Connect with us

Actualitate

Moțiunea ciolanului a trecut

Incisiv

Publicat

pe

(Preluare National –Valentin Boeru):

Exceptând luările de poziție ale reprezentanților PSD, dezbaterile din Parlament pe seama moțiunii de cenzură au ținut cont prea puțin de soarta României și mai mult de plătirea polițelor. Vuvuzelele lui Klaus Iohannis au făcut un spectacol grobian, după chipul și asemănarea locatarului de la Cotroceni. Minciuna a fost pe primul plan, alături de atacul fără argumente la adresa guvernului. E de ajuns o parcurgere în diagonală a fiecărui discurs susținut de opoziție pentru a vedea că sursa de inspirație nu este alta decât Klaus Iohannis. Aceleași cuvinte secate de conținut, aceleași sintagme găunoase cu statul de drept, cu parcursul european și cu lupta PNL pentru binele României. De ce să te aștepți la altceva?

Ludovic Orban, posibil premier. Și dacă nu?

M-aș fi așteptat la o reacție ca o explozie din partea opoziției la aflarea rezultatului. 238 de parlamentari au votat pentru „Moțiunea ciolanului”, ajutând-o să treacă. N-ar fi trebuit să fie motiv de bucurie? M-am uitat la fețele lor și, surprinzător, erau cam îngândurați. Abia acum și-au dat seama seama ce tâmpenie au făcut? Cu cine vor guverna? Cu ce premier? Cu ce program?

Doi mici și o bere

Mi-au rămas în minte spusele unuia dintre vorbitori, nu mai știu cine, care a declarat că Viorica Dăncilă și guvernul ei au adus România în ruină. Și, atunci, unde a găsit Ludovic Orban ciolanele cu care să-și momească susținătorii? Dacă toate sunt descărnate, doar cu ceva zgârciuri pe ele, de unde a scos liderul PNL fripturile și fleicile? Le va produce viitorul guvern prezidat de el? Din ce? De unde? În fond, penibilul veleitar liberal ar trebui să ne devină simpatic. Ori nu știe ce vorbește, ori nu mai ține minte. Și înaintea moțiunii trecute, ca și acum, de altfel, a atacat aceeași temă: Viorica Dăncilă cumpără voturi. Și el cum a procedat? Necesarul de parlamentari care să dărâme guvernul cum l-a strâns? Câlcând la maximum pe pedala patriotismului? Care parlamentar i-a refuzat propunerea unei funcții grase doar din dragoste de români și din simpatie pentru el? Să-i fi lovit pe toți grija de țară și munca fără beneficii? Nu știu de ce, tocmai acum, îmi vin în minte cuvintele lui Rareș Bogdan, rostite într-o altă conjunctură: “Românul e un animal, un nesimțit și un mâncău, care-și vinde votul pe doi mici și o bere.”

Vorbe de clacă

Raluca Turcan și-a calibrat prost atacurile la adresa PSD

Tonul spectacolului regizat de opoziție l-a dat Raluca Turcan, a cărei ascensiune n-ar trebui căutată prea mult, dacă e să-i dai crezare lui Ludovic Orban. În urmă cu doi ani, prezent la o conferință a Organizației Județene Alba a Femeilor Liberale, acesta spunea: „Vă recomand să nu urmaţi stilul de carieră politică al Ralucăi Turcan, Mioarei Mantale, Elenei Udrea. Nu trebuie să treceţi prin patul niciunui şef dacă vreţi să ajungeţi în funcţii publice importante.” Și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns sau temându-se că nu a fost bine înțeles, peste o lună a reluat tema pe Euforia TV, cu aceleași cuvinte. Bineînțeles că nu am motive să cred că în PNL, partidul de îngeri al lui Iohannis, se pot întâmpla asemenea lucruri, din moment ce Orban e mereu de mână cu Raluca Turcan la conducere. Eu o cred pe neprihănita Turcan când spune că pe străzile din România s-a instaurat haosul, grupările interlope făcând legea, iar pentru asta PSD este de vină. Dar dacă ar fi spus și că pe vremea când ea era în PDL au fost trași pe dreapta 10.000 de polițiști, ar fi fost mai credibilă. Sau cel puțin rezonabilă. Altminteri, vorbele ei sunt doar de clacă.

I-a împlinit visul

Victor Ponta, omul cu maimuța din circul moțiunii

Nici Victor Ponta nu s-a lăsat mai prejos. Venit în blugi, din respect pentru colegi, desigur, a avut cea mai mizerabilă prestație. Discursul lui a fost o tentativă de pamflet la adresa guvernului și a Vioricăi Dăncilă, fără legătură cu textul moțiunii și contextul reuniunii. O înșiruire de glume proaste la care a râs singur. De fapt, pe Victor Ponta nu l-a interesat să spună ceva concret, el era preocupat doar de căderea guvernului și de o inevitabilă destrămare a PSD. Jocul cui o fi fost, că mie mi se pare cunoscut? Seamănă al naibii de mult cu dorința lui Iohannis, exprimată din prima zi de mandat. Culmea este că, în 2014, Victor Ponta candida împotriva acestuia și chiar învinsese în primul tur. Iar acum, ca prin minune, îi cântă în strună și îl ajută să-și realizeze visul.

