Connect with us

Actualitate

Adevăratul deficit

Incisiv

Publicat

pe

În timp ce unul dintre noii demnitari ai statului român, un personaj cu o doagă sărită, ne îngrozește anunțând că România este în deficit, adevărata problemă este în altă parte. Și se numește tot deficit. Dar nu deficit financiar. Deficit de democrație. Întreaga echipă Orban scormonește în toate direcțiile în căutare de deficit. Iar obiectivul nu este doar propagandistic. Și în acest timp întreaga Românie se confruntă cu celălalt deficit. De democrație.

Marea epurare declanșată de Ludovic Orban, în bună înțelegere cu domnul Klaus Iohannis, este de fapt prologul unei depesederizări . „Ciuma roșie” trebuie stârpită. Pretutindeni. Oriunde și-a pus amprenta asupra societății. Practic în toate domeniile. Cultură, sănătate, învățământ, asistență socială, industrie, finanțe, servicii, etc. Depesederizarea masivă și brutală sub forma marii epurări și sub pretextul incompetenței generalizate a celor care au guvernat devine astfel un mecanism prin care se creează zeci și poate sute de mii de locuri de conducere pentru un partid stătut și hămesit, precum și pentru aliații conjuncturali ai acestuia, pe cale de a deveni, tocmai prin acest sistem, parteneri de nădejde.

În sistemul financiar al țării, un ministru abia înșurubat descoperă nici mai mult nici mai puțin decât un uriaș complot. Un grup criminal organizat, așa cum anunță, și care grup va deveni din ce în ce mai mare, acoperind practic sute și sute de poziții de conducere, care a aruncat în aer, vezi Doamne, economia acestei țări. O economie care, ce să vezi, mergea bine și era una dintre cele mai performante din Europa. Ca să nu fie bine și ca să fie rău, este luată la țintă și e chiar una dintre primele ținte Comisia Națională de Prognoză. Ca să traducem mesajul transmis de noii guvernanți, vom spune pe scurt că aceștia acreditează ideea că de fapt statisticile ne-au mințit. România nu s-a dezvoltat în acești ani sub administrația PSD. Dimpotrivă. A deraiat și a sărit în aer. Iar până acum speciaiștii în statistică și în prognoză nu au făcut alteva decât să ne arunce praf în ochi. Grupul criminal organizat a fost cu atât mai periculos cu cât a tras pe sfoară nu numai statisticile naționale, ci și statisticile internaționale. Și tocmai de aceea, în mod greșit, toate rapoartele internaționale din ultimii ani au dat România drept performantă, în timp ce ea se scufunda într-o cloacă atribuită „ciumei roșii”. Acest grup criminal organizat va fi deferit Justiței și ani de zile de acum încolo procurorii DNA vor avea de lucru pentru a-l destructura. Între timp, oamenii puși astăzi cu capul pe butuc vor fi înlocuiți cu alții.

Se miră unii când vorbesc de cifre care pleacă de la zeci de mii și se pot duce către sute de mii. Dar este o realitate care evoluează sub ochii noștri. Liberalii au în vedere practic toate funcțiie de conducere de la nivelul societății. Ei și-au trasat drept obiectiv schimbarea tuturor directorilor de școli, a tuturor directorilor de spitale, a tuturor șefilor altor instituții, indiferent de domeniul de activitate, a tuturor consiliilor de administrație, șa.m.d. Și ajungem astfel la o cifră se sute de mii de persoane. Cum poate fi însă operată rapid și fără costuri prea mari o asemenea chirugie la nivel național?

Cele mai multe poziții dintre aceste sute de mii au fost câștigate prin concurs. Concursurile s-au desfășurat fie în mod corect, fie au fost trucate. Pentru moment, modul în care s-au desfășurat aceste concursuri este mai puțin important. Esențial este că aceste sute de mii de persoane, care practic se află la conducerea diferitelor domenii de activitate, au posibilitatea, dacă sunt înlăturate brutal, să acționeze Guvernul în judecată și, după un timp, să câștige procesele, să fie despăgubite financiar și chiar să fie repuse în situația anterioară. Ceea ce ar face marea epurare până la urmă ineficientă. Și, cum am mai arătat și în alte demersuri editoriale, extrem de costisitoare. Tocmai acesta este motivul care l-a determinat pe Ludovic Orban să însoțească masiva depesederizare a societății românești sub forma marii epurări, de o acțiune generalizată de verificare și control. Dacă pretutindeni vor fi identificate grupuri criminale organizate și vor fi declanșate anchete penale, care știm dinainte că vor fi finalizate cu mare lentoare, atunci operațiunea ar putea fi încununată de succes. Pentru că funcționarii publici vor fi inhibați, vor depune armele și nu se vor mai lupta de teama prigoanei penale pentru pozițiile pe care le dețin în acest moment și le vor pierde mâine. Aceasta este adevărata semnificație a bombei lansate în urmă de câteva ore de Florin Cîțu.

