Connect with us

Aveti un Pont

Misterele unei motiuni de cenzura cum n-a mai fost alta. Si o posibila explicatie

Avatar

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Moțiunea lui Ciolacu este, fără doar și poate, cea mai misterioasă de după revoluție, cu (prea) multe semne de întrebare. De ce s-a tărăgănat așa mult introducerea ei, de ce s-a jonglat cu momentul exact al votării, ce a urmărit precis PSD prin introducerea ei, de ce nu a așteptat pînă după locale, cum se explică bizarele manevre ale UDMR dinaintea votului, de ce a ieșit Iohannis – prin derapaj constituțional grav – cu atacuri în chiar ziua votului, de ce au dezertat o serie de parlamentari PSD, de ce o scaldă PSD în prezent cu votarea ei: mai e valabilă sau nu?, ce se va întâmpla după decizia CCR și multe altele aidoma. Paradoxal, dar toate misterele ar putea să aibă o unică explicație: licitația 5G.

Mulți analiști – mai puțin decît era de așteptat, totuși – se chinuie să înțeleagă ce a urmărit de fapt PSD cu această moțiune de cenzură. Intrarea la guvernare în locul PNL în buza alegerilor? Ca să fie nevoit să rezolve în timp scurt o mulțime de nefăcute ale actualului guvern, inclusiv majorarea pensiilor?
Ca să lase un guvern interimar fără puteri pînă la alegeri?
Ca să îl radă pe Ludovic Orban în favoarea vreunui alt premier liberal, spre încîntarea lui Iohannis?

Nu e clar.
La rece, putem spune că PSD ar fi avut de pierdut chiar dacă moțiunea era votată. Nu e cazul să mai explicăm cît a pierdut de facto, după rușinea din parlament.

Marea întrebare care trebuie pusă e, însă, cine ar fi avut cel mai mult de pierdut în cazul în care moțiunea trecea.
Iar acesta nu e nici PNL, nici PSD, nici Iohannis.
Ci distinsul partener strategic american.
Acel partener care, înaintea prezidențialelor din noiembrie, face eforturi să bareze accesul chinezilor pe piața europeană a comunicațiilor, cu România vîrf de lance. Nu vom analiza aici dacă eliminarea Huawei din joc e oportună și argumentă ori nu, lăsăm asta pe seama specialiștilor.

Vom prezenta însă cîteva fapte, metodic.

Anul trecut, în iunie, guvernul adopta prin HG Strategia 5G pentru România, care stabilea că anul acesta trebuie să avem deja implementată tehnologia în cîteva mari orașe, cu București în frunte.
Pentru asta, licitația 5G trebuia organizată pînă la finele anului trecut.
În august, Iohannis era chemat intempestiv la Casa Albă pentru a i se înmîna de către Trump un ”to do list”, cu problema 5G în frunte, și se semna de acum celebrul Memorandum pe subiect, ținut la secret cîteva luni.
Cum se știe, licitația nu a mai avut loc în toamnă, nici în primăvara acestui an, nici în vară. Noul termen este ultimul trimestru din 2020.

Regimul Iohannis e în profund criză de timp; nu poți să-i faci una ca asta lui Trump cînd omul se pregătește de alegeri, iar ambasadorul Adrian Zuckerman mai are puțin și provoacă un război cu China prin declarații exaltate. Un bun barometru al stării de spirit a americanilor pe subiect.

Pe 4 august, aproape pe șest, ministerul Comunicațiilor lansează spre dezbatere publică mult așteptatul ”Proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice și de comunicații de interes național şi condiţiile implementării rețelelor 5G”, elaborat strict după normele Memorandului.
Un proiect atît de important încît e stupefiant că timpul oferit de guvern spre livrare de sugestii și observații e de doar 13 zile, în locul tradiționalelor 30 de zile.

Se merge, clar, pe repede înainte.

După doar cîteva zile de la expirarea celor 13 zile, reprezentanții autorităților (minister, ANCOM șamd) organizează o ședință de dezbatere publică pe marginea proiectului cu reprezentanți ai societății civile, ai mediului de afaceri – inclusiv șeful Huawei România – ai presei etc.

Minuta ședinței, despre care ședință, curios, presa nu face vorbire, deși a avut oameni în sală, e postată pe siteul ministerului în cursul zilei de ieri.

Ce aflăm din ea?
Majoritatea zdrobitoare a vorbitorilor acuză repeziciunea nefirească a promovării noii legi, lipsa unor elementare studii de impact – recunoscute de reprezentații guvernului – asupra mediului de afaceri, asupra sarcinilor administrative, asupra sănătăţii.
S-a mai punctat faptul că, în mod straniu, proiectul nu e contrasemnat de ministerele de resort ale Sănătăţii, ale Mediului şi ale Justiţiei.
Sunt lansate avertismente privind consecințele grave pe care le va avea legea în forma propusă, de la cele constituționale pînă la cele economice și sociale.
Reprezentanții guvernului sunt neclintiți pe poziții. Ultima variantă a proiectului de act normativ va fi publicată pe site-ul ministerului pe 7 septembrie, conform prevederilor Legii nr. 52/2003.

E și mai clar că se merge pe repede înainte.

În baza observațiilor publice, guvernul modifică discret zilele trecute proiectul, în cîteva puncte, nimic esențial. De asemenea, aflăm din surse oficiale că este deja în pregătire un set de diverse acte normative secundare care să explice criteriile tehnice, procedurile șamd.

După alegerea sa ca lider al PSD, la congresul recent, președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, face o afirmație foarte interesantă: devenit incompatibil, conform legii, el anunță că rămîne la șefia autorității – speculînd perioada legslă în care poate opta – pînă cînd proiectul guvernului va intra în dezbatere parlamentară:

”Cred că în următoarele două-trei săptămâni intră acest proiect în dezbatere parlamentară, într-o formă care transpune cât se poate de clar memorandumul. Poziţia mea e cât se poate de clară şi v-o transmit încă o dată: susţin total transpunerea memorandumului cu Statele Unite, fără niciun fel de nuanţe, semnat anul trecut între noi, Guvernul României, România, până la urmă, şi Statele Unite ale Americii. E un memorandum care în săptămânile viitoare îşi va găsi transpunere în legislaţie, pentru că memorandumul nu ţine loc de lege”.

Și acum să vedem ce probleme ar putea întîmpina respectivul proiect de lege.

După încheierea pseudo-dezbaterii publice, guvernul va trebui să solicite avizele CES și ale Consiliului Legislativ, ceea ce va dura în jur de 10 zile, apoi să dea citire proiectului într-o ședință și, în fine, să-l trimită, în calitate de inițiator, către Parlament.

Dacă guvernul Orban e demis înainte de trimitere, își pierde dreptul de a o mai face, în calitate de cabinet doar interimar, conform Constituției.
Varianta de rezervă este plasarea proiectului către parlamentarii PNL, dar aceștia nu pot continua de unde a lăsat problema guvernul, ci trebuie să reia procedura avizării de la zero.

Timp prețios se pierde.

Suntem sceptici oricum, însă, că guvernul Orban urmărește cu adevărat trimiterea proiectului către parlament, pentru că știm cu toții, dintotdeauna, cît timp se pierde în asemenea situații. Dezbateri în comisii, termene livrate de Birourile permanente, dezbateri în plen, contre puse discret sau fățiș de diverși parlamentari, amendamente etc. Să ne amintim doar parcursul teribil al legii off-shore.

Regimul Iohannis nu mai are timp pentru trimiterea proiectului spre dezbatere parlamentară, mai ales cînd toamna care a început e marcată de două rînduri de alegeri.

Soluția pe care pariem e asumarea răspunderii guvernului pentru legea 5G, singura care poate ”livra” proiectul în timp util.

Un guvern demis prin moțiune, însă, de asemenea nu ar putea face acest demers ca interimar.

Guvernul Orban trebuie să rămînă pe poziție, „plin”, cu orice preț pînă la îndeplinirea misiunii trasate de la Casa Albă.

Pentru împlinirea acestui deziderat s-au mobilizat forțe imense în zilele de dinaintea votării moțiunii. Nici chiar telefoane nervoase de la Departamentul de stat nu sunt excluse.

Analizînd la rece, impresia e că cineva sau ceva cu foarte mare influență nu a dorit asumarea nici măcar a celui mai mărunt risc la votarea moțiunii. (Se știe că pînă și scutul de la Deveselu, susținut de toate partidele prin consens, tot a avut cîteva voturi împotrivă în parlament).

Iar eliminarea totală a vreunui risc nu se putea face printr-o mobilizare, oricît de exemplară la vot, ci prin eliminarea votării însăși.
Așa s-a ajuns la ciudatele manevre și răzgîndiri de ultimă oră care au surprins pe toată lumea, precum și la faptul că cele 250 de voturi anunțate ferm de Marcel Ciolacu, care ar fi însemnat votarea moțiunii fluierînd, au dispărut en-gros, pînă la insuficientele 226 pentru cvorum.
Rar s-a putut auzi vreo explicație ulterioară mai penibilă decît cea a lui Ciolacu, potrivit căreia PSD ar fi avut cele 250 de voturi dacă se făcea cvorum, dar nu le-a mai avut pentru că nu s-a făcut covrum(?!!!).

Să mai vorbim de halucinantul balet pesedist de după ședință, conform căruia moțiunea ba merge înainte (conform regulamentelor, ședința trebuie reprogramată pînă se obține cvorum), ba e abandonată de tot (lucru imposibil, constituțional, odată depusă), ba se așteaptă decizia CCR și tot așa?

Fără precedent în istoria post-decembristă.

Ca să le dăm o temă de gîndire celor care susțin – inclusiv din PSD – că o moțiune depusă într-o sesiune nu poate fi votată în alta, le prezentăm o situație: ce se întîmplă dacă o moțiune e depusă regulamentar în ultima zi a unei sesiuni, e considerată moartă din fașă? Reamintim cazul OUG-urilor: conform Constituției, ele se depun, după emitere, la Parlament în trei zile, iar dacă legislativul e în vacanță e convocat urgent în sesiune extraordinară. Același mecanism e mai mult ca sigur că s-ar aplica și moțiunilor depuse în final de sesiune.

Concluzia e simplă, în lumina celor sus pomenite: guvernul Orban trebuie să rămînă în funcțiune deplină – indiferent că asta contravine dorințelor PSD, ale lui Iohannis, Hellvig, Rareș Bogdan, Ponta, UDMR și cine mai știe cui – pînă cînd legea 5G e adoptată. În masa politicii din România a fost trîntit zilele trecute un pumn furios și uriaș, unul avînd capacitatea de a speria tot ce mișcă, pînă la punctul în care nici măcar nu s-a mai putut încropi vreun scenariu de acoperire, cît de cît, pentru marele public. Cînd e vorba de mari interese geostrategice, românii trebuie să învețe să-și reprime curiozitățile.

Și pariem de pe acum că, în cazul asumării răspunderii guvernului, opoziția nu va introduce moțiune de cenzură

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aveti un Pont

Războiul COVID, al treilea război mondial

Avatar

Publicat

pe

De

Că ne aflăm în stare de război e clar. De ce e clar? Pentru că cetățenii statelor nu pot da în judecată în nume propriu industria farma. Concret, Pfizer nu poate fi dată în judecată decât de către guvernele statelor în numele cetățenilor săi. Asta este tipic stării de război. Iar faptul că acest război COVID este mondial este un lucru deja dovedit. Cu câteva excepții, toate statele sunt supuse acelorași reguli draconice. Mai rămâne să vedem cine este la butoanele acestei conflagrații de tip nou.

Grație senzaționalului document dezvăluit zilele trecute de jurnalista de investigație Iosefina Pascal, am putut afla cu stupoare câteva realități cutremurătoare cu care se confruntă cetățenii lumii.

1. Statelor li s-a impus practic de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) un aranjament contractual și financiar care le subordonează și care le răpește componente importante ale suveranității naționale.

2. Contractele încheiate în numele cetățenilor lumii de către compania Pfizer și de către cele mai multe state ale lumii, și cele mai importante, sunt fără precedent în istorie întrucât absolut toate riscurile trec asupra cetățenilor care practic nu au niciun drept să se apere și, deasemenea, toate cheltuielile legate de vaccinuri, al căror cuantum este exclusiv în viitor apanajul Pfizer, indiferent de produsul care va fi distribuit.

