Connect with us

Actualitate

PSD, săritura în hău. Adio PSD?

Publicat

pe

Avem două cercetări de piață. Una, comandată de PNL. Din rezultatele căreia aflăm că PSD se află la mare distanță de liberali. Nu mai puțin de 15% diferență. Al doilea sondaj, comandat de PSD, ne spune cam același lucru. Numai că diferența este de doar 12%. Din perspectiva social-democraților, cercetarea de piață operată de liberali este nu numai pesimistă, ci chiar un fake-news. Din perspectivă liberală, cealaltă cercetare de piață este făcută doar pentru pansarea rănilor PSD. Nu rezultă din niciun fel de realitate cât de cât palpabilă că, până la alegerile locale, decalajul mai poate fi recuperat. Pentru PSD însă, lucrurile stau și mai rău.
Din cea mai optimistă măsurare a intențiilor de vot vizând alegerile locale, aflăm că PSD, care a comandat cercetarea de piață, este în creștere. Dar această creștere, reală sau imaginară, este de doar jumătate de procent pe lună. Este imposibil ca, până la alegeri, handicapul să poată fi recuperat. De aici putem trage concluzia că, în absența unei creșteri accelerate, PSD este amenințat să piardă la scală națională alegerile locale. În locul unei creșteri accelerate, observăm însă cum social-democrații își sapă singuri groapa. Partidul va suferi o operație estetică, care nu se știe dacă va reuși, dar, pe fond, printr-o schimbare dramatică a modului în care este condus, eu unul am certitudinea că PSD se aruncă într-o prăpastie. Cu mic și cu mare. Cu toate aripile strânse. Lipite de corp. Și cu capul înainte. În locul unei creșteri accelerate, există toate șansele să vedem o scădere accelerată în încrederea electoratului.
Operația estetică se rezumă la diverse mesaje lansate din ce în ce mai insistent de către dronele politice ale statului subteran, plasate la conducerea partidului sau în proximitatea acestei conduceri. Drona alfa fiind Marcel Ciolacu. Din aceste mesaje, PSD încearcă să se ambaleze într-un partid socialist tolerabil într-o accepțiune europeană. Subordonat conceptului bruxellez al statului de drept. O operație estetică adaugă întotdeauna ceva. Dar și elimină întotdeauna ceva. Ceea ce se elimină din noua retorică oficială PSD este promovarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și ale unei Justiții, independentă atât de instituțiile de forță ale statului cât și de politicenii aflați la putere, care gravitează în jurul Palatului Cotroceni. La capătul acestui tratament cu botox, cred că PSD va deveni mai puțin digerabil în ochii propriului electorat și total dezgustător în ochii electoratului necaptiv. În ochii României tăcute.
Desigur sunt muți lideri PSD care visează cai verzi pe pereți. Pornind de la o premiză reală. La guverare, PNL, cel puțin cu Ludovic Orban în frunte, se dovedește din ce în ce mai contraperformant. Indiscutabil se lovește cu capul de zid. Iar zidul este aceeași Românie tăcută pe care PNL o dezamăgește în ritm accelerat. Atâta doar că ceea ce se pierde într-o parte, nu este obligatoriu să se câștige în cealaltă parte. În politică principiul vaselor comunicante funcționează mai întortocheat. PSD nu poate să-și asigure o creștere accelerată nici prin botox și nici inventariind de dimineața până seara greșelile PNL. Și nici măcar făcând eforturi supraomenești pentru a corecta în câteva luni ceea ce PNL distruge într-o singură noapte a ordonanțelor. La fel cum PNL nu este pregătit teoretic și practic să guverneze și nici să abandoneze puterea, într-o manieră care să-i aducă profit și să reducă ritmul propriei degradări, nici PSD, așa cum funcționează astăzi acest partid politic, nu este pregătit să-și valorifice majoritatea de care dispune, pentru a se reinstala la guvernare și a recupera hemoragia electorală pe care a suferit-o.
Dar adevăratul pericol abia acum apare. Iar el este opera exclusivă a lui Marcel Ciolacu și a eminențelor cenușii care stau în spatele acestuia. Atunci când, în urmă cu câteva luni, am afirmat că agenda politică a lui Marcel Ciolacu vine în contradicție cu obiectivele naturale ale PSD, presupun că au fost puțini cei care au crezut acest lucru. Poate că și mai puțini au crezut într-o altă afirmație a mea și anume că modul în care Marcel Ciolalcu conduce PSD și-și îndeplinește punct cu punct agenda proprie determină o distanțare a social-democraților față de agenda reală a cetățeanului. Atunci, pentru a mă face mai bine înțeles, am explicat cum Marcel Ciolacu încearcă să pună mâna pe partid, să instaureze în nume personal o conducere extrem de autoritară și de ce la capătul acestei operații pe cord deschis, PSD risc să sucombe ca partid politic relevant. Sunt primul care a anunțat intenția liderului PSD, care s-a cocoțat pe cadavrul Vioricăi Dăncilă, de a organiza un Congres supercontrolat. Un Congres al partidului la care să participe un număr redus de delegați, care sunt mai ușor de ținut sub control și în care bătălia să aibă loc nu între persoane, ci între grupuri de persoane. Victoria unui grup înlăturând cu totul accesul reprezentanților altor grupuri legitime de interese din interiorul PSD de la primul cerc al puterii. Și am avut dreptate. Se va vota pe rezoluții. Numărul delegațiilor va fi mic. Proiectul prezentat de Ciolacu va ieși câștigător. Nu fiindcă va fi mai bun. Ci pentru că acesta va fi rezultatul unor manevre de culise. După care PSD va putea fi condus de către acesta cu o mână de fier. Pentru că, din primul cerc al puterii, alternativele în plan uman și în materie de proiecte politice vor fi cu desăvârșire excluse. În final, vom asista la excomunicări. Și poate chiar la ruperea PSD. Și încă nu v-am spus ce e mai rău.
Ce e mai rău am aflat și eu abia ieri. Aparent, Marcel Ciolacu împarte democrația în partid. Le-a dat dezlegare tuturor liderilor locali să procedeze la următoarele alegeri așa cum îi taie capul. Să se alieze cu cine vor și în ce condiții vor. Veselie generală. Și le-a închis astfel gura. Oamenii revin în teritoriu pentru a-și face jocurile în vederea maximalizării șanselor la alegerile locale. Mai degrabă a șanselor personale, decât a șanselor de grupare politică. În spatele acestei diversiuni se ascunde altceva. Iar acel altceva ar trebui să-i înspăimânte pe membri oricărui partid politic care au capul pe umeri. Marcel Ciolacu a proiectat la Congres și după Congres existența unui staff de conducere redus dramatic și domesticit. Vor face parte din noua conducere doar șefii de organizații. Nu și parlamentarii, care nu vor fi șefi de organizații. Va fi infinit mai ușor pentru Marcel Ciolacu să își impună de fiecare dată propriile decizii. Va fi greu, dacă nu cumva imposibil pentru orice tip de opoziție internă de partid să mai obțină vreodată câștig de cauză într-o problemă sau în alta. Democrației interne i se pune cruce. Și asta în condițiile în care principala suferință a PSD este că nici așa democrația internă nu a prea funcționat. De la Congres încolo, nu va mai funcționa prin definiție. Absența democrației interne distruge viața unui partid. Iar un partid fără viață internă e neviabil.
Sunt pericole reale și mortale, pericole pe termen scurt, mediu și lung, care vor face ca, în cazul PSD, frâna internă să funcționeze mai bine decât o accelerație, care poate veni din exterior, ca rezultat al eșecurilor repetate ale Guvenului Orban. Eșecuri care, în definitiv, și ele vor putea fi prevenite în viitor, dacă președintele Kalus Iohannis face ceea ce știu eu că va face. Adică îl aruncă peste bord pe Orban 2. Sau, dacă nu poate chiar acum, puțin mai târziu. Pe Orban 3.
Sorin Rosca Stanescu

Actualitate

Se strâng donații pentru cei din linia întâi

Publicat

pe

De

Companiile Bitdefenter, Banca Transilvania, Mobexpert și eMAG au demarat campania „Donează pentru linia întâi”, ce vizează strângerea de fonduri pentru cadrele medicale, dar și pentru celelalte instituții implicate în combaterea virusului COVID-19. Până la acest moment, companiile au contribuit cu 4 milioane de lei și materiale medicale.

Pentru cei care doresc să efectueze donații pentru medici, www.emag.ro/doneaza este platforma care va redirecționa toate fondurile către Departamentul pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne. Campania a demarat în data de 6 aprilie, iar primele 24 de ore au fost foarte promițătoare. Peste 2500 de oameni au contribuit cu peste 200.000 lei la cauză, iar pentru luna aprilie se urmărește strângerea a 50 de milioane de lei. La această campanie pot participa atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

 

Cele 4 companii au în plan transparența în comunicare, iar cei care doresc să urmărească progresul strângerii de fonduri o pot face prin intermediul paginii www.emag.ro/doneaza/live.

 

În ceea ce privește strângerea de materiale necesare medicilor, primele semne încep să se vadă. Primul transport de măști medicale a ajuns deja în România. 4.15 milioane de unități au fost livrate prin avion din China, iar următoarele transporturi vor fi realizate cu avioane Tarom. eMAG, Bitdefender, Banca Transilvania și Mobexpert sunt în permanentă căutare a celor mai utile materiale pentru medici.

 

Obiectivul inițiatorilor acestui demers este transmiterea unui mesaj de speranță, prin ajutorul acordat medicilor și celor care au grijă de noi, astfel încât să trecem cu bine de criza medicală, iar economia și societatea să își revină rapid la normal.

 

Citeste in continuare

Actualitate

EDITORIAL/Incisiv de Prahova!/ Iată cum se numeste ziarul pe care intră de frica si politicienii corupți!

Publicat

pe

De

Evident, toți discută politică, fiecare după cum îl duce capul. Pornind de la știrile ce au ținut prima pagină a presei din primele trei luni ale acestui an, cu dezvaluiri cutremuratoare care ar misca orice parchet si/sau procuror de bun simt, personajele spun deschis, pe șleau, ce cred despre ce au zis și ce au făcut X, Y si Z, dar și multe alte figuri politice, intrate deja în folclor, precum anumiti traseisti, „magari” si „magarite”. Oamenii vorbesc și despre televiziunile de știri, precum Pro Tv cu emisiunile sale de dezvaluiri.

Pentru că doar vorbele singure ar putea plictisi un cititor grăbit, care de cele mai multe ori nu are timp nici să se ducă să voteze, ziarul Incisiv de Prahova dezvaluie si va dezvalui, fara menajemente, toate „matrapazlacurile” politicienilor – indiferent de culoarea politica.
Şi plângea ”fata mea plângea, la icoane se ruga”, ca să parafrazăm o manea. Dar de ce, Salam, plângea? Şi de ce se şi ruga? Păi de milă ”de ţara mea”, cum ar zice o traseista, fosta şefa prin guvern pana de curand, dacă n-ar fi ocupată să repună de zor mafia pe care o coordoneaza „pe harta lumii” subsaharienne.
Pe ea, pe „Luminoasa” – ridicată ca o alpinistă din modesta pepinieră prahoveana de sfori şi infractori, cea suită ca pasărea măiastră în cer şi precum coafura de pavian pe crengile executivului român si al administratiei locale, o exaltă în nemuritoare vorbe ale unora care dormiteaza cu poza ei sub perna, gen militieni, procurori, judecatori si/sau din servicii.
Astfel edificaţi cu privire la prilejul istoricului speech o putem urmări în continuare, netulburaţi, pe reprezentanta PSD in Prahova, dupa ce a reprezentat, pe rand, cam toate partidele, incercand cu disperare sa promoveze candidati la primarie cu probleme penale.
Inca, precizam…o puteti urmari! Dinastia si puterea se pierd in timp si legea este lege pentru oricine, chiar si pentru „Luminoasa” cu al ei ‘Yubi”.
Potrivit ei, ”momentul în care a zis da” a fost după ce i-a ”urmărit pe actualii ei colegii pesedişti cum se luptă”…
Eteee, aici a început să-mi dea târcoale o lacrimă de patriot… Mi-am amintit de trădătorul Iscariot. Şi am realizat ce legătură strânsă este între mântuirea ţării, Peneş Curcanul, Dramele Parisului, cu tot cu Rocambole şi „Luminoasa” întruchipând-o pe ”Ana lui Manole”. M-a cotropit emoţia. Lacrimile mi-au ţâşnit şuvoaie de drag ce mi-e de Curcanul lui Alecsandri.
Oamenii, încă din antichitate, când se aflau neputincioşi în faţa unui sistem aparent imuabil şi indestructibil, recurgeau la unicul mijloc prin care puteau răsturna sistemul care îi oprima şi oamenii din fruntea acestuia, devenind totodată mai optimişti şi mai veseli. Aparent acest aspect nu prezintă o mare importanţă, dar starea generală de spirit a maselor este extrem de importantă în istoria unui popor, putând produce schimbări majore şi neaşteptate.
Incisiv de Prahova nu va recurge la PAMFLET, iar dezvaluirile vor fi asumate, ca de obicei, sub semnatura, dezvaluri bazate doar pe probe solide. Urmeaza dezvaluiri marca consacrata „Incisiv de Prahova”.

Citeste in continuare

Actualitate

„Noul Birou Politic Teritorial al ALDE Prahova a incercat si incearca sa elimine din randul membrilor sai pe cei care au luptat sa obtina functii politice pentru a satisface interese pecuniare sau de alta natura pentru ei, familie si prieteni”

Publicat

pe

De

Daca este reala precizarea domnului Nemes Constantin – Incisiv de Prahova saluta decizia partidului politic ALDE Prahova si asigura membrii acestui partid de o colaborare sincera in beneficiul cititorilor!

Nemes Constantin din ALDE Prahova revine cu precizari la dezvaluirile noastre privind implicarea unor personaje in activitati circumscrise crimei organizate economico – financiare.:
„Stimata doamna, apreciez munca dumneavoastra de a face cunoscut opiniei publice aspecte din activitatea „subterana” a unor politicieni, activitate care nu le face cinste. Este adevarat ca activitatea lor descrisa de dumneavoastra a fost ajutata de functiile publice detinute prin intermediul partidului, dar faptele unui om cad in raspunderea sa, atata timp cat nu face parte dintr-o grupare infractionala construita in jurul structurilor de partid. Si in acel caz, membrii gruparii trebuiesc sanctionati, nu membrii partidului, fara deosebire. Noul Birou Politic Teritorial al ALDE Prahova a incercat si incearca sa elimine din randul membrilor sai pe cei care au luptat sa obtina functii politice pentru a satisface interese pecuniare sau de alta natura pentru ei, familie si prieteni. Pe masura identificarii celor care s-au abatut de la Statutul ALDE, ii vom sanctiona sau ii vom exclude fara rezerve. Dovada in copie a excluderii nu v-am trimis-o in postare, deoarece nu am postat ca imputernicit de partid, ci „ca simplu cetatean”. Mentin afirmatia ca au fost exclusi prin Hotararea BPT Ph ALDE din 12 martie 2020”. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate12 ore ago

EDITORIAL/Incisiv de Prahova!/ Iată cum se numeste ziarul pe care intră de frica si politicienii corupți!

Evident, toți discută politică, fiecare după cum îl duce capul. Pornind de la știrile ce au ținut prima pagină a...

Actualitate12 ore ago

„Noul Birou Politic Teritorial al ALDE Prahova a incercat si incearca sa elimine din randul membrilor sai pe cei care au luptat sa obtina functii politice pentru a satisface interese pecuniare sau de alta natura pentru ei, familie si prieteni”

Daca este reala precizarea domnului Nemes Constantin – Incisiv de Prahova saluta decizia partidului politic ALDE Prahova si asigura membrii...

Actualitate12 ore ago

„Au fost deja comandate 150 de ventilatoare şi imediat ce vor ajunge în România le vom putea trimite rapid în ţările care au nevoie de ele, bineînţeles în Spania şi Italia”

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene: „Am creat o rezervă strategică comună de echipamente medicale a Uniunii Europene. (…)...

Actualitate12 ore ago

Criză majoră de droguri în România!

(Preluare National – Catalin Tache): Se înmulțesc ”durerile de cap” pentru efectivele Poliției Române în plină pandemie de coronavirus, odată...

Actualitate12 ore ago

LOVITURA IN STAREA DE URGENTA: AVOCATUL POPORULUI SUGEREAZA ROMANILOR SA ATACE IN INSTANTA AMENZILE

(Preluare Inpolitics): Instituția Avocatului Poporului, extrem de activă în ultima perioadă, lucru salutar, este tot mai critică la adresa autorităților...

Actualitate12 ore ago

Pirlog vrea sa-i defileze pe Scutea si pe Licu

Celebrul procuror #rezistent Bogdan Ciprian Pirlog – prim-adjunctul Parchetului Militar Bucuresti – ne obliga sa marcam o premiera in istoria...

Actualitate12 ore ago

Frica de asumare

Președintele Klaus Iohannis ezită să-și asume răspunderea. Se teme. Dovedește nu bărbăție, ci lașitate. Își dorește să fie în poză....

Actualitate12 ore ago

Există și în România un loc în care accesul femeilor este strict interzis

Pe teritoriul țării noastre există un loc în care accesul femeilor nu este permis. Mai exact, locul cu pricina este...

Actualitate12 ore ago

Ce a spus Stephen Hawking în 2001 despre virusul care va decima omenirea?

Fizicianul Stephen Hawking a murit pe data de 14 martie 2018, la vârsta de 76 de ani. Omul de știință...

Actualitate12 ore ago

Studiu Google: Cum s-a schimbat comportamentul de ieșit din casă al românilor

Google a decis să folosească informațiile despre localizare pe care le preia din smartphone-urile oamenilor și să vadă cum s-a...

Actualitate1 zi ago

EDITORIAL/Cei care au obiceiul lui Dragnea ar trebui sa își poarte de grija si sa nu sfârșească ca el

As vrea sa facem un scurt remember unor politicieni din urbea noastra, încă aflați în funcții, ca acestea sunt trecatoare,...

Actualitate1 zi ago

România tratează criza economică cu politici de tip #IOC.

Bună dimineața Iohannis sau noapte bună Iohannis? ,,I” vine de la Isărescu, ,,O” de la Orban și ,,C” de la...

Actualitate1 zi ago

Isărescu îi face ”guvernul meu” lui Iohannis!/Isar și Cîțu, atac raider la BNR!

(Preluare National – Catalin Tache): ”Cîțu, interzis la BNR” titram pe 2 februarie, atunci când dezvăluiam că ministrul Finanțelor a...

Actualitate1 zi ago

URGENȚELE DE LA COTROCENI

Starea de urgență pe care a decretat-o i-a fugit cumva de sub picioare președintelui Klaus Iohannis. Acesta a constatat repede...

Actualitate1 zi ago

Nu înțeleg de ce mortul din 3.04 e raportat abia în seara asta. Or fi așteptat să vadă dacă rămâne mort sau învie?

Decesul 174 – ”Bărbat, 42 ani, internat în 22.03.2020 în Secția de Psihiatrie a SJU Satu Mare. Debut în 28.03.2020...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!