Connect with us

Actualitate

Fatala zi de 10 august: cade Guvernul?

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Există în mod cert, pentru cine urmărește cu atenție rețelele sociale, un asalt împotriva puterii PSD, pregătit pentru data de 10 august. 10 august marchează un an de la demonstrația din București, care a stârnit de o parte și de alta atât de multe controverse. 10 august vine imediat după declanșarea uriașei emoții colective generate de uciderea Alexandrei de către cel poreclit astăzi „Monstrul din Caracal”. Efectul Colectiv 2 se propagă și se amplifică cu mare repeziciune. Și cu intenția certă de a determina căderea Guvernului. Oare se va întâmpla?

Și tragedia de la Colectiv a fost cu cinism jucată politic. La fel cum jucată politic în toate direcțile și în toate sensurile este și tragedia de la Caracal. Până una alta, avem o certitudine. Emoția colectivă transformată în obsesie colectivă nu se va încheia până la 10 august. Dimpotrivă. 10 august se vrea un punct culminant al acesteia, care să lege cazul Alexandrei de demonstrația din anul precedent, cu o desfășurare și consecințe atât de controversate și cu misterele construite pe marginea cazului Colectiv, care nu vor mai fi dezlegate niciodată. Nici de Justiție și nici de nimeni altcineva. Evenimente de viață cu o încărcătură emoțională extrem de mare, aproape explozivă, sunt transformate în evenimente politice.

Ce știm și ce nu știm despre 10 august anul precedent? Știm că, inițial, manifestația s-a dorit a fi una a românilor din străinătate. Veniți la București în număr mare pentru a cere mai multă atenție, mai multă considerație din partea statului căruia îi aparțin, pe care l-au părăsit, unii pentru totdeauna, și care de pe urma lor primește anual, sub forma unor ajutoare trimise familiei, câteva miliarde de euro. Intenția a fost legitimă iar forma de desfășurare a demonstrației, așa cum a fost ea preconizată, urma să fie pașnică. Tocmai de aceea, inițial, una din sutele de organizații ale românilor din străinătate, cea din Londra, a depus o cerere la Primăria Generală a Capitalei, prin care și-a asumat organizarea demonstrației și a solicitat, conform legii, o aprobare în acest sens în Piața Victoriei pentru ziua de 10 august. În scurt timp însă a început nebunia. Și totul a degenerat.

Ce s-a întâmplat? Partidele politice din frontul anti-PSD, puzderia de organizații sorosiste sau finanțate de alte fundații din străinătate, prin vasele capilare ale așa-zisei societăți civile, presa afiliată, dar și partidele politice din frontul anti-PSD s-au agățat rând pe rând de proiectatul eveniment, anunțându-și participarea. Și chemându-și adepții la luptă împotriva „ciumei roșii”. Înainte de a avea loc demonstrația din 10 august 2018, aceasta în fapt a degenerat. Și a degenerat și în drept. Pentru că organizatorii s-au retras. Și au și explicat de ce. Pentru că nu mai urma să fie demonstrația lor. Ci una politică. Așa se face că în 10 august 2018, în inima Bucureștiului, în Piața Victoriei s-a declanșat o demonstrație neautorizată, neasumată de cineva, deci fără organizatori, și nespontană, întrucât cu mult timp înainte protestatarii își anunțaseră pe rețelele sociale intenția de a participa, precizând intervalul orar și locația. Cele de mai sus sunt realități asupra cărora nu există niciun dubiu.

Știind din toate circumstanțele descrise mai sus care este realitatea și intuind ce ar fi putut urma, în calitate de analist am sfătuit autoritățile, insistent, să nu scoată jandarmii în stradă. În baza unui raționament de bun simț, care ne spune că autoritățile au obligația să-i protejeze pe manifestanți pentru a nu exista tulburări create de grupuri ostile, cu condiția să poată colabora cu organizatorii, care și-au asumat răspunderea protestului. Ori asemenea organizatori nu au existat, ce puțin din punct de vedere formal. Neavând cu cine coopera, jandarmii nu aveau ce căuta în stradă. Ei aveau însă obligația de a apăra instituțiile statului, dar și alte sedii ale unor societăți comerciale din zonă, dacă și numai dacă acestea erau atacate. Prin urmare, jandarmii puteau fi masați la o oarecare distanță în zonele adiacente Pieței Victoriei sau chiar în curțile interioare ale Guvernului. Insist asupra acestor detalii, pentru că ne aflăm și acum exact în prezența aceluiași scenariu. Dacă jandarmii nu ar fi avut niciun contact fizic cu manifestanții, aceștia nu i-ar fi putut provoca, pentru ca la rândul lor să riposteze, generându-se astfel excese și dintr-o parte și din alta.

Sunt patru mari necunoscute ale demonstrației din 10 august anul precedent. 1). Au atacat sau nu au atacat demonstranții sediul Guvernului? 2). Au fost atacați în mod direct jandarmii la un grad care să-i oblige să riposteze? 3). Riposta jandarmilor a fost în exces față de violențele generate de grupuri de demonstranți? 4) Ce forțe i-au manipulat pe demonstranți din direcția partidelor unor ONG-uri pârâte sau a statului subteran?

Ca și în cazul Colectiv, cred că asemenea circumstanțe nu vor fi lămurite niciodată. Iar 10 august din acest an are în primul și în primul rând rolul de a acoperi acel 10 august din anul precedent. