Connect with us

Actualitate

Curtea de Apel Bucuresti a demascat modul abuziv prin care Ludovic Orban l-a dat afara pe Andrei Tinu de la Autoritatea Nationala pentru Cetatenie

Publicat

pe

„Nu rezulta motivele pentru care paratul a luat masura eliberarii din functie… Paguba cauzata prin pierderea locului de munca si a venitului nu va putea fi reparata integral prin plata drepturilor restante… Trebuie sa asigure cu caracter de continuitate intretinerea copiilor minori si plata obligatiilor contractuale” .

Hotarare catastrofala pentru premierul Ludovic Orban! Curtea de Apel Bucuresti arata cum a inteles primul ministru al Romaniei sa isi exercite mandatul abia inceput, riscand sa lase practic in strada o familie, doar pentru ca a dorit sa ii demita pe cei care au fost numiti in functii de Guvernul PSD, dezvaluie Lumea Justitiei. Ce este si mai grav, astfel cum rezulta din hotararea instantei, este ca Orban a demis din functie o persoana fara sa prezinte motivele de fapt si de drept care au stau la baza deciziei.
Vorbim despre cazul lui Andrei Tinu, pe care Lumea Justitiei l-a prezentat in urma cu doua saptamani, cand am anuntat solutia pronuntata de judecatoarea Carmen Andreea Necula de la Curtea de Apel Bucuresti prin care Tinu a fost repus in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, functie din care fusese demis de premierul Ludovic Orban imediat dupa instalarea la Palatul Victoria. Reinstalat in functie de instanta in data de 7 ianuarie 2020, Andrei Tinu a intampinat unele dificultati in reluarea cu drepturi depline a calitatii sale, dupa ce reprezentata PMP, Adriana Elena Mota, a refuzat pentru doua zile sa elibereze postul de presedinte al ANC in care fusese numita de Orban. In cele din urma, Mota a eliberat biroul si a predat stampilele institutiei pentru ca Tinu sa poata reveni pe post, astfel cum instanta a dispus de indata.
Revenirea lui Andrei Tinu la ANC a facut astfel posibila deblocarea situatiei create in Autoritate, inclusiv de acordare a salariilor angajatilor. Maniera in care Ludovic Orban a inteles sa il demita pe Andrei Tinu de la conducerea ANC, imediat ce a preluat functia de premier (punand in aplicare dorinta noului regim de a numi in functiile importante doar persoane apropiate) este insa aspru criticata, din motivarea solutiei CAB reiesind ca din graba premierului Orban de a scapa de oamenii pusi de PSD s-au facut greseli atat de ordin procedural cat si legal. Caci, Decizia Prim-Ministrului nr. 510/11.12.2019, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 997/11.12.2019, prin care Andrei Tinu era demis de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, nu motiveaza temeiurile care au stat la baza destituirii lui Tinu!
CAB: „Motivarea actului administrativ confera garantii ca actul in sine nu contine o decizie abuziva si ca atare nu poate vatama drepturi sau interese legitime”
Astfel cum veti vedea, modalitatea de destituire a lui Tinu din functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie a fost atent analizata de instanta, judecatoarea Carmen Andreea Necula retinand in motivarea sentintei nr. 6 din 7 ianuarie 2020 ca „din cuprinsul deciziei nr. 510/11.12.2019 nu rezulta motivele de fapt ori de drept pentru care paratul a luat masura eliberarii din functie a reclamantului”. Din contra, precizeaza judecatoarea Necula de la Curtea de Apel Bucuresti, „este mentionat art. 29 din OUG nr. 57/2019, care prevede ca deciziile emise de prim-ministru sunt acte administrative, ceea ce contureaza concluzia ca, in aparenta, decizia a carei suspendare se solicita se supune dispozitiilor Legii nr. 554/2004”:
„Sub aspectul cazului bine justificat, ramanand, desigur, in sfera aparentei pe care o presupune solutionarea unei cereri de suspendare a executarii unui act administrativ, Curtea constata ca din cuprinsul deciziei nr. 510/11.12.2019 nu rezulta motivele de fapt ori de drept pentru care paratul a luat masura eliberarii din functie a reclamantului. Din contra, este mentionat art. 29 din OUG nr. 57/2019, care prevede ca deciziile emise de prim-ministru sunt acte administrative, ceea ce contureaza concluzia ca, in aparenta, decizia a carei suspendare se solicita se supune dispozitiilor Legii nr. 554/2004.
Actul administrativ este definit in art. 2 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 554/2004 ca fiind actul unilateral cu caracter individual sau normativ emis de o autoritate publica, in regim de putere publica, in vederea organizarii executarii legii sau a executarii in concret a legii, care da nastere, modifica sau stinge raporturi juridice.
De regula, decizia cuprinsa intr-un act administrativ trebuie motivata atat in fapt cat si in drept, fiind necesar ca autoritatea sa expuna ratiunile pentru care dispune intr-o anumita maniera si respectiv considerentele pentru care dispune o anumita solutie, iar aceasta deoarece actul, care emana de la administratie, trebuie executat de indata, dar si pentru a putea fi examinat din perspectiva legalitatii de catre instanta de contencios administrativ, precum si sub aspectul oportunitatii, in masura in care marja de apreciere recunoscuta autoritatii publice a fost depasita. Astfel, motivarea actului administrativ confera garantii ca actul in sine nu contine o decizie abuziva si ca atare nu poate vatama drepturi sau interese legitime.
Desigur ca pot exista situatii in care, desi formal un act administrativ apare ca fiind nemotivat, exista o vasta documentatie prealabila care justifica atat in fapt, cat si in drept, masurile dispuse de autoritatea publica, iar destinatarului actului i-au fost aduse la cunostinta aceste motive. In cadrul cererii in anulare urmeaza a fi analizat daca aceste conditii sunt indeplinite in cauza ori daca paratul era scutit de obligatia de motivare a deciziei nr. 510/11.12.2019, insa aparenta de nemotivare a actului contestat este suficienta, in opinia instantei, pentru a se retine existenta unui caz bine justificat care impune suspendarea actului administrativ pana la solutionarea definitiva a dosarului nr. 7217/2/2019, inregistrat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti”.
CAB: „Paguba cauzata reclamantului prin pierderea locului de munca si a venitului nu va putea fi reparata integral prin plata drepturilor restante”
Potrivit hotararii pronuntate de judecatoarea Carmen Andreea Necula de la Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 7254/2/2019 pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate, pe langa lipsa motivarii deciziei de a-l destitui pe Andrei Tinu de la conducerea ANC, premierul Ludovic Orban a provocat si un prejudiciu de ordin financiar care insa, retine instanta, „nu va putea fi reparat integral prin plata drepturilor restante”. Iar aceasta intrucat prin decizia intempestiva a premierul Ludovic Orban de a-l demite pe Tinu s-a creat posibilitatea ca acesta sa nu mai aiba nicio sursa de venit, din moment ce functia ocupata era incompatibila cu orice alta functie publica sau privata si din moment ce acesta avea in intretinere doi copii minori, dar si obligatii contractuale asumate:
„Astfel, constata instanta ca prin emiterea actului contestat reclamantul si-a pierdut locul de munca, existand prezumtia simpla ca a pierdut si orice sursa de venit, din moment ce art. 10 din OUG nr. 5/2010 instituie incompatibilitatea calitatii de presedinte te al Autoritatii cu orice alta functie publica sau privata.
Totodata, analizand inscrisurile depuse la dosar, instanta apreciaza ca paguba cauzata reclamantului prin pierderea locului de munca si a venitului nu va putea fi reparata integral prin plata drepturilor restante, in ipoteza anularii in mod definitiv a actului contestat, din moment ce acesta trebuie sa asigure cu caracter de continuitate intretinerea copiilor minori si plata obligatiilor contractuale asumate, iar sanctiunile care intervin in caz de neexecutare sunt mult mai energice decat plata unor penalitati de intarziere.
De exemplu, neindeplinirea obligatiei de intretinere a copiilor minori se poate rasfrange in mod negativ asupra relatiilor familiale dintre reclamant si copiii sai.
Pentru aceste considerente de fapt si de drept, in temeiul art. 15 raportat la art. 14 din Legea nr. 554/2004, Curtea va admite in parte cererea de chemare in judecata, in considerarea capatului de cerere respins ca inadmisibil prin incheierea din data de 23.12.2019, si va dispune suspendarea executarii Deciziei nr. 510/11.12.2019, emise de paratul Prim ministrul Romaniei, pana la solutionarea definitiva a actiunii in anulare ce face obiectul dosarului nr. 7217/2/2019, inregistrat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti”. (Irinel I.).

Actualitate

Tablete pentru elevi, furate din sediul Primăriei Popeşti-Leordeni şi amanetate în Bucureşti

Incisiv

Publicat

pe

De

11 tablete au fost furate din sediul Primăriei Popești-Leordeni de un tânăr de 28 de ani, care le-a amanetat apoi în București. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, informează Medifafax.

Poliția Ilfov anunță că furtul celor 11 tablete a avut loc în perioada 10-18 septembrie, prejudiciul total fiind estimat la aproximativ 5.500 de lei.

Surse judiciare au declarat că tabletele au fost furate din sediul Primăriei Popești-Leordeni. Polițiștii au recuperat, până în prezent, şase dintre cele 11 tablete. Bărbatul bănuit de furt s-a ales cu dosar penal pentru furt, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

O fundație învață școlile din România cum să acceseze fonduri pentru tablete

World Vision România consiliază și ghidează școlile pentru accesarea fondurilor nerambursabile ce pot fi folosite pentru achiziția de tablete, echipamente de protecție și containere mobile.Reprezentanții instituțiilor de învățământ au solicitat suport pentru realizarea și depunerea documentației

Zilele acestea, Fundația World Vision România trimite în comunitățile sărace măști, mănuși, combinezoane și dezinfectant ca parte a intervenției de urgență pentru copiii și școlile din mediul rural.

Începând din această săptămână, școlile din comunitățile defavorizate în care activează Fundația World Vision România primesc suport și consultanță din partea experților organizației pentru folosirea sistemului MySMIS, pus la dispoziție de Ministerul Fondurilor Europene (MFE), prin care potențialii beneficiari pot aplica pentru finanțare în diverse programe.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Român dispărut după ce i s-a făcut rău în microbuz la vama Calais. Familia, disperată: „Nu știm absolut nimic de o săptămână!”

Incisiv

Publicat

pe

De

Ioan Filip, un bărbat de 50 de ani, este căutat cu disperare de familie după ce a plecat, în urmă cu o săptămână din România în Anglia, la muncă. Bărbatul, originar din Rotbav, județul Brașov, a plecat pe 11 septembrie cu un microbuz cu direcția Marea Britanie. Însă, la un control la vama Calais, Franța, românului i s-a făcut rău. Familia spune că ar fi suferit o criză de epilepsie. Potrivit mărturiilor șoferului microbuzului cu care călătorea, Ioan a fost preluat de o Ambulanță, după care a dispărut fără să mai dea niciun semn.

„A plecat pe data de 11 septembrie din România cu intenția de a ajunge în Anglia la muncă. În Franța, la frontiera cu Anglia la euro tunel Calais, a făcut o criză de epilepsie. De acolo l-au preluat cei de la Ambulanță, iar de atunci nu mai știm absolut nimic despre el”, a povestit Alexandra Filip, fiica lui Ioan, pentru StiriDiaspora.ro.

Fiica bărbatului spune că l-a sunat cu disperare: „Telefonul a sunat o singura dată și s-a închis”

„Avea telefonul, am încercat sa sunam pe el dar nimic… I-am reîncărcat cartela, am activat roamingul, după am sunat. A sunat o singura dată și s-a închis. Avea buletinul, bani mulți nu cred ca avea la el. Ultima data am vorbit eu cu el în jur de ora 10 – 11 dimineața atunci aștepta autobuzul sa plece”, a mai povestit Alexandra.

Familia își pune toate speranțele în autorități și în toți românii care pot oferi informații.

Familia a anunțat autoritățile și a fost la Poliție pentru a da declarații

Familia își pune toate speranțele în autorități și în toți românii care l-au văzut sau care l-ar putea vedea.

„Vrem doar să îl găsim sa îl aducem acasă”, transmite fiica lui Ioan.

 

Citeste in continuare

Actualitate

Aniversări, 20 septembrie | Agenţia AMOS News

Incisiv

Publicat

pe

De

  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Adrian Solomon, deputat PSD de Vaslui (n. 1977);

Alex Simu, instrumentist, membru al formaţiei de jazz Centru Civic (n. 1981);

Andreea Mantea, vedetă TV (n. 1986);

Dan Mihai Leompescu, cântăreț și instrumentist (n. 1976);

Dorel Covaci, deputat PSD de Timiş (n. 1950);

Filonaș Chiș, prefect temporar al Sălajului (n. 1950);

Laura Lavric, solistă de folclor (n. 1946);

Marius Chivu, critic literar, scriitor, traducător și jurnalist (n. 1978);

Mircea Săndulescu, scriitor (n. 1945);

Petre Got aka Petre Gott, poet și jurnalist, membru al Uniunii Scriitorilor din România (n. 1937);

Petre Opriș, istoric militar (n. 1968);

Răzvan Petrescu, dramaturg, editor și prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România (n. 1956);

Victor Ponta, f. Prim-ministru al României, f .preşedinte PSD (n. 1972);

 

o~- Comemorări: -~o

Marian Hudac, actor (n. 20 septembrie 1934 – d. 29 ianuarie 1996); 

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!  

Aveti un Pont3 zile ago

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Aveti un Pont5 zile ago

Model de administratie liberala/UN NOU INCENDIU, IERI SEARA, LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR (II)

Incendiu la Ecomaster Service, din nou, si seara trecuta. Deci, temerile cetatenilor din comuna Aricestii Rahtivani sunt din ce in...

Aveti un Pont6 zile ago

Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR

Sambata la orele 18.00 unul din cititorii ziarului Incisiv de Prahova, ne-a transmis pe emailul redactiei un filmulet cu mesajul...

Aveti un Pont7 zile ago

UPDATE/Haosul dintr-o institutie publica din subordinea primarului liberal Adrian Dobre, un primar garantat de Andrei Volosevici/Adrian Vaida este trimis la deschiderea anului scolar de către șeful Poliției Municipale, Manea Cristian, chiar daca gardianul public a fost in contact cu persoane depistate cu Covid!

Jurista Poliție Locale Ploiești, Zafiu Oana Mihaela, a fost depistată pozitiv Covid-9. Din această cauză, „secretara” institutiei, alias Vasilescu Gabriel...

ghid targetare facebook ads 2020 ghid targetare facebook ads 2020
Administratie1 săptămână ago

Ghid Remarketing Prin Facebook Ads – Romania 2020

Într-un scenariu ideal, toți vizitatorii site-ului dvs. ar decide să cumpere produsele dvs., să se înscrie pentru serviciile dvs., să...

Barfoteca Zilei1 săptămână ago

Model de administratie liberala/Cântăreața fotomodel Codruța Filip, angajată la Sănătate să monitorizeze spitalele regionale

Newsweek publica un material despre cantacioasa de la Ministerul Sanatatii angajata fara concurs. Ministerul Sanatatii dezminte, spune ca nu exista...

Actualitate1 săptămână ago

Bogdan Toader: Abuz, șantaj și intimidare, metode de campanie, la PNL Prahova

Bogdan Toader, candidatul Alianței pentru Prahova la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, acuză reprezentanții Partidului Național...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Model de administratie liberala/UN BREZEAN PENTRU BREZENI/VECHIUL SI NOUL CANDIDAT NAE NICOLAE FEREASTRAERU – PRIMARUL CARE A VANDUT CRUCEA BREZENILOR, dand-o, printr-o suveica, in propietate private

Dupa ce am prezentat si dezvaluit in exclusivitate modelele de administratie liberala propuse de PNL Prahova – “Tragi-comedia din „statul...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Model de administratie liberala- Brebu – Prahova/”Sa imi suga p_la babele de la biserica…sa imi suga cu popa cu tot…pai acolo e o mahala si niste idioate”/Imi suge mie p_la USR-ul”/Inregistrari audio halucinante…” (I)

Ne cerem scuze pentru vocabularul utilizat de primarul cocalar girat de PNL Prahova! Cu ceva timp in urma am primit...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

„Unde dai și unde crapă” poposeste in curtea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va începe audierile în calitate de suspecți a unor personaje din Prahova...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Campanie electorala dura-marca PNL Prahova/Candidatul PNL la Primaria Comarnic a comandat controale la firmele care sustin PSD-ul si utilizeaza supermanii de la Antifrauda pe post de „bata electorala” (III)

Candidatul PNL la primaria Comarnic, cinstitul liberal Dorian Botoaca (ala care a furat de a rupt, ala care face parte...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

OPINIE/După umila mea analiză a primilor 3 candidați cu șanse la Primăria Ploiesti, ținând cont de criterii precum competența administrativă, independența față de partid în urmărirea obiectivelor și caracterul

După umila mea analiză a primilor 3 candidați cu șanse la Primăria Ploiesti, ținând cont de criterii precum competența administrativă,...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Tragi-comedia din „statul Republica PLOIESTI”/Increngaturi periculoase: DNA, DIPI, Negulescu Mircea, Sergiu Lascu, Laura Codruta Kovesi, Adrian Dobre si Andrei Volosevici/Recompensa administratiei liberale fata de gasca penala (I)

Chiar daca PNL si Andrei Volosevici se comporta la Ploiesti de parca nu ar fi avut primar in functie, trebuie...

Actualitate2 săptămâni ago

Reamintim ca – ziarul Incisiv de Prahova a lansat o aplicatie de mobil care ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca toate stirile importante intr-un singur loc/Ne respectam pentru ca va respectam!

Ziarul Incisiv de Prahova a lansat o aplicatie de mobil care ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca toate stirile importante intr-un...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!