Connect with us

Actualitate

SUPER-EXCLUSIV. Un celebru milionar român a fost prădat de menajeră și șofer! I-au furat o avere colosală! Cum au plănuit ”Jaful secolului” în lumea colecționarilor de artă

Publicat

pe

Unul dintre milionarii României, cunoscut colecționar de artă, a fost jefuit de o rețea de hoți care a avut-o complice chiar pe menajera omului de afaceri. Proprietar al cunoscutului lanț de saloane de înfrumusețare Miko Beauty, milionarul Ștefan Cristofor a fost prădat de 23 de tablouri de artă care purtau semnăturile unor pictori faimoși. Operele de artă i-au fost furate dintr-o cameră-seif și vândute la licitație contra unor sume de ordinul zecilor de mii de euro.

Surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate reporterilor speciali ai GÂNDUL.RO, că M.G. – menajera afaceristului – a fost persoana care a dat pontul hoților, iar prin intermediul ei a fost plănuit ”Jaful secolului” în lumea colecționarilor de artă.

Celebrul om de afaceri Ștefan Cristofor este și un împătimit colecționar de artă, iar la sediul firmei sale, într-o cameră-seif, a depozitat – de-a lungul timpului – mai multe tablouri și obiecte de artă. Numai că, la un moment dat, a observat în catalogul unei case de licitații din București două lucrări care îi aparțineau. Surpriza a fost una uriașă, firește, iar colecționarul a formulat o plângere penală, însă nu s-a rezumat doar la acest demers.

Cum a fost descoperit ”Jaful secolului” în lumea colecționarilor de artă

Ștefan Cristofor a decis să-și inventarieze operele de artă pe care le păstra în camera-seif, iar rezultatul a fost unul șocant. Lipseau tablouri și statuete de valoare, iar de aici și până la o discuție cu propria menajeră nu a mai fost decât un pas. A declanșat o adevărată ”anchetă” și la respectiva casă de licitații, descoperind că un anume C.E. fusese cel care depusese tablourile spre a fi vândute. Dar acesta a specificat că, în timp, achiziționase și alte opere de artă, pionii principali ai acestei ”filiere” fiind G.S și B.I.M. Numai că B.I.M nu era… oarecine în această schemă care funcționase ireproșabil până atunci, ci chiar verișoara menajerei omului de afaceri.

Milionarul a avut, pe de altă parte, și un sentiment de deja-vù, aducându-și aminte că – în urmă cu un an și jumătate – observase că lipsesc câteva tablouri, numai că a crezut, pur și simplu, că picturile ”sunt așezate în altă parte”.

Din acest moment, scenariul este devoalat. Luată la întrebări de celebrul milionar, menajera M.G. a recunoscut că a sustras tablouri și alte obiecte de artă din camera-seif a lui Ștefan Cristofor, fiind ”ajutată” și de M.A.G. Iar verișoara sa, B.I.M., a arătat tot către ea cu degetul, spunând că obiectele de artă care ajungeau la G.S., unul dintre cei care încercau să valorifice ”achizițiile”, proveneau de la menajera milionarului.

Menajera supraveghea, iar șoferul milionarului sustrăgea operele de artă

Menajera milionarului Cristofor Ștefan a furnizat ”pontul” către complicele său, dar ”ținea de șase”, așa cum se mai spune, iar M.A.G. sustrăgea obiectele de valoare din camera-seif.

Omul de afaceri a identificat, astfel, nu mai puțin de 15 tablouri, două statui din lut și un ceas marinăresc. Mai mult, a descoperit în zona Hanul cu Tei o consignație unde se aflau alte tablouri și obiecte de artă care îi fuseseră furate.

Informațiile obținute, în exclusivitate, de GÂNDUL.RO, sunt halucinate. Pas cu pas, după demararea cercetărilor, ”Jaful secolului” în lumea colecționarilor de artă – care s-a desfășurat pe parcursul a 3 ani – a început să se prezinte în adevărata lumină. Dacă M.G. era menajeră în casa omului de afaceri, M.A.G. a fost… șoferul acestuia timp de 15 ani. Menajera își începea programul de lucru – în fiecare zi – cel mai devreme, în jurul orei 06:30. Până la sosirea celorlalți angajați ai societății, M.G. era singură în imobilul respectiv, având acces permanent la camera-seif unde milionarul păstra tablourile și obiectele de artă, fiind convins că nimeni nu poate ”atenta” la siguranța lor și având încredere deplină în angajații săi. Dar…

Șoferul și angajata milionarului au pus la cale ”planul perfect”, pe cât de simplu, pe atât de profitabil. M.A.G. primea acces în camera-seif, sustrăgea câteva obiecte de artă – inclusiv tablouri -, apoi se ocupa, prin intermediari, cu vânzarea lor, o parte din banii obținuți ajungând, bineînțeles, la menajera omului de afaceri, responsabila cu ”pontul” și ”supravegherea”.

Milionarul Ștefan Cristofor este o apariție exotică la evenimentele din lumea bună

Camera-seif avea ușă, numai că ușa… nu putea fi încuiată

Surprinzător, menajera a declarat că totul a funcționat ireproșabil, făcând și o dezvăluire de proporții. Camera-seif în care Ștefan Cristofor își păstra prețioasa colecție avea o ușă, firește, numai că această ușă nu putea fi încuiată.

De unde se poate trage și concluzia că milionarul avea o încredere atât de mare în angajații săi, încât s-a complăcut într-o astfel de situație și nu a întreprins niciun demers pentru a proteja operele de artă strânse în colecția personală de-a lungul anilor.

Se presupune că șoferul personal este unul dintre cei mai apropiați angajați ai șefului, numai că – în acest ”Jaf al secolului în lumea colecționarilor de artă”, regula nescrisă nu a fost respectată. M.A.G. a lucrat timp de 15 ani pentru celebrul milionar, înainte de a-i fi desfăcut contractul de muncă. Inițial, nu a vrut să recunoască nici măcar că a intrat în ”camera comorilor” amenajată de omul de afaceri, însă ulterior a reconsiderat și a recunoscut totul.

Iar ”filiera” a căpătat noi ramificații, fiindcă în scenariu a intrat și mama șoferului care l-a ”fentat” pe milionar. Cu ajutorul menajerei, M.A.G. sustrăgea diferite obiecte de artă, iar acestea ajungeau la mama sa, G.M. ”Afacerea de familie” se desfășura, apoi, pe sistem ”clasic”. Chiar și mama șoferului lui Cristofor depunea la diferite case de licitații obiectele de artă pe care le sustrăgea fiul ei din camera-seif a milionarului.

Menajera milionarului și o misterioasă ”moștenire”

Într-o încercare disperată de a ”demonstra” că obiectele de valoare care erau depuse la diferite case de licitații pentru a fi vândute îi aparțineau, menajera celebrului om de afaceri a ”creionat” și o poveste din care reieșea că operele de artă făceau parte dintr-o moștenire de familie. Însă cel care i-a demontat declarațiile a fost chiar fratele ei.

Da, este adevărat, existase o moștenire, numai că era vorba despre o garsonieră renovată de mama lor și de sora menajerei. Iar fratele a locuit timp de 20 de ani în respectiva garsonieră, interval de timp în care nu au apărut tablouri valoroase sau alte obiecte de artă, cu excepția a câtorva icoane și ”2-3 tablouri” fără o valoare de piață apreciabilă.

Lista obiectelor de artă sustrase din camera-seif a milionarului Ștefan Cristofor

Cercetările efectuate de anchetatori au scos la iveală o listă impresionantă de obiecte de artă sustrase din colecția acestuia, acțiunea desfășurându-se pe parcursul a 3 ani. Iar cei implicați în acest ”Jaf al secolului în lumea colecționarilor de artă” au inventat, la rândul lor, povești despre ”moșteniri fabuloase” care i-ar fi transformat, peste noapte, în colecționari de artă respectabili.

Numai că niciunul dintre ei nu a reușit să-și probeze afirmațiile, iar ”argumentele” lor au fost considerate ”neverosimile”. În actele succesiunilor nu exista nicio mențiune cu privire la vreunul dintre obiectele de artă, deși era trecute bunuri cu valoare mult mai mică. De asemenea, martorii – inclusiv rude ale persoanelor decedate – au declarat că autorii succesiunilor nu dețineau obiecte de artă sau valori, nefiind persoane cu preocupări artistice sau cu posibilități financiare. Și, bineînțeles, nu aveau nici locuințe care să permită păstrarea și conservarea unor obiecte de artă, în asemenea număr, volum și valoare precum acelea înstrăinate de membrii grupării.

Tabloul ”Bărci la Veneția” semnat de maestrul Nicolae Dărăscu, este una dintre piesele pe care infractorii le-au sustras din colecția milionarului Cristofor

Totodată, înstrăinarea tablourilor s-a făcut la mult timp după împărțirea moștenirilor menționate – asta în condițiile în care păstrarea unor tablouri necesită cheltuieli consistente de conservare -, în mod succesiv, pe măsură ce tablourile erau furate de la omul de afaceri Ștefan Cristofor.

GÂNDUL.RO vă prezintă, în exclusivitate, câteva dintre operele de artă care au fost sustrase din camera-seif a milionarului Ștefan Cristofor, precum și prețurile cu care acestea au fost puse în vânzare.

  • Tabloul ”NATURĂ STATICĂ CU ANEMONE ȘI CĂRȚI” (autor Doru Ionescu)  a fost introdus în vânzare pentru suma de 9.000 de lei. 
  • Tabloul ”NUD ȘEZÂND” sau ”NUD PE TERASĂ” (autor Gheorghe Vânătoru) a fost introdus în vânzare pentru suma de 7.000 de euro.
  • Tabloul „BĂRCI LA VENEȚIA ” (autor Nicolae Dărăscu) a fost introdus în vânzare pentru suma de 17.000 de euro.
  • Tabloul ”CÂRCIUMĂRESE” (autor V.P.), a fost introdus în vânzare pentru suma de 16.000 lei.
  • Tabloul ”PETRECERE LA CÂRCIUMA SATULUI” (autor Ș.D.) a fost introdus în vânzare pentru suma de 22.000 lei.
  • Tabloul STRADĂ ÎN BALCIC” (autor Samuel Mutzner) a fost introdus în vânzare pentru suma de 16.000 lei.
  • Tabloul „PORTRETUL LUCREȚIEI” (autor Gheorghe Petrașcu) a fost introdus în vânzare pentru suma de 60.000 lei.
  • Tabloul ’’IARNA ÎN BUCUREȘTII VECHI” (autor M.B.) a fost introdus în vânzare pentru suma de 16.000 lei.
  • Tabloul ’’INTERIOR” (autor Jean Alexandru Steriadi) a fost introdus în vânzare pentru suma de 18.000 lei.
  • Tabloul ”LA BATOZĂ” (autor Dumitru Ghiață) a fost introdus în vânzare pentru suma de 22.000 lei.
  • Statueta ”PROMETEU” (autor Gheorghe Leonida) a fost introdusă în vânzare pentru suma de 8.000 lei.
  • Statueta ’’FIERAR” (autor G. Jaeger) a fost introdusă în vânzare pentru suma de 3.500 lei.
  • Tabloul „L_CU P_” (autor Gheorghe Petrașcu) a fost introdus în vânzare pentru suma de 22.000 euro.
  • Tabloul ”LE CLIENT SERIEUX” (autor Nicolae Dărăscu) a fost introdus în vânzare pentru suma de 13.000 mii euro.
  • Tabloul „DANSATORII PE FOND ALBASTRU” (autor Magdalena Rădulescu) a fost introdus în vânzare pentru suma de 5 .500 lei.

La un calcul simplu, se poate observa că milionarul Ștefan Cristofor a căzut în ”plasa” unor angajați și complici care i-au sustras, timp de 3 ani, opere de artă în valoare de cel puțin 59.000 euro și 197.000 lei (aproximativ 40.700 euro). Total? Aproape 100.000 de euro.

”Jaful secolului în lumea colecționarilor de artă” și sentința judecătorilor

Dar ”Jaful secolului în lumea colecționarilor de artă” a cunoscut, din punct de vedere juridic, doar o primă etapă, personajele implicate fiind condamnate de judecători, iar filiera destructurată.

  • M.G., menajera milionarului Ștefan Cristofor a fost condamnată la 3 ani de închisoare (pentru furt și complicitate la furt), cu suspendare, urmând a se afla – timp de 4 ani – sub supraveghere. În acest interval de timp, M.G. trebuie să se prezinte la Serviciul de Probațiune București, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa, să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență. Totodată, judecătorii au hotărât menținerea sechestrului asigurator – 389.045,5 lei – asupra unui imobil din București, afla în proprietatea menajerei celebrului milionar, și asupra unui autoturism BMW achiziționat cu 115.000 de lei.
  • M.A.G., șoferul omului de afaceri a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru furt în formă continuată, instanța dipunând ca acesta să se afle sub supraveghere timp de 3 ani.
  • G.M., mama șoferului omului de afaceri, a fost condamnată la 1 și 8 luni de închisoare (pentru complicitate la furt), cu suspendare, urmând să se afle sub supraveghere timp de 3 ani.
  • B.I.M. – al patrulea membru al ”echipei” – a fost condamnată la 2 ani de închisoare (pentru tăinuire), cu supendare, urmând se se afle și ea sub supraveghere, timp de 3 ani. Și în cazul acesteia a fost menținut sechestrul asigurator asupra unor terenuri aflate în proprietatea sa.

Toți cei patru autori ai ”Jafului secolului în lumea colecționarilor de artă” vor avea de efectuat și 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, însă trebuie să achite și daune materiale.

  • M.A.G./M.G./G.M. – 200.500 lei și 39.000 euro
  • M.G./B.I.M. – 8.375 lei + 2.025  lei.

Totodată, fiecare dintre cei patru condamnați vor trebuie să achite și 4.000 lei cheltuieli judiciare.

Sentințele, însă, nu sunt definitive, în toamna acestui an urmând a se defășura etapa a doua a procesului. Iar GÂNDUL.RO vă va oferi toate informațiile legate de acest caz senzațional, în exclusivitate.

Actualitate

Schimbări necesare în marina SUA pentru imbunătățirea pregătirii

Publicat

pe

De

Apel pentru schimbări majore în practicile flotei

Ofițerul principal de război de suprafață al Marinei SUA (SWO), viceamiralul Brendan McLane, a declarat că sunt necesare schimbări semnificative în modul în care flota sa se pregătește, efectuează întreținerea și execută contractele, dacă serviciul vrea să îndeplinească cele mai recente obiective de pregătire.

„Nu putem continua să facem lucrurile așa cum le-am făcut până acum. Nu putem doar să muncim mai mult sau să ne străduim mai mult cu procesele pe care le avem până acum,” a afirmat McLane reporterilor săptămâna trecută, înainte de simpozionul anual al Asociației Marinei de Suprafață.

Provocări și așteptări noi

Declarațiile sale vin într-un moment în care flota de suprafață a avut un an dificil și așteaptă un nou leadership civil începând cu 20 ianuarie. Operațional, Marina — în special grupurile de atac ale navei de suprafață — s-au confruntat constant cu atacuri din partea Houthi-ilor susținuți de Iran în Orientul Mijlociu, pentru a proteja căile de transport internaționale și aliații SUA, inclusiv Israelul.

Obiective de pregătire stabilite de comandamentul naval

La Pentagon, șefa operațiunilor navale, amiralul Lisa Franchetti, l-a însărcinat pe McLane și pe ceilalți comandanți de tip să atingă un obiectiv de pregătire de 80% până în 2027, conform celei mai recente „Planuri de Navigație”.

McLane, al cărui comandament asupra tuturor forțelor operaționale de suprafață înseamnă că este cunoscut și sub numele de „șeful SWO”, a menționat că a fi pregătit pentru reacție înseamnă ca echipajul să fi terminat pregătirea în domeniul războiului de suprafață și antrenamentul tactic avansat. „Odată ce terminți asta, sunteți gata de plecare,” a adăugat el. De obicei, navele vor trece și printr-un exercițiu de antrenament compozit, denumit „COMPTUEX”, care oferă echipajului timp de pregătire cu restul grupului de atac al navei.

Revizuirea strategiei pentru indeplinirea obiectivelor

În interesul îndeplinirii acestui obiectiv, Marina plănuiește în curând să publice o versiune actualizată a documentului de strategie pe care fostul șef SWO l-a publicat în 2022, denumit „Avantajul Competitiv”. Documentul mai nou se va concentra pe atingerea obiectivelor de pregătire recent stabilite de Franchetti, conform unei declarații a Marinei.

Îmbunătățirea intreținerii navelor

„Ceea ce este esențial … acea coloană lungă în cort, este întreținerea. Știm că va trebui să facem lucrurile diferit,” a spus McLane, adăugând că a primit rezultatele unui studiu efectuat anul trecut, axat pe îmbunătățirea întreținerii navelor amfibii.

„Trebuie să fim, în interiorul autorităților pe care le avem deja, mai flexibili în ceea ce privește strategiile de contractare,” a continuat el. „Avem nevoie de o strategie a strategiilor, pentru că lucrurile pe care trebuie să le facem din punct de vedere al întreținerii pot fi diferite în funcție de navă, de portul de origine, de ceea ce dorim să realizăm, iar același vehicul de contractare nu va putea fi aplicat universal în toate acele situații.”

Obstacole în procesul de formare

Un alt obstacol, a adăugat McLane, este obținerea navelor prin cicluri de pregătire necesare la timp. El a afirmat că obiectivul serviciului de a finaliza un astfel de ciclu de pregătire în 10 săptămâni este „realizabil.” De asemenea, a adăugat că unul dintre principalele obstacole în atingerea acestui obiectiv a fost atunci când sistemele specifice sunt defecte, ceea ce împiedică marinarii să se antreneze pe aceste sisteme.

Examene ale practicilor de intreținere

Viceamiralul James Downey, șeful Comandamentului Sistemelor Navale și ofițerul responsabil cu supravegherea întreținerii la nivelul flotei, le-a spus reporterilor că Marina examinează practicile navelor comerciale, liniilor de croazieră, companiilor aeriene, uzinelor nucleare și platformelor de petrol offshore ca model pentru îmbunătățirea metodelor Marinei. Această practică reflectă pașii pe care comunitatea aviației navale i-a făcut în timpul primei administrații Trump, când atunci-Secretarul Apărării Jim Mattis a încredințat flotelor de avioane de atac sarcina de a-și îmbunătăți semnificativ statisticile de pregătire.

Întrebări esențiale pentru imbunătățire

„Cum se descurcă ei … la timp, ce este important pentru ei și cum se pregătesc pentru a obține ceea ce apreciază?” a spus Downey, în timp ce vorbea reporterilor alături de șeful SWO.

Obiectivele fostului sef SWO

Predecesorul lui McLane, fostul viceamiral Roy Kitchener, a stabilit în 2023 un obiectiv pentru flota de suprafață de a avea 75 de nave pregătite zilnic — un obiectiv pe care flota nu l-a atins până în luna ianuarie a anului trecut. Nu a fost clar imediat cum se compară acest obiectiv cu noile ținte de pregătire stabilite de CNO sau dacă rămâne în vigoare. Un purtător de cuvânt pentru șeful SWO nu a răspuns la o solicitare de comentariu până la data limită de presă.

Citeste in continuare

Actualitate

Frank Kendall: Provocările și viziunea pentru eficiența Pentagonului și evoluția Forțelor Spațiale

Publicat

pe

De

Nevoia de eficiență în bugetul Pentagonului

În cadrul unei discuții recente, secretarul Forțelor Aeriene, Frank Kendall, a subliniat că administrația Trump trebuie să fie pregătită să colaboreze strâns cu Congresul pentru a face alegeri dificile privind structura forțelor, acestea putând fi nepopulare pe Capitol Hill.

Oportunități de reducere a cheltuielilor

Kendall a propus o eficiență în buget prin oprirea achiziției de aeronave C-130, afirmând că există suficiente astfel de aparate în prezent.

Viziunea pentru 2050: Pregătirea pentru amenințări militare

Pe fondul amenințărilor emergente din partea Chinei și Rusiei, Kendall a lansat un raport care conturează o viziune amplă pentru Forțele Aeriene și Spațiale în 2050, subliniind necesitatea unor resurse mai mari.

Provocările colaborării cu Congresul

Secretarul a menționat că orice modificare semnificativă a poziționării și infrastructurii Forțelor Aeriene necesită aprobarea legislativă și că reducerile birocratice sunt un proces complex care implică cooperarea Congresului.

Reevaluarea obiectivelor Globale ale Statelor Unite

Kendall a discutat despre necesitatea de a reconsidera modul în care cheltuim resurse și utilizăm structura forțelor, având în vedere angajamentele globale pe care le avem și costurile asociate cu acestea.

Infrastructura IT imbătrânită: O altă provocare

Eficiența Departamentului Apărării este împiedicată și de infrastructura IT învechită, care nu este actualizată frecvent ca în sectorul comercial, limitând astfel capacitatea de a profita de avansurile tehnologice.

Evoluția Forțelor Spațiale: Versatilitate și capacitate crescută

Kendall a subliniat importanța dezvoltării unei Forțe Spațiale mai puternice și echipate cu arme orbitale, evidențiind necesitatea de a îmbunătăți capabilitățile de contracarare a amenințărilor din partea Chinei în domeniul spațial.

Citeste in continuare

Actualitate

Cum să îți pregătești materialele pentru o construcție solidă și sigură

Publicat

pe

De

Pregătirea materialelor este un pas esențial în orice proiect de construcție. Fie că construiești o casă, un garaj sau orice alt tip de structură, alegerea corectă și manipularea adecvată a materialelor poate face diferența între o construcție durabilă și una vulnerabilă. În acest ghid, vom discuta despre cum să te pregătești pentru utilizarea materialelor de construcție, pentru a asigura o fundație solidă și o structură sigură.

 

Alegerea materialelor potrivite pentru tipul de construcție

Primul pas în pregătirea materialelor, cum ar fi cheresteaua, este alegerea acestora în funcție de tipul și scopul construcției. De exemplu, pentru fundații solide și durabile, este important să utilizezi beton de calitate superioară, iar pentru pereți, fie că sunt din cărămidă, BCA sau blocuri de beton, trebuie să te asiguri că sunt corespunzătoare pentru încărcătura pe care o vor suporta. Alegerea materialelor nu se rezumă doar la rezistență, ci și la eficiența energetică și durabilitatea acestora pe termen lung.

Pentru acoperișuri, de exemplu, ar trebui să optezi pentru materiale ușor de instalat, dar rezistente la condițiile meteorologice extreme, precum tabla cutată sau țiglele ceramice. Este important să ai în vedere și izolația termică și fonică a materialelor, care va contribui la confortul locuinței tale și la eficiența energetică a construcției.

 

Verificarea calității materialelor

Înainte de a începe construcția propriu-zisă, este esențial să inspectezi toate materialele, inclusiv plasa de Buzau, pentru a te asigura că sunt de bună calitate. Începe prin a verifica livrările și asigură-te că materialele corespund standardelor de siguranță și construcție. Fie că este vorba despre materiale de beton, lemn sau orice alt tip, fiecare trebuie să fie testat pentru durabilitate și conformitate cu reglementările locale.

De exemplu, lemnul folosit în construcții trebuie să fie tratat corespunzător pentru a preveni mucegaiul, insectele și putrezirea. La fel, betonul trebuie să fie preparat corect și să îndeplinească cerințele de rezistență specificate în proiectul tehnic.

 

Depozitarea corectă a materialelor

Odată ce ai ales materialele potrivite și ai verificat calitatea acestora, urmează să le depozitezi corespunzător. Materialele de construcție trebuie depozitate într-un loc uscat, protejat de umiditate și de condiții atmosferice extreme. De exemplu, lemnul trebuie să fie depozitat pe suprafețe plane, departe de sol, pentru a preveni absorbția umezelii care poate duce la deformarea sau putrezirea acestuia. În cazul materialelor de beton sau mortar, acestea trebuie protejate de ploaie, pentru a evita diluarea amestecurilor.

De asemenea, este important să ții materialele de construcție bine organizate și etichetate, astfel încât să poți accesa rapid și ușor fiecare tip de material atunci când este necesar pe șantier..

 

Pregătirea pentru utilizarea materialelor pe șantier

Pregătirea materialelor nu se încheie cu depozitarea acestora. Înainte de a începe construcția, trebuie să te asiguri că ai toate uneltele și echipamentele necesare pentru manipularea și utilizarea materialelor. De exemplu, dacă urmează să lucrezi cu lemn, asigură-te că ai scule precum ferăstraie, ciocane și șuruburi potrivite pentru fixarea acestuia. Dacă utilizezi beton, vei avea nevoie de o betonieră și forme pentru turnare.

De asemenea, trebuie să fii pregătit pentru tăierea sau ajustarea anumitor materiale. În funcție de tipul de material, asigură-te că folosești instrumentele potrivite (de exemplu, flexul pentru tăierea metalului sau al materialelor de construcție durabile).

 

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv2 ore ago

O nouă escrocherie imobiliară: blocul de apartamente de pe strada Mărășești nr. 178 în centrul controverselor din Ploiești

Contextul escrocheriilor imobiliare în Ploiești Scandalul imobiliar ce a afectat comunitatea din Ploiești continuă să dezvăluie nereguli, iar blocul de...

Exclusiv4 ore ago

Corupție în sistemul penitenciar: Nemulțumiri și apeluri la acțiune

Ofițer acuzat de luare de mită La Penitenciarul-Spital Mioveni, ofițerul Răzvan Octavian Radu, apreciat anterior de Administrația Națională a Penitenciarelor...

Exclusiv4 ore ago

Nemulțumirile polițiștilor: Declarații ale comisarului Vitalie Josanu

Protestul Sindicatului Diamantul Președintele sindicatului polițiștilor Diamantul, comisarul de poliție Vitalie Josanu, a detaliat recent nemulțumirile fundamentale ale polițiștilor într-o...

Exclusiv4 ore ago

Protest al polițiștilor și polițiștilor de frontieră în Caraș-Severin

Nemulțumiri față de tăierile salariale Peste 200 de polițiști și polițiști de frontieră au protestat ieri în fața sediului IPJ...

Exclusivo zi ago

Plângere penală și proteste impotriva Directorului Penitenciarului Spital Rahova, Bogdan Puianu

Plângerea penală și acuzațiile Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a formulat o plângere penală împotriva directorului Penitenciarului...

Exclusivo zi ago

Sibiul fără polițiști în weekend: O situație alarmantă pe fundalul surmenajului

Lipsa polițiștilor în serviciu Sindicatul Europol anunță o situație fără precedent în municipiul Sibiu, unde duminica trecută, dintre cei 14...

Exclusiv2 zile ago

Amânări letale: Între incertitudine și posibile motivări ascunse – Judecătoarea Apostu Lavinia Nusa și dosarul 727 / 42 / 2024

Amânări letale: Cum judecătoarea Apostu Lavinia Nusa lasă păgubiții din White Tower în incertitudine Contextul Scandalului White Tower: O privire...

Exclusiv2 zile ago

Protestul polițiștilor pentru RESPECT

O scânteie de revoltă „Acest protest este despre RESPECT,” afirmă Vitalie Josanu de la Sindicatul Diamantul, invocând motto-ul lui Mahatma...

Exclusiv3 zile ago

Nemulțumirile polițiștilor din România se intensifică în urma reducerii veniturilor salariale

Protestele polițiștilor, o reacție la diminuarea veniturilor Nemulțumirile exprimate de polițiști, polițiștii de frontieră și polițiștii de penitenciare, generate de...

Exclusiv4 zile ago

Justiția greoaie: Moartea notarului implicat în scandalul White Tower surprinde investigațiile

Scandalul White Tower din Ploiești: O privire asupra fraudelor imobiliare Contextul scandalului Scandalul White Tower din Ploiești a pus în...

Exclusiv4 zile ago

Noul viceprimar al Ploieștiului: Alexandru Săraru

Contextul politic Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu, se pregătește să facă o schimbare importantă în Consiliul Local Ploiești. Această premieră vine...

Exclusiv5 zile ago

Refuzul constituirii patrulelor în mediul rural: Apelul Sindicatului Diamantul

Sindicatul Diamantul a dezvăluit gravitatea situației financiar-organizatorice din structurile Poliției Române, evidențiind un model de raport referitor la refuzul constituirii...

Exclusiv6 zile ago

Rețelele de corupție și escrocheriile imobiliare: Vlad Nichita și conexiunile sale

Corupția din interiorul Poliției Române: O rețea organizată intreținuta de „Il Capo” (aici) Rețeaua de corupție din cadrul Poliției Române,...

Exclusiv6 zile ago

Creșterea tarifelor la Hidro Prahova și reacțiile instituționale

În ciuda solicitărilor urgente din partea președintelui Consiliului Județean Prahova, Nanu, de a lua măsuri pentru reducerea pierderilor operaționale, conducerea...

Exclusiv6 zile ago

Protest comun programat pe 17 Ianuarie 2025: Nemulțumirile polițiștilor

Apel la mobilizare Organizația SPR Diamantul a anunțat un nou protest comun pe 17 ianuarie 2025, îndemnând toți membrii să...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv