Connect with us

Actualitate

Templierii români îl mustră pe Erdogan: „ Asistăm la un triumf al vanității și al ambițiilor primitive”

Incisiv

Publicat

pe

Orice lucru din lumea aceasta, fie că este rânduit de Dumnezeu sau făurit de om, poartă cu el semnificația și simbolul scopului căruia îi este dat să slujească. Așa este și Catedrala Sfânta Sofia de la Constantinopol, astăzi Istanbul, întemeiată în anul 325 de către Constantin cel Mare. După traversarea multor perioade dificile, în anul 1935, a devenit muzeu la inițiativa marelui reformator Mustafa Kemal Atatürk. Pe lângă valoarea culturală și artistică, deschizător de drumuri în arhitectura și ornamentația creștină arhaică, edificiul este mai ales locașul cel mai impresionant și venerabil al creștinismului ortodox și al creștinismului în general. Asistăm zilele acestea la triumful vanității și al ambițiilor primitive ale unora validat de indiferența și atitudinea „politically correct” a celorlalți. Semnificația nu poate să dispară printr-un decret, iar simbolul rămâne încriptat în temelia și zidurile Catedralei.

 

Noi, templierii din România, deplângem acest sacrilegiu și ne rugăm bunului Dumnezeu să-i ierte pe cei ce au săvârșit asemenea fapte. Ne rugăm să ne dea putere, înțelepciune și să ne călăuzească, pe noi oamenii, spre a îndrepta lucrurile așa cum este în firea lor. Nicio biserică nu poate deveni moschee așa cum nici moscheile nu pot fi transformate în biserici, contrar simbolurilor și semnificației dăruite lor de către întemeietori.

           

Ordinul Suprem Militar al Templului din Ierusalim (OSMTH), eminamente creştin, este unicul moştenitor şi continuator legitim al spiritului şi tradiţiei Ordinului Templier medieval înființat în 1118 la Ierusalim și are ca scop apărarea credinței și a religiei creștine, promovarea virtuților cavalerești și ajutorarea celor aflați în nevoie. Ordinul este prezent în România din anul 2003 și își desfășoară activitatea prin intermediul Asociației „Magnus Prioratus Romaniae”, organizație privată, autonomă, voluntară, apolitică și non-profit.

București, 12 iulie 2020 A.D.

Cavaler Mare Cruce Dan VASILIU

Marele Prior General Magistral al României

 

Non Nobis Domine, Non Nobis, Sed Nomini Tuo da Gloriam!

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

„Aproape nu mai găseam locuri pentru noii pacienți care se prezentau în urgență”

Incisiv

Publicat

pe

De

Într-o intervenție la emisiunea Gândul Live, medicul Virgil Musta a explicat de ce este important ca oamenii să se vaccineze, acesta amintind și de situația cu care s-a confruntat Timișoara în urmă cu câteva săptămâni, atunci când „aproape că nu se mai găseau locuri pentru noii pacienți care se prezentau în urgență”.

Potrivit lui Musta, în urmă cu trei săptămâni, cazurile ușoare și medii de Covid-19 din Timișoara nu mai erau internate, acestea beneficiind de oxigen la domiciliu, din cauza presiunii puse de valul trei asupra sistemului de terapie intensivă.

„Am avut o situație foarte complicată”

„Am avut o situație foarte complicată, în urmă cu trei săptămâni. Aproape nu mai găseam locuri pentru noii pacienți care se prezentau în urgență. Atât spitalul nostru cât și spitalele suport erau pline cu pacienți cu forme medii și severe. Formele ușoare și unele dintre cele medii nici nu mai erau internate în spital, ci erau monitorizate de medicii de familie prin programul „Oxigen pentru Timișoara”. Așa aveau parte de o terapie asemănătoare cu cea din spital. Din fericire, această presiune a scăzut”, a spus medicul Virgil Musta, la Gândul Live.

„Cifrele sunt sub așteptări”

„Cifrele sunt sub așteptările noastre. Este păcat pentru că cu cât ne vaccinăm mai rapid și într-un număr mai mare, scădem riscul de a apărea tulpini care să creeze probleme și să ducă la un al patrulea val. Și așa economia merge foarte greu. Depinde de noi dacă vom putea scapă de acest val patru. Dacă ne vaccinăm și dacă avem grijă să respectăm regulile, eu cred că vom scăpa. Dacă nu, puțin probabil să scăpăm. Cel puțin, sperăm că nu va fi de intensitatea celui de-al treilea val, care a făcut că secțiile de terapie intensivă să ajungă aproape toate la saturație”, a explicat Musta.

Despre evenimentele dedicate persoanelor vaccinate

 „Eu cred că e important să ai siguranța că nu te duci la un concert și te îmbolnăvești. Atunci se găsesc soluții pentru evitarea acestor incidente, precum certificatele de vaccinare sau testele negative. Cred că este important să fim în siguranță. Cu toții dorim să ducem o viață normală, dar trebuie să înțelegem că această viață normală se duce în niște condiții speciale pentru că suntem într-o situație specială. Cred că este important să avem o înțelegere mai mare din partea ambelor tabere. Să nu mai existe această încrâncenare, ci împreună să găsim soluțiile cele mai bune ca să putem merge mai departe și să terminăm cu această pandemie care ne-a distrus viața tuturor de un an de ziele”, a mai spus medicul.

Citeste in continuare

Actualitate

S-a dat startul celui mai mare maraton de vaccinare din România

Incisiv

Publicat

pe

De

Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS.

Astfel, de la ora 20:30, Emma Zeicescu prezintă GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale zilei.

Emisiunea are o durată medie de 5 minute, fiind alternativa perfectă de consum pentru a te informa la sfârșitul zilei cu cele mai importante subiecte din actualitatea românească și internațională.

1. S-a dat startul celui mai mare maraton de vaccinare din România

Trei zile și trei nopți, în București, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională, cei dornici să se vaccineze o pot face fără nicio programare. Este de ajuns să se prezinte cu buletinul și vor fi imunizați cu ser Pfizer. Patru linii de autobuze vor circula non-stop către cele două locații, iar cei care se vor deplasa noaptea au nevoie de declarație pe propria răspudere. (Mai multe detalii aici…)

2. Ajutor pentru Republica Moldova

România a trimis peste Prut 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca . Ajutorul umanitar format din vaccinuri și echipamente medicale împotriva Covid-19 vine în urma sprijinului anunțat de președintele Klaus Iohannis, după vizita din luna decembrie de la Chișinău. Maia Sandu, președintele republicii Moldova s-a vaccinat astăzi într-un cabinet din Chișinău cu vaccin Astra Zeneca. (Mai multe detalii aici…)

3. Declarație controversată!

Femeile nasc in durere pentru ca poarta vina pacatului! Arhiepiscopul Tomisiului, Teodosie spune totusi ca NU există discriminare pentru că femeia nu deține roluri importante în biserică, iar motivul ține de condiția slăbiciunilor sale. (Mai multe detalii aici…)

4. Acțiune ca-n filme, în Ferentari!

Un bărbat de 47 de ani care amenințase călătorii dintr-un autobuz cu un cuțit, a fost luat de luptătorii antitero, iar polițitii l-au dus la audieri. Serviciul Român de Informații a anunțat că suspectul nu are un profil terorist, iar până în acest moment nu sunt dovezi care să lege acest incident de un posibil act terorist. (Mai multe detalii aici…)

5. Capitala are buget

Proiectul propus de Nicușor Dan a fost aprobat în decursul acestei zile, iar bugetul va fi cu un miliard de lei mai mic față de cel care în urmă cu 10 zile a fost respins de partenerii de coaliție, consilierii generali USR Plus. Noul buget ajunge în total la aproximativ 6 miliarde de lei, bani care ar putea debloca marile proiecte de infrastructură. Consiliul General al Municipiului București s-a întrunit vineri, iar modificarea a venit la proiectele care sunt finanțate din fonduri europene, de unde se vor tăia aproape 600 de milioane de lei. (Mai multe detalii aici…)

Știrile continuă pe site-ul nostru, gândul.ro, pe Facebook.com/Gândul și pe canalul nostru de Youtube!

Citeste in continuare

Actualitate

Raiffeisen Bank, profit net de 198 mil. lei în primul trimestru din 2021

Incisiv

Publicat

pe

De

Pe fondul unui nivel considerabil mai mic al costului riscului, Raiffeisen Bank a înregistrat în primul trimestru din 2021 un profit în creștere cu peste 40% față de perioada similară a anului trecut, când pandemia de COVID-19 începea să își facă simțite primele efecte. Banca a raportat și creșteri ale portofoliului de credite, cel mai mare avans fiind pe segmentul IMM, dar și ale depozitelor clienților, care au ales să fie mai prudenți în timpul crizei sanitare.

Raiffeisen Bank a încheiat primul trimestru al anului 2021 cu un profit net de de 198 milioane de lei, cu 41% mai mare față de intervalul similar din 2020, cu active totale de 52,2 miliarde de lei, în creștere cu 9%, dar cu venituri în scădere cu 4% față de perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare transmise de reprezentanții băncii. Per ansamblu, în anul pandemic 2020, Raiffeisen Bank România a înregistrat o scădere a profitului, cu 17%, față de 2019, până la 644 de milioane de lei.

În primul trimestru din 2021, depozitele clienților au ajuns la 43,7 miliarde de lei, ceea ce reprezintă o crestere de 9% comparativ cu perioada similară a anului trecut, ca urmare a unui comportament mai prudent determinat de criza sanitară, orientat spre amânarea cheltuielilor și o înclinație spre economisire.

În primele trei luni din 2021 a crescut și portofoliul de credite al băncii, care a depăsit 30 de miliarde de lei, cu 4% mai mult față de același interval din 2020. Vârful de creștere, de 15% a fost pentru portofoliul de credite IMM, în mare măsură datorită implicării puternice a băncii în programul IMM Invest, în timp ce numărul clienților cu care banca are o relație de creditare a trecut pragul de 14.000.

Steven van Groningen: „Ne-am concentrat eforturile pentru sprijinirea relansării economice”

„Suntem multumiți de rezultatul nostru din primele trei luni ale anului 2021, într-o perioadă în care am continuat să fim preocupați de siguranța clienților, partenerilor și angajaților, însă în egală măsură ne-am concentrat eforturile pentru sprijinirea relansării economice, prin oferirea de soluții financiare potrivite nevoilor clienților și economiei reale. Datorită măsurilor luate, moratorii publice și private și a prelungirii lor am reușit menținerea profilul de risc la niveluri sănătoase și ne-am bucurat să observăm cum clienții noștri au depășit cu bine această perioadă dificilă”, a spus Steven van Groningen, presedinte & CEO Raiffeisen Bank.

Scăderea veniturilor, cu 4% față de trimestrul 1 din 2020 a fost determinată în primul rând de ratele de dobandă în scădere și de veniturile din comisoane reduse cu 8%, în condițiile în care economia locală nu s-a refăcut complet după perioada pandemică, au transmis reprezentanții băncii.

În ceea ce privește cheltuielile operaționale, acestea au scăzut ușor cu 2%, față de primul trimestru din 2020, în special prin prisma costurilor semnificativ mai mari pe care le-a avut banca în martie 2020, la debutul stării de urgență, pentru asigurarea materiallor igienico-sanitare și a echipamentelor de protecție pentru desfășurarea activității.

Aproape 900.000 de clienți digitali activi

Tendința de creștere a gradului de digitalizare se menține și în 2021, când 75.000 de clienți au început să folosească lunar, în medie, serviciile digitale oferite de Raiffeisen Bank, față de 54.000 lunar, la începutul lui 2020.

Astfel, la finalul lunii martie 2021, numărul clienților digitali activi a ajuns la aproape 900.000, respectiv 43% dintre clienții persoane fizice ai băncii, fata de 34% in martie 2020. Creșterea se vede și la tranzacțiile efectuate prin aplicațiile de mobile și internet banking, de 63% în trimestrul I din 2021, față de perioada similară a anului trecut. Tranzacțiile cu cardul de debit la POS au crescut cu aprximativ 40%, iar cele utilizate pentru comerțul electronic au crescut cu 50%, din punct de vedere valoare și volum, față de T1 2020, iar plățile cu telefonul mobil, ceasul sau cardurile băncii au crescut cu 90% în acest interval, arată datele băncii.

„Pentru noi contează foarte mult feedback-ul clienților pe care îl colectăm printr-o platformă foarte performantă – PULS. Datele strânse de la clienți ne arată că toate eforturile băncii din ultimul an au fost apreciate, Raiffeisen Bank continuând să fie recomandată de către clienți datorită produselor oferite și a digitalizării serviciilor sale. În primul trimestru al acestui an scorul general de recomandare al băncii a înregistrat o creștere de 10% (comparativ cu T1 2020), rămânând la nivelul maxim atins și în ultimul trimestru din 2020”, a adăugat Steven van Groningen.

Potrivit comunicatului transmis, Raiffeisen Bank continuăr și fie lider pe piața cardurilor de credit din România la finalul lunii martie 2021, cu un portofoliu de peste 550.000 de carduri active. Față de martie 2020, plățile cu cardurile de cumpărături au crescut cu 26%, iar trimestrial, în primele trei luni din 2021 au fost cu 12% mai mari față de perioada similară din 2020.

Raiffeisen Bank România are peste 20 de ani de activitate pe piata bancară din România și aproximativ 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.800 de angajați, 329 de agenții în toată țara, 722 de ATM-uri, 393 de mașini multifuncționale (MFM-uri) și o retea de peste 24.300 de POS-uri.

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv19 ore ago

PARAFRAZÂND ÎNTREBAREA POPULARĂ CU PĂMÂNTUL, NE ÎNTREBĂM: “CÂT L-O MAI RĂBDA POLIȚIA PE COMISARUL ȘEF ZĂBAVĂ ?”

 Tovarășul militian șef Zăbavă, Sebi pe numele de scenă, nu a înțeles nici până astăzi, anul de grație 2021, care...

Exclusiv2 zile ago

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale Ploiesti/Curtea de Apel Ploiesti se va pronunta azi pentru prejudicierea bugetului Politiei Locale/ Cezar Dan Stoichiciu este cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti

Emoții mari pentru Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost functionar in cadrul Politiei Locale...

Exclusiv2 zile ago

La ora asta, frumosul King Arthur este mai mare decât ei/Se viralizează instant pe Twitter, este în toată presa – global

Tatăl print-braconierului care a impuscat ursul in Covasna este Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele unei societăţi care l-a decorat pe Klaus...

Actualitate2 zile ago

Noile anvelope Nokian Seasonproof C oferă siguranță deplină pe tot parcursul anului

Nokian Tyres, producătorul scandinav de anvelope premium, introduce anvelopele Seasonproof C, pentru uz profesional. Aceste anvelope all-seasons sunt concepute pentru...

Exclusiv2 zile ago

Mainile curate sunt mai sigure!

Curatenia si igiena sunt lucruri cheie de care depindem mai ales cand suntem confruntati cu o pandemie sau epidemie de...

Exclusiv4 zile ago

Fara un Plan de ordine si siguranta publica ce trebuia elaborat si actualizat pana la data de 15 aprilie (conform prevederilor legale), Sectorul Ordine Publica din cadrul Politiei Locale Ploiesti a „picat” pe „bec”?

In Legea 155/2010 de infiintare a Politiei Locale, Capitolul III – Atribuțiile poliției locale,  la Articolul 6, lit a), se...

Exclusiv4 zile ago

Cezar Dan Stoichiciu – fost „militian” in cadrul IPJ Prahova si fost politist local- cercetat/urmarit penal si pentru prejudicierea bugetului local din calitatea de director al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (CSM)/DOCUMENTE

La data de 23.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Curtea de Apel Ploiesti poate pune bugetul local pe butuci...

Exclusiv5 zile ago

Sorina Ruxandra Matei: PNRR Shaorma Plus

PNRR-ul României, prezentat de ministrul Cristian Ghinea la Bruxelles: „tabloul negru”, încrederea în ONG-uri este după Armată și preluări din...

Exclusiv1 săptămână ago

Fie ca Sfanta Sarbatoare Pascala sa ne apropie de taina Invierii Domnului si sa ne aduca in suflet pace si bucurie

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, redactia ziarului Incisiv de Prahova,  urează tuturor colaboratorilor, clienților și cititorilor, sănătate, liniște sufletească...

Exclusiv1 săptămână ago

„PNRR, această Șaorma manglită cu de toate/Ghinea a băgat toate bullshiturile în PNRR, inclusiv ideea ca Iohannis să devină notarul sau poștașul secției de procurori a CSM”

Aviz conform sau consultativ al CSM pe numirea șefilor de Parchete? Cine vrea să reducă puterile președintelui României? Cine vrea...

Actualitate1 săptămână ago

Decorează, protejează mediul și câștigă un televizor Neo QLED cu Samsung Free The Box

Campania #SamsungFreeTheBox îți arată cât de simplu este să dai o nouă viață cutiilor de televizoare Samsung. Mai mult decât...

Exclusiv1 săptămână ago

„Gaura Neagra” de la S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si modul de sifonare a banilor publici/Mafia gunoaielor (I)

La data de 27.04.2021, ziarul Incisiv de Prahova publica articolul „Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti...

Exclusiv1 săptămână ago

Incompetenta deriva si din faptul ca desi Romania are alocate 29 de miliarde de Euro (ne-negociabil), Ghinea vine si spune ca noi am trimis propuneri de 41 de miliarde, ca sa avem de unde negocia

Ghinea, un fel de Valcov. Cu siguranta alde Barna (vicepremier) si Cristian Ghinea (ministrul investitiilor si fondurilor europene) cand au...

Exclusiv1 săptămână ago

PNRR-ul României se prezintă ca o ciorbă proastă, în care Ghinea a băgat de toate, inclusiv sondaje, nenică/O rușine

Am citit toate PNRR urile gata până acum. Știu sigur că în România mai există un ziarist care le-a citit...

Exclusiv2 săptămâni ago

Conducerile S.C. Brazi Industrial Parc Negoieşti si Parc Industrial Ploiesti luate în vizor de procurorii de la Ministerul Public/DOSAR – MAMUT

Conform unor surse din mediul judiciar, recent, procurorii de la Ministerul Public au deschis un dosar-mamut cu privire la ilegalitatile...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!