Connect with us

Administratie

PREVIZIUNE: ORBAN, CONDAMNAT LA INCHISOARE – Avocatul Gheorghe Piperea: “Ce ministru va avea aceeasi soarta? Va dau un indiciu: imprumuturi de 80 miliarde pentru nimic”

Avatar

Publicat

pe

Se pare ca undeva un ceas face tic-tac pentru Ludovic Orban. Si este un ceas cat se poate de rau-prevestitor, care bate a puscarie pentru Sica Mandolina, dezvaluie Lumea Justitiei. Si nu doar pentru el, ci si pentru ministrul Finantelor Publice, Florin Citu. Cine spune asta si mai ales ce afaceri suna a „La Chilia-n port” pentru cei doi demnitari puteti afla facand un click aici. (Irinel I.).

 

Administratie

La multi ani tuturor angajatilor Serviciului de Ambulanta Prahova!

Avatar

Publicat

pe

De

Astăzi este Ziua Naţională a Ambulanţei din România şi, pentru a marca această zi, la ora 10,00 au sunat în întreaga ţară sirenele ambulanţelor.

Cunoscutul semnal al echipajelor de intervenţie medicală s-au auzit şi în Prahova, atât la sediul staţiei centrale din Ploieşti, cât şi la substaţiile de pe teritoriul judeţului: 8 în mediul urban – Băicoi, Câmpina, Comarnic, Mizil, Sinaia, Slănic, Vălenii de Munte, Urlaţi şi 4 în mediul rural – Bălţeşti, Ciorani, Apostolache, Puchenii Mari – ultimele două fiind înfiinţate pe parcursul anului trecut.

În fapt, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova asigură asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească la nivelul judeţului, dispunând în prezent de 83 de ambulanţe şi o echipă medicală şi de intervenţie formată din 16 medici, 161 de asistenţi medicală, 150 de ambulanţieri, 16 operatori registratori de urgenţă. Potrivit rapoartelor de activitate, zilnic sunt realizate în jur de 300 de intervenţii de urgenţă, chiar în prima zi a acestei săptămâni-luni, 26 iulie – fiind înregistrate 360 de asemenea intervenţii, începând cu ora 6,22 a dimineţii, când la Potigrafu a avut loc un accident rutier cu nu mai puţin de 8 persoane implicate.

Proiectul de lege privind instituirea acestei zile la data de 28 iulie – data la care, în 1906, a apărut prima „Salvare” din Bucureşti, din iniţiativa profesorului Nicolae Minovici – a fost votat de Senat la 18 iunie 2014, fiind adoptat de Camera Deputaţilor, ca for decizional, la 11 februarie 2015, cu 276 de voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 4 abţineri, iar la 6 martie 2015, preşedintele Klaus Iohannis semnând decretul pentru promulgarea legii ce instituie Ziua Naţională a Ambulanţei din România.
Începând din 1907, Salvarea funcţionează regulat, România devenind, astfel, al treilea stat din Europa, după Olanda şi Austria, cu un astfel de serviciu.

După ce primul echipaj de salvare era format dintr-un vizitiu şi un sergent, care utilizau o trăsură trasă de cai şi aveau sediul în Bucureşti, pe cheiul Dâmboviţei, în 1912 au fost aduse de la Paris primele ambulanţe de tip auto. În anul 1931, profesorul Nicolae Minovici a teoretizat, pentru prima dată în lume, „împingerea actului medical calificat la locul accidentului”.

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, această zi nu va putea fi sărbătorită public astăzi şi la nivel naţional, din cauza continuării stării de alertă şi a pandemiei de COVID-19.

Citeste in continuare

Administratie

𝗨𝗻𝗱𝗮 𝘃𝗲𝗿𝗱𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝘀𝗰𝗵𝗶𝗺𝗯𝗮𝗿𝗲𝗮 „𝗹𝗮 𝗳𝗮𝘁𝗮“ 𝗮 𝗺𝗮𝗶 𝗺𝘂𝗹𝘁𝗼𝗿 𝗰𝗲𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗮𝗴𝗿𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝗱𝗼𝗺𝗲𝗻𝗶𝘂𝗹 𝘀𝘁𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶, 𝗮𝗳𝗹𝗮𝘁𝗲 𝗶𝗻 𝘀𝘁𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗱𝗲𝗴𝗿𝗮𝗱𝗮𝗿𝗲

Avatar

Publicat

pe

De

Proiect cu beneficii multiple, promovat de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Prahova şi adoptat de aleşii judeţeni în şedinţa ordinară din 28.07.2021. Este vorba despre preluarea de către CJ Prahova a unor centre de agrement, aflate într-o stare avansată de degradare, şi trecerea lor, prin Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Prahova, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerul Tineretului și Sportului, în domeniul public al judeţului, cu scopul de a fi reabilitate şi utilizate ulterior.
Astfel, Centrul de agrement Bușteni -Vila Fraga, precum și Centrele de agrement Cheia – Vila Cumpăna, Vila Scărișoara și blocul alimentar și sala de mese vor face obiectul unui proiect al CJ Prahova de reabilitare/modernizare în vederea desfășurării activităților educaționale și extrașcolare în condiții optime.
Odată refăcute, în aceste clădiri vor funcţiona centre de agrement, sociale și culturale care au ca scop recreerea, socializarea și relaționarea și integrarea în societate a elevilor.
De asemenea, elevii vor beneficia de programe de educație nonformală, facilitând accesul acestora la programe și proiecte specializate pentru dezvoltarea unor abilități și competențe complementare celor oferite în cadrul sistemului de învățământ.
Consiliul Județean Prahova își propune ca termenul de realizare a investițiilor să fie cinci ani, cu posibilitatea prelungirii în conformitate cu prevederile legale. În caz contrar, dacă obiectivul nu s-a realizat, bunurile imobile se vor întoarce în proprietatea statului.

Citeste in continuare

Administratie

Marius Constantin, primar Băicoi: „Construirea unei pasarele peste DN1 este o necesitate”

Avatar

Publicat

pe

De

„Pentru mine, siguranța băicoianului care dorește să iasă în DN1 și, într-o zi aglomerată, trebuie să aștepte și 20 de minute iar atunci când iese riscă foarte mult, este foarte importantă. Această pasarelă este o necesitate. Suntem în faza actualizării studiului de fezabilitate, deoarece avem această evoluție a pieței materialelor de construcții. Actualizăm studiul de fezabilitate și apoi depunem proiectul pentru a atrage surse de finanțare, deoarece valoarea este foarte mare și bugetul local nu își poate permite nici în zece ani un astfel de proiect. Avem bani europeni, am adresat o scrisoare de intenție direct la Bruxelles, au venit câteva răspunsuri. Este un proiect care se va realiza”, a declarat Marius Constantin.

Sursa www.actualitateaprahoveana.ro

Urmăriți întreaga emisiune aici: https://www.youtube.com/watch?v=JfV3IeenqwA&t=10s&ab_channe

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv1 zi ago

Dacă vă întrebati de ce ii platiti in fiecare lună 100.000 de lei brut Președintelui ASF, Nicu Marcu: ca să vă trimită să verificați dacă OZN-urile au RCA, așa cum rezultă de pe pagina de Facebook ASF

Dacă vă întrebati de ce ii platiti in fiecare lună 100.000 de lei brut Președintelui ASF, Nicu Marcu, fost contabil...

Exclusiv2 zile ago

Bezna mintii: Politia Locala Ploiesti isi face datoria sub directorul general „plantat” – Albu Catalin

“În data de 25.07.2021, în jurul orei 01.00, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică, a observat în timp ce...

Exclusiv2 zile ago

„Se utilizeaza si functii de politie abrogate!/Pentru analfabetii functionali din aparatul central nu e nicio problema”

Dupa doi ani de judecata am obtinut de la IGPR, raspunsul de mai jos. E relevant intrucat demonstreza ca functiile...

Exclusiv2 zile ago

Blat cu juriștii de la CNAIR si lucrări ilegale, albite prin OUG de Cioloș

Politicienii fac lucruri trăsnite: de la inaugurări de autostrăzi parțiale la legalizat lucrări neautorizate. Conform celor de la Newsweek Romania,...

