Connect with us

Aveti un Pont

Decanul Facultăţii de Jandarmi şi-a plagiat teza de doctorat: este al treilea caz de la Academia de Poliţie care şi-a copiat lucrarea

Publicat

pe

Marin Porojanu, decanul Facultăţii de Jandarmi, şi-a plagiat lucrarea de doctorat, potrivit unei dezvăluiri făcute de Pressone. Este cel de-al treilea decan din cadrul Academiei de Poliţiei care şi-a copiat teza.

Pentru realizarea lucrării, Porojanu a folosit articole de presă apărute în publicaţii precum ziare.com, Radio România Actualități, Adevărul ori Curierul Național. În 2018, teza sa de doctorat a fost verificată cu un soft anti-plagiat, fiind constatate depășiri importante ale pragului admis pentru coeficienții de similitudine.

Marin Porojanu este doctor în domeniul Ordine publică și securitate națională. Acest domeniu nu corespunde niciunei științe. În plus, numărul de teze de doctorat plagiate susținute în domeniul Ordinii publice este unul extrem de mare: 74,3% dintre tezele susținute între anii 2011–2016 la Academia de Poliție verificate cu ajutorul softului de identificare a similitudinilor sunt suspecte de plagiat.

Îndrumătorul lucrării de doctorat a lui Porojanu este Țuțu Pișleag, cel care a coordonat şi lucrarea fostului ministru al Educaţiei Liviu Marian Pop, căruia nu i s-a mai fost acordat titlul de doctor chiar în timpul susținerii publice, după ce Pressone a demonstrat în fața comisiei că teza este plagiată.

Trei din cei şase decani de la Poliţie şi-au plagiat lucrările de doctorat

Trei din cei șase decani de la Academia de Poliție au tezele de doctorat plagiate. Este vorba despre Ionuţ Andrei Barbu, fost decan al Facultății de Științe Juridice și Administrative, și Cristian Eduard Ştefan, decan al Facultății de Poliție, cărora li se adaugă şeful Facultăţii de Jandarmi.

Marin Porojanu este absolvent de Drept, iar în 1998 s-a angajat la Academia de Poliție în calitate de comandant de pluton. Ulterior, a ocupat funcţia de instructor militar, până în 2008. În această calitate, se ocupa de pregătirea fizică a studenților de la Academie. Între 2008 şi 2009 a fost lector universitar. Între 2009 și 2016, Porojanu a ocupat postul de ofițer specialist la Biroul Organizare și Mobilizare al Academiei de Poliţie, ocupându-se de activități de control, acces și supraveghere. În martie 2016, revine din nou la catedră, ca lector. În octombrie 2016, a fost ales director al Departamentului de Pregătire generală din cadrul Facultății de Jandarmi, iar în 2017 preia conducerea acestei facultăţi.

Porojanu a urmat, de asemenea, studii postuniversitare, un masterat la Academie în Științe juridice.

Demonstrația plagiatului

Teza de doctorat a lui Marin Porojanu se numeşte „Privatizarea serviciilor de Securitate. Implicații și determinări asupra securității naționale”.

Iată dovezile plagiatului, potrivit Pressone:

Lucrarea are 376 de pagini fără bibliografie și cuprinde bucăți de texte plagiate din cărți, articole științifice, articole de presă sau documente legislative publicate anterior susținerii tezei.

Primele două pagini ale „Introducerii” sunt copiate din volumul Lumea 2007. Enciclopedie politică și militară și de studii strategice şi de securitate, semnată de Teodor Frunzeti și Vladimir Zodian, publicată la Editura Centrului Tehnic – Editorial al Armatei. Din această sursă, Porojanu a preluat 37 de pagini în total. Tot în „Introducere” există text compact sau paragrafe preluate din lucrarea Geopolitica, semnată de Paul Dobrescu, apărută în 2008 la Editura Comunicare.ro. Există chiar note de subsol copiate din lucrarea lui Dobrescu. Tot în „Introducere” este plagiată și o parte din articolul „Rolul geopolitic şi geostrategic al României în mediul de securitate globală”, semnat de Cristina Ignat și apărut în lucrarea Dinamica mediului european de securitate, coordonată de Constantin Moştoflei, publicată în 2007 la Editura Universității Naționale de Apărare (UNAP) „Carol I” din București. Din această carte, Porojanu plagiază conținut din şase capitole diferite, semnate de autori diferiți. 24 de pagini sunt copiate, în total, din această lucrare.

