Actualitate
Guvernul hotărăște, vineri seara, prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile
Guvernul decide vineri seara, prelungirea stării de alertă pentru încă 30 de zile, a transmis premierul Ludovic Orban, la debutul ședinței de Guvern. Potrivit șefuliui DSU, Raed Arafat, nu vor exista noi serii de restricții.
Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile
Potrivit lui Raed Arafat, prelungirea stării de alertă nu va veni cu modificări suplimentare.
„În urma aprobării hotărârii CNSU, astăzi venim cu Hotărârea de Guvern care propune prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, cu modificări minimale, fără restricții suplimentare”, a afirmat Raed Arafat.
Ludovic Orban a fost de acord și a spus că acesta este primul punct pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.
Orban a mai adăugat că tot vineri, hotărârea de Guvern trebuie publicată în Monitorul Oficial.
HOTĂRÂRE nr. 40 din 13.08.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2, pe teritoriul României la data de 11.08.2020, realizată la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, luând în considerare persistența unui număr crescut de persoane infectate pe teritoriul național, precum și apariția zilnică a unor cazuri noi de persoane infectate, care mențin o presiune constantă asupra capacității de gestionare a unităților administrativ – teritoriale și a sistemului sanitar, în contextul necesității de creare a condițiilor socio – economice necesare relansării graduale a economiei naționale, concomitent cu menținerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, în considerarea prevederilor art. 7^1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 11/2020, privind stocurile de urgență medicală, precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, aprobată cu modificări și completări prin Legea 20/2020, cu modificările și completările ulterioare, referitoare la împuternicirea secretarului de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne să dispună orice măsuri necesare pentru situațiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică, precum și ale prevederilor H.G. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și d) și art. 81 din OUG. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 9 alin. 1, art. 32 alin. 2, art. 37, art. 41, art. 42 alin. 1, art. 43 alin. 1, art. 44 alin.2 și 3, art. 45 alin.1 și art 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 1 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcționarea şi componența Comitetului Național pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta HOTĂRÂRE:
Art.1 Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16.08.2020.
Art.2 Măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate începând cu data de 16.08.2020, în contextul epidemiologic actual, sunt prevăzute în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.3 Art. 1 din Hotărârea CNSU nr. 38 din 01.08.2020 se modifică și se completează după cum urmează: „(1) Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și Municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00. (2) În intervalul menționat la alin. (1), operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.”
Art.4 Se modifică și se completează art. 3, lit. r) din Hotărârea CNSU nr. 36 din 21.07.2020, după cum urmează: „r) membrii delegațiilor sportive internaționale care participă la competiții sportive organizate pe teritoriul României, în condițiile legii, oficialii forurilor sportive internaționale care organizează aceste competiții, precum și arbitrii delegați;”.
Art.5 După art. 3, lit. r) din Hotărârea CNSU nr. 36 din 21.07.2020, se introduce o nouă literă, după cum urmează: „r^1) sportivii români, care își desfășoară activitatea în alte state și care sunt convocați la loturile naționale pentru a reprezenta România la competiții sportive organizate în condițiile legii, membrii delegațiilor sportive românești care se întorc în 2 România de la competiții sportive internaționale, precum și oficialii și arbitrii români care au fost delegați la competițiile internaționale”.
Art.6 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.
Anexa la HOTĂRÂREA nr. 40 din 13.08.2020
MĂSURI DE PREVENIRE ȘI CONTROL A INFECȚIILOR PROPUSE A SE APLICA PE DURATA STĂRII DE ALERTĂ
https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA2dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMjAl/MkYwOCUyRjE0JTJGMTIxNjUzM18xMjE2/NTMzX0FuZXhhLWxhLUhDTlNVLTQwLnBk/ZiZoYXNoPWJhNzdlMzNlOGFkMWQ5Nzc5Mzk2NTgxMTZhNjUzMTRk.pdf
Actualitate
Iata 5 avantaje nestiute ale asigurarii de viata: de la investitie inteligenta, la protectie financiara
Fotografie creată de Kampus Production, de pe platforma Pexels
O asigurare de viata este adesea perceputa doar ca o masura de precautie pentru evenimente neprevazute, dar aceasta poate oferi mult mai mult decat simpla protectie. In realitate, o polita de asigurare de viata este o investitie inteligenta, un instrument versatil care aduce multiple avantaje pentru planificarea financiara si protectia personala.
Afla care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa inchei o asigurare de viata:
- Beneficiile suplimentare
Unul dintre avantajele majore ale unei asigurari de viata este faptul ca aceasta poate include beneficii suplimentare care depasesc protectia in caz de deces. Multe polite de asigurare ofera optiuni de acoperire suplimentara pentru cazuri precum accidentele grave sau invaliditatea. Aceste beneficii suplimentare ofera o plasa de siguranta in cazul unor evenimente neprevazute, permitandu-ti sa te concentrezi pe recuperare, fara sa te ingrijorezi de aspectele financiare. Daca vrei sa ai acces rapid la lichiditati si sa acoperi riscurile de interventii chirurgicale rezultate in urma unui accident, si nu numai, opteaza pentru asigurarea de viata Easy Life de la Asirom.ro si personalizeaza-ti polita de asigurare in functie de nevoile tale specifice.
- Acoperirea datoriilor
O asigurare de viata poate juca un rol esential in gestionarea datoriilor, mai ales in cazurile in care esti responsabil pentru imprumuturi importante, cum ar fi un credit ipotecar sau alte datorii personale. In cazul decesului, beneficiarii politei de asigurare pot utiliza suma asigurata pentru a acoperi aceste datorii, protejand astfel membrii familiei de o povara financiara. In acest fel, planurile financiare ale familiei nu vor fi perturbate in mod semnificativ, iar cei dragi vor fi protejati de povara datoriilor restante.
- Planificare succesorala
O polita de asigurare de viata poate fi un instrument puternic de planificare succesorala, oferind o metoda eficienta de a transfera avutia catre urmatoarea generatie. Beneficiarii primesc suma asigurata, avand acces rapid la fonduri in momentul in care acestea sunt necesare. Aceasta este o modalitate eficienta de a te asigura ca averea ta este gestionata conform dorintelor tale si ca cei dragi sunt protejati financiar.
- Grad excelent de acoperire pentru cheltuieli finale
Asigurarea de viata nu se limiteaza doar la plata datoriilor, ci poate acoperi si cheltuielile finale, cum ar fi costurile funerare si alte cheltuieli asociate. Aceste costuri pot fi semnificative si pot pune o povara financiara suplimentara pe umerii familiei. O polita de asigurare de viata poate oferi o solutie practica pentru acoperirea acestor costuri, asigurand linistea sufleteasca atat pentru tine, cat si pentru cei dragi.
- Instrument eficient de economisire
O asigurare de viata cu componenta de economisire sau investitie iti permite sa acumulezi un capital pe termen lung. Aceasta poate servi drept fond de economii pentru diverse obiective financiare, cum ar fi educatia copiilor sau o pensie suplimentara, oferindu-ti un randament garantat al investitiei.
Fie ca te gandesti la planificarea succesorala sau la protejarea bunurilor si a familiei tale, o asigurare de viata poate fi un instrument esential pentru o viata financiara lipsita de griji si bine planificata.
Actualitate
Lockheed Martin Canada obține un contract de 1.85 miliarde CAD pentru sprijinul Frigatei Halifax-Class
Guvernul canadian a atribuit recent un contract Lockheed Martin Canada, în valoare de până la 1.85 miliarde dolari canadieni (1.33 miliarde dolari USD), pentru continuarea integrării sistemului de luptă și sprijinul în serviciu al fregatelor de tip Halifax pe durata vieții lor operaționale rămase.
Glenn Copeland, directorul general al sistemelor rotative și de misiune pentru filiala Lockheed din Canada, a declarat pentru Breaking Defense că contractul original pe termen lung a început în 2008 și a expirat recent. Acest nou acord, a adăugat el, include opțiuni care se extind până în 2045, an în care se preconizează că ultima fregată va ieși din serviciu din flota Marinei Regale Canadiene (RCN). Ca integrator de sisteme, Lockheed se va concentra pe actualizarea continuă a software-ului care rulează sistemul de gestionare a luptelor al flotei.
Bill Blair, ministrul canadian al apărării naționale, a afirmat în anunțul din 31 octombrie al guvernului: „Flota de fregate de tip Halifax a Marinei Regale Canadiene este coloana vertebrală a operațiunilor maritime atât în țară, cât și în străinătate. Acest contract de sprijin în serviciu va asigura că fregatele noastre rămân operațional eficiente până la sosirea noii noastre flote de distrugătoare de tip River.”
Sistemul de management al luptelor de la Lockheed, denumit CMS330, este utilizat pe întreaga flotă a Canadei, însă noul contract subliniază și provocările cu care se confruntă flota RCN, pe care amiralul său de vârf le-a recunoscut deschis.
Clasa Halifax este considerată un pilon esențial al operațiunilor RCN. Cu prima fregată din această clasă intrată în flotă în anii 1990 și ultima care trebuie să rămână operațională în anii 2040, Ottawa se străduiește să mențină această clasă activă mult peste perioada de serviciu inițială, cu pensionarea preconizată în anii 2030.
Aceasta este o măsură necesară până când Canada va aduce în serviciu noul Combatant Superficial Canadian, noul său vas militar recent denumit distrugător de tip River. Această nouă clasă de nave este construită de Irving Shipbuilding din Canada, care a subcontractat Lockheed Martin pentru design, derivat din nava de luptă globală de tip 26 a BAE Systems. Copeland a menționat că primele trei nave sunt sub contract, iar un al doilea contract pentru alte șase este anticipat după o decizie de producție full-rate mai târziu în acest an. Prima navă este programată să devină operațională la începutul anilor 2030.
Sistemul CMS330 de la Lockheed va fi de asemenea instalat pe clasa River, iar Copeland speră că acest lucru va contribui la creșterea reputației sale, facilitând vânzările în străinătate, în special în Europa.
„Există multe țări care dețin fie nave de tip MEKO, fie ceva similar, care doresc să se modernizeze, plus multe alte țări care construiesc noi nave de război care nu necesită sistemul Aegis — un sistem CMS concurent, de asemenea fabricat de Lockheed, preferat de Marina SUA, dar care este o capacitate mai scumpă și de nișă comparativ cu CMS330,” a subliniat el. Clasa „MEKO” se referă la un grup de nave multipurpose, creat de firma germană Blohm+Voss, axate pe ușurința întreținerii și costuri reduse.
„În prezent, suntem pe 42 de platforme și cred că în 10 ani vom fi pe mult peste 75,” a adăugat Copeland.
Actualitate
Kari Wilkinson va prelua conducerea șantierului naval Newport News în urma retragerii lui Jennifer Boykin
Gigantul american al construcțiilor navale HII a anunțat astăzi că Kari Wilkinson va prelua conducerea șantierului naval Newport News anul viitor, în timp ce executiva de lungă durată Jennifer Boykin se va retrage după o carieră de 37 de ani.
Wilkinson supervizează în prezent Ingalls Shipbuilding, cu sediul în Mississippi, cunoscut în special pentru producția distrugătoarelor și navelor amfibii pentru Marina SUA, ocupând acest rol din 2021. El va fi succedat de Brian Blanchette, care a fost vicepreședinte pentru calitate și inginerie la Ingalls din 2021.
Boykin a fost președinte al HII’s Newport News Shipbuilding din 2017. Acest șantier este cel mai renumit pentru faptul că este singurul contractor principal pentru portaavioanele Marinei, precum și un partener important pentru General Dynamics în producția submarinelor de clasă Virginia și Columbia.
„I-am cerut lui Jennifer să rămână într-o capacitate de consilier până în martie pentru a sprijini o tranziție fără probleme către Kari,” a declarat Chris Kastner, CEO și Președinte HII, într-o declarație din 6 noiembrie. „Nu veți găsi un mai loial avocat decât Jennifer pentru constructorii săi naval și comunitatea din Hampton Roads. Conducerea lui Kari a îndrumat Ingalls Shipbuilding în următoarea sa fază de creștere, având în vedere că a obținut contracte de producție în serie pentru programele de distrugătoare și nave amfibii. Este o lideră extraordinară și aduce acum energia și expertiza sa la Newport News.”
Anunțurile privind schimbările de conducere vin la câteva zile după ce compania a fost nevoită să raporteze o situație sumbră pe Wall Street, reducând drastic previziunile pentru fluxul de numerar liber în 2024 și în mare parte punând vina pe problemele din lanțul de aprovizionare, precum și pe efectele secundare ale pandemiei de coronavirus.
Întrebat despre momentul anunțului, un purtător de cuvânt HII a spus pentru Breaking Defense astăzi: „Momentul se aliniază cu planurile de retragere ale lui Jennifer. HII are un proces de planificare a succesiunii pe termen lung, lucrând cu consiliul de administrație, iar prin acest proces au fost aleși Kari Wilkinson și Brian Blanchette. Suntem recunoscători pentru cei 37 de ani de conducere și dedicație ai lui Jennifer — va fi foarte dorită de constructorii navali și colegii săi din întreaga HII.”
El a adăugat că Boykin a notificat compania cu privire la intenția sa de a se retrage „în acest an”.
-
Exclusivacum o zi
Pensia medie în sistemul militar: Sumarul informațiilor de la Casa de Pensii Sectorială a M.A.I.
-
Exclusivacum 4 zile
Soc si groaza/Pseudo-jurnalistul spagar si santajist, impreuna cu soata si interlopul Belu Claudiu la parchet pentru instituirea sechestrului
-
Exclusivacum 13 ore
Pensionarii militari în pericol: Acuzații de colaborare politică în contextul modificărilor legii pensiilor
-
Exclusivacum 2 zile
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor acuză ANP de corupție și mușamalizare
-
Exclusivacum 3 zile
OUG 26/2024: Actualizarea salariilor și soldei de grad profesional
-
Exclusivacum 3 zile
Corupția la vârf: Eduard Mirițescu și structura criminală din Poliție
-
Exclusivacum 13 ore
Riscuri mari pentru sporul Bayraktar din cauza reputatiei controversate a Directorului ANP
-
Exclusivacum 2 zile
Sindicatul Diamantul critică modul în care IGPR a gestionat majorările salariale