Și o ultimă observație. Dacă sute de mii de persoane vor fi măturate de la conducere și în locul acestora vor fi instalate alte sute de mii de persoane, cititorii trebuie să înțeleagă că această amplă operație, declanșată de Ludovic Orban, nu stă exclusiv în pixul acestuia. Și nici în pixul membrilor echipei de la palatul Victoria. De fiecare dată se va face apel pentru identificarea înlocuitorilor la liderii de partid locali. Sau la primarii locali. Sau la parlamentarii familiarizați cu situația din anumite localități. Toți aceștia se vor transforma, așa cum s-a mai întâmplat în istoria recentă, într-o uriașă mașinărie de cadre, care va funcționa după principiul „pleacă ai voștri, vin ai noștri”.

Rocadele, așa cum s-a întâmplat și până acum, nu vor fi operate în baza principiului competenței și nici exclusiv în baza apartenenței la revigorata mișcare liberală. Cele mai multe poziții, din păcate aceasta este regula în România, vor fi tranzacționate în schimbul unor sume de bani. Cum vor fi canalizați acești bani negri, urmează să aflăm în viitor. Dar bine ar fi ca nimeni să nu se îndoiască de existența acestor vase comunicante, care se formează nu numai pe orizontala, ci și pe verticala statului.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Tătaru: Propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă

Incisiv

Publicat

pe

De

​Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, propune prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile. Anunțul său vine după ce, luni, premierul Ludovic Orban, a declarat că starea de alertă va fi cel mai probabil prelungită. Starea de alertă expiră pe 16 august.

„Propunerea mea ca ministru al Sănătății este de a prelungi starea de alertă. Rămâne ca și CNSU, cu domnul prim ministru Ludovic Orban, să decidă dacă da sau nu. Noi considerăm necesar în acest moment, încă 30 de zile”, a spus Nelu Tătaru, într-un interviu.

Ministrul Sănătății și-a exprimat speranța ca numărul de noi cazuri zilnice să nu depășească 1.200, ceea ce ar însemna că „ne așezăm într-un platou”. „Dar regula este respectarea precauțiilor. Dacă nu vom avea o transmitere accentuată, va scădea numărul de cazuri”, a adăugat el.

Premierul Ludovic Orban, a anunţat, luni, că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită.„Orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă”, a spus Orban, la sediul PNL.

Orban a precizat că nu se iau în calcul noi măsuri restrictive.

Prelungirea stării de alertă se face prin hotărâre de guvern.

Citeste in continuare

Actualitate

Ministrul Sănătății, despre cazul angajatului din Vaslui care și-a luat fiica de la mare cu ambulanța: „Nu s-a procedat nici normal, nici legal”

Incisiv

Publicat

pe

De

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a comentat marți seară, la Digi 24, cazul ambulanțierului din Vaslui care și-a luat fiica de la mare, unde tânăra își serba majoratul, fără să anunțe că acolo se mai află și alți adolescenți posibil infectați cu COVID-19. „Nu s-a procedat nici normal, nici legal”, a declarat acesta.

„Plecând de la acei de tineri, care au sărbătorit un majorat și apoi au plecat la mare, deși unul dintre copii se testase, odată cu aflarea primului rezultat s-a mers pe recuperarea acelor copii de la mare, testarea lor și am putut vedea că am avut 10 copii infectați, internarea lor în spital și pentru ceilalți izolarea la domiciliu. A început o anchetă care s-a extins, după cum am putut vedea, unul dintre copii era și fiul managerului de la Spitalul Județean care este într-o stare medie severă și a fost transferat la București. Sunt niște reguli pe care o parte dintre noi am uitat să le mai respectăm sau nu vrem să știm că există. Explicațiile au fost evazive, de aceea am cerut Corpului de Control să facă o anchetă. Nu este nici normal, nici legal și nici intr-un context epidemiologic să facem toate aceste nereguli, mai ales de la un personal medical”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi 24.

Fiica unor angajați ai Ambulanței Vaslui a plecat sâmbăta trecută cu trenul, cu un grup de 29 de prieteni la mare, ca să-și petreacă majoratul acolo, fără să știe că era bolnavă de Covid-19.

De fapt, la recomandarea părinților săi, tânăra făcuse un test Covid-19, înainte de plecare, dar nu a mai așteptat rezultatul acasă și a plecat la Costinești, cu 29 de prieteni, cu vârste între 16 și 18 ani.

Când era la mare, fata a primit și rezultatul la coronavirus, care era pozitiv,  iar o parte dintre prietenii ei au început să aibă simptome ale bolii. Ulterior, tatăl său a mers cu ambulanța, fără acordul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, ca să își ia fata de la Costinești.

Directoarea Spitalului Vaslui, adusă în stare gravă la „Matei Balș” cu Covid-19. Femeia s-a infectat, după ce a mers să își ia fiul de la Costinești

Managerul Spitalului Judeţean Vaslui, Ana Rinder, a fost transferată, marţi, la Institutul „Matei Balş” din Capitală, în stare gravă, în urma infectării cu virusul Sars-Cov-2.

Fiul acesteia face parte din grupul celor 30 de adolescenţi care au fost pe litoral, deşi între ei era o fată confirmată cu COVID-19.

Când a aflat de această situaţie, Ana Rinder s-a dus personal să îşi ia copilul acasă, unde au stat împreună, în izolare, mai multe zile.

Alte 1.215 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 au fost depistate în România, în ultimele 24 de ore. Potrivit bilanțului publicat marți de autorități, în județul Vaslui a fost înregistrată o creștere uriașă a cazurilor noi.

Citeste in continuare

Actualitate

Ordonanță de urgență pentru învățământul online în anul școlar 2020-2021

Incisiv

Publicat

pe

De

​Guvernul are în pregătire o ordonanţă de urgenţă privind învăţământul online pentru anul şcolar şi universitar 2020-2021, precum şi un proiect de lege necesar pentru prezenţa fizică la cursuri, care să permită descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, Inspectoratelor şcolare şi Direcţiilor de sănătate publică, a anunţat, marţi, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

„Este vorba, pe de o parte, de o ordonanţă de urgenţă cu precizările clare pentru modul în care vom susţine cursurile în sistem online. (…) A existat o astfel de ordonanţă de urgenţă pentru anul şcolar 2019-2020. Ea este valabilă numai până la 31 august 2020 pentru învăţământul preuniversitar şi până la 31 septembrie pentru învăţământul universitar. Acum pregătim o ordonanţă de urgenţă în care să reglementăm acest tip de învăţare online. Pregătim şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 55 privind unele măsuri privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Modificarea este necesară pentru că trebuie să venim cu o măsură clară referitor la descentralizarea deciziei la nivelul unităţilor de învăţământ, Inspectoratelor şcolare şi Direcţiilor de sănătate publică”, a afirmat, Anisie, la o dezbatere organizată de Comisia de învăţământ din Senat.

Ea a precizat că se vor face modificări la articolul 38 al Legii 55 în sensul că activităţile didactice ce impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor se pot suspenda la propunerea Consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ preuniversitar, cu avizul Inspectoratului şcolar judeţean şi aprobarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Monica Anisie a apelat la sprijinul Parlamentului pentru reglementări privind angajarea de personal nedidactic în învăţământul preuniversitar.

„Prin în Legea 55, la articolul 27, ni se impuneau restricţii referitoare la angajare. S-a modificat şi vă mulţumim că aţi modificat articolul 27, însă modificarea nu prevedea decât posibilitatea angajării pe posturile didactice, deci numai pentru profesori, şi am deblocat numai titularizarea pentru profesori, nu şi angajarea pentru personal nedidactic de care avem atâta nevoie în aceste momente. Deci v-aş ruga să ne sprijiniţi în acest demers, deoarece pentru învăţământul universitar deblocarea a fost realizată pe toate planurile. Avem nevoie de aceste posturi suplimentare în sistemul de învăţământ preuniversitar”, a explicat ministrul.

Pentru învăţământul online, a amintit Anisie, vor fi achiziţionate peste 500.000 de tablete, cu fonduri din diverse surse.

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont13 ore ago

Du-te, bre, Raede și te caută!/ Oprește-te odată, ești ridicol!

Du-te, bre, Raede și te caută! Auzi voci, simți respirația vrăjmașului în ceafă, te persecută oamenii răi. Vorbești despre tine...

Actualitate2 zile ago

Patru ani de la reluarea aparitiei in mediul on-line a Ziarului „Incisiv de Prahova”

Cu cerbicie, am zice, am reusit sa reconstruim Ziarul „Incisiv de Prahova” in august 2016, pe ruinele fostei publicatii si...

Aveti un Pont5 zile ago

Oare așa a negociat și la Bruxelles miliardele alea multe și de hârtie?

Pentru milioane de copii si părinți, redeschiderea școlilor în pademie este o chestiune vitală. Și totuși… ,,Formula de calcul nu...

Aveti un Pont6 zile ago

Modelul de administratie liberala/Slanic – Prahova

Domnul Rizea Cocuță din Slănic, Str Piatra Verde, este in greva foamei în fața Primăriei! Rizea Cocuța susține că a...

Aveti un Pont7 zile ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video/documente (II)

In articolul anterior precizam ca NU putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile...

Aveti un Pont1 săptămână ago

O noua eroare juridica!/Nu exista nicio norma expresa in Legea nr.55/2020 prin care se sanctioneaza nepurtarea mastii! Avocatul Poporului ar trebui sa sesizeze CCR

Poate cineva sa spuna care este articolul si din ce lege un cetatean poate fi amendat pentru nepurtarea mastii de...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Modelul de candidat PNL la primarie/ Dorian Botoaca – „omul” lui „Portocala” si Kovesi – falsuri si furturi grosolane din bani publici/Inregistrari audio-video

Nu putem incepe dezvaluirile din serialul „Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde...

Aveti un Pont1 săptămână ago

PROMO/Luni, Incisiv de Prahova va va dezvalui cine este „Tura”, „regele din spatele PNL Prahova”, „marionetele” procurorului Negulescu Mircea si „cetatenii” din PNL Prahova (oameni de afaceri, „formatori de opinie” de proasta calitate, sefi din administratia locala ai PNL) – din spatele denunturilor si elimnarii concurentilor politici si/sau economici

ASALT LA JUSTITIE, la „baioneta” a gruparii Nergulescu  Mircea – DNA ST Ploiesti. Crima organizata ataca magistratii….in curand „Rocada” smecherilor...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro, politicieni locali implicati

Peste o luna, se împlinesc sapte ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

„Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred că a inventat şi covidul în Wuhan, nu că ei şi el n-aveau lege pe covid de 4 luni şi guvernau prin ordine ilegale de ministru”

Taci că şi-a făcut Maus un tabel în care scrie că PSD a făcut o criză sanitară sau ceva, cred...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Se va sesiza CCR si pe aceasta tema de incalcare a protectiei datelor cu caracter personal precum si a drepturilor pacientului!

Acum 9 zile Avocatul Poporului a trimis o solicitare cu privire la transmiterea bazei de date cu pacienti, existenta la...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

PROMO/Operatiunea BOLOVANUL „PIETROS” de pe strada Malul Luncii/Amantul, serviciile secrete, barlogul „Zeitei” de unde se dictau „paradelile”, ziaristi si oameni de afaceri

In curand, ziarul Incisiv de Prahova va publica o investigatie cutremuratoare privind tenebrele „Statului Paralel” si ramificatiile acestuia, in mai...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Amenintarile lui „Portocala” sunt pe cale sa produca un tsunami in SRI mai mare decat cel produs de dezvaluirile lui Sebastian Ghita care s-au soldat cu ejectarea din sistem al generalului de carton, Florian Coldea

In data de 15.07.2020 cand Negulescu Mircea a fost in arestul Central acesta a urlat si a amenintat si a...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Testeaza masiv! Costa?! Ghinion! E pandemie mi-ai spus, BAGA TOTI BANII IN TESTARE!

Nu testam nimic, nu stim nimic! Stam si ne uitam cum ne infectam! Ni se spune ca e posibil sa...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Petre Daniel, zis „Pusi”, operatiunile de evaziune fiscala si spalare de bani, DIICOT si protectia oferita de gruparea de crima organizata coordonata de procurorul Negulescu Mircea

Magistrații Tribunalului Prahova au emis, in data de 24.11.2014, mandate de arestare preventivă pe numele acționarilor clubului de fotbal Petrolul...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!