Decanul plagiază maximum 6–8 pagini preluate consecutiv din același autor. De regulă, acesta alternează pagini preluate din autori diferiți sau chiar paragrafe, astfel încât să lase impresia de originalitate.

O altă lucrare din care Porojanu copiază 13 pagini este studiul Globalizarea insecurităţii. Factori şi modalităţi de contracarare, semnat de Alexandra Sarcinschi (2006) și apărut la Editura UNAP din București. Conținutul unui tabel din această lucrare este copiat sub formă de text, şi nu de tabel.

Din cartea Politica europeană de securitate şi apărare – cadrul de manifestare şi dezvoltare a intereselor de securitate naţională, semnată de Petre Duțu și Mihai Ștefan Dinu (2007) și apărută la Editura UNAP din București, Porojanu plagiază nouă pagini.

O sursă preferată de Porojanu o reprezintă articolele publicate în reviste științifice sau de popularizare a științei, precum Revista Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Revista Impact Strategic, Revista Cadran Politic, Revista de Filosofie și Drept sau Revista de Economie teoretică şi aplicată.

Decanul a preluat articolul „G8 și-a trăit ultimele clipe la Aquila?”, publicat pe portalul ziare.com în vara anului 2009.

Din articolul „Noua Strategie Națională de Securitate a SUA”, publicat în 2010 pe site-ul Radio România Actualități, a copiat mai multe paragrafe.

De pe site-ul Realitatea.net, a preluat alte două articole: „Istoricul conflictului dintre România şi Ucraina” și „România a câștigat procesul: Insula Șerpilor nu va influența linia de delimitare”.

Alte zece pagini din teză au conținutul compilat din mai multe articole de presă publicate în ziarele Curierul Național, Adevărul sau Financiarul.

O sursă de inspiraţie sunt mai multe documente europene, precum „Comunicarea Comisiei către Parlamentul European și Consiliu privind dialogul public-privat în cercetarea și inovarea în domeniul securității”, material redactat în 2007 de Comisia Comunităților Europene, sau „Codul de conduită și etică pentru domeniul securității private”, adoptat în 2003 de Confederația Europeană a Serviciilor de Securitate.

Porojanu a plagiat și fragmente din articolul „Securitatea europeană – aportul României”, semnat de fostul ministru al Integrării Europene Ioan Mircea Pașcu, text care se regăseşte pe site-ul ministerului.

„Concluziile” lucrării de doctorat conţin paragrafe copiate disparat din volumul Lumea 2007. Enciclopedie politică şi militară și de studii strategice şi de securitate, semnat de Teodor Frunzeti și Vladimir Zodian.

Mic istoric al Facultăţii de Jandarmi

Facultatea de Jandarmi a fost înfiinţată, în 2015, prin decizia ministrului de Interne de la acel moment, Gabriel Oprea. În acea perioadă, în cadrul Academiei de Poliţie existau trei facultăţi – de Poliție, de Pompieri și de Arhivistică. Printr-o Hotărâre de Guvern, au mai fost înfiinţate încă trei facultăţi – de Poliție de Frontieră, de Jandarmi, de Științe Juridice și Administrative.

Creşterea numărului de facultăţi din cadrul Academiei a dus atât la crearea unor posturi de conducere, cât şi la apariţia unor anomalii care țin de funcționarea acestora. De exemplu, la Facultatea de Jandarmi, care are două departamente – de Jandarmi și de Pregătire Militară, activează, conform organigramei, 30 de cadre didactice, însă are angajate doar 13 cadre didactice, dintre care şase sunt instructori de predare fără doctorat.

