puterile mele, m-a făcut mai responsabil și mi-a arătat o direcție în viață”, a scris pe Facebook, Cătălin Moroșanu.

Sportivul spune că astfel a învățat să fie un om puternic, un campion.

„Sportul te educă în cel mai pozitiv mod cu putință, transformându-te din victimă într-un adevărat luptător. Atenție, nu un viitor agresor, ci un om care se poate adapta situațiilor din societate.

Dragi părinți, trimiteți-vă copiii la sport

Dragi părinți, trimiteți-vă copiii la sport. Încurajați-i să facă un sport. Din dorința de a-i proteja excesiv, le puteți face rău pentru că se vor lovi de răutățile societății. Sportul clădește caractere. Avem peste 1.000 de copii la sălile Scorpions, copii care au învățat să se apere în fața agresorilor și care acum pășesc în societate mult mai încrezători. Copii care pot deveni un adevărat exemplu pentru societate”, a scris pe Facebook Cătălin Moroșanu.

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Remember 1 noiembrie 1990 – Presa acum 30 de ani

Incisiv

Publicat

pe

De

K.O.

UN VICEPRIMAR SINCER. Două zile ne-au fost necesare pentru ca să ne dumirim ce-a intenţionat domnul viceprimar al Capitalei cînd ne-a fixat o întîlnire pentru luni, ora 15 şi ne-a lăsat să aşteptăm yadarnic trei sferturi de oră, fără a anunţa decomandarea întîlnirii şi — aţi bănuit — fără a-şi cere scuzele de rigoare. Domnul jurist Iorgulescu vrea să ne convingă, probabil, că face parte din acei lideri promovaţi pentru fidelitatea aplicării sloganului electoral. ,,Noi muncim, nu gîndim”. Deşi n-arn avut plăcerea să-l cunoaştem mai bine, îl credem, deja, un om foart sincer.

„Oltcit” nr. 4000

În pofida tuturor zvonurilor legate de activitatea prezentă şi viitoare a întreprinderii de autoturisme „Oltcit” din Craiova, acest tip de autovehicul continuă sa fie solicitat de către cumpărători. O confirmă, printre altele şi magazinul de profil din Craiova care a livrat in ziua de 30 octombrie cel de al 4 000-lea autoturism din acest an. Evident, în perioada următoare se vor adăuga alţi şi alţi noi posesori din cele 12 judeţe deservite de către respectiva unitate comercială. O primă condiţie pentru realizarea acestui deziderat este legată de data înscrierii şi depunerii banilor la C.E.C. care nu trebuie să depăsească ziua de 30 aprilie 1990. Deci încă puţintică răbdare si ne vom putea urca in Oltcit-ul personal. (R.Gr.)

EVRIKA

O sintagmă care începe să se facă auzită, fără să fie prea clar ce vrea să exprime: Regretatul „Odios”.

O.K.

De aseară, Televiziunea are, pare-se, un nou crainic: pe domnul Petre Roman, care a dat citire unei ştiri de ultimă oră, luînd pîinea de la „gura“ salariaţilor acestei instituţii care tocmai şi-a declarat independenţa faţă de guvern.

Ziarul Libertatea din 1 noiembrie 1990 pag. 1-a ► Click pe imagine pentru mărire! 

(INFORMAŢII PENTRU CARE NU BĂGĂM MÎNA ÎN FOC)

B.B.C. NE INFORMEAZĂ IARĂŞI

Nu sîntem singuri dacă şi de astă dată este vorba de mister Ben Brown, corespondent special. Oricum, vocea din off este bărbătească, iar pe micul ecran se derulează imagini surprinse în Basarabia, în plin centru de activitate al onorabililor găgăuzi:
,,În Moldova Sovietică, un ponor mic şi curajos s-a ridicat cu hotărîre împotriva asupritorilor — aşa-zişii urmaşi ai lui Ştefan cel Mare. Purtători ai unor îndelungate şi bogate tradiţii de cultură, aceşti oameni renumiţi pentru inteligenţa şi spiritul lor vioi şi-au luat soarta în propriile mîini: parlamentul găgăuz a proclamat independenţa Marii Republici Găgăuze, denuntînd orice relaţii sau posibilităţi de comunicare cu asupritorii de la Chişinău. Desi nici Moscova şi nici KGB-ul nu privesc cu ochi buni această mişcare de eliberare si de demnitate naţională, hotărîrea cu care găgăuzii au procedat la scuturarea jugului moldovenesc a făcut o puternică impresie. Însuşi şeful KGB a trimis parlamentului găgăuz o telegramă în care-şi cere scuze pentru gîndurile si intenţiile neconforme cu perestroika pe care le-a nutrit fată de vajnicul popor, cu scuze în numele întregului aparat, pentru eventualele neplăceri cauzate. Pentru a preveni manevrele guvernanţilor de la Chişinău, găgăuzii şi-au intensificat contactele politice şi diplomatice. Ministerul de interne se află la Moscova; cel de externe vizitează Washingtonul: primul ministru este aşteptat la Luxemburg, pentru a depune cererea de intrare în Piaţa Comună; ministrul apărării a vorbit la telefon cu secretarul general ONU, pronunînd ca un detaşament de găgăuzi bine pregătiţi să facă parte din forţa multinatională din Golf unde ar urma să îndeplinească sarcini specifice de dezinformare si derutare a adversarului. Oferta este în studiu. În rest, este linişte, cu excepţia faptului că întregii populaţii găgăuze i-au fost distribuite măşti de gaze la vestea sosită de la Chisinău că în Moldova s-ar fi obţinut, anul acesta, o recoltă-record de fasole.
Vom reveni cu amănunte”.

AMBIDEXTRU

Ziarul Libertatea din 1 noiembrie 1990 pag. a 2-a ► Click pe imagine pentru mărire! 

Lista produselor şi serviciilor destinate populaţiei la care picturile cu amănuntul si tarifele nu se modifică şi la care se acordă subvenţii de la buget.

Energie electrică, energie termică, lemn de foc, cărbune şi brichete din cărbune, petrol lampant, combustibil lichid da calorifer, gaze naturale, gaze lichefiate, chirie pentru locuinţe, transport fluvial în Deltă pentru localnici, abonamentele pentru transportul de călători urban şi interurban.

Lista produselor şi serviciilor destinate populaţiei la care modificările de preţuri şi tarife se vor lua în calcul la indexarea salariilor şi pensiilor.

Produse alimentare
Cartofi timpurii şi de vară, legume proaspete, fructe proaspete, struguri de masă, produse zaharoase, cu excepţia specialităţilor de ciocolată, sucuri şi
siropuri din producţia internă, băuturi răcoritoare şi ape minerale din producţia internă.

Produse nealimentare
Confecţii textile, exclusiv cele executate pe comandă şi măsură individuală, tricotaje, exclusiv cele executate, pe comandă şi măsură individuală, ciorapi şi şosete, încălţăminte, exclusiv cea executată pe comandă şi măsură individuală, sodă de rufe.

Servicii
Transport de călători pe calea ferată, auto şi fluvial, servicii de poştă şi telecomunicaţii, abonamente radio-TV, servicii de întreţinere, curăţare şi reparare a îmbrăcămintei, încălţămintei şi lenjeriei; contribuţia părinţilor la creşe şi grădiniţe, unele servicii de igienă (tuns, bărbierit etc.), cazare în unităţi hoteliere, cu excepţia celor de lux, cinematografe, teatre şi muzee.
Produsele şi serviciile, la care se acordă subvenţii de la bugetul de stat precum şi cele la care majorările de preţuri şi tarife de la 1 ianuarie 1991 se compensează prin adaosuri la salarii şi pensii se cuprind în calculul indicelui pentru indexarea salariilor şi pensiilor numai în situaţiile in care intervin modificări de preţuri şi tarife ulterior datei de 1 ianuarie 1991.

Lista produselor şi serviciilor de bază în consumul populaţiei la care majorarea preţurilor şi tarifelor va fi compensată prin adaosuri la salarii şi pensii.

Pîine şi produse de panificaţie (exclusiv produsele de patiserie), făină şi griş, mălai, paste făinoase, orez, carne tăiată şi subproduse comestibile de bovine, porcine, ovine şi pasăre, preparate din carne cu excepţia specialităţilor (salam tip Sibiu, muşchi Montana, muşchi picant Azuga şi a altor specialităţi similare), conserve din carne şi mixte (carne cu legume), peşte şi conserve din peşte, grăsimi animale şi vegetale, lapte şi produse din lapte, cu excepţia specialităţilor de brînzeturi fermentate tip Camembert, Rocquefort etc.), ouă, zahăr, conserve de legume şi fructe, fasole boabe, cartofi de toamnă, medicamente de uz uman şi vată, medicinală, servicii medicale, săpun de rufe şi toaletă, cu excepţia produselor de import, detergenţi, articole pentru nou născuţi, confecţii pentru copii, tricotaje pentru copii, încălţăminte pentru copii, unele ţesături pentru copii (finet, diftină), pături şi pleduri pentru copii, uniforme şcolare, cărţi şcolare, caiete, maculatoare, rechizite şcolare (inclusiv ghiozdane şi serviete).

La aceste produse şi servicii, preţurile cu amănuntul în vigoare şi tarifele pentru populaţie rămîn nemodificate pînă Ia data de 31 decembrie 1990, a-daosurile la salarii şi pensii urmînd a se acorda începînd cu luna ianuarie 1991, odată cu aprobarea noilor preţuri cu amănuntul şi tarife.

Pentru lunile noiembrie şi decembrie 1990, diferenţele dintre preţurile cu ridicata stabilite potrivit prevederilor prezentei hotărîri şi preţurile cu amănuntul in vigoare la 31 octombrie 1990, mai puţin rabatul comercial, se acoperă unităţilor producătoare de la bugetul de stat. 

Grupaj realizat de Dan Constantin, Nicolae Coşoveanu

Ziarul Libertatea din 1 noiembrie 1990 pag. a 3-a ► Click pe imagine pentru mărire! 

Ziarul Libertatea din 1 noiembrie 1990 pag. a 4-a ► Click pe imagine pentru mărire! 

Citeste in continuare

Actualitate

Dan Barna constată „o aliniere de planete” în ultimele două zile: Trebuie să recunoaștem: ”E Netflix, frate”

Incisiv

Publicat

pe

De

Președintele USR, Dan Barna, spune că în ultimele 2 zile, pentru partidul pe care îl conduce s-au „aliniat planetele”.

Dan Barna: „E Netflix frate”

În mesajul său, Dan Barna spune că odată cu învestirea în funcție a primarilor Nicușor Dan, Clotilde Armand și Dominic Fritz, „planetele s-au aliniat” pentru USR.

Acesta mai transmite că „urmează 6 decembrie, revoluția bunei guvernări”, făcând referire la alegerile care vor avea loc peste o lună.

„Final și început de sezon.

Pentru cine are puterea să iasă din zarva și tumultul cotidianului și să privească istoria USR în perspectiva ultimilor patru ani, ultimele două zile au încărcătura unui episod de final de prim sezon în care eroii și fiecare fir de poveste în parte se închid frumos, așezat, lăsând personajele în pozițiile firești, cumva cuvenite, pentru sezonul doi și aventurile ce urmează.

Cum poate fi privită altfel o așa de stranie și simpatică coincidență în care în aceeași zi, da, în aceeași zi:

✅ USR, devenit între timp USRPLUS, lansează prin cei doi copreședinți, Barna și Cioloș, un program de guvernare fără precedent, cu 40 de angajamente de guvernare certe, clare și realiste, pe care se va construi întreaga prezență a partidului în guvernarea ce urmează. Le găsiți aici: www.usrplus.ro
✅Nicușor Dandepune jurământul de primar general al Bucureștiului, închizând o saga de 12 ani, în care a candidat de trei ori, a înființat USR, l-a condus o vreme, l-a părăsit, a reușit apoi să obțină susținerea dreptei unite ca independent și să câștige capitala.
✅Clotilde Armand depune jurământul de primar al Sectorului 1 la capătul unui alt fir al poveștii în care a fondat USR alături de Nicușor Dan, a fost primar pentru o noapte în 2016, când a învățat că voturile nepăzite dispar peste noapte, a devenit apoi europarlamentar USRPLUS, și-a respectat însă promisiunea făcută cetățenilor din S1, a candidat pe final de sezon din nou și a obținut mandatul de primar.

Și a doua zi:

✅Dominic Fritz depune jurământul de primar al Timișoarei, orașul de care s-a îndrăgostit la 19 ani când făcea voluntariat la o casă de copii, orașul european și multicultural din care România a renăscut în ‘89 și va continua să renască cu o nouă generație politică azi.
⏺ Toată această aliniere de planete în două zile dă un reconfortant sentiment de lucruri așezate în făgașul lor firesc. Și dacă adăugăm și zecile de primari și miile de consilieri USRPLUS care tot ieri sau în zilele anterioare au depus jurământul, intrând cu onestitate în aventura administrației locale, trebuie să recunoaștem: ”e Netflix frate”.
Episod final de sezon 1: 🎞Oameni care n-au mai stat deoparte!
➡️ Urmează din 6 decembrie sezonul 2: 🎞 Revoluția bunei guvernări. Și mai multă acțiune și mai mult suspans și mai multe provocări.
🤝 Rămâneți alături de noi. Haideți la vot pe 6 decembrie”, a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Aniversări, 1 noiembrie | Agenţia AMOS News

Incisiv

Publicat

pe

De

  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Ana Ioana Macarie, actriţă (n. 1972);

Barbara Hangan, pictor (n. 1974);

Călin Vădana, jucător de fotbal (n. 1990);

Cătălin Tiuch, deputat PSD de Timiş (n. 1978);

Constantin Crengăniș, sculptor specializat în arta monumentală (n. 1958);

Cornel Buta, jucător de fotbal (n. 1977);

Cristea Mircioane, pictor din Reșița (n. 1954);

Dan Zamfirescu, f. deputat PRM de Călărași (n. 1953);

Daniel Munteanu, campion mondial la karate (n. 1974);

Daniela Zeca-Buzura, prozatoare, eseistă, critic literar și realizatoare de emisiuni radio și TV (n. 1966);

Elena Cristina Dobre, deputat PDL/ f. PNL (n. 1972);

Eugen Uricariu, poet, prozator şi scenarist, presedintele Uniunii Scriitorilor (n. 1946);

Gabriel Cotabiţă, solist de muzică uşoară (n. 1955);

Gheorghe Ilea, pictor (n. 1958);

Gheorghe Poenaru, antrenor de fotbal (n. 1956);

Ionel Voineag, tenor (n. 1950);

Ionuț Bâlbă, fotbalist (n. 1981);

Oliviu Crâznic, scriitor de literatură fantastică (n. 1978);

Nicu Vlad, halterofil, multiplu campion (n. 1963);

Răzvan Farmache, fotbalist (n. 1978);

Silvia Voinea, soprană (n. 1942);

Sânziana Târța, actriță (n. 1985);

Valentin Iliescu, politician f. PDL, f. ministru pentru relaţia cu parlamentul (n. 1961);

Victor Roman, deputat PSD de Vrancea (n. 1959);

Raluca Zamfirescu, actriță (n. 1 noiembrie 1924 – d. 21 decembrie 2008);

Sofia Cosma, muzician (n. 1 noiembrie 1914, Smorgon, Letonia – d. 12 februarie 2011, Oxnard, California, USA);

Titus Mocanu, estetician (n. 1 noiembrie 1923, Brăila – d. 26 aprilie 2004, Köln, Germania);
 

Citeste in continuare

Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv1 zi ago

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu un ales “local”

In curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local. In curand, inregistrari audio-video/stenograme care arunca in “aer”...

Aveti un Pont1 zi ago

Protejatul Ministrului Justitiei de la conducerea Penitenciarului Giurgiu se da în „stambă” si face spagat cu siguranta nationala/”Pilele” PNL incompetente: Retinere abuziva in Penitenciarul Giurgiu

In data de 16 octombrie, Incisiv de Prahova a dezvaluit, in exclusivitate, ca Predoiu Cătălin va participa la alegerile parlamentare...

Aveti un Pont3 zile ago

Gruparea interlopa care “sustine” PNL Prahova/IPJ Prahova isi continua somnul si „straja”…de „veghe”…

La data de 21.10.2020, Incisiv de Prahova publica articolul “Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în...

Aveti un Pont4 zile ago

Aduceti izoleta/Romania nu a mai vazut asta niciodata!

Deficitul bugetar la 9 luni a urcat la 67,27 miliarde lei (14 miliarde de Euro), adică 6,4% după numai primele...

chirugie-estetica chirugie-estetica
Diverse4 zile ago

Cele mai frecvente operatii de chirurgie estetica

Complexul legat de aspectul fizic este extrem de raspandit motiv pentru care numeoase sunt persoanele care apeleaza la chirurgia estetica....

Aveti un Pont5 zile ago

De asta se ocupa DNA in tara asta, fratilor, de maruntisuri?/ De asta platim procurorii DNA cu 15-20.000 de lei pe luna

Ionut Cristache: „Ma stiti ca nu-s vreun fan Scripcaru, dar, TOTUSI, asa ceva? De asta se ocupa DNA in tara...

Aveti un Pont6 zile ago

Vă invit să lecturați această sinteză, iar dacă vă pasă de viitorul vostru vă propun să votați acel partid/candidat care va pune pe tapet această problemă GRAVISSIMĂ.

„STAREA NAȚIEI ÎN 2020”, DESCRISĂ PE SCURT ÎN 6 PUNCTE, AR PUTEA FI CEL MAI TARE SUBIECT DE CAMPANIE ELECTORALĂ....

Aveti un Pont1 săptămână ago

Editorial/Epidemia omoară oamenii sau „democrația”?/In plin „JIHAD” la PNL Prahova se utilizeaza varianta „EBa” la alegerile parlamentare: Mihai Apostolache

Voturile prahovenilor sunt tratate, din nou, cu partea „dorsala” de catre PNL Prahova! Asa se procedeaza cu nemaurile, nu se...

Aveti un Pont1 săptămână ago

IN GUVERNAREA PNL, IN PRAHOVA – GOLANI CHELIOSI SI INTERLOPI TRANSMIT MESAJE, PROBABIL, PUSE „IN GURA” EDILULUI (NOU ALES), DE SCHIMBARI IN CADRUL UNOR INSTITUTII DE SIGURANTA NATIONALA

Nu credeam să existe atîta golănie în Poliție! Si, inca nu cred! Cred ca exista cheliosi – interlopi, (chiar puscariasi...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Unul dintre Ionești va avea, probabil, norocul să fie iarăși în Parlament căci e perioada liberalismului ăla normal, educat și meritocratic (I)

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si...

Exclusiv2 săptămâni ago

Guvernul PNL = Guvern CRIMINAL

Pentru vremelnicii care conduc astăzi Romania, luați o foaie de hârtie și notați. Cea mai mare CRIMĂ pe care o...

Exclusiv2 săptămâni ago

PNL Prahova a propus un deputat condamnat pentru trafic de influență, pe locul III pe lista pentru Camera Deputaților si pe locul I, un MINISTRU DE JUSTITIE care incalca legea/Cel de pe locul II va avea parte de o atentie „deosebita” din partea ziarului „Incisiv de Prahova”/In curand

Chiar ne-am „saturat” sa fim luati de „prosti”… Organizația PNL Prahova condusă de senatorul Iulian Dumitrescu, ajuns acum președinte al...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot/E un comunist, urăște alegerile și democrația/Cică e și foarte petrecăreț, îi plac mult cluburile, nunțile, botezurile, manelele, astea de distracție/Participă zi de zi, noapte de noapte, la pelerinaje și slujbe

Eram puțin îndoită, dar acum m-am convins: Coviduță nu se atinge de ștampile, saci, secții de vot. E un comunist,...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatii publice deschise nu exista in Legea nr 55/2020/Se instituie un abuz in serviciu al autoritatii fata de cetateni prin HG, norma secundara, infralegala in aplicarea legii

Prin HG nr.856/2020 se instituie in anexa 2 la art.3 si 4 masura purtarii mastii de protectie in spatii publice...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Incisiv de Prahova lanseaza, in curand, o platforma in care toti jurnalistii locali si/sau din presa centrala, toti „formatorii de opinie” si/sau toti detinatorii de site-uri sa isi dovedeasca „capacitatea” de formatori de opinie si sa prezinte diplomele reale obtinute care ii recomanda

Fiecare om e un „critic”. Viata e plina de „complimente surprinzatoare”, remarci dure, momente de „constienta de sine si de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!