Connect with us

Actualitate

Moțiunea ciolanului a trecut

Incisiv

Publicat

pe

(Preluare National –Valentin Boeru):

Exceptând luările de poziție ale reprezentanților PSD, dezbaterile din Parlament pe seama moțiunii de cenzură au ținut cont prea puțin de soarta României și mai mult de plătirea polițelor. Vuvuzelele lui Klaus Iohannis au făcut un spectacol grobian, după chipul și asemănarea locatarului de la Cotroceni. Minciuna a fost pe primul plan, alături de atacul fără argumente la adresa guvernului. E de ajuns o parcurgere în diagonală a fiecărui discurs susținut de opoziție pentru a vedea că sursa de inspirație nu este alta decât Klaus Iohannis. Aceleași cuvinte secate de conținut, aceleași sintagme găunoase cu statul de drept, cu parcursul european și cu lupta PNL pentru binele României. De ce să te aștepți la altceva?

Ludovic Orban, posibil premier. Și dacă nu?

M-aș fi așteptat la o reacție ca o explozie din partea opoziției la aflarea rezultatului. 238 de parlamentari au votat pentru „Moțiunea ciolanului”, ajutând-o să treacă. N-ar fi trebuit să fie motiv de bucurie? M-am uitat la fețele lor și, surprinzător, erau cam îngândurați. Abia acum și-au dat seama seama ce tâmpenie au făcut? Cu cine vor guverna? Cu ce premier? Cu ce program?

Doi mici și o bere

Mi-au rămas în minte spusele unuia dintre vorbitori, nu mai știu cine, care a declarat că Viorica Dăncilă și guvernul ei au adus România în ruină. Și, atunci, unde a găsit Ludovic Orban ciolanele cu care să-și momească susținătorii? Dacă toate sunt descărnate, doar cu ceva zgârciuri pe ele, de unde a scos liderul PNL fripturile și fleicile? Le va produce viitorul guvern prezidat de el? Din ce? De unde? În fond, penibilul veleitar liberal ar trebui să ne devină simpatic. Ori nu știe ce vorbește, ori nu mai ține minte. Și înaintea moțiunii trecute, ca și acum, de altfel, a atacat aceeași temă: Viorica Dăncilă cumpără voturi. Și el cum a procedat? Necesarul de parlamentari care să dărâme guvernul cum l-a strâns? Câlcând la maximum pe pedala patriotismului? Care parlamentar i-a refuzat propunerea unei funcții grase doar din dragoste de români și din simpatie pentru el? Să-i fi lovit pe toți grija de țară și munca fără beneficii? Nu știu de ce, tocmai acum, îmi vin în minte cuvintele lui Rareș Bogdan, rostite într-o altă conjunctură: “Românul e un animal, un nesimțit și un mâncău, care-și vinde votul pe doi mici și o bere.”

Vorbe de clacă

Raluca Turcan și-a calibrat prost atacurile la adresa PSD

Tonul spectacolului regizat de opoziție l-a dat Raluca Turcan, a cărei ascensiune n-ar trebui căutată prea mult, dacă e să-i dai crezare lui Ludovic Orban. În urmă cu doi ani, prezent la o conferință a Organizației Județene Alba a Femeilor Liberale, acesta spunea: „Vă recomand să nu urmaţi stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan, Mioarei Mantale, Elenei Udrea. Nu trebuie să treceţi prin patul niciunui şef dacă vreţi să ajungeţi în funcţii publice importante.” Și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns sau temându-se că nu a fost bine înțeles, peste o lună a reluat tema pe Euforia TV, cu aceleași cuvinte. Bineînțeles că nu am motive să cred că în PNL, partidul de îngeri al lui Iohannis, se pot întâmpla asemenea lucruri, din moment ce Orban e mereu de mână cu Raluca Turcan la conducere. Eu o cred pe neprihănita Turcan când spune că pe străzile din România s-a instaurat haosul, grupările interlope făcând legea, iar pentru asta PSD este de vină. Dar dacă ar fi spus și că pe vremea când ea era în PDL au fost trași pe dreapta 10.000 de polițiști, ar fi fost mai credibilă. Sau cel puțin rezonabilă. Altminteri, vorbele ei sunt doar de clacă.

I-a împlinit visul

Victor Ponta, omul cu maimuța din circul moțiunii

Nici Victor Ponta nu s-a lăsat mai prejos. Venit în blugi, din respect pentru colegi, desigur, a avut cea mai mizerabilă prestație. Discursul lui a fost o tentativă de pamflet la adresa guvernului și a Vioricăi Dăncilă, fără legătură cu textul moțiunii și contextul reuniunii. O înșiruire de glume proaste la care a râs singur. De fapt, pe Victor Ponta nu l-a interesat să spună ceva concret, el era preocupat doar de căderea guvernului și de o inevitabilă destrămare a PSD. Jocul cui o fi fost, că mie mi se pare cunoscut? Seamănă al naibii de mult cu dorința lui Iohannis, exprimată din prima zi de mandat. Culmea este că, în 2014, Victor Ponta candida împotriva acestuia și chiar învinsese în primul tur. Iar acum, ca prin minune, îi cântă în strună și îl ajută să-și realizeze visul.

După placul lui Orban și Iohannis

Iohannis e mulțumit de prestația lui Orban, care-i înlesnește drumul spre al doilea mandat

Așadar, moțiunea ciolanului a trecut. Ce va urma de acum înainte ține, mai degrabă, de casa de nebuni. Orban va voi să fie premier, dar în mod cert Ponta nu va accepta. Dincolo, USR nu se înțelege cu PNL. Iohannis cere un guvern de tranziție, în cel mai fericit caz, dar în Constituție nu este prevăzut așa ceva. Sasul mecanic vede România condusă într-un „mandat scurt”, până la alegeri. Iar dacă s-ar putea ca acesta să-l ajute să câștige din primul tur, ar fi minunat. Și dacă mandatul ar fi pe viață, cu atât mai bine. Constituția? De ce să ne mai împiedicăm de ea? Va urma, probabil, și desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, că prea îi stă în gât. Și oricum nu ne ajută cu nimic Secția asta, din moment ce vom ajunge să ne condamne procurorii direct din birou? Salarii mărite? Pensii mărite? La ce bun? Mai bine 400.000 de bugetari trași pe dreapta, ca să facă țara economie, căci PNL-ul subțire cu cheltuială se ține. Și să te ții după aia ce țară europeană vom fi, așa cum le place lui Orban și Iohannis.

 

 

Actualitate

Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, printre invitații Emmei Zeicescu la Gândul LIVE, pe 14 iulie, de la ora 11.30

Incisiv

Publicat

pe

De

Președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan se află printre invitații Emmei Zeicescu la ediția Gândul LIVE de marți, 14 iulie, de la ora 11.30. Printre invitați se mai află și: Alfred Simonis […]

Citeste in continuare

Actualitate

Președintele Ilham Aliyev a prezidat ședința Consiliului de Securitate

Incisiv

Publicat

pe

De

Baku, 13 iulie, AZERTAC.  Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, a prezidat reuniunea Consiliului de securitate. Șeful statului s-a adresat reuniunii.

Discursul președintelui Ilham Aliyev

Ieri după-amiază, Armenia a comis încă o provocare militară în direcția Tovuz, pe granița azerba-armeană. Nu este prima dată când Armenia a comis provocări militare pe frontiera de stat. Ca urmare a acestor provocări militare din ultimele luni, militarii noștri, precum și civili, au fost uciși. Câțiva dintre militarii noștri au fost uciși ca urmare a unei alte provocări ieri după-amiază. Focul de artilerie a fost deschis la postul nostru militar și, ca urmare a acestui act insidios, militarii noștri au fost uciși și răniți. Fie ca Allah să ne odihnească martirii în pace și să trimită vindecare soldaților noștri răniți.

Pot spune că încă o provocare a Armeniei a fost prevenită și respinsă în mod hotărât. Moartea soldaților noștri a fost răzbunată. Toate încercările părții armene au eșuat, Azerbaidjanul și-a protejat frontiera de stat, iar soldații armeni nu au putut trece nici măcar un centimetru pe teritoriul azerbaidjan.