Aceste 13 cadre didactice predau celor 150 de studenți ai Facultăţii de Jandarmi. Numărul mic de cadre didactice universitare face ca structurile de conducere ale Facultății de Jandarmi și ale celor două departamente (consiliul facultății și consiliile departamentelor) să nu poată funcționa.

 

Sursa: România TV, Pressone, Reporteris.

 

Anchete

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Publicat

pe

De

Peste doua saptamani, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului Ploiești. Clădirea care ar fi trebuit să preia apele uzate din Ploiești încă din anul 2013 se află chiar în apropierea stației de epurare vechi, îmbătrânite, care nu mai face față cerințelor actuale de mediu, dar nici nu mai are capacitatea de a prelua apele reziduale provenite dintr-un oraș în care rețeaua de canalizare s-a extins sistematic de la mijlocul secolului trecut încoace.

Incisiv de Prahova va dezvalui, in curand, oamenii politici din urbea noastra responsabili de acest dezastru si reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro. (Cristina T.).

 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

Alianta PNL, USR și PLUS versus “Alianța pentru Prahova” – PSD, Pro România și PPU (S-L)/Despre valori şi despre cadrul etic minimal

Publicat

pe

De

Intre retorica și realitatea politica prahoveana, evidenţiez rolul elitelor politice în promovarea şi susţinerea modernizării și a modernității. Modernitatea tendenţială se produce ca schimbare de la majoritate educată în spiritul modernităţii şi orientată spre transformări moderne, către o minoritate indiferentă sau ostilă schimbării.

Procesul de modernizare isi arata limitele, bazat, precumpănitor, pe o retorică a acestora despre modernitate, adeseori inadecvată realităților sociale locale si naționale.

Există o lipsă de scrupule a politicii care este inevitabilă şi care nu trebuie să fie confundată cu imoralitatea, neaparat.

Un politician liberal, în schimb, se defineşte tocmai prin infinitele scrupule cu care disociază fără să ajungă vreodată până la capăt.

Consecinţele acestor nehotărâri sunt mai ample decât par la prima vedere, căci din această alegere iniţială derivă o mulţime de alte opţiuni şi întreaga stilistică politică a partidului local.

În cazul judetului Prahova însă, elitele fie s-au simțit bine bălăcindu-se în mocirlă, fie nu au avut capacitatea de a ieși din ea.

Şi nu în ultimul rând este vorba despre valori şi despre cadrul etic minimal în limitele căruia ar trebui să se desfăşoare întreaga viaţă politică.

La data de 30 iulie 2020 in Prahova PNL, USR și PLUS au constituit o alianță pentru a alegerile din 27 septembrie. Președintele liberalilor prahoveni, Iulian Dumitrescu, a fost desemnat candidatul Alianței PNL-USR-PLUS Prahova la Președinția Consiliului Județean.

Iata mesajul cu care a venit Iulian Dumitrescu la conferinta de presa tinuta pe terasa Primăriei Ploiești:

„Această alianță putea, la fel de bine, să fie numită „Adio PSD”, cu referire la obiectivul nostru politic pe termen scurt: înlăturarea PSD din pozițiile de decizie ale administrației publice județene prahovene. După aproape 30 de ani de când PSD conduce de facto județul Prahova, condamnându-l la stagnare și chiar regres în ceea ce privește dezvoltarea economică, calitatea vieții și bunăstarea oamenilor, forțele de dreapta se unesc și oferă prahovenilor o alternativă sănătoasă, puternică și coerentă pentru viitorul județului”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova.

La data de 06.08.2020, organizațiile prahovene ale PSD, Pro România și PPU (S-L) au înființat “Alianța pentru Prahova”.

La președinția Consiliului Județean, “Alianța pentru Prahova” îl susține pe actualul președinte al CJ Prahova, Bogdan Andrei Toader (PSD) si la funcția de primar al municipiului Ploiești – pe Cristian Mihai Ganea (PRO România).

PSD Prahova a emis un simplu comunicat de presă, fara „figuri” si „terase” ale Primariei Ploiesti.

Presedintele PSD Prahova a postat pe pagina sa de socializare un mesaj simplu, pentru oameni, pentru cetatenii judetului Prahova, fara atacuri politice:

„Ne-am unit în “Alianța pentru Prahova” — PSD Prahova, Pro România și PPU- SL- cu un singur obiectiv: dezvoltarea județului Prahova!

Dragi prahoveni, județul Prahova are nevoie, mai mult ca oricând, de valorile de centru-stânga, de o alianță județeană cu idealuri comune și oameni pregătiți să gestioneze responsabil provocările cauzate de evoluția pandemiei, dar, mai ales, să deservească interesele prahovenilor la un nivel înalt❗

Vom veni în fața dumneavoastră cu proiecte care să răspundă, cu adevărat, nevoilor și așteptărilor dumneavoastră!

Împreună dezvoltăm Prahova!”

Lasam cititorii sa discearna si sa constate diferenta de valoare ale celor doi politicieni implicati in cursa pentru sefia Consiliului Judetean, a consilierilor politici si/sau a sefilor de campanie din cele doua partide si diferenta de abordare a mesajelor transmise. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

SPP și-a tras Secțiune de Contraspionaj – U.M. 0163 H

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Pahonțu mai are o structură contrainformativă!

Alertă în restul sistemului, după ce paranoia generalului Lucian Pahonțu a dus la apariția unei noi structuri, a cărei legalitate este deja privită la nivelul altor servicii secrete drept o reală vulnerabilitate la adresa securității naționale. Mai ales că, deși până acum doar îi amuza pe restul omologilor de la alte structuri cu rețetele sale de preparare a rachiului ”cocârț”, colonelul Dumitru Voroneanu a ajuns să se prezinte oficial drept șef al serviciului de contraspionaj din cadrul Serviciului de Protecție și Pază! Sau mai exact al ”Secțiunii de contraspionaj”, așa cum nu s-a sfiit să se împăuneze până și la ședințele de bilanț!

Acum, apariția unei noi Secțiuni informative, fie ea și una ”acoperită” în cadrul SPP este cu atât mai stranie cu cât la nivelul serviciului condus încă din anul 2005 de generalul Lucian Pahonțu există deja trei structuri care activează strict în domeniul strângerii de informații, contrainformațiilor și protecției interne! Este vorba de U.M. 0163 H condusă de chiar  colonelul Dumitru Voroneanu, de U.M. 0163 I condusă de Alin Chirilă și ”filajul acoperit” al lui Ioan Păunică, în speță U.M. 0163 L! Toate aflate în subordinea directă a generalului Daniel Ion Bălașa.

Dar habar nu a avut unde se droghează ”numărul doi” Gabi Crețu!

Iar cu toate că SPP-ul lui Pahonțu avea oricum trei structuri informative – aproape cât toate celelalte servicii la un loc!- niciuna dintre acestea nu a fost în stare barem să afle cum s-a prăbușit CAR-ul intern și la cine au ajuns banii sutelor de cadre păgubite! Și nici că numărul doi al serviciului, generalul Gabi Crețu se droga și era filat în dosarul ”Ayahuasca”! Ca să nu mai vorbim de umilințele contrainformative înghițite după trei ani de anchete interne, amenințări, presiuni și sute de ofițeri duși ”pe neveu” la detectorul de minciuni, fără ca Voroneanu să îți țină însă promisiunea că va identifica ”sursele lui Tache de la Național”! Iar acum același colonel se visează ”vânători de spioni”! Și a ”comis-o” deja printr-o nouă Secțiune de contraspionaj care activează sub acoperire în cadrul U.M. 0163 H! Că doar are SPP-ul destule fonduri operative de tocat…

Se îmulțesc ”acoperiții” SPP…

”Generalul de paie” Bălașa!

Acum, că după 15 ani la conducerea SPP, generalul Pahonțu nu mai poate fi scos de sub influența ”aburilor Puterii” chiar că nu mai miră restul sistemului. De asemenea, nici faptul că ”nea mitică” Voroneanu trăiește deja ”în filme” și cu girul conducerii SPP își face serviciu de contraspionaj! Însă ceea ce este cu adevărat straniu este că toate aceste structuri informative activează sub coordonarea directă a adjunctului SPP, Daniel Ion Bălașa. Cel care a ajuns astfel ”generalul de paie” nu doar al propriului serviciu, dar al întregului sistem!

Pe cine ”vânează” Voroneanu…

Colonelul Voroneanu ”joacă în filme” cu spioni…

Dincolo însă de pasivitatea asumată a generalului Bălașa, rămâne marea întrebare, mai ales pentru structurile contrainformative ale altor servicii secrete, ”pe cine vânează colonelul Voroneanu”? Că dacă tot și-a tras acesta în subordine ”Secțiune de contraspionaj”, atunci înseamnă că structura deja a intrat în pâine. Iar cum constituirea acesteia nu a fost trecută prin CSAT este astfel greu de precizat, cel puțin din punct de vedere legal, ce activități operative de ”contraspionaj” derulează U.M. 0163 H… Și ce ”spioni” vânează… Români? De la alte servicii secrete românești? Străini? De la agențiile informative cu care avem parteneriate strategice? Dușmanii personali ai lui Pahonțu? Sau pe oricine pentru care se ia comandă? Și cu ce bani? Sau pe ai cui bani? Astfel că dacă tot se ambiționează să joace în ”liga mare”, colonelul Voroneanu ar fi trebuit să își facă bine temele… Că doar contraspionajul nu este totuna cu făcutul de ”cocârț” în curte, închiriatul de garsoniere la subalterni sau jucatul ”la păcănele”… Dar, succes, oricum… Că au mare nevoie ”puii de SSI-iști” care s-au apucat de contraspionaj cu de la sine putere…

 

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont2 zile ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont3 zile ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

Aveti un Pont4 zile ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont5 zile ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont6 zile ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont1 săptămână ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont1 săptămână ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Aveti un Pont1 săptămână ago

„Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred că a inventat şi covidul în Wuhan, nu că ei şi el n-aveau lege pe covid de 4 luni şi guvernau prin ordine ilegale de ministru”

Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Se va sesiza CCR si pe aceasta tema de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal precum si a drepturilor pacientului!

Acum 9 zile Avocatul Poporului a trimis o solicitare cu privire la transmiterea bazei de date cu pacienti, existenta la...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde se dictau „paradelile”, ziaristi si oameni de afaceri

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica o investigatie cutremuratoare privind tenebrele „Statului Paralel” si ramificatiile acestuia, in mai...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

In data de 15.07.2020 cand Negulescu Mircea a fost in arestul Central acesta a urlat si a amenintat si a...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Testeaza masiv! Costa?! Ghinion! E pandemie mi-ai spus, BAGA TOTI BANII IN TESTARE!

Nu testam nimic, nu stim nimic! Stam si ne uitam cum ne infectam! Ni se spune ca e posibil sa...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Petre Daniel, zis „Pusi”, operatiunile de evaziune fiscala si spalare de bani, DIICOT si protectia oferita de gruparea de crima organizata coordonata de procurorul Negulescu Mircea

Magistrații Tribunalului Prahova au emis, in data de 24.11.2014, mandate de arestare preventivă pe numele acționarilor clubului de fotbal Petrolul...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Bomba medicala: de ce infectarile apar numai la testele de stat?

(Preluare Inpolitics): O veritabilă bombă medicală e lansată pe piață de un reputat medic, care atrage atenția asupra unui fenomen...

Administratie2 săptămâni ago

EXCLUSIV/Ofiter activ din cadrul IPJ Prahova santajeaza public judecatori/„Se va face dreptate. Cu putin noroc, ajunge si Cosma tot la ea”…

La data de 20 iunie 2020, Incisiv de Prahova a publicat articolul ”Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!