După placul lui Orban și Iohannis

Iohannis e mulțumit de prestația lui Orban, care-i înlesnește drumul spre al doilea mandat

Așadar, moțiunea ciolanului a trecut. Ce va urma de acum înainte ține, mai degrabă, de casa de nebuni. Orban va voi să fie premier, dar în mod cert Ponta nu va accepta. Dincolo, USR nu se înțelege cu PNL. Iohannis cere un guvern de tranziție, în cel mai fericit caz, dar în Constituție nu este prevăzut așa ceva. Sasul mecanic vede România condusă într-un „mandat scurt”, până la alegeri. Iar dacă s-ar putea ca acesta să-l ajute să câștige din primul tur, ar fi minunat. Și dacă mandatul ar fi pe viață, cu atât mai bine. Constituția? De ce să ne mai împiedicăm de ea? Va urma, probabil, și desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, că prea îi stă în gât. Și oricum nu ne ajută cu nimic Secția asta, din moment ce vom ajunge să ne condamne procurorii direct din birou? Salarii mărite? Pensii mărite? La ce bun? Mai bine 400.000 de bugetari trași pe dreapta, ca să facă țara economie, căci PNL-ul subțire cu cheltuială se ține. Și să te ții după aia ce țară europeană vom fi, așa cum le place lui Orban și Iohannis.

 

 

Actualitate

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Incisiv

Publicat

pe

De

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens.

În anul 2006, Ludovic Orban a recunoscut că tatăl său a fost angajat al Securității, conform HotNews.ro. Însă, șeful PNL a precizat că Imre (Emeric) Orban a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

„Liberalul Ludovic Orban a declarat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand intrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. „Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC”, a declarat Orban.

Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el”, scria HotNews.ro.

Inclusiv pe site-ul CNSAS apare parcursul profesional al lui Orban Imre, născut la 3.10.1920 și decedat în anul 2005.

Tatăl lui Ludovic Orban a lucrat pentru Securitate între 1948 și 1956. Conform CNSAS, la 29.02.1956, el a fost trecut în rezervă, confirmându-se astfel ce a declarat șeful PNL, anume că tatăl său a încheiat colaborarea cu Securitatea înainte de a se naște el.

Unitatea pentru care a activat Imre Orban a fost Direcția Regională Brașov/Stalin, potrivit CNSAS precizeaza publicatia sus mentionata.

Incisiv de Prahova vine cu noi precizari:

Deci. Imre Orban  a fost ofiter de Securitate intre 1947 si 1958. A fost dat afara odata cu plecarea consilierilor sovietici. Asta spune multe!…Nu?…
Ăsta a fost Orban Imre (Emeric). Nascut in 1920 in Odorheiul Secuiesc. Ofiter de miliție si apoi de securitate. Copii: Leonard (primul comisar european din partea Romaniei); Ludovic (Lajos) – prim ministru. Cum tot numai ăstia, tovarăși ?!? (Cristina T.).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Incisiv

Publicat

pe

De

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Bravo domnule Tariceanu! Cand ati facut alianta in 2004 cu turnatorul securitatii petrov, nici dumneavoastra nu stiati, ca petrov, ca Directia de informatii a armatei era parte a securitatii? Astept din partea dumneavoastra si continuarea declaratiei: “nu mi se pare normal ca la cel mai inalt nivel sa il avem pe turnatorul securitatii – Manole. Cunoscut si ca Mugur Isarescu”. Daca va retine ceva sa declarati asta, va informez eu ca DIE, care se ocupa cu spionarea NATO inainte de 1989, era tot parte a fostei securitati, precizeaza pe pagina sa de socializare analistul Radu Teodor Soviani. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Cine a băgat ”conserve” la USR!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la bun început chiar prima regulă a sistemului! Și anume aceea ca pe funcțiile de conducere să fie promovați tocmai oameni șantajabili! Iar ”găsirea” la țanc a dosarului de la CNSAS a atât de vocalei lidere a USR-ului bucureștean, Roxana Wring este doar prima ”conservă” deschisă parcă special pentru a umple Uniunea cu mirosul pestilențial al colaboraționismului cu serviciile, încă de pe vremea Securității ceaușiste.

De asemenea, la doar câteva zile după decaparea Roxanei Wring i s-a arătat ”pisica” și rivalului de moarte al președintelui Klaus Iohannis pe dreapta politică românească… Însă în cazul lui Dan Barna aceasta nu a fost chiar ”moartă” cu totul! Pentru că ”ancheta jurnalistică”, adică publicarea unui dosar de la minister arată mai mult o crasă imoralitate, decât o ilegalitate evidentă. Dar cel puțin astfel i s-a transmis ”incontrolabilului” Barna că oricând cel care a băgat ”conservele” la USR le poate deschide public. Asta dacă adevărații băieți deștepți consideră că oricum acestora li se apropie ”termenul de expirare”, dacă nu cumva chiar s-au ”împuțit” cu totul între timp…

De ce nu o fi jucat a LOTO?

