Connect with us

Actualitate

Gelu, pe cine torni : Pe ”Dumnezeu” sau ”Regina”?

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Până și-o reveni din aburii ”ceaiului brazilian” și nu va intra în ”sevrajul aromatic” specific, Gelu Oltean trebuie să ia o decizie radicală. Și cât mai grabnică… De care depinde în mare măsură a se stabili dacă ierburile aduse din jungla Amazoniană chiar sunt droguri de mare risc sau doar niște ”etnobotanice” ceva mai ”exotice”… Ceea ce se cuantifică în anii de condamnare pe care urmează să îi primească oricum fostul șef al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne. Dar vorba ceea, una e să iei cu suspendare și alta să îți dea un ”maxim istoric” de pedeapsă! Iar după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, chestorului Oltean, cel care a condus în două rânduri cu mână forte serviciul secret al Internelor i s-au bătut deja două ”apropouri”, încă de la primul interogatoriu : ”Dumnezeu” sau ”Regina”! Toma Zaharia sau Ioan Buda, după cum s-au și grăbit să decodifice inițiații sistemului cele două nume de cod…

Gelu Oltean, prins între Toma Zaharia și Ioan Buda
Iar în ceea ce îl privește pe omul forte al sistemului încă de pe vremea de glorie a lui Adrian Năstase, pe când era numit cu teamă ”TeZeu” sau chiar direct ”Dumnezeu”, lucrurile par mai mult decât complicate, mai ales că familia acestuia ar face obiectul unor operațiuni de monitorizare”încrucișate”… Iar după cum reiese din notele contrainformative intrate în posesia noastră, cea mai complexă dintre aceste operațiuni, car se întinde pe parcursul mai multor ani poartă numele de cod ”Farmacista”, în ițele întregii monitorizări apărând atât numele soției generalului Toma Zaharia ”Dumnezeu”, cât și a mai mult firme, printre care și Sintofarm… La rândul său, chestorul Ioan Buda, cel pe care tocmai îl sfătuiam zilele trecute să nu neglijeze ”oferta de nerefuzat” ce o primise să se retragă în glorie și la pensie onorabilă și mai mult decât îndestulătoare pentru orice standard de viață are toate motivele să se panicheze… Mai ales că pe 11 decembrie titram ”Șoc la MAI : Buda, lăsat fără droguri”, dezvăluind că ancheta care privește tonele de droguri ”eșuate” sub ”ochii” SCOMAR pe plajele Litoralului românesc va fi resetată și preluată de o altă structură! Și iată că nu a trecut nicio săptămână și DIICOT încearcă să-și spele păcatele, astfel că expunerea ”șamanului” Gelu Oltean la 10 luni după ce dezvăluisem ”convertirea” acestuia capătă cu totul alte conotații. Însă odată deschisă ”Cutia Pandorei” – și încă la acest nivel!- situația ar putea degenera rapid și anchetele ”paralele” aflate în curs chiar să devină unele ”incontrolabile”. Mai ales dacă Gelu Oltean, cel care în urmă cu doar câțiva ani îngenunchea șefi de Corp control sub privirile ”neputinicoase” ale ”camaradului” Buda se hotărăște să joace totul pe o singură carte. Și nu ”toarnă” doar pe ”Dumnezeu” sau doar ”Regina”, ci îi dă pe amândoi! Iar drept ”bonus” și pe capii ”binomului” care l-au folosit nu de puține ori pentru a ”spăla rufele murdare” ale sistemului din ”Bârlogul Lupilor”… Mai ales că pentru o astfel de lovitură pentru care nici măcar DIICOT-ul nu este pregătit, îndrăgostitul până peste cap Gelu Oltean pare a fi pregătit să ceară protecția adecvată nu neapărat pentru el, ci doar pentru Vanessa Youness…
Afacerea ”Sintofarm”…

Ce le mai plăceau unora ”ritualurile”…
”Dumnezeul” Internelor a fost prima oară anchetat pentru ”fraudarea” mai multor concursuri organizate pentru diverse posturi de conducere în IGPR și în care ar fi existat indicii că unele note au fost pur și simplu ”umflate” din pix la corectare. Iar mulți dintre ofițerii suspectați că au beneficiat de aceste concursuri ”blătuite” au ajuns apoi șefi de Inspectorate Județene de Poliție sau chiar conducătorii unor importante structuri MAI. Mai ales pe linia ”combaterii criminalității organizate”…Apoi, același Toma Zaharia a fost anchetat și în dosarul ”Frontiera”, în care procurorii anticorupție au cercetat atât modul în care s-a parafat contractul pentru securizarea frontierelor cu EADS, cât și cel pentru realizarea studiilor de fezabilitate cu Bearig Point, fără ca dosarul să mai ajungă însă în instanță. La fel cum au stat de altfel lucrurile și în ancheta din jurul ”Afacerii Sintofarm”. Atunci când ancheta deschisă pe numele unor traficanți de anhidridă acetică – principal precursor al heroinei- ajunsese oficial la persoana Ioanei Toma, nimeni alta decât soția generalului Toma Zaharia. Însă imediat după ce acesta a fost numit secretar de stat la MAI, ancheta a încetat ”peste noapte” iar ofițerii implicați au fost ”risipiți” pe la diverse alte structuri… Și iată că acum, după atâția ani, dosarul ”Sintofarm” revine într-o altă anchetă a DIICOT în care sunt implicate nenumărate nume grele, inclusiv de la vârful sistemului…
Se strânge lațul!

”Casa șamanului” și ”Droguri pe plajă” , două anchete ce ar putea fi contopite…
În ceea ce îl privește pe Ioan Buda este suficient să-i amintim ”lovitura” din 11 decembrie, când avertizam că ”starea de agitație a chestorului crește exponențial cu informațiile alarmante pe care le primește și acesta prin propria rețea interpersonală de înalte surse conectate la vârful sistemului. Iar lovitura de grație pe care se pare că o va primi chiar zilele viitoare chestorul Buda este dată prin resetarea de la zero a anchetei privind sutele de pachete de droguri care au ajuns ”inexplicabil” chiar sub ”ochii” de sute de milioane de euro ai SCOMAR-ului pe Litoralul românesc”! Așa că vezi, ”nea Ioane”, de ce nu-ți mai răspundea ministrul Vela la invitații? Pentru că fusese avertizat că nu mai ești frecventabil…

Actualitate

Măsuri întreprinse de APIA | Agenţia AMOS News

Incisiv

Publicat

pe

De

Conform Decizie nr.189/11.03.2020, în perioada 12.03.2020 – 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, APIA Aparatul Central, Centrul Municipiului București și Centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură își vor desfășura programul de lucru dupa cum urmează:

  • Luni – Joi: 8:00 – 16:30 / 8:30 – 17:00 / 9:00 – 17:30 / 9:30 – 18:00
  • Vineri: 8:00 – 14:00 / 8:30 – 14:30 / 9:00 – 15:00 / 9:30 – 15:30

Directorii direcţiilor din cadrul APIA Aparatului Central, Conducerea Centrului Municipilui București și a Centrelor judeţene ale Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură au obligaţia să stabilească programul de lucru al angajaţilor în mod diferit, potrivit intervalelor de timp de mai sus, astfel încât să se asigure continuitatea activităţii în intervalul 8:00 – 18:00, respectiv 8:00 – 15:30.

Ca măsură de prevenire a infectării sau răspândirii noului coronavirus (COVID-19), la nivelul Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură – Aparat Central vă informăm că, până la data de 31 martie 2020, activitatea de relaţii cu publicul se va desfășura doar online prin intermediul adresei de e-mail: relatii.cu.publicul@apia.org.ro , telefonic la numerele 021 3054823/802/832 sau prin servicii de poștă/curierat la adresa: B-dul. Carol I, nr.17, Sector 2, București.

De asemenea, Registratura APIA își restrânge activitatea, fiind la dispoziţia publicului prin preluarea solicitărilor telefonice și a documentelor transmise prin e-mail sau prin servicii de curierat.  

 

Citeste in continuare

Actualitate

Presa franceză: ”Ungaria, România, Bulgaria suferă pierderi istorice din cauza coronavirusului”

Incisiv

Publicat

pe

De

România, Ungaria și Bulgaria, țări care de obicei au rate de creștere ridicate, au descoperit că economiile lor au suferit din cauza crizei Covid – 19

În același timp, ziarul parizian „La Tribune” dezvăluie că România, Ungaria și Bulgaria au suferit o scădere istorică a produsului intern brut (PIB), din aprilie până în iunie, comparativ cu trimestrul anterior, din cauza impactului noului coronavirus, potrivit primele estimări făcute de institutiile nationale.

PIB-ul României a scăzut cu 12,3% în al doilea trimestru

PIB-ul celui de-al doilea trimestru a scăzut cu 12,3% în România și 9,8% în Bulgaria, cea mai mare cădere de la criza economică din 1997.

Produsul intern brut al Ungariei plonjează cu 14,5% în trimestrul 2 al anului 2020, în timp ce PIB-ul scade cu 12,3% în România și 9,8% în Bulgaria, așa cum arată Institutele de Statistică din țările respective, citate. de France Presse și reluată de  ziarul economic francez „La Tribune” în ediția online.

Cifre record ale scăderii PIB-ului în Ungaria și România de la căderea regimului comunist

Acestea sunt cele mai pesimiste rezultate economice identificate în România și Ungaria după trecerea la o economie de piață după 1989, afirmă sursa citată. Bulgaria a cunoscut o criză severă în 1997, PIB-ul scăzând cu 10,1% în primul trimestru al acelui an. Mai important decât se aștepta, încetinirea din Ungaria a afectat în principal sectoarele de servicii și industriale. Ministerul Ungariei de Finanțe a arătat că a luat măsuri de protecție economică, care reprezintă aproximativ 20% din PIB-ul național.

Produsul intern brut (PIB) al Ungariei a scăzut cu 14,5% în trimestrul 2 al anului, comparativ cu primele 3 luni ale anului 2020, cea mai pesimita situatie de când s-a încheiat regimul comunist cu mai bine de 3 decenii în urmă.

În Ungaria, noua criză de coronavirus a afectat serviciile, precum și industria, a declarat biroul național de statistici KSH. Scăderea trimestrială de 13,6% față de an a depășit previziunile analiștilor.

„Obiectivul este ca economia maghiară să revină cât mai curând posibil pe calea sa anterioară crizei și să obțină din nou o creștere de aproximativ 5%”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Ungaria prognozează o contracție de 3% a PIB-ului său pentru 2020, în timp ce România se așteaptă la o scădere de 3,8% și Bulgaria de 7%.

Comisia Europeană se bazează pe o scădere între 6% și 7% pentru aceste țări, care rămân printre cele mai sărace din UE, dar ale căror economii au înregistrat o creștere relativ puternică în ultimii ani în cadrul blocului comunitar.

În România și Bulgaria, exporturile au scăzut cu 18%, respectiv 23,4% în trimestrul 2.

România a anunțat vineri o creștere cu 14% a pensiilor începând cu luna septembrie, consumul gospodăriei fiind un motor de creștere.

Se așteaptă ca deficitul public să ajungă la 8,6% până la sfârșitul anului.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu declara in iulie ca prognoza Comisiei Europene este pesimistă, în contextul în care INS a raportat o creștere economică în primul semestrul

Citeste in continuare

Actualitate

Avocatul Poporului solicită ministrului sănătății organizarea cu celeritate a examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul

Incisiv

Publicat

pe

De

În contextul creșterii numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, presa a difuzat reportaje privind situația îngrijorătoare care se înregistrează la nivelul anumitor spitale, cum ar fi Spitalul Județean de Urgență Ploiești, dar și în alte spitale din țară, pe fondul lipsei personalului medical de specialitate („Situație tensionată la Secția de Terapie Intensivă de la Județean. Demersuri pentru menținerea celei de-a doua linii de gardă”, „Camionul ATI de la SJU Ploiești este deocamdată decorativ. Întrebări la care așteptăm răspunsuri în regim de urgență”), publicate pe pagina de internet a publicației Observatorulph.

            Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, fiind efectuate demersuri la Direcția de Sănătate Publică Prahova, dar și la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Atât conducerea Direcției de Sănătate Publică Prahova, cât și cea a Spitalului Județean de Urgență Ploiești au avut un punct de vedere similar, din care reiese că printre dificultățile întâmpinate în asigurarea necesarului de cadre medicale, se regăsește suspendarea concursurilor organizate pentru ocuparea posturilor vacante de medici, începând cu instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Având în vedere lipsa de medici specialiști cu care se confruntă spitalele din România, pe fondul actualei pandemii, dar și faptul că în luna martie 2020, potrivit informațiilor difuzate de presă, peste 700 de medici se înscriseseră la examenul de specialitate, examen anulat și care nu a mai fost organizat, în contextual existenței unităților sanitare care înregistrează deficit major de personal, dar și al creșterii semnificative a numărului pacienților care au nevoie de asistență medicală, organizarea cu celeritate a examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul, reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI, dar  și din restul secțiilor medicale.

 

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont21 de ore ago

„Portocala” va incepe atacul media prin „oamenii” sai din gasca penala

In seara asta, au avut loc mai multe intalniri de taina. Prima intalnire a avut loc intre un subordonat al...

Aveti un Pont2 zile ago

Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati/17.08.2020

Se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului Ploiești. Clădirea care...

Aveti un Pont2 zile ago

Cu explozia datoriei publice in perioada pandemiei (bani imprumutati la cele mai mari costuri din toata Uniunea Europeana), autoritatile au fost consecvente: nimic pentru populatie, nimic pentru companii

Apoi au insirat o maculatura privind un program guvernamental de 100 de miliarde de Euro. Desene pe asfalt. O mare...

Aveti un Pont2 zile ago

Ionut Matei, probably the best judge in the world…/Urmeaza dosare grele, alea cu „coco”/ Ușor cu pianul pe scări!

Mare dreptate a avut Floriana Jucan de la Qmagazine, care a anuntat ca judecatorul suprem Ionut Matei il va elibera...

Aveti un Pont3 zile ago

Legenda scheletilor din dulapul unui candidat la Consiliul Local Ploiesti: privatizarea Societatii Salub si concesionarea Hipodromului/Se ofera un adevarat „model” de administrare

O cooperativă a hoţiei instituţionalizate – asta a fost o parte a SRI-ului incă de la fondare. Asta nu o...

Aveti un Pont4 zile ago

UE a anticipat pandemia generată de coronavirus: l-a finanțat pe PINTOIU de România cu fonduri europene pentru lumânări, coșciuge și colivă/Nu a anticipat panica si boala ce se propaga cu repeziciune in jurul Grațielei Gavrilescu, incepand chiar cu Pintoiu Toma

În condițiile în care, în România, corupția e un fenomen generalizat, iar corupții sunt mai numeroși decât ciupercile după ploaie,...

Aveti un Pont4 zile ago

Du-te, bre, Raede și te caută!/ Oprește-te odată, ești ridicol!

Du-te, bre, Raede și te caută! Auzi voci, simți respirația vrăjmașului în ceafă, te persecută oamenii răi. Vorbești despre tine...

Actualitate5 zile ago

Patru ani de la reluarea aparitiei in mediul on-line a Ziarului „Incisiv de Prahova”

Cu cerbicie, am zice, am reusit sa reconstruim Ziarul „Incisiv de Prahova” in august 2016, pe ruinele fostei publicatii si...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

intalnire-de-afaceri intalnire-de-afaceri
Actualitate1 săptămână ago

Nuanta unui costum barbatesc de brand

Tendintele din lumea modei pentru barbati sunt destul de stabile. Prin urmare, timp de multe decenii, s-au format idei clare despre...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!