Situația de la graniță continuă să fie încordată astăzi. Am fost în legătură cu toate agențiile și comandanții relevanți aseară. Am fost informat de asemenea în această dimineață că situația de la graniță nu s-a stabilizat. Toată responsabilitatea revine în mod clar conducerii politico-militare din Armenia. Astfel de evenimente apar din cauza activităților ipocrite și necinstite ale conducerii armene. Pe de o parte, face apel la comunitatea internațională și solicită ajutor pentru consolidarea încetării focului pe linia de contact Armeno-Azerbaidjan. Pe de altă parte, comitând provocări militare, dorește să invadeze teritoriul Azerbaidjanului, să prindă pozițiile noastre, să dea foc asupra populației civile și a satelor noastre. Această politică urâtă și insidioasă va duce Armenia spre prăpastie. Toată responsabilitatea revine conducerii Armeniei. Azerbaidjan va continua să-și protejeze integritatea teritorială și granițele. Loviturile zdrobitoare provocate inamicului ieri după-amiază și în această noapte au arătat încă o dată acest lucru. Slujitorii noștri căzuți au fost răzbunați, sângele lor nu a rămas și nu va rămâne pe pământ.

Astfel de acte urâte sunt o manifestare a politicii lor agresive. Este imposibil să explicăm în mod logic această politică. Pentru că această politică este foarte contradictorie și reprezintă o mare amenințare pentru Armenia. Am spus acest lucru de nenumărate ori și vreau să-l spun din nou că Azerbaidjanul nu va pune niciodată în considerare ocupația pământurilor sale ocupate, nu va face față ocupației și va face tot posibilul pentru a-și restabili integritatea teritorială.

Apelurile relevante au fost trimise organizațiilor internaționale și, imediat ce situația operațională o va permite, vom invita reprezentanții militari străini care operează în Azerbaidjan în zonă, pentru a putea vedea situația cu ochii lor. Să vadă cine a comis această provocare militară, ce s-a întâmplat în urma acestei provocări militare și cine este responsabil pentru escaladarea situației. A noastră este o cauză a justiției și Azerbaidjanul nu va face un pas înapoi din poziția sa de principiu.

După cum știți, situația internă din Armenia a ajuns deja la un punct critic. Agitația internă este omniprezentă. În același timp, sunt foarte preocupați de succesele internaționale recente ale țării noastre. Acest lucru le-a întărit sentimentul de invidie. În special, activitățile noastre de succes din cadrul organizațiilor internaționale, declarațiile recente ale tuturor organizațiilor internaționale de vârf cu privire la conflictul Nagorno-Karabakh Armenia-Azerbaidjan, deciziile luate, sprijinul pentru integritatea teritorială a țării noastre au avut, desigur, o lovitură serioasă pentru Poziția Armeniei cu privire la conflict. În același timp, faptele specifice și argumentele convingătoare pe care le comunicăm în mod regulat de la podiumurile cu profil înalt despre istoria conflictului și istoria regiunii au subminat propaganda lor, desigur. Întreaga lume știe deja că Nagorno-Karabakh este istoric țara Azerbaidjanului. Există suficiente documente care confirmă acest lucru și acum împărtășim aceste documente cu comunitatea internațională mai largă. În același timp, întreaga lume recunoaște Nagorno-Karabakh ca parte integrantă a Azerbaidjanului. Există multe documente și declarații internaționale care confirmă acest lucru. În special, recentele așa-numite „alegeri” din „autopartul” Republicii Nagorno-Karabah nu numai că nu au fost recunoscute de nicio țară, dar au fost condamnate și de toate organizațiile internaționale de frunte, țările vecine și țările implicate în această problemă. Astfel, sprijinul pentru integritatea teritorială a țării noastre a fost din nou exprimat și a fost din nou clar că Nagorno-Karabakh este o parte integrantă a Azerbaidjanului.

Prin urmare, haosul actual din Armenia și faptul că evenimentele ajung la un punct critic i-au determinat să comită aceste acțiuni atroce. Pe de altă parte, nu este un secret faptul că Armenia încearcă de mult timp să-și formeze o opinie asupra conflictului, în special la granița armeno-azerbaidiană, că Azerbaidjanul este cel care atacă teritoriul Armeniei. Totuși, aceasta este o minciună. Toate atacurile sunt comise de Armenia, iar acest lucru este bine documentat, există documente video și foto. Azerbaidjanul pur și simplu răspunde în mod adecvat la toate provocările. Dacă pozițiile azeriene și satele azerbaidiene sunt concediate de pe teritoriul Armeniei, desigur, vom răspunde și vom da o mustrare potrivită. Prin urmare, Armenia folosește toate oportunitățile și, în același timp, fabrică informații și face tot posibilul pentru a atrage atenția asupra frontierei de stat.