Cu toate că speța de acum fostei lidere useriste ar trebui în mod normal să se afle în mijlocul unei puternice controverse, cazul ei de colaborare cu Securitatea a fost ”îngropat” imediat cu demisia din fruntea Organizației USR București. Dar, totuși, biografia mai mult sau mai puțin romanțată a Roxanei Wring lasă în urma sa o mare întrebare : cum de nu o fi jucat aceasta la LOTO, la ce ”baftă” a putut avea în viață, mai ales pe vremea comuniștilor? Pentru că, în anul de grație 1977, imediat după terminarea facultății aceasta a fost angajată direct la ONT Carpați, la sediul central din ”buricul” Capitalei! Repet, în 1977, atunci când miile de studenți care la fel au terminat studiile universitare credeau că l-au luat pe Dumnezeu de picior dacă apucau la repartiție un loc unde totuși barem puteau ajunge direct cu trenul! Ce-i drept, după doi-trei ani sistemul relațional intervenea și atunci și se mai puteau obține derogări pentru întoarcerea în marile orașe unde au studiat. Dar ca Roxana Wring să fie repartizată direct de pe băncile facultății la ONT Carpați, asta da minune! Și cu toate că ghizii cu normă întreagă sau colaboratorii care aveau privilegiul însoțirii grupurilor de turiști străini erau de departe privilegiații sorții acelor vremuri, iată că Roxana Wring a părăsit instituția după doar doi ani! Ea lucrând la ONT Carpați între septembrie 1977 și noiembrie 1979, perioadă în care l-ar fi cunoscut pe britanicul Michael Roland Wring, un inginer petrolist care ulterior a făcut afaceri și în România. Iar comuniștii cei răi nu i-au dat drumul să plece din țară Roxanei Wring ”decât după șase luni”! Ce-i drept, un termen care în afară de Roxana Wring tuturor celorlalți care au încercat să părăsească România ceaușistă li se pare iarăși un adevărat miracol, din moment ce până și evreii, sașii sau șvabii erau fericiți dacă primeau această permisiune după doi-trei ani…

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate1 zi ago

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens. În anul...

Actualitate1 zi ago

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe...

Actualitate1 zi ago

Cine a băgat ”conserve” la USR!

(Preluare National – Catalin Tache): Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la...

Actualitate1 zi ago

Vasilica ia lectii de drept pe Facebook

Ridicati-va, intra instanta! Mai precis, onorata instanta Vasilica Danilet, dezvaluie colegii de la Lumea Justitiei. Credeati ca a lasat Vasilica...

Actualitate1 zi ago

Uzina de cancer: companie austriaca, acuzata de genocid industrial in Romania

(Preluare Inpolitics): O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de...

Actualitate3 zile ago

Jurnalista Sorina Matei face dezvaluiri teribile despre un important judecator din Romania

“Justiția în România. Fiți atenți aici. Un judecător important dintr-o instanță mare din România pe care o știe toată lumea-...

Actualitate3 zile ago

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019”

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019, la...

Actualitate3 zile ago

S-a dat ”oralul” la Corpul de control!

(Preluare National – Catalin Tache): Miercuri, 16 octombrie, de la ora 16.10, a fost programat interviul pentru titularizarea împuternicitului de...

Actualitate3 zile ago

Ponta, etichetat drept ”psihopat” si analizat alaturi de mari criminali

(Preluare Inpolitics): Am avut un eveniment spectaculos și grav, totodată, după dezvăluirile Rise Project privind afaceri neprincipiale ale unui politician...

Actualitate3 zile ago

In apărarea lui Klaus Iohannis

O importantă instituție autonomă a statului român și-a încălcat statutul și a intervenit în plină campanie electorală printr-o decizie politică,...

Actualitate3 zile ago

DEZILUZIE LA POLITIA LOCALA PLOIESTI

Pe data de 09.10.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “Comisarul de poliție ANA MARIUS CĂTĂLIN de la DNA ST Ploiesti...

Actualitate4 zile ago

EXCLUSIV/Iata cate ceva despre gasca lui Orban din sfere ale puterii PSD…/Oare nu or fi stiut PSD – isti despre relatiile oculte ale lui Orban propus premier acum!

Laura Rusescu „amanta” lui de pe vremea ministeriatului 2007,  se pare ca are si un copil cu ea cam acum...

Actualitate4 zile ago

Doamna Laura Codruta Kovesi va avea de oscilat in privinta primului caz din Romania pe care il va investiga: sa fie Teldrum sau ,,Grupul” lui Dan Barna

Am reusit cu greu (pentru ca site-ul se incarca greu) sa citesc investigatia riseproject: Adevarul despre Dan Barna. O investigatie...

Actualitate4 zile ago

RESTAURATIA SISTEMULUI TICALOSIT

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului avertizeaza intr-un comunicat emis luni. AJADO il distruge pe Iohannis: „Intentia declarata a Presedintelui...

Actualitate4 zile ago

Premiera in justitie- Decizia Curtii Constitutionale privind specializarea completurilor de judecata invocata in procesul lui Cristinel Toader la Tribunalul Prahova.

Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul de conducere al instanței supreme ar fi trebuit să elaboreze un set de reguli...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv