Administratie
Haosul creat în învățământ de Guvernul PNL continuă!

Nu există un plan coerent, o soluție clară
Guvernul PNL face scenarii peste scenarii care însă nu sunt de niciun folos, nici conducerilor școlilor, nici profesorilor, nici elevilor sau părinților acestora.
Auzim zilnic povești despre o variantă hibridă, ca din toamnă școala să se facă atât în salile de clasă cât și online, Guvernul Orban ignorând că sute de mii de copii nu au nici acces la internet și nici calculatoare/ tablete. Nici acum tabletele promise în urmă cu 3 luni nu au ajuns la elevi deși sunt indispensabile pentru participarea la lecții.
Aproape jumătate dintre copiii din România nu au acces la o tabletă sau la un computer, arată un studiu făcut de „Salvați Copiii”. Studiile arată și alte probleme GRAVE legate de predarea online. La finalul anului școlar, încheiat în iunie:
• 27,2% dintre copii au avut materii școlare neacoperite pe durata suspendării cursurilor.
• Plictiseala a fost principala stare resimțită negativ de copii (47,5%), urmată de oboseală (32,7%), tristețe (27,1%) şi furie (23,2%).
• Copiii de vârste mici, în special din ciclul primar de studii, au resimțit mai puternic impactul negativ al izolării.
• Adolescenții spun într-o măsură semnificativ mai ridicată că s-au simțit singuri, triști sau furioși.
• altă problemă a școlii online, pentru care Guvernul Orban nu are soluții, este aceea că mulți părinți nu au cu cine-și lăsa copiii acasă.
Soluția corectă este școala normală! Orice altă variantă, inclusiv cea online, în absența infrastructurii absolut necesare și a cadrelor didactice pregătite, este o aventură, care nu înseamnă educație ci, dimpotrivă, adâncirea analfabetimului funcționat care deja atinge niveluri alarmante în România (44%), conform testelor PISA, dezvaluie fostul ministru al Educatiei, Liviu Pop. (Cerasela N.).
Administratie
Predoiu: România înainte – un apel pentru valori democratice și dezvoltare, contra haosului și violenței

O viziune bazată pe valori democratice și dezvoltare
Președintele interimar al PNL, Cătălin Predoiu, a prezentat o viziune a României axată pe valori democratice, constructive, pluraliste și pe dezvoltare economică pentru bunăstarea cetățenilor. El a prezentat acest drum ca fiind cel pe care PNL intenționează să îl urmeze.
Critica la adresa opoziției și a stilului politic al lui George Simion
Predoiu a criticat vehement alternativa oferită de opoziție, pe care a caracterizat-o prin haos, anarhie, violență verbală și blocaj. El a invitat publicul să observe comportamentul lui George Simion în Parlament pentru a înțelege mai bine ce propune acesta. Predoiu a pus problema retoric: se dorește acest tip de comportament pe străzi, în ministere, în consilii județene – scandal, amenințări, jigniri și agresiuni fizice?
Dezvoltarea infrastructurii vs. blocajele politice
Predoiu a evidențiat contrastul dintre realizările guvernului (cum ar fi construirea de autostrăzi) și potențialele blocaje politice cauzate de o eventuală preluare a puterii de către o formațiune politică populistă. El a folosit exemplul timpului de deplasare între București și Suceava pentru a ilustra superioritatea dezvoltării infrastructurii față de blocajele politice, argumentând împotriva aducerii la putere a unor lideri cu un stil populist și conflictual.
Administratie
Mureșan: Politicieni responsabili vs. populiști – cazul programului Visa Waiver
Administratie
Când diletantismul se întâlnește cu dezinformarea: Replică PNL la afirmațiile senatorului Peiu despre Visa Waiver

Deputatul PNL Ovidiu Cimpean a criticat afirmațiile senatorului Petrișor Peiu (menționat ca fiind autodeclarat specialist „pe partea politică”) privind programul Visa Waiver, acuzându-l de dezinformare și propagarea unei narrative toxice preluată din rețelele sociale.
Cimpean contrazice declarațiile lui Peiu cu informații susținute de surse oficiale americane, prezentând următoarele argumente:
- România a îndeplinit toate criteriile tehnice pentru aderarea la programul Visa Waiver.
- Rata de refuz a vizelor a scăzut sub 3%, pragul impus de SUA.
- Migrația ilegală a scăzut cu 84% în 2024.
- România a destructurat 116 rețele de crimă organizată în 2023.
- Există un schimb de date în timp real cu SUA prin sisteme avansate de securitate.
Cimpean îl îndeamnă pe senatorul Peiu să se documenteze din surse oficiale, nu din rețelele sociale, și subliniază faptul că România merită politicieni mai responsabili și mai bine informați.
-
Exclusivacum 4 zile
Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi
-
Exclusivacum 5 zile
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 3 zile
Un milion de euro pentru plimbări în parc: Luxul de la ANP în contrast cu realitatea din penitenciare
-
Exclusivacum 2 zile
Vălenii de Munte: Caracatița și „Blondul” – Show-ul corupției în prime time
-
Exclusivacum 4 zile
Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr
-
Exclusivacum 4 zile
Sinfonia corupției – Blondu’, primarul și lemnul putred: O comedie neagră prahoveană – PAMFLET
-
Exclusivacum 5 zile
Mandat eșuat al ANP în asigurarea siguranței penitenciarelor
-
Exclusivacum 4 zile
Concurs ANP: suspiciuni de nereguli la selecția directorilor adjuncți economico-administrativi