Cred că un alt motiv al acestei provocări este acela că Azerbaidjanul a obținut recent un mare succes pe arena internațională. In inițiativa noastră a fost organizată reuniunea la nivel înalt a organizațiilor internaționale. La inițiativa noastră a avut loc o sesiune specială a Adunării Generale a ONU. Această propunere a fost susținută de peste 130 de țări, iar Armenia s-a opus acestei inițiative și s-a umilit din nou și s-a izolat de lume. Astăzi, cu poziția sa de neînțeles asupra luptei împotriva COVID, care se află în vârful agendei mondiale, a atras din nou atenția întregii lumi asupra politicii sale urâte. Cum poate fi faptul că într-o perioadă în care Azerbaidjanul cere ca întreaga lume să se unească în această luptă, Armenia se opune?

Prin urmare, Armenia își pierde aproape tot sprijinul pe arena internațională. Situația internă este destul de tensionată. Toată lumea înțelege acum că „prosperitatea” promisă a fost doar o fantezie, o minciună. Desigur, informațiile publicate de autoritățile armene despre incidentul de ieri este un alt semn al minciunii. În raportul lor, ei doresc să schimbe responsabilitatea către Azerbaidjan. Cu toate acestea, nu există motive pentru asta și vreau să spun din nou – toți experții independenți pot confirma acest lucru – postul nostru militar a fost lovit de focul de artilerie fără niciun motiv. Drept urmare, militarii noștri au murit. Sunt suficient de puternici ca să tragă asupra populației civile sau să deschidă brusc focul pe postul nostru militar. Au făcut acest lucru și și-au dezvăluit încă o dată natura urâtă și insidioasă.

Vreau să spun din nou că inamicul a primit un răspuns adecvat ieri și în această noapte. Slujitorii noștri au fost răzbunați și vom continua să facem acest lucru în viitor. Sângele slujitorilor și martirilor noștri nu rămâne și nu va rămâne pe pământ. Vom folosi orice ocazie pentru a ne apăra și a arăta din nou inamicului locul său.

Apoi, ședința Consiliului de Securitate a continuat în spatele ușilor închise.

Citeste in continuare

Actualitate

Soțul Andreei Esca, internat la Terapie intensivă cu Covid-19! Știrista se află în același spital din Capitală!

Incisiv

Publicat

pe

De

Soțul cunoscutei jurnaliste Andreea Esca este internat la Terapie intensivă cu Covid-19, scrie Cancan. Știrista se află în același spital din Capitală.

Andreea Esca, infectată după o petrecere la malul mării

Conform Cancan, soțul cunoscutei jurnaliste Andreea Esca este internat la Terapie intensivă cu Covid-19. Acesta ar fi luat virusul de la soția sa, care a participat la un eveniment aglomerat de pe litoral.

Zeci de vedete și influenceri din România au petrecut pe litoral la deschiderea unui hotel de lux din stațiunea Olimp, fără a se respecta regulile de distanțare sau celelalte măsuri de protecție impuse de pandemie.

Andreea Esca s-ar fi infectat cu noul coronavirus în urma unei petreceri pe plajă, organizată cu ocazia deschiderii resortului Novum by the Sea.

Confirmarea a venit la doar două zile de la notificarea trimisă de PRO TV, care anunța că mai multe angajați ai stației au fost infectați cu noul coronavirus, fără să le precizeze, însă, numele.

 

Citeste in continuare

ParteneriHarmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Aveti un Pont20 de ore ago

Promo/In curând vom publica stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti

In curând, Incisiv de Prahova va publica o serie de stenograme incendiare cu sefi din Politia Locala Ploiesti. (Cerasela N.).

Aveti un Pont7 zile ago

Cititi si va minunati de emanatiile normative ale guvernantilor!/ Iata lucrul bine facut, pe jumatate doar!

Nu veti intelege ceva dar cred ca vor fi modificari in Parlament! Definitiile sunt ciudate, generale si fara logica normativa,...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Cetatenii trebuie sa se trezeasca din starile induse de guvernantii de azi si sa evalueze calitatea mentala a politicienilor puterii actuale, dar si a celor ce mimeaza opozitia virtuala fata de abuzurile institutionale din aceasta perioada trista a Romaniei

Acest ciudat al politicii PNL, fost jurnalist sustinator al sistemului binomial si campului tactic in justitie, se pare ca acesta...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Ma uimeste pasivitatea autoritatilor, altele decat politia, precum si a societatii civice, cu privire la abuzurile politiei locale/nationale fata de cetateni care nu “respecta” masurile instituite de starea de alerta si nu numai!

Legea 192/2019 instituie obligatii si pentru politie cum ar fi: “7. La articolul 31, după alineatul (2) se introduce un...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Cititi si veti intelege ce nemernicie au indus guvernantii liberari in societate, cu atat mai mult acestia insista si acum in stare de alerta prin masuri coercitive si limitative/restrictive de drepturi!

Motivare CCR privind carantina/izolarea… Din lecturarea si analiza considerentelor motivarii in cauza se poate constata ca tot ce declarat critic...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Procurorii respectivi trebuiau cercetați pentru infracțiuni contra umanității în cazul cărora nu operează prescripția răspunderii penale, motiv pentru care nu există în cauză posibilitatea clasării acestei cauze pe motivul prescripției

În lunile mai- iunie 1990, pe raza Municipiului București , în Piața Universității, a avut loc cea mai mare și...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Infracțiuni contra umanității săvârșite de funcționarii statului român în era comunistă și ignorate de justiție

In perioada 15-16 mai 2020 a avut loca la Bucuresti Conferinta Internationala de Drept, Studii Europene si Relatii Internationale cu...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Doar in mintea lui exista aceste restrangeri de drepturi constitutionale prin norme infralegale!

Ludovic Orban anunță că DECIZIA CCR cu privire la internare, carantinare și izolare NU se aplică în prezent. Ludovic al...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Valentin ,,Loază”, economist șef la Benereu, nu înțelege că deconspirarea turnătorului Manole nu e pentru el. Prin urmare, pozează în pedagog de școală nouă.

Despre Valentin Lazea – ,,economișche” șăf al BNR, am mai scris cu mai multe ocazii, atât în ianuarie 2008 când...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 !!??

Gestionarea ,,responsabilă” a finanțelor țării de către guvernanți în perioada și ,,pentru prevenirea” pandemiei COVID-19 – dezvaluie Constantin Campeanu pe...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor de bani publici, de la buget, la scutul pandemiei

Cat de lung este ,,bratul lung al legii”? Nu mai mimati lupta anti-coruptie si mergeti dupa beneficiarii reali ai sifonarilor...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și un înger

Când eu vă spuneam că Ionel SRI e un hoț, ei vă spuneau textual că Ionel este un erou și...

Aveti un Pont3 săptămâni ago

Focar de infectie si o nepasare vadita fata de lege la o asociatie de proprietari din Ploiesti/Primaria, ISU si DSP PRAHOVA sunt in letargie

La nivelul redactiei noastre au fost obtinute date si informatii certe in baza numeroaselor sesizari primite conform carora la nivelul...

ANDREI PAVEL3 săptămâni ago

Mafia contraataca/Solicitare oficiala catre Comisarul şef de poliţie Marian IORGA – seful IPJ Prahova/Negulescu Mircea, atacul la judecatori si „homosexualii” sai din presa online

Ca urmare a informațiilor primite de la colegii noștrii ph-online.ro, în data de 10 iunie 2018 am publicat articolul: https://www.incisivdeprahova.ro/2018/06/10/exclusiv-negulescu-portocala-prins-cu-amanta-poiana-brasovamanta-este-politista-la-ipj-prahova/....

Aveti un Pont4 săptămâni ago

EXCLUSIV/Document/Avocatul Poporului: Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la prevederile Legii pentru completarea Legii nr 227/2015 privind codul fiscal

EXCLUSIV/Avocatul Poporului: Sesizarea de neconstitutionalitate referitoare la prevederile Legii pentru completarea Legii nr 227/2015 privind codul fiscal

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!