3. Cetățenii lumii, prost reprezentați de către guverne, devin, din punctul de vedere al politicii sanitare, dependenți exclusiv de Pfizer. Și de celelalte componente ale industrie mondiale Big Pharma care merg în trend cu Pfizer.

4. Statele mai slabe cum este România, conform contractului încheiat în numele nostru de către UE, în măsura în care la un moment dat nu vor putea achita costurile vaccinurilor – care pot crește exponențial și care vor fi utilizate pe o perioadă nedeterminată – pot fi executate silit. Prin blocarea activelor pe care le dețin. Prin preluarea pe nimic datoriilor suverane de către fonduri de investiții.

5 Excepție de la această regulă, deci încă neangrenate până peste cap în acest război COVID, fac câteva state cum ar fi Federația Rusă sau China, care au fost capabile să își producă propriile vaccinuri, pe care le administrează cum le taie capul și care, prin consecință, nu devin legate ombilical de Pfizer.

Dar cine este de fapt Pfizer? Cine sunt investitorii? Cine stă în spatele acestui colos Pharma? Ce putere financiară ne conduce prin intermediul Pfizer? Prin ce mecanism statele lumii au ajuns să se subordoneze unui mecanism infernal și să participe cu mâinile legate, asumându-și toate riscurile, la un război global?

În încercarea de a lămuri câteva lucruri voi începe cu sfârșitul. Pe parcursul deceniului trecut, OMS a obținut un drept fără precedent. O putere colosală. Dreptul de a impune statelor decizii obligatorii legate de sănătatea cetățenilor lumii. Mai exact spus, începând din deceniul trecut nu mai este la latitudinea statelor dacă aplică sau nu recomandările OMS. Ele de fapt nu mai sunt recomandări. Devin pur și simplu legi. Așa se face că din momentul declanșării nebuniei COVID, cu toate episoadele ei, OMS a putut declara existența unei pandemii și a dobândit forța de a dicta statelor politica sanitară de urmat. În baza acestui statut, OMS a preluat politicile de sănătate, substituindu-se statelor.

Și acum să încercăm să răspundem la celelalte întrebări. O facem consultând Wikipedia, care citează cifre declarate oficial, ceea ce puteți să faceți și dumneavoastră pentru a obține detaliile de mai jos, precum și detalii suplimentare.

Pfizer, numarul unu mondial in sectorul Big Pharma, este deținută de fonduri de investiții între care și Vanguard Goup (8,13 %), BlackRock (7,7 %), State Street Corporation (5,28%), așa cum notează Wikipedia. Ca să ne facem o idee despre dimensiunile acestor entități financiare, la nivelul anului 2021 BlackRock gestionează active în valoare de 9 trilioane de dolari, Vanguard Group administrează active de 7 trilioane dolari, iar State Street Corporation 3,1 trilioane de dolari (management) și 38 trilioane dolari (custodie și administrare). Vă puteți ușor imgina că aceste fonduri sunt mai puternice decât statele lumii. Și majoritatea companiilor din Big Pharma este în aceeași situație.

La fel corporațiile din Big Tech – Google, Facebook, Microsoft, Amazon – sunt la rândul lor detțnute de fonduri de investiții, între care BlackRock, Berkshire Hathaway, Vanguard Group și așa mai departe. Spre exemplu, Bill Gates mai deține din Microsoft doar 1,36%. În același timp, presa și media americana mainstream sunt deținute de șase mari entități financiare private.

Aceasta ca să ne facem o imagine de ansamblu. Practic, fondurile de investitii controleaza întreaga economie mondiala, gestionează economiile pricipalelor puteri economice, țări și guverne. Au investitii încrucișate unele în altele. Și sunt anonimizate.

Iată, așadar, în ce situație ne găsim. Poate în felul acesta este mai ușor să înțelegem cum și în ce condiții și-a permis premierul Florin Cîțu să angajeze contra cost, pe miliarde de euro, cele 120 de milioane de doze de vaccin, cele mai multe Pfizer, și de ce îndatorează statul român mai mult decât s-a întâmplat oricând în istorie, asumându-și în numele nostru, dar fără să ne intrebe, pericolul ca într-o bună zi datoriile suverane ale României să fie preluate de fonduri de investiții. Probabil cele la care m-am referit mai sus. Încă o dată subliniez faptul că îi suntem datori pentru uluitoarele dezvăluiri jurnalistei Iosefina Pascal.

Sorin Rosca Stanescu

 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Cum să îți securizezi site-ul tău de e-commerce

Avatar

Publicat

pe

servere vps

Cum să îți securizezi site-ul tău de e-commerce

În cazul unui magazin online, pe lângă funcționalitatea la standarde înalte de calitate și viteza optimă de încărcare, securitatea este un aspect foarte important.

Clienții trebuie să aibă încredere că datele lor vor fi în siguranță de fiecare dată când cumpără de la tine iar informațiile lor sunt perfect securizate. Te va ajuta nu numai la imaginea brandului, dar asta te va scuti și de multe bătăi de cap, mai ales de când a intrat în vigoare și GDPR-ul.

De aceea, dacă ai un site de e-commerce, pe lângă produse și prețuri competitive,  trebuie să alegi și soluții tehnice care te pot feri de orice atac cibernetic ce ar favoriza pierderea datelor clienților tăi.

În primul rând ar trebui să alegi o soluție de găzduire web care să impacteze în mod pozitiv nu numai o încărcare rapidă a paginii, indiferent de mărimea traficului și a categoriilor aflate pe site, ci și să ofere o securitate crescută a datelor.

O găzduire pe un server VPS KVM este una dintre cele mai bune soluții pentru care poți să optezi. Funcţionează similar unui server dedicat oferind și oferă un nivel similar de izolare a resurselor alocate şi securitate a datelor. KVM este o tehnologie de virtualizare dezvoltată în Linux care permite crearea de medii izolate – servere virtuale (VPS). Este parte a sistemului de operare Linux şi beneficiază imediat de orice actualizări sau imbunătăţiri ale sistemului de operare. Unul din avantajele KVM este utilizarea accelerării hardware oferită de procesoarele moderne pentru virtualizare.

Alege cel mai bun pachet de găzduire VPS KVM care să fie potrivit nevoilor tale

În al doilea rând este foarte important să alegi o platformă sigură pe care va funcționa site-ul tău de e-commerce. Și în general, cele mai populare platforme sunt și cele mai sigure, pentru că au număr mare de utilizatori și sunt mereu updatate și susținute de investiții constante de securitate.

Unele dintre cele mai bune platforme folosite pentru site-urile de comerț online sunt, dar și cele mai sigure sunt: WordPress, OpenCart, Joomla!, Drupal, WooCommerce sau Magento.

În al treilea rând este foarte important să faci toate update-urile necesare pentru platforma pe care ai ales-o. Dezvoltatorii lor lansează periodic versiuni îmbunătățite tocmai pentru a evita orice breșe de securitate, dar și pentru a avea design-uri și tool-uri cât mai interesante.

Ține cont de asemenea să ai un back-up al bazelor de date. De regulă, un site de comerț electronic este compus din sute de produse, descrieri și fotografii, dar și date de contact ale clienților care au comandat (adrese de email, numere de telefon, adrese fizice etc). Din diverse erori tehnice ale serverelor sau chiar din cauza unor persoane rău intenționate este posibil ca tot conținutul site-ului tău și implicit datele clienților tăi să fie pierdute. De aceea, este indicat să faci back-up la intervale regulate de timp și să salvezi bazele de date pe unități secundare pentru a avea ușor acces la ele, orice s-ar întâmpla.

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Pensiune cu piscina Dambovita

Avatar

Publicat

pe

Pensiune cu piscina, la munte, la poalele Carpatilor Meridionali, intr-un colt de Rai, potrivita atat pentru odihna si relaxare, cat si pentru excursii si drumetii montane. Este Enothera, casa de vacanta din Valeni – Dambovita, locatia perfecta pentru o vacanta la munte, indiferent de anotimp.

Pentru cazare sunt oferite sase camere cu toate facilitatile incluse, iar la dispozitia turistilor mai sunt puse parcarea privata gratuit la proprietate, o curte si gradina frumos amenajate, foisoare, facilitati de gratar, un loc generos de joaca pentru copii si nu in ultimul rand, o superba piscina exterioara, acoperita si incalzita.

Cu o priveliste minunata asupra padurilor inconjuratoare si a Muntilor Carpati, Enothera este locatia perfecta pentru o vacanta la munte, indiferent de anotimp. Pensiunea ofera tot confortul de acasa, insotit de aer curat si liniste cat cuprinde.

Departe de zgomotul citadin, Enothera isi rasfata oaspetii intr-un decor rustic – elegant, fiind destinatia ideala pentru vacante, turismul de afaceri, evenimente speciale si de familie, ca de altfel, un loc de regasire pentru toti cei care viseaza la o oaza de liniste.

Pensiune cu piscina in aer liber

Pensiunea Enothera dispune de o piscina sezoniera in aer liber, inconjurata de un spatiu verde, ce ofera posibilitatea de evadare din mediul torid al orasului si totodata, o destindere totala, insotita de o panorama mirifica spre munti, absolut impresionanta.

La piscina incalzita in aer liber oaspetii isi pot bucura sufletul, limpezi mintea si odihni trupul. Ii ajuta muntii, padurea, linistea si starea de bine care ii va insoti pretutindeni. Amplasata ideal in zona montana, piscina Enothera, cu apa incalzita la 25 – 29 grade Celsius, ofera oaspetilor acces gratuit la sezlonguri cu umbrelute, unde se pot destinde si rasfata indiferent de moment.

Piscina reprezinta, de altfel, punctul forte al pensiunii, reprezentand pentru fiecare oaspete modalitatea ideala de relaxare atunci cand apa marii este prea rece sau cand afara este prea frig. Temperatura apei, mentinuta in permanenta la gradul ideal de confort, face ca piscina sa fie locul ideal de relaxare pentru orice vizitator, inclusiv pentru copii si persoane in varsta deopotriva.

 

 

 

Locul ideal de vacanta la munte

Aici, la poalele Carpatilor, pasionatii de drumetii montane si de aventuri pe munte gasesc locul ideal de vacanta. Enothera este locul perfect inclusiv pentru persoanele care isi doresc deconectare totala de la mediul urban, pentru a se incarca cu energie pozitiva pentru o noua saptamana.

Arhitectura cu specific montan, aerul curat de munte si imprejurimile fac din aceasta pensiune cu piscina locatia perfecta pentru distractie, relaxare si odihna, in intimitate. Gratie stilului aparte al pensiunii, dormitoarele nu sunt identice, insa toate dispun de aceleasi facilitati, oferind vedere la curtea interioara, la gradina, la piscina si la muntele de la care oaspetii nu-si mai pot lua privirea.

Pensiunea este perfect amplasata pentru a explora padurile si raurile, manastirile din zona si alte obiective de interes turistic sau atractii ce nu pot fi ratate  in zona. La pensiunea Enothera, fiecare isi va gasi locul preferat, unde frumusetea naturii, puritatea aerului si desisul padurilor sunt principalele elemente favorizante pentru petrecerea unor clipe de neuitat.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv3 ore ago

Precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare

Pe link aveti precizarile MAI nr 43072 din 04.12.2017 privind actualizarea veniturilor salariale folosite la stabilirea pensiilor militare. IPJ Mehedinti...

Exclusiv7 ore ago

De la obligarea urinării în sala de examen, la note de 10 transformate din nota 2.50/Jandarmeria Română, o instituție a absurdului!

În imaginile de mai jos veți putea vedea adevărate „miracole” ale examenului de admitere în școlile Jandarmeriei Române. După ce...

Exclusiv1 zi ago

Este haios când unii care habar n-au despre ce vorbesc n-au fost revoltați când în România drepturile absolute au fost încălcate, dar sunt revoltați acum când perfect legal poți îngrădi drepturi relative pentru protejarea sănătății populației

Potrivit Convenției CEDO, drepturile fundamentale se împart în 2 categorii: 5 drepturi absolute și 19 drepturi relative. Diferența dintre cele...

Exclusiv4 zile ago

O… emanatie scoasa de un sef de structura SRPT, cu pretentie de dispozitie, motivata de cvasicunoscutul „c-asa vrea p.. mea”!

Criticile noastre privind unele apucaturi manageriale de la nivelul IPJ Neamt risca sa creeze o perceptie incorecta asupra intregului colectiv....

Exclusiv5 zile ago

Noul comandant al Academiei de Poliție, Claudiu Chindriș, alaturi de sefi din D.I.P.I (Tiberiu – Silviu DUMITRACHE) au destructurat o grupare de crima organizata de la varful M.A.I.

Noul comandant/rector al Academiei de Poliție (numit la data de 16.septembrie 2021), Claudiu Chindriș, a avut diverse funcții în ambele...

Exclusiv5 zile ago

Nu există decât o soluție. Lockdown/Pentru că Parlamentul României nu știe să facă o lege/Acesta este nivelul

După aproape 2 ani, Parlamentul României n-a aflat că NU POȚI condiționa de certificat pe termen NELIMITAT ( starea de...

Exclusiv6 zile ago

GAME ON!/Jocul de-abia începe!/Ofiterul activ – SRI – care a fost, ilegal, consilier al Ministrului Justitiei (Robert Cazanciuc – PSD), a fost „plantat” intr-o multinationala, al treilea cel mai mare contribuabil al României

Motto: „Mi-erai coardă, ți-eram pește / Și împărțeam patul frățește. / Dar tu, coardă, m-ai trădatu’ / Și cu altu’...

Exclusiv1 săptămână ago

Cea mai mare teapa data data de diversi Arafati asiguratilor de sănătate, cea mai mare teapa data tuturor asiguraților

Oare de ce nimeni nu vorbeste despre confiscarea lunara de la dumneavoastra a sumei de 600 de milioane de Euro,...

Exclusiv1 săptămână ago

La Poliția Locală Ploiești, contractul și acordul colectiv de muncă s-a prelungit în condițiile si dispozitiile art 20 din Legea 55/2020/Directorul Albu Catalin nu ar fi vrut alt contract colectiv de munca deoarece sindicatele solicitau zile libere in plus

Starea de alerta a fost benefica, pana acum, pentru climatul si linistea din Politia Locala Ploiesti. Prin disp. art. 20...

Exclusiv1 săptămână ago

Consiliul Local Ploiesti a fost pacalit sa aprobe un Regulament de Functionare si Organizare al Politiei Locale Ploiesti plin de contradictii, omisiuni si greseli, in totala contradictie cu prevederile si dispozitiile legii de functionare si care pot avea ca efect atragerea in zona penala a functionarilor publici

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (III) Haosul de la Politia Locala Ploiesti In articolul „Port...

Exclusiv1 săptămână ago

Port ilegal de uniforma la Politia Locala Ploiesti/Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma (in)competenta „crasa” (II)

Reamintim ca, prin Raportul de „specialitate” nr 1672/25.08.2021 al Politiei Locale Ploiesti, condusa de plantatul cu mintea creata, edilul a...

Exclusiv2 săptămâni ago

EXCLUSIV/Dosarul privind vaccinările fictive ia amploare/Asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești urmeaza a fi retinuti saptamana viitoare

Potrivit unor surse judiciare, asistenți medicali si doctori din Spitalul Județean de Urgență Ploiești  implicaţi în această reţea in care...

Exclusiv2 săptămâni ago

„Rocada” la conducerea A.P.M. Prahova/Florin Diaconu pe „faras”!

Iata ca ultimele articole pe aceasta tema ce au fost cel publicate de Incisv de Prahova in data de 03.09.2021–„...

Exclusiv2 săptămâni ago

O piedica enorma in realizarea drepturilor politistilor o constituie secretizarea abuziva a normelor administrative emise de Guvern ( HG-uri) sau MAI ( OMAI-uri) avand ca obiect de reglementare, drepturi salariale

Secretizarea abuziva a normelor de salarizare se practica in MAI din urmatoarele motive: 1. De departe, cauza principala este banul,...

Exclusiv2 săptămâni ago

Delirul deciziilor la Politia Locala Ploiesti ce confirma competenta „crasa”/(In)Competenta lui Albu Catalin tradusa doar prin calitatea de sot al Simonei Albu – city-manager

În Primăria Ploieşti sunt cel puţin 9 cazuri COVID active, potrivit informaţiilor comunicate miercuri de viceprimarul Daniel Nicodim pentru „Telegrama”....

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!