Exclusiv3 zile ago

Vremuri ,,frumoase neamule!’’/ Interfața lui Eugen Tomac

De ce un oraș pitoresc precum București, trebuie să găzduiască pramatii ținute în brațe de alți golani îmbogățiți din politică?...

Exclusiv5 zile ago

Discursul dublu al primarului Andrei Volosevici/Pe de o parte, ataca nefondat Garda de Mediu ca nu isi face datoria, pe de alta parte, se pozeaza, la intimidare, spunem noi, cu directorul celui mai mare poluator din Ploiesti/Cand este consecvent Andrei Volosevici?

Cand este consecvent Andrei Volosevici? Probabil cand primarul Andrei Volosevici nu il va contrazice pe primarul Andrei Volosevici si cand...

Exclusiv5 zile ago

„Io n-am înțeles niciodată ceva la Macovei&Guseth: cum să vorbești tinerilor de Sighet și Memorialul Durerii și să susții ingerința ilegală a Serviciilor secrete în Justiție?”

Io n-am înțeles niciodată ceva la Macovei&Guseth: cum să vorbești tinerilor de Sighet și Memorialul Durerii și să susții ingerința...

Exclusiv5 zile ago

Au inceput sa apara tot mai multe reactii pertinente la declaratiile primarului Andrei Volosevici/Reactii pe banda video

Au inceput sa apara tot mai multe reactii pertinente la declaratiile primarului Andrei Volosevici. Precizam ca aceleasi reactii pertinente le...

Exclusiv6 zile ago

Comisia Europeana a incept sa taie drastic din cioacele trecute pe hartie de niste hoti care lucreaza in beneficiul altor hoti.

Comisia le-a dat in cap cu cioaca de jumatate de miliard de Euro pentru GSP-Gabriel Comanescu, asa cum arata bratul...

Exclusiv1 săptămână ago

Motivele care au generat insuccesul electoral de la alegerile parlamentare din 2020 ale PMP/Tradari din interiorul partidului ale unor grupari care si-au luat partidul pe nume personal in schimbul primirii unor foloase necuvenite si… in interes imobiliar/Politica cu sechestrari, cu clanul lui Sadoveanu, numit si clanul Belgienilor si incalcari grave ale statutului

Ne-a atras atentia un articol din Incisiv National  -„BOMBA. Cristian Diaconescu a aflat cum se faceau alegerile la PMP: „liderii...

Exclusiv1 săptămână ago

Raportul Comisiei Europene pe statul de drept nu numai zici că e scris de bucătăreasa USR dar conține și falsuri grosiere.

 Comisia Europeană scrie că DNA a avut rezultate mai bune în condițiile în care chiar DNA în scrie în bilanțuri...

Exclusiv1 săptămână ago

Cu PNRR-ul esuat si cu cele mai mari dobanzi din UE, premierul Romaniei ne zice: “va vand…”

Iar a incurcat indicatorii! ,,Va vand un mic secret, urmează alte estimari, care vor duce creşterea economica aproape de două...

Exclusiv1 săptămână ago

Stiati ca si noi platim pentru campania interna din PNL!? Echipa lui Citu de la guvern, platita din bani publici, lucreaza de zor pentru alegerea sa la sefia PNL, adica intr-o chestiune absolut privata!

Stiati ca si noi platim pentru campania interna din PNL!? Echipa lui Citu de la guvern, platita din bani publici,...

Exclusiv1 săptămână ago

Deci, PNRR-ul de cioace al lui Ghinea/Barna/Citu va fi aprobat la 1900 toamna/Iulian Bulai este un tantalau/Tantalaul zice ca Bula si cu Drula au obtinut (deja) 5.1 miiiarde pentru autostrazi

Comisia Europeana a incept sa taie drastic din cioacele trecute pe hartie de niste hoti care lucreaza in beneficiul altor...

Exclusiv2 săptămâni ago

Bomba “ecologica”si…penala!/Personajul care “pastoreste” “La nuova mappa del crimine”, “Famiglia mafiosa” care a cucerit „Republica Ploiesti” este cercetat in doua dosare penale la DNA si sub “subpravegherea” mai multor servicii secrete, el si mentorii sai

Noi, cei de la Incisiv de Prahova, nu facem “misto” si nu anuntam pe reteaua “Facebook” personala a unui individ...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!