Connect with us

Actualitate

Predoiu a plănuit, de la bun început, prin intervenţii directe, detonarea SIIJ printr-o decizie a CJUE, în baza unui memorandum plin de neadevăruri şi fără consultarea sistemului judiciar!

Publicat

pe

O serie de documente ies la iveală care probează că ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a făcut intervenţii directe pentru schimbarea poziţiei la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, vizavi de existenţa Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în sensul desfiinţării acesteia prin memorandumul, plin de neadevăruri, adoptat de Guvernul Ludovic Orban, vineri seară, 27 decembrie 2019. Intervenţiile lui Predoiu pentru a obţine o decizie a CJUE în privinţa SIIJ, aşa cum arată documentele, sunt făcute de la bun început, imediat după instalarea sa şi sunt operate fără consultarea sistemului judiciar din România.

Preluare PRESA CURATĂ

4 noiembrie 2019: Predoiu devine ministru al Justiţiei, Aurescu devine ministrul Afacerilor Externe
Pe 4 noiembrie 2019, Guvernul Ludovic Orban depune jurământul de învestitură, iar Cătălin Predoiu şi Bogdan Aurescu devin miniştri ai Justiţiei şi ai Afacerilor Externe, în noul guvern Ludovic Orban instalat, ambii fiind “oameni de Sistem” şi în trecut apropiaţi, printre alţii, de fostul prin adjunct al SRI, Florian Coldea şi de fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

11 noiembrie 2019: La o săptămână de la instalare, Predoiu îi scrie lui Aurescu – fără consultarea sistemului judiciar- că România îşi schimbă poziţia în privinţa SIIJ, la CJUE, în baza unui memorandum ce urmează să fie adoptat


La o săptămână, pe 11 noiembrie 2019, în ciuda susţinerilor publice, legilor adoptate de legiutiorul principal şi a 7 decizii definitive şi obligatorii ale CCR, documentele arată că noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, îi trimite un punct de vedere ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, urmare a mai multe schimburi de email (pe 30 şi 31 octombrie 2019) prin care îi cere nici mai mult nici mai puţin decât “să schimbe” şi “să completeze” textul în cauzele aflate în analiza CJUE vizavi de SIIJ, “prin inserare”.

“Raţiunea inserării respectivei propuneri de completare a textului rezidă în schimbarea poziţiei Guvernului României în ceea ce priveşte SIIJ. Pe această cale, încurajez MAE ca în situaţia în care CJUE va organiza faza orală în cauza AJFP, pledoaria ce va fi întocmită de MAE-AGCJUE să reflecte această nouă abordare, în sensul că SIIJ va fi desfiinţată sau radical modificată. După o îndelungată şi profundă analiză, văzând modul în care a funcţionat SIIJ, de la înfiinţare şi până în prezent, opinez în sensul în care această secţie trebuie desfiinţată sau radical modificată, în cadrul procedurilor parlamentare. Pledoaria ce urmează a fi susţinută în contextul fazei orale şi care va reflecta noua viziune a Guvernului României va fi adoptată prin memorandum de Guvern”, îi scrie Cătălin Predoiu lui Bogdan Aurescu, pe 11 noiembrie 2019, la doar o săptămână după ce devenise ministru al Justiţiei.

18 noiembrie 2019, după încă o săptămână: Guvernul Orban schimbă agentul României la CJUE. Schimbarea, la propunerea lui Aurescu, făcută în aceeaşi zi cu nota lui Predoiu pentru Aurescu
Mai trece încă o săptămână, şi Guvernul Orban mai face ceva. Pe 18 noiembrie 2019, premierul Ludovic Orban semnează 2 decizii de schimbare şi numire a noului agent guvernamental al României la CJUE. Culmea, deciziile premierului Orban se fac în baza unui memorandum al ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, din ziua în care îi scrisese de schimbarea poziţiei României în privinţa SIIJ pentru CJUE: adică 11 noiembrie 2019.


Florian Coldea, fost prim adjunct SRI, la decorarea lui Bogdan Aurescu

Florian Coldea, fost prim adjunct SRI, la decorarea lui Bogdan Aurescu
Aşa se face că pe 18 noiembrie 2019, prin decizie publicată în Monitorul Oficial, premierul Orban eliberează din funcţie vechiul agent guvernamental al României la CJUE, pe Radu Costin Canţâr, considerat apropiat PSD, care oricum demisionase pe 6 noiembrie, şi o numeşte tot la propunerea lui Aurescu, propunere trimisă tot în ziua punctului de vedere trimis de Cătălin Predoiu lui Bogdan Aurescu, pe Emilia Gane ca nou agent guvernamental al Guvernului la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Fostul agent al României la CJUE: Guvernul României şi-a schimbat poziţia la CJUE în privinţa SIIJ. Se propune desfiinţare sau modificare radicală
Şi lucrurile nu se opresc aici. Potrivit unor documente, şi pe fostul agent guvernamental la CJUE, se făcuseră presiuni pentru schimbarea punctului de vedere la CJUE în privinţa SIIJ.

Iată ce scrie fostul agent guvernamental la CJUE, Radu Canţâr, într-un document intern: “De asemenea, vă comunicăm că a intervenit o schimbare în poziţia Guvernului României în ceea ce priveşte SIIJ, în sensul că, în urma unei analize atente, văzând modul în care a funcţionat SIIJ de la înfiinţare până în prezent, acesta va trebui desfiinţată sau radical modificată, în cadrul procedurilor parlamentare. În situaţia în care se va organiza o şedinţă de audiere a pledoariilor în cauza C-355/19, AFJR, pledoaria României va reflecta această nouă viziune”.


6 decembrie 2019: Predoiu vine în Guvern cu memorandumul prin care propune desfiinţarea sau regândirea radicală a SIIJ. Memorandumul nu este adoptat.
Iar lucrurile merg mai departe. Pe 5 decembrie 2019, Guvernul Ludovic Orban publică pe siteul Guvernului agenda şedinţei de guvern de a doua zi, 6 decembrie 2019. Pe agenda publicată se află memorandumul cu privire la “evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea şi funcţionarea SIIJ şi propuneri”. Memorandumul care nu este adoptat în acea şedinţă de Guvern, propune la final, “desfiinţarea SIIJ ori după caz, regândirea radicală a modului de funcţionare şi organizare a acesteia”.


27 decembrie 2019, după alte 3 săptămâni, vineri seara: Predoiu vine în Guvern cu un memorandum schimbat, plin la fel de neadevăruri, prin care propune direct desfiinţarea SIIJ, poziţie ce va fi prezentată instituţiilor UE. Memorandumul este adoptat
După alte trei săptămâni, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, revine cu un nou memorandum în privinţa SIIJ în şedinţa de Guvern de vineri seara, 27 decembrie 2019, în care modifică primul memorandum, renunţă la regândirea radicală a SIIJ, şi propune direct defiinţarea SIIJ. “Propunem ca poziţia Ministerului Justiţiei în raporturile cu autorităţile şi instituţiile publice, respectiv instituţiile Uniunii Europene sau internaţionale pe această temă să fie în sensul susţinerii soluţiei desftiinţării SIIJ”, se arată în finalul textului memorandumului, plin de neadevăruri, adoptat vineri seară, pe 27 decembrie 2019, pentru a fi transmis, potrivit documentelor de mai sus, şi la CJUE.


După adoptarea memorandumului, plin de date inexacte, neadevăruri, interpretări contrare deciziilor unicei instanţe constituţionale din România, legilor şi chiar arhitecturii sistemului judiciar, mai mulţi judecători CSM, mai multe organizaţii reprezentând magistratura au reacţionat, cerându-i ministrului Justiţiei să nu mai dezinformeze chiar Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Pe 30 decembrie 2019, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, ministrului Justiţiei Cătălin Predoiu, ministrului Afacerilor Europene, Bogdan Aurescu, procurorului general al României, Bogdan Licu, reprezentant al ministerului Public, şi Consiliului Superior al Magistraturii le-au fost cerute atât punctele de vedere transmise sau solicitate pentru a fi transmise la CJUE în privinţa SIIJ, cât şi datele când acestea au fost transmise. Când răspunsurile celor 4 instituţii vor fi primite, în baza legii 544/2001, punctele de vedere vor fi publicate.

Actualitate

Studiul care va arăta gradul de răspândire a infecției SARS-CoV- 2, derulat în 156 de laboratoare. Lista INSP

Incisiv

Publicat

pe

De

Institutul Național de Sănătătate Publică (INSP) a publicat lista celor 156 de laboratoare, selectate pe bază de voluntariat, în care persoanele care vin la analizele de rutină își pot da consințământul pentru a participa la studiul pentru identificarea proporției din populație infectate cu SARS-CoV-2.

Institutul Național de Sănătate Publică a demarat, din iulie, studiul național de seroprevalență cu scopul de a identifica proportia persoanele ce au fost infectate cu SARS-CoV-2, după ce ordinul Ministrului Sănătății care reglementa acest demers a fost elaborat și publicat în Monitorul Oficial la începutul lunii iunie.

Astfel, persoanelele sănătoase care se prezintă la laborator pentru efectuarea analizelor de rutină pot participa la studiu dacă își dau consimțământul să fie folosit serul rezidual după recoltarea de sânge.

Persoanele participante nu ajung în izolare sau carantină

Testarea este gratuită și voluntară, nu presupune recoltarea repetitivă sau deplasarea suplimentară la laborator, a precizat INSP. Instituția precizează că nu se folosește metoda RT-PCR aceasta fiind metoda de determinare a prezenței virusului, de diagnostic pentru Covid-19.

Potrivit comunicatului INSP, publicat pe site-ul instituției, studiul are ca scop detectarea anticorpilor dezvoltați în urma infectării, care apar la personele care au avut boala. „Prin urmare, testarea nu detectează prezența virusului și nu are drept consecinte internarea sau impunerea unor măsuri restrictive precum izolarea sau carantinarea persoanelor care prezintă anticorpi”, precizează reprezentații INSP.

„Luăm trei laboratoare din diferite județe, acolo unde oamenii se prezintă pentru recoltarea de analize pentru diverse patologii, pentru diverse boli, pentru evaluarea periodică. Serul rezidual care rămâne după ce s-au efectuat aceste analize,  noi îl solicităm, cu avizul posesorului, pentru a fi folosit în acest studiu de prevelență”, explica ministrul Sănătății, în iunie, la Gândul Live.

Conform informațiilor de Ministerul Sănătății, studiul de seroprevalență are loc loc în perioada iunie – septembrie 2020, când sunt așteptate primele rezultate. Conform estimărilor, un număr de 29.019 de seruri reziduale urmează să fie colectate și investigate și, în acest sens, ministrul anunța alocarea pentru institut a sumei 1,6 milioane de lei pentru achiziția de kituri, reactivi.

Laboratoarele de analize medicale în care se desfasoara studiul au fost selectate pe baza de voluntariat, în București și toate județele țării.

Lista laboratoarelor participante la studiul de seroprevalență, publicată de INSP: Lista Laboratoarelor – studiu seroprevalenta (1)

Citeste in continuare

Actualitate

AURSF salută decizia ASF de modificare a Normei RCA solicitată săptămâna trecută. Veste bună pentru șoferi

Incisiv

Publicat

pe

De

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a luat act că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat curs solicitării de modificare a Normei 20/2017. Norma modificată privește amenzile primite de șoferii care, deși au încheiat asigurarea RCA, nu aveau asupra lor exemplarul original al acesteia atunci cand erau opriți pentru control de reprezentanții Poliției Rutiere, informează site-ul Financialintelligence.

ASF a modificat norma într-un timp scurt. Veste bună pentru șoferi

In cadrul ședinței Consiliului ASF de astăzi, a fost aprobată punerea în dezbatere publică a modificării Normei 20/2017, în vederea rezolvării acestei probleme, arată un comunicat AURSF.

În ședința de astăzi a fost aprobată o procedură simplificată de dezbatere publică, cu un termen redus. Noua procedură va permite adoptarea modificărilor în una dintre următoarele ședințe ale Consiliului ASF din cursul lunii august și intrarea lor în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial al României.

“O prevedere care a afectat în mod nedrept și absurd foarte mulți proprietari de autovehicule corecți dispare din legislație, într-un interval de timp record, în urma unei colaborări excelente între AURSF, asociație care reprezintă interesele consumatorilor utilizatori de servicii financiare și ASF, autoritatea care reglementează și supraveghează funcționarea  piețelor financiare nebancare.

Nu este o coincidență că acest lucru se întâmplă la doar câteva săptămâni de la momentul în care ASF are un nou președinte, după o perioada de aproape un an de vacanță a acestei funcțîi și țin să îi mulțumesc în mod public pentru implicarea decisivă în rezolvarea acestei probleme noului președinte al ASF, Nicu Marcu.

De asemenea, se cuvin adresate mulțumiri și celorlalți responsabili din cadrul ASF, vicepreședintelui Cristian Roșu și colegilor săi din cadrul Sectorului Asigurări, dar și reprezentanților mass-media care au adus în ultima vreme în atenția opiniei publice situația rezolvată acum.

Sperăm ca, împreună și cu ceilalți stakeholderi, să reușim să schimbăm într-un interval de timp cât mai scurt și alte articole ale Normei RCA 20/2017 care creează probleme unei funcționari corecte și eficiente a pieței RCA și, de asemenea, să promovăm activ în legislația primară și în cea secundară digitalizarea, care este de natură să aducă importante avantaje tuturor celor implicați – asigurați, păgubiți, societăți de asigurare, unități reparatoare, etc”, a spus Alin Iacob, președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare a transmis în dată de 05.08.2020 o scrisoare conducerii ASF în care a solicitat modificarea alin. (11) al articolului 10 din Normă 20/2017, pentru a permite prezentarea poliței RCA sub formă digitală în cazul controlului realizat de reprezentanții Poliției Rutiere.

Citeste in continuare

Actualitate

Parlamentarii au omagiat azi un coleg inexistent. Gafa lui Marcel Ciolacu

Incisiv

Publicat

pe

De

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului a debutat miercuri cu un moment de reculegere în memoria lui Oliviu Gherman, la propunerea lui Marcel Ciolacu. Liderul camerei inferioare a Parlamentului a greșit însă prenumele fostului coleg.

Fostul parlamentar de stânga Oliviu Gherman a fost omagiat în Parlament, joi, la propunerea lui Marcel Ciolacu.

„Stimați colegi, permiteți-mi să vă propun să păstrăm un moment de reculegere în memoria domnului Ovidiu Gherman, fost parlamentar și președinte al Senatului”, a spus Marcel Ciolacu, la debutul ședinței comune, transmisă online.

Oliviu Gherman a murit marți, la vârsta de 90 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de fostul lider PSD, Adrian Năstase. Oliviu Gherman, fizician, politician, profesor universitar și diplomat, a fost președinte al Senatului (1992-1996), ambasador la Paris și președinte al FDSN,  transformat apoi în PSD. Oliviu Gherman a fost senator de Dolj pentru patru mandate.

Ion Iliescu: „Am pierdut un prieten și un camarad”

Și fostul președinte al României, Ion Iliescu, a transmis un mesaj de condoleanțe. „A fost un exemplu pentru o întreagă generație de oameni de stânga, care au găsit în Oliviu Gherman un model și un sprijin. Am pierdut un prieten și un camarad în efortul nostru de reconstrucție democratică a României, pentru modernizarea ei, pentru afirmarea stângii moderne într-o țară care se confruntă și acum cu sărăcia și cu inechitățile economice și sociale. Dumnezeu să-l odihnească! Transmit sincerele mele condoleanțe familiei lui Oliviu Gherman”, a scris Iliescu, pe blogul său.

„Am aflat cu tristețe despre dispariția dintre noi a lui Oliviu Gherman, unul dintre diplomații și policitienii de stânga marcanți de după Revoluție. Fost președinte al PDSR și al Senatului, Oliviu Gherman va rămâne în amintirea noastră ca un om echilibrat, care a slujit întotdeauna idealurile și valorile social-democrate în strânsă concordanță cu obiectivele României. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, Marcel Ciolacu.

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont16 ore ago

UE a anticipat pandemia generată de coronavirus: l-a finanțat pe PINTOIU de România cu fonduri europene pentru lumânări, coșciuge și colivă/Nu a anticipat panica si boala ce se propaga cu repeziciune in jurul Grațielei Gavrilescu, incepand chiar cu Pintoiu Toma

În condițiile în care, în România, corupția e un fenomen generalizat, iar corupții sunt mai numeroși decât ciupercile după ploaie,...

Aveti un Pont2 zile ago

Du-te, bre, Raede și te caută!/ Oprește-te odată, ești ridicol!

Du-te, bre, Raede și te caută! Auzi voci, simți respirația vrăjmașului în ceafă, te persecută oamenii răi. Vorbești despre tine...

Actualitate3 zile ago

Patru ani de la reluarea aparitiei in mediul on-line a Ziarului „Incisiv de Prahova”

Cu cerbicie, am zice, am reusit sa reconstruim Ziarul „Incisiv de Prahova” in august 2016, pe ruinele fostei publicatii si...

Aveti un Pont6 zile ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont7 zile ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont1 săptămână ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

„Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred că a inventat şi covidul în Wuhan, nu că ei şi el n-aveau lege pe covid de 4 luni şi guvernau prin ordine ilegale de ministru”

Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se va sesiza CCR si pe aceasta tema de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal precum si a drepturilor pacientului!

Acum 9 zile Avocatul Poporului a trimis o solicitare cu privire la transmiterea bazei de date cu pacienti, existenta la...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde se dictau „paradelile”, ziaristi si oameni de afaceri

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica o investigatie cutremuratoare privind tenebrele „Statului Paralel” si ramificatiile acestuia, in mai...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

In data de 15.07.2020 cand Negulescu Mircea a fost in arestul Central acesta a urlat si a amenintat si a...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Testeaza masiv! Costa?! Ghinion! E pandemie mi-ai spus, BAGA TOTI BANII IN TESTARE!

Nu testam nimic, nu stim nimic! Stam si ne uitam cum ne infectam! Ni se spune ca e posibil sa...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!