Connect with us

ANDREI PAVEL

Supercapcana măștilor

Publicat

pe

Poziția lui Ludovic Orban este disputată în forță. Este un adevărat concurs. Între procurori și Parlament. Oare cine va ajunge mai întâi la linia de sosire? Premierul este prins ca într-o menghină în capcana măștilor de protecție. Și nu mai scapă.

Dromaderul s-a transformat în cămilă. Ministrul Sănătății spune că până una alta pandemia are două cocoașe. Și că ne-am cocoțat pe cocoașa numărul doi. Metafora cu faimosul „platou” a fost abandonată. Ca și schema în „V”, la fel de utilizată până de curând. Numărul îmbolnăvirilor este din nou alarmant de mare. Ca de altfel și cel al deceselor. Așa că se renunță la următoarea rundă de relaxare. Ba chiar suntem informați prin mai multe baloane de încercare că unele restricții se vor înăspri. Cu certitudine vom mai purta mască. Dar se întâmplă ceva foarte ciudat. Deși Guvernul pompează bani grei în presă, încercând astfel să o cumpere, sub aparența unei publicități masive vizând sănătatea publică, nimeni nu mai suflă o vorbă despre felul în care trebuie purtată masca. Și mai ales despre pericolul la care un cetățean se expune dacă o utilizează necorespunzător. Oare de ce?

Am făcut cu ai multă vreme în urmă un calcul de bun simț. Am înmulțit numărul de cetățeni cu cel al măștilor care trebuie schimbate la trei ore în spațiile publice închise. Și am făcut o prognoză a celor care, în mod inevitabil, își petrec un anumit timp dintr-o zi în asemeea spații publice închise. A rezultat o cifră astronomică de măști, care ar trebui folosite într-o lună de către populația României. Și m-am întrebat atunci cum va reuși Guvernul Orban, care luase startul cu o întârziere de câteva luni, să facă în așa fel încât populației să-i poată fi puse la dispoziție în perioada necesară miliarde de măști. Ca să nu mai vorbim de costuri. Costuri imposibil de suportat pentru o bună parte a populației, care și așa trăiește la limita subzistenței. Dar acum am înțeles ce se întâmplă. Și de ce nu li se explică cetățenilor de câte ori și în ce condiții trebuie schimbată masca într-o zi. În esență, noi nu primim asemenea explicații din simplul motiv că nu există suficiente măști. Și nu există suficiente măști, pentru că se fură la greu. Dincolo de incompetență.

În funcție de împrejurări, o mască trebuie schimbată în mai puțin de trei ore. Dacă e mai cald sau mai umed, chiar și la o oră. În niciun caz o mască nu mai este utilă dacă este purtată în exces. Dimpotrivă. Ea devine periculoasă. Dar asta nu mai explică nimeni. Nici de la nivel guvernamental, nici din zona specialiștilor în sănătate, trimiși pe post de săgeți în platourile televiziunilor.

Iar în teren situația este pe scurt următoarea. Categoria cea mai vulnerabilă, cea a bătrânilor, cu rare excepții, utilizează masca în mod perpetuu. Până când elasticul se rupe. Și chiar și după, dacă este înnodat o dată sau de mai multe ori. În spații închise, masca este purtată chiar și plină de salivă și de transpirație și este suficient să-i privim cu atenție pe cetățeni direct în mască pentru a observa cum, de la o zi la alta, aceasta are tot mai multe pete. În spații deschise, atunci când nu este uitată în continuare pe figură, masca este mototolită și pusă în buzunar. Lângă bani. Sau lângă telefon. Sau lângă cheile de la casă. Când scoți cheia, cade masca pe jos. Te apleci, o ridici, o scuturi și o pui la loc. Și faci această operațiune zilnic, de cel puțin câteva ori. Dar nu toată lumea poartă masca în buzunar. Unii o folosesc pe post de babețică. O țin pe gât. Fix acolo unde se adună o mare cantitate de transpirație. Pe care masca o absoarbe. Și odată ajuns într-un spațiu închis, babețica se transformă din nou în mască. Și așa mai departe. Pot să vă ofer nenumărate alte exemple de purtare inadecvată a măștii. Grav este că nimeni nu mai insistă de la nivel oficial asupra acestui aspect.

Dacă toți cetățenii României ar fi luminați, printr-o campanie inteligentă și susținută, având drept țintă modul adecvat în care trebuie utilizate măștile, atunci Guvernul s-ar confrunta cu o situație fără ieșire. Nu ar mai avea destule măști. Oare de ce?

Am precizat la începutul acestui demers jurnalistic faptul că s-a furat la greu la capitolul măști. Și în general la capitolul materialelor sanitare, care, în condițiile stării de urgență și a stării de alertă, au putut fi achiziționate aproape fără niciun control. În absența obișnuitelor proceduri de licitație. Regula între hoții profesioniști este că e mai eficent să furi din zone în care aparent înșelăciunea este insignifiantă. O mască costă puțin. Infinit mai puțin decât, să spunem, o izoletă. În schimb, numărul măștilor este atât de mare încâ o aproape invizibilă furăciune pe unitatea de mască multplicată în zeci și sute de milioane de bucăți aduce drept rezultat o hoție babană. Mai mult decâ babană. Colosală. Și uite așa, Guvernul Orban s-a aruncat vesel în cacana măștilor de protecție.

Au ieșit la iveală numai până în prezent mai multe uriașe escrocherii cu măștile de protecție, dar și cu alte materiale de protecție, puse la cale și finalizate în mare viteză în numai câteva luni. Este de pildă de actualitate scandalul Romarm. Ludovic Orban a decis ca Romarm să achiziționeze o aparatură performantă, care, într-un termen record, să poată funcționa astfel încât să producă minimum opt mii de măști pe oră. Zis și făcut. A apărut ca din senin o firmă, care s-a oferit să aducă din import și să instaleze respectiva aparatură. Orban a fost atât de încântat, încât a vizitat Romarm, felicitând conducerea pentru operativitate. S-a întâmplat de mult. Dar fapt este că nici până azi Romarm nu a livrat pe piață măcar o mască de protecție. Din milioanele care trebuiau produse. Romarm invocă faptul că instalația nu a funcționat. Lipsindu-i nu știu ce. Apoi instalația a funcționat. Dar în continuare nimeni nu a văzut nicio mască. Pentru că – puteți să vă cruciți sau nu – nici până azi măștile nu au fost omologate. Și nici nu pot să fie omologate. Întrucât nu respectă condițiile necesare. Și, colac peste pupăză, instalația nu poate produce în ritmul de opt mii de măști pe oră. Ci de patru ori mai puțin. Dar ce mai contează? Banii s-au dat. Un milion de euro cu TVA cu tot. Nu chiar toți. Doar 70%. 30% vor fi plătiți de români după omologare. Și, fiindcă suntem faimoși pentru eleganța noastră, am schimbat din mers și clauzele contractuale. Desigur, în favoarea fericitului proprietar al firmei responsabile de această frumoasă investiție.

După cum știe deja o țară întreagă, a bubuit și un alt scandal legat de o firmă de coteț, care a făcut un alt import semnificativ de măști de protecție. La un preț disproporționat de mare față de prețul pieței. Iar măștile au fost achiziționate în mare viteză de Guvernul României. Până una alta, s-a aflat că proprietarul firmei este o țărancă în vârstă, care habar nu are cum a ajuns acționară și cum a ajuns să facă impresionantul import de măști.

Tot la Parchet au ajuns și probele din faimosul dosar Unifarm. Un dosar cu legături deja stabilite, care au condus nemijlocit în biroul de lucru al premierului Ludovic Orban. Și în telefonul său, de unde de altfel au și scăpat o serie de mesaje incriminatoare pe care au pus mâna procurorii.

Dar mă opresc aici cu exemplele. În viitor, am certitudinea că vom afla despre multe și multe alte cazuri de acest fel, toate având legătură directă cu măștile de protecție și cu decizia Guvernului de a nu sufla vreo vorbă despre modul în care ele trebuie purtate și lepădate. Fapt e că, sub presiunea opiniei publice, procurorii nu au încotro și fac cercetări avansate. Și, tot sub presiunea opiniei publice, nici Parlamentul nu mai are încotro. Și înainte de a face o moțiune de cenzură, îl ia la întrebări la premierul Orban. Nu știu cine ajunge mai repede la linia de sosire. Procurorii sau parlamentarii? În schimb, știu că acolo va aștepta Klaus Iohannis. Pentru a-i da la rândul său lui Orban cartonașul roșu.

Sorin Rosca Stanescu

 

Anchete

Calitățile și atribuțiile unui bucătar

Publicat

pe

De

Ce face un Chef?

Un bucătar în uniformă supraveghează o bucătărie de restaurante. Un bucătar plănuiește meniul, menține bugetul, selectează articolele din meniu, pregăteste mâncarea, achiziționează consumabile, asigură calitatea serviciilor, asigură siguranța și gestionează personalul. Există o mulțime de muncă care merge în a deveni un bucătar. Bucătarii se asigură că mesele sunt gătite și condimentate corespunzător și că sunt plăcute ochiului. Plata variază foarte mult în funcție de locație și restaurantele mai frumoase sau mai luxoase plătesc, în general, cel mai mult.

Cum să devii bucătar?

Un bucătar are, în general, o diplomă de colegiu, dar mulți angajatori acceptă acum solicitanți de la colegii comunitare, școli de artă culinară sau școli tehnice. Forțele Armate au ucenicii, de asemenea. Poți fi numit în continuare bucătar fără o educație formală, dar ai avea ani de experiență în industria restaurantelor. O educație culinară poate fi vitală, deoarece a fi bucătar înseamnă că puteți conduce un restaurant până la instruirea oricărui personal bucătar, să cumpărați mâncarea cu care va trebui să gătiți, să creați meniul și să prețuiți elementele din meniu.

Descrierea postului unui bucătar

Un bucătar-șef se ocupă de bucătărie în restaurante sau în alte locuri unde se servește mâncarea. Ei urmăresc toată activitatea și pregătirea alimentelor cu orice personal care ar ajuta în bucătărie. Ei supraveghează pregătirea alimentelor pentru garnitura și prezentarea acesteia, precum și condimentele pentru un gust perfect. Un bucătar comandă alimente sau consumabile de bucătărie și oferă angajatorului estimări de costuri. Ei monitorizează orice cerințe de personal și programe de producție pentru a se asigura că orice servicii sunt livrate la timp.

Un bucătar sau bucătar-șef trebuie să aibă cunoștințe despre prepararea, producția și prelucrarea alimentelor. Ei trebuie să aibă cunoștințe despre client și servicii personale pentru a obține satisfacția clienților. Acestea trebuie să fie actuale în ceea ce privește siguranța și securitatea publică. Un bucătar ar trebui să fie calificat în monitorizarea, coordonarea și în mod eficient vorbind cu alții. Ei au nevoie de abilități de gestionare a timpului, ascultare activă, judecată și luare a deciziilor. El sau ea are capacitatea de a crea o idee sau o nouă aplicație pentru a îmbunătăți performanța la locul de muncă în rândul personalului sau ei înșiși.

Un bucătar-șef ar antrena și dezvolta alt personal în bucătărie pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Pentru că o bucătărie depinde de un efort de echipă cooperativă, bucătarul sau bucătarul șef ar încuraja personalul să aibă respect reciproc și încredere unul pentru celălalt. Un bucătar-șef sau bucătar șef poate fi găsit lucrând în restaurante, gospodării private, hoteluri, cazinouri sau alte locuri de servicii alimentare. Ei lucrează o varietate de ore, cum ar fi, dimineața devreme, serile târzii, sărbătorile și weekend-urile. Această ocupație este foarte rapidă și, în mod normal, are ore cu normă întreagă. Ar trebui să vă așteptați la o concurență puternică, în special la restaurante, cazinouri sau hoteluri de lux, din cauza salariului mai mare plătit în aceste locuri.

