Connect with us

Actualitate

Palmaresul DNA pe luna ianuarie

Publicat

pe

Lumea Juridica prezinta o sinteza a cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie condusi de Calin Nistor (foto) in luna ianuarie 2020, altele decat cele deja mediatizate.

Iata dosarele trimise in instanta de DNA:
“1. -Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a unui inculpat – reprezentant al unei organizatii a utilizatorilor de apa pentru irigatii, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In cursul anului 2013, intre Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (A.F.I.R.) si o organizatie a utilizatorilor de apa pentru irigatii, ar fi fost incheiat un contract de finantare nerambursabila ce avea ca obiect modernizarea si retehnologizarea sistemului de irigatii de suprafata din judetul Ialomita.
Ulterior, in cursul anului 2014, beneficiarul fondurilor europene ar fi organizat o licitatie in urma careia ar fi fost selectata o societate comerciala care urma sa realizeze amenajarea sistemului de irigatii si a statiilor de pompare in comuna Traian, jud. Ialomita.
In acest context, in perioada 2015-2018, inculpatul ar fi depus la A.F.I.R., in numele organizatiei utilizatorilor de apa pentru irigatii, mai multe documente false, inexacte (extrase de cont si ordine de plata) ce atestau, in mod nereal, ca toate lucrarile executate de societatea respectiva fusesera achitate de organizatia utilizatorilor de apa pentru irigatii.
Aceste actiuni ale inculpatului ar fi avut ca rezultat admiterea la plata, pe nedrept, a sumei totale de 1.779.021 lei.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 3.142.957 lei.
In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor terenuri ce apartin inculpatului.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.
2. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:
Persoana fizica, administrator al S.C. La Ferma Veche Bogdana SRL, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene,
S.C. LA FERMA VECHE BOGDANA SRL, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene,
Persoana fizica, reprezentant al unei intreprinderi individuala, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene,
Patru persoane fizice, administratori ai unor societati comerciale, pentru savarsirea infractiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2014-2016, in contextul implementarii a doua proiecte finantate din fonduri nerambursabile, ce aveau ca obiect constructia unor pensiuni, cei doi inculpati, in calitatile mentionate mai sus, ar fi depus la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (A.F.I.R.) mai multe documente false si inexacte (facturi, situatii de plata, etc.), ce ar fi avut ca rezultat obtinerea pe nedrept a sumei totale de 1.057.642 lei.
O mare parte din aceste documente ar fi fost puse la dispozitie de catre ceilalti inculpati.
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 1.057.642 lei.
In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce apartin S.C. La Ferma Veche Bogdana SRL si unui alt inculpat.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacau cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.
Ulterior, la data de 17 ianuarie 2020, un alt inculpat, administrator al unei societati comerciale, a incheiat cu procurorii anticoruptie un acord de recunoastere a vinovatiei.
In prezenta avocatului ales, persoana respectiva a declarat expres ca recunoaste comiterea faptei retinuta in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an si 6 luni inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani si interzicerea, pe o perioada de 1 an si 6 luni, de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in orice alte functii publice, de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene.
Dosarul de urmarire penala privind persoana respectiva impreuna cu acordul de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Bacau.
3. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:
PERSOANA FIZICA, la data faptelor presedinte Cooperativa Agricola “Zomina Ferm”, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata,
Cooperativa Agricola ZOMINA FERM, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata,
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2010 – 2019, inculpatul, in calitate de presedinte al Cooperativei Agricole Zomina Ferm a depus la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.) mai multe documente false (centralizatoare de imputernicire pentru depunerea cererii unice de plata, formularul III.1, etc.), pentru obtinerea in mod nelegal de subventii pe suprafata pentru terenurile cu destinatia pasune situate pe raza orasului Saveni, judetul Botosani.
Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obtinut pe nedrept fonduri nerambursabile in cuantum total de 1.660.501 lei, suma cu care Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura s-a constituit parte civila in cauza.
In cauza, s-a dispus instituirea masurilor asiguratorii asupra unor bunuri mobile, imobile si asupra unei sume de bani, ce apartin celor doi inculpati.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Botosani cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.
4. Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului
PERSOANA FIZICA, pentru savarsirea a trei infractiuni de participatie improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, din care una in forma continuata.
In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
In perioada 2011-2013, inculpatul ar fi pus la dispozitia fiului sau mai multe documente false (contracte de arenda) in scopul de a obtine in mod injust sume de bani in cadrul schemelor de plata unice pe suprafata, pentru suprafete de teren pe care acesta din urma nu le detinea in realitate.
Ulterior, fara a avea cunostinta despre caracterul fals al acestor documente, fiul sau le-ar fi depus la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A.)
Prin aceste demersuri, fiul inculpatului ar fi obtinut pe nedrept fonduri nerambursabile in cuantum total de 95.707 lei, suma cu care Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura s-a constituit parte civila in cauza.
In cauza, s-a dispus instituirea masurilor asiguratorii (sechestru si poprire) asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatului si asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu de catre o a treia persoana inculpatului.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.
Cu referire la toate dosarele anterior mentionate, facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Actualitate

Vor fi construite încă 3 stadioane de ultimă generație în 3 orașe din România. Anunțul CNI: „A fost semnat contractul”

Incisiv

Publicat

pe

De

Potrivit lui Adrian Celefan, directorul Companiei Naționale de Investiții, trei orașe din România vor avea stadioane de ultimă generație în următorii ani. Orașele Timișoara, Pitești (reabilitarea infrastructurii sportive existente) și Constanța (construcție nouă) vor avea parte de arene moderne.

Trei noi arene de ultimă generație în România

Potrivit lui Adrian Celefan, stadionul din Timișoara va avea 30.000 de locuri, fiind deja semnat contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate și a studiului de fezabilitate.

În ceea ce privește arena din Pitești, se află în analiză la CNI SA studiul de prefezabilitate și studiul de fezabilitate, în vederea avizării indicatorilor tehnico-economici.

În legătură cu evoluția construcției stadionului din Constanța, Adrian Celefan a mai spus că obiectivul de investiții a fost luat în evidența Companiei Naționale de Investiții și se află pe lista-sinteză din cadrul subprogramului Complexuri Sportive.

„Pentru obiectivul de investiții din municipiul Timișoara, „Realizare stadion 30.000 de locuri”, a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate și a studiului de fezabilitate, urmând să fie parcurse etapele premergătoare în vederea avizării indicatorilor tehnico-economici, menționate anterior.

Pentru obiectivul de investiții „Reabilitare stadion Nicolae Dobrin”, municipiul Pitești, se află în analiză la CNI SA studiul de prefezabilitate și studiul de fezabilitate întocmite de către autoritatea locală, în vederea avizării indicatorilor tehnico-economici.

În ceea ce privește construirea stadionului „Gheorghe Hagi” din municipiul Constanța, vă informăm că acest obiectiv de investiții a fost luat în evidența Companiei Naționale de Investiții și se află pe lista-sinteză din cadrul subprogramului Complexuri Sportive”, a declarat Adrian Celefan pentru digisport.ro.

Cele trei noi arene care se vor construi se adaugă arenelor de ultimă generație din București (Arena Națională, Arcul de Triumf, Ghencea și Giulești), celor două stadioane din Cluj Napoca, Arenei din Ploiești, dar și stadioanelor din Oltenia, din Craiova și Târgu Jiu.

Astfel, România va avea peste 10 stadioane moderne.

Citeste in continuare

Actualitate

Calendar religios, 21 septembrie | Agenţia AMOS News

Incisiv

Publicat

pe

De

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
Calendar ortodox:  Sfantul Apostol Codrat
Calendar Catolic: SF. MATEI, ap. şi ev. R.

Sfantul Apostol Codrat

Sfantul Apostol Codrat a facut parte din cei Saptezeci de Apostoli ai Mantuitorului. A vietuit in secolul al II lea si a vestit Evanghelia in Atena si Magnesia. Prin predica sa, a stins focul jertfelor paganesti si a zdrobit idolii. Dar, dupa cum intunericul uraste lumina, tot astfel si paganii l-au urat pe Sfantul Codrat. L-au batut cu pietre, l-au aruncat in temnita si l-au infometat pana ce si-a dat sufletul in mainile Domnului. A trecut la cele vesnice in timpul imparatului Adrian (117-138).
 
Sfantul Codrat a scris o Apologie a crestinismului si i-a dat-o imparatului Adrian. Aceasta carte l-a atins atat de mult pe Adrian, incat a dat ordin incetarii oricaror persecutii impotriva crestinilor, afara de situatia vinovatiei lor din cauza unei crime civile.
 
Tot astazi, facem pomenirea:
 – Sfantului Proroc Iona;
 – Sfantului Cuvios Iona Savaitul;
 – Sfantului Mucenic Eusebie;
 – Sfintilor Mucenici si frati Eusebie, Nestavu si Zinon;
 – Sfintilor Meletie si Isachie, episcopii Ciprului;
 – Sfantului Mucenic Prisc si a sfintilor sase mucenici, paznicii imparatului Maximian.
 
Maine, facem pomenirea Sfantului Ierarh Mucenic Teodosie de la Manastirea Brazi.
 
Sursa: CrestinOrtodox.ro

Citeste in continuare

Actualitate

Unul din șapte voluntari vaccinați cu „Sputnik V” împotriva COVID-19 s-a plâns de efecte secundare

Incisiv

Publicat

pe

De

Unul din șapte voluntari înscriși pentru testarea vaccinului rusesc împotriva COVID-19, denumit „Sputnik V”, s-a plâns de efecte secundare, precum stări de slăbiciune și dureri musculare, a anunțat ministrul sănătății de la Moscova. 

Rusia a început luna trecută testarea în masă a vaccinului Sputnik V. Testele implică peste pe 40.000 de voluntari. Studiile clinice finale ale vaccinului rusesc denumit „Sputnik V” au început în septembrie, la Moscova, existând însă incertitudini cu privire la siguranța și eficacitatea acestuia pe termen lung.

Aproximativ 14% dintre persoanele testate cu Sputni V au acuzat slăbiciune, dureri musculare  și ocazionale creșteri ale temperaturii

Mihail Murașko, ministrul sănătății din Rusia, a spus că au fost vaccinați până acum peste 300 dintre cei 40.000 de voluntari înscriși, relatează The Moscow Times.

„Aproximativ 14% au avut mici efecte secundare de slăbiciune, dureri musculare pentru 24 de ore și ocazionale creșteri ale temperaturii”, a spus ministrul citat de agenția TASS, adăugând că aceste simptome au dispărut a doua zi.

„Complicațiile sunt detaliate în instrucțiunile de utilizare, fiind previzibile”, a adăugat Murașko.  Acesta a precizat că voluntarilor li se va administra o a doua doză de vaccin într-un interval de 21 de zile de la prima injecție.

De asemenea, mai mulți oficiali guvernamentali și membri de partid ar participa la această testare. Ministrul sănătății a precizat că populația din Rusia va putea fi testată la finalul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie.

Duminică, Rusia a raportat 6.148 de noi cazuri de coronavirus, a doua zi când numărul de cazuri de îmbolnăviri depășește 6.000. De asemenea, 79 de persoane au murit din cauza infecţiei cu COVID în ultimele 24 de ore ceea ce duce numărul deceselor la 19.418. Autoritățile de la Moscova anunță că numărul total de infecţii a ajuns la 1.103.399.

Un cunoscut pneumolog din Rusia și-a dat demisia din Ministerului Sănătății luna trecută, invocând faptul că au loc „violări grosolane” ale eticii medicale

Pneumologul Alexandr Chuchalin s-a implicat în campania de promovare a vaccinului Sputnik V adoptând o poziție contrară probabil așteptărilor lui Vladimir Putin – specialistul s-a opus înregistrării acestuia motivându-și alegerea prin faptul că nu i-a fost dovedită eficiența.

De asemenea, acesta i-a acuzat pe cei doi cercetători care au condus eforturile de dezvoltare a vaccinului, Alexandr Gintsburg, directorul Institutului Gameleia, respectiv Serghei Borisevich, virusolog militar, că ignoră principiile eticii medicale în lansarea acestuia în producţie, potrivit Daily Mail.

Rusia va furniza 100 de milioane de doze ale vaccinului său anti-coronavirus către India

Livrarea vaccinurilor va avea loc după finalizarea studiilor finale și a etapelor de reglementare, a anunțat fondul suveran al Rusiei care finanțează proiectul, relatează The Moscow Times. India este una dintre țările care și-au exprimat interesul pentru testarea și obținerea vaccinului Sputnik V din Rusia. De asemenea, Brazilia, Mexicul și Kazahstanul au semnat acorduri de aprovizionare cu Rusia până acum.

Fondul rus de investiții directe (RDIF) a declarat că a colaborat cu compania farmaceutică globală Dr. Reddy’s, cu sediul în Hyderabad, în ceea ce privește studiile clinice și distribuția Sputnik V în India.

 

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont22 de minute ago

Bogdan Novac, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac – OFERTA politica pentru brezeni

Stimati cititori, va prezentam, mai jos, oferta politica a candidatului avocat, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac, fost ministru al...

Exclusiv3 zile ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!  

Aveti un Pont4 zile ago

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Aveti un Pont6 zile ago

Model de administratie liberala/UN NOU INCENDIU, IERI SEARA, LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR (II)

Incendiu la Ecomaster Service, din nou, si seara trecuta. Deci, temerile cetatenilor din comuna Aricestii Rahtivani sunt din ce in...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR

Sambata la orele 18.00 unul din cititorii ziarului Incisiv de Prahova, ne-a transmis pe emailul redactiei un filmulet cu mesajul...

Aveti un Pont1 săptămână ago

UPDATE/Haosul dintr-o institutie publica din subordinea primarului liberal Adrian Dobre, un primar garantat de Andrei Volosevici/Adrian Vaida este trimis la deschiderea anului scolar de către șeful Poliției Municipale, Manea Cristian, chiar daca gardianul public a fost in contact cu persoane depistate cu Covid!

Jurista Poliție Locale Ploiești, Zafiu Oana Mihaela, a fost depistată pozitiv Covid-9. Din această cauză, „secretara” institutiei, alias Vasilescu Gabriel...

ghid targetare facebook ads 2020 ghid targetare facebook ads 2020
Administratie1 săptămână ago

Ghid Remarketing Prin Facebook Ads – Romania 2020

Într-un scenariu ideal, toți vizitatorii site-ului dvs. ar decide să cumpere produsele dvs., să se înscrie pentru serviciile dvs., să...

Barfoteca Zilei1 săptămână ago

Model de administratie liberala/Cântăreața fotomodel Codruța Filip, angajată la Sănătate să monitorizeze spitalele regionale

Newsweek publica un material despre cantacioasa de la Ministerul Sanatatii angajata fara concurs. Ministerul Sanatatii dezminte, spune ca nu exista...

Actualitate1 săptămână ago

Bogdan Toader: Abuz, șantaj și intimidare, metode de campanie, la PNL Prahova

Bogdan Toader, candidatul Alianței pentru Prahova la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, acuză reprezentanții Partidului Național...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Model de administratie liberala/UN BREZEAN PENTRU BREZENI/VECHIUL SI NOUL CANDIDAT NAE NICOLAE FEREASTRAERU – PRIMARUL CARE A VANDUT CRUCEA BREZENILOR, dand-o, printr-o suveica, in propietate private

Dupa ce am prezentat si dezvaluit in exclusivitate modelele de administratie liberala propuse de PNL Prahova – “Tragi-comedia din „statul...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Model de administratie liberala- Brebu – Prahova/”Sa imi suga p_la babele de la biserica…sa imi suga cu popa cu tot…pai acolo e o mahala si niste idioate”/Imi suge mie p_la USR-ul”/Inregistrari audio halucinante…” (I)

Ne cerem scuze pentru vocabularul utilizat de primarul cocalar girat de PNL Prahova! Cu ceva timp in urma am primit...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

„Unde dai și unde crapă” poposeste in curtea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va începe audierile în calitate de suspecți a unor personaje din Prahova...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Campanie electorala dura-marca PNL Prahova/Candidatul PNL la Primaria Comarnic a comandat controale la firmele care sustin PSD-ul si utilizeaza supermanii de la Antifrauda pe post de „bata electorala” (III)

Candidatul PNL la primaria Comarnic, cinstitul liberal Dorian Botoaca (ala care a furat de a rupt, ala care face parte...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

OPINIE/După umila mea analiză a primilor 3 candidați cu șanse la Primăria Ploiesti, ținând cont de criterii precum competența administrativă, independența față de partid în urmărirea obiectivelor și caracterul

După umila mea analiză a primilor 3 candidați cu șanse la Primăria Ploiesti, ținând cont de criterii precum competența administrativă,...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Tragi-comedia din „statul Republica PLOIESTI”/Increngaturi periculoase: DNA, DIPI, Negulescu Mircea, Sergiu Lascu, Laura Codruta Kovesi, Adrian Dobre si Andrei Volosevici/Recompensa administratiei liberale fata de gasca penala (I)

Chiar daca PNL si Andrei Volosevici se comporta la Ploiesti de parca nu ar fi avut primar in functie, trebuie...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!