Fișa postului unui bucătar

Un anunț de angajare caută o persoană care să îndeplinească următoarele responsabilități:

Planifică și gestionează funcționarea zilnică a unui program de servicii alimentare într-un restaurant, unde mesele formale și cateringul sunt o bază regulată, substanțială a funcționării totale a alimentelor.

Dezvoltă catering zilnic și meniuri de specialitate. Pregătește și/sau supraveghează pregătirea meselor care implică atât metode de gătit standard până la moderat complexe, cât și metode noi de gătit.

Echilibrează valoarea nutritivă a meniurilor și asigură calitatea programului total de foodservice.

Elaborează bugetul de funcționare, identificând forța de muncă, echipamentele și elementele de cost de aprovizionare. Controlează prețurile; comandarea, depozitarea și eliberarea alimentelor; și metodele și tehnicile de producție alimentară.

Direcționează subordonații în toate fazele de preparare a alimentelor.

Curs pentru gătit

Urmând un astfel de curs, veți învăța:

Principiile chimice și fizice care stau la baza gătitului de zi cu zi și a tehnicilor haute cuisine.

Cum pot bucătarii să folosească enzimele pentru a face alimente care altfel ar fi imposibile.

Cum să utilizați metoda științifică pentru a afla cum funcționează o rețetă și să găsiți modalități prin care ați putea să o îmbunătățiți.

Cum să gândești ca un bucătar și un om de știință.

 

FUNCȚIILE UNIFORMEI DE CHEF: CUM SĂ TE ÎMBRACI ÎN BUCĂTĂRIA PROFESIONALĂ?

O uniformă de bucătar funcționează mult mai mult decât o haină pe care trebuie să o porți la serviciu. Fiecare parte a ansamblului tău joacă un rol specific în protejarea ta de pericolele din bucătaria de zi cu zi. O uniformă tipică de bucătar este o jachetă de bucătar, pantaloni de bucătar, o pălărie, un neckerchief, un șorț, pantofi buni rezistenți la alunecare și, uneori, un prosop de mână. Chiar dacă nu ți se cere să porți toate părțile ansamblului, uniforma ta de bucătar servește totuși unui scop.

Să discutăm despre ce este concepută fiecare parte a uniformei tale de bucătar. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că nu este doar o declarație de modă – fiecare articol de îmbrăcăminte servește unei funcții specifice.

FUNCȚIILE UNIFORMEI CHEF

Jachete Chef

Jachetele, tunicile chef sunt o parte importantă a uniformei de bucatar. Deoarece geaca ta de bucătar este în mod tradițional cu două sâni, ești protejat împotriva scurgerilor fierbinți, a stropilor, a arsurilor și a altor ghinioane de bucătărie. Designul jachetei de bucătar vă permite, de asemenea, să desfaceți o clapetă și să treceți la o față mai curată dacă trebuie să ascundeți petele sau scurgerile. Mânecile uniforme de bucătar sunt lungi pentru a-ti proteja brațele de arsuri, stropi și abur.

Chef pălării

Cea mai recunoscută parte a uniformei de bucătar este pălăria de bucătar – pălăria clasică de gătit franceză sau „toque blanche” este literalmente tradusă ca „pălărie albă”. Deși vin într-o varietate de forme în dimensiuni, cele mai multe sunt înalte și plisate. Ele servesc pentru a păstra părul din mâncare și transpirație de pe față.

Chef pantaloni

Chef Pantalonii sunt de multe ori baggy cu talie elastică și modele ciudate, și sunt absolut esențiale în protejarea bucătari. În ciuda temperaturilor fierbinți din bucătărie, pantalonii lungi de bucătar sunt meniți să vă protejeze picioarele de scurgeri, stropi și arsuri. Forma pungă a pantalonilor de bucătar păstrează alimentele și lichidele fierbinți de la contactul cu pielea ta. Niciodată manșetă partea de jos a pantalonilor-manșete capcana opărire alimente și lichide. Talia este necesară pentru îndepărtarea rapidă.

Chef șorțuri

Chef Apron este o uniforma de bucatar esentiala. Acesta servește ca o barieră suplimentară împotriva stropilor fierbinți, a alimentelor fierbinți și a altor pericole de bucătărie. Nu folosiți șorțul pentru a șterge scurgerile, mizeriile sau mâinile – prosoapele sunt disponibile în acest scop. Cu toate acestea, puteți utiliza șorțul de bucătar pentru a lua în mod convenabil vasele fierbinți din cuptor. Cu cât este mai curat șorțul de bucătar și uniforma de bucătar, cu atât aspectul tău este mai profesionist.

Pantofi Chef

Pantofii de bucătar robusti, confortabili, anti-alunecare sunt o uniformă de bucătar esențială. Dacă purtați sandale, pantofi deschiși, pantofi de tenis sau pantofi de orice alt fel, vă creșteți șansele de a fi ars sau rănit prin căderea cuțitelor. Anumite mărci de încălțaminte sunt special realizate pentru bucătării care sunt în picioare pentru perioade lungi de timp.

Amintiți-vă de bucătari, păstrați uniforma de bucătar curată, îndepărtați bijuteriile atunci când gătiți, nu purtați parfum și purtați doar uniforma de bucătar în bucătărie pentru a preveni contaminarea germenilor și bacteriilor în uniforma de bucătar profesionist.

Citeste in continuare

Actualitate

VREI SA-L FACI SA GATEASCA MAI DES? OFERA-I CADOUL ACESTA!

Publicat

pe

De

Vrei sa iti motivezi iubitul, sotul sau prietenul sa gateasca mai des? Iata cadoul de care ai nevoie!

Stim cu totii vorba conform careia „Barbatii sunt cei mai buni bucatari”. Iar printre noi circula de multe ori ideea ca barbatii chiar gatesc mai bine, insa nu ii observam prea des pe acestia in bucatarie.

Vrei sa-ti faci iubitul sau sotul sa gateasca mai des? S-ar putea sa avem solutia pentru tine. Un cadou care sa-l motiveze mai ceva decat orice sa intre in bucatarie si sa se apuce de treaba…. asta iti trebuie.

Ei bine, in acest articol vei descoperi cateva cadouri pe care i le poti face iubitului, sotului, prietenului tau pentru a-l face sa iti gateasca cu drag oricand are ocazia.

SORTURILE PERSONALIZATE CU MESAJE – UN CADOU CREATIV SI FOARTE CAUTAT CU OCAZIA VALENTINE’S DAY

Stim ca bucataria este un loc unde barbatii nu-si prea gasesc locul de multe ori. Totusi, atunci cand il faci sa se simta mandru de el si sa fie apreciat, credem ca lucrurile se vor schimba.

Un sort imprimat cu mesajul „Mister Goodlooking is cooking” s-ar putea sa-i surada, iar un astfel de cadou il va face cu siguranta sa doreasca sa poarta acel sortulet personalizat oferit de tine si sa paseasca in bucatarie pentru a-l testa.

De asemenea, un sort de bucatarie personalizat – dintr-un material confortabil, care sa dea bine pe el, il va face sa aprecieze gestul si sa-ti returneze favoarea gatindu-ti o cina romantica.

Poti alege un sort inscriptionat chiar cu stema echipei de fotbal preferate sau cu un mesaj care stii ca-l va surprinde intr-un mod placut. Poti alege si o inimioara pe el sau un imprimeu din filmul sau preferat. Poate un sort „The Godfather” il va face sa realizeze ca ii pretuiesti abilitatile de bucatar desavarsit si ca ai aprecia fiecare bucata ce ti-o va aseza pe masa facuta de mainile lui.

MESAJE AMUZANTE PE CARE LE POTI IMPRIMA PE SORTUL DE BUCATARIE

Daca doresti sa-i inscriptionezi un astfel de mesaj pe sort si vrei sa il faci sa se amuze de fiecare data cand poarta sortul si sa isi doreasca sa-l imbrace cat mai des, iata cateva idei pe care le poti folosi pentru a realiza un sort personalizat de bucatarie pentru el.

– „INAPOI! Tata gateste astazi.”

– „May the fork be with You!”

– „Real man COOK”

Acestea sunt doar cateva idei. Daca doresti sa il amuzi si sa va distrati impreuna, poti face chiar un set de sorturi personalizate de bucatarie cu mesajul „I have no idea what I’m doing”. Un alt mesaj amuzant pe care il poti imprima pe un astfel de obiect este mesajul „The last time I cooked hardly anyone got sick”.

Incearca sa-i oferi un astfel de sort personalizat cu asemenea imprimeuri si cu siguranta il vei vedea in bucatarie mai des. Chiar daca nu va reusi de fiecare data sa iti prepare ceva de vis, va fi cu siguranta o ocazie unica pe care o va folosi sa te suprinda placut, multumindu-ti pentru cadoul creativ.

Citeste in continuare

Administratie

Adriana Stoicescu: Ne merităm soarta/ Încrâncenaţi şi demenţi, ne ucidem pentru o siglă de partid

Publicat

pe

De

Adriana Stoicescu:

Imensa revărsare de ură ne arată că nu a mai rămas nimic de făcut.

Încrâncenaţi şi demenţi, ne ucidem pentru o siglă de partid.

În 30 de ani ne-am perfecţionat în minciună şi slugărnicie.

În războaie care nu sunt ale noastre.

Este incredibil cât de jos am ajuns…un popor prizonier al unei demenţe care îşi are rădăcina în ură.

Românul nu s-a născut poet.

Românul s-a născut vătaf.

Modelul lui, chiar dacă nu ştie, este Tănase Scatiu, arendaşul bogat, boierul care se căsătoreşte doar pentru a parveni şi a intra în politică; un personaj odios pe toate planurile, un agramat prin excelenţă, dar cu stofă de negustor.

Acum nu mai avem nici măcar stofă de negustor.

Românul se naşte, parcă, doar pentru a fi şef.

Nu contează cum şi de ce, el trebuie să iasă în faţă, să domine, să dea cu pumnul în masă.

Să urle cu ochii ieşiţi din orbite.

Românul ajuns şef nu are nici mamă, nici tată.

Unica lui plăcere este să umilească tot ce mişcă: colegi, subordonaţi, tot ce ar putea gravita în jurul lui.

În orice instituţie publică te-ai duce, îl întâlneşti.

Meschin, nepregătit, nul profesional, ajuns prin forţa împrejurărilor într-o funcţie de decizie, are convingerea că i se cuvine totul.

În ultimii ani a învăţat să vorbească despre management şi scara lui Maslow.

Să se îmbrace cât de cât decent şi, surprinzător, să fie plăcut mirositor…ceea ce, să recunoaştem, e un mare pas înainte…

Dar, în spatele imaginii de faţadă, se află acelaşi individ meschin, gata oricând să spele pe jos cu subalternii si să-şi pupincurească şefii.

Să nedreptăţească. Să umilească.

Pe lângă apucăturile de dictator, are calitatea de a fi cel mai umil servitor în faţa mai marilor săi.

Ca naţiune, nu ne vom dezvolta câtă vreme modelul nostru de lider este, încă, vătaful.

Vătaful orbit de ură, dornic de răzbunare.

Vătaful care stă în poziţie de drepţi pentru a-şi negocia sinecura.

Ne merităm soarta.

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv10 ore ago

Pionul poate ajunge nebun, dar niciodată rege

Anca IRIMIA, cardașa lui Radu BOBOC (ofițerul care a obligat deținuții să-i spele uniforma), ar fi piesa de ”rezistență” a...

Exclusiv11 ore ago

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică legea privind statutul cadrelor militare

. Ce urmărește demersul legislativ? Le statea pe suflet celor din aparatul central al MAI ca jandarmii si pompierii inca...

Exclusivo zi ago

Macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare din cadrul M.A.I.

Noi pagube provocate de Directia Generala a Hotilor, condusa de directorul general Razvan Grecu! Nu stiu cum se face ca...

Exclusivo zi ago

Federația Polițiștilor de Penitenciare, alături de Federația Simdicatelor din Sistemul Penitenciar, continuă seria protestelor anunțate, astfel că in data de 28.03.2024 vor fi pichetate Penitenciarele Deva, Giurgiu și Codlea, in paralel cu strangerea semnăturilor pentru refuzul de ore suplimentare

Faptul că guvernanții , in an electoral, au scăpat printre degete niște firmituri pentru polițiștii de penitenciare ( actualizarea soldei...

Exclusiv2 zile ago

Dosarul „Tetra” fabricat de procurorul, pe atunci, Negulescu Mircea, zis „Portocală, zis „Zdreanță” și autointitulat „distrugătorul de destine”

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al...

Exclusiv2 zile ago

Se pun in pericol angajamentele internationale ale Romaniei in domeniul asistentei umanitare, din cauza lui Grecu & comp. care nu vor sa plateasca la timp si corect, drepturile legale ale „misionarilor”

In atentia veteranilor din teatrele de operatii! Mai multi veterani in teatrele de operatii mi-au transmis, pe diverse cai, insistent,...

Anchete3 zile ago

 INTOARCEREA “RABINULUI”

                                         ...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXV)/Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower, titra un ziar central de investigatii, confirmand, in...

Exclusiv3 zile ago

Ameninţări drastice din partea poliţiştilor şi agenţilor din penitenciare/Sindicaliştii ameninţă că măsurile pe care le vor lua, vor fi şi mai drastice in data de 9 Mai 2024

Angajații din structurile de forță ale statului roman au fost luați în bătaie de joc de Guvern In Monitorul Oficial...

Exclusiv3 zile ago

Fiecare lider sindical s-a impăunat cu ” marea ” realizare, cand in fond nu este altceva decât o ingenunchere a mișcării sindicale/Oamenii ar trebui să se trezească din amorteala asta colectivă

După lungi teorii ale conspirației, astăzi, cu puțin timp in urmă,in Monitorul Oficial al României a fost publicata celebra și...

Exclusiv4 zile ago

WHITE TOWER (XXIV)/Realitățile scandalului WHITE TOWER: copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie!

Copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie! Aceasta este una dintre realitățile scandalului WHITE TOWER! Mihai LUPU și Radu...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul” Oficial a intocmit un ÎNDRUMAR ELECTORAL PENTRU POLIȚIȘTI ȘI MILITARI

Statutul polițistului prin Legea 360/2002 și statutul cadrelor militare prevăzut în Legea 80/1995 fixează interdicții clare privind implicarea acestora în...

Exclusiv5 zile ago

Este dezonorant pentru un șef de poliție să se păteze în jocurile murdare ale politicienilor

Condiționalitatea factorului de comandă în structurile M.A.I. de fidelitatea față de o gașcă politică ori alta, nu a constituit vreodată...

Exclusiv5 zile ago

„Polițiștii și militarii nu suntem sclavii nimănui, iar niște drepturi acordate parțial nu sunt decât o altă ofensă adusă la sacrificiile pe care le facem și serviciul adus de către noi la menținerea ordinii publice și a siguranței naționale”

Așa cum v-am anunțat, la data de 25.03.2024, chiar de Ziua Poliției Române Sindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL trebuia să fie prezent...

Exclusivo săptămână ago

WHITE TOWER (XXIII)/Dupa rambusari ilegale de T.V.A asistam la mentinerea masurilor penale

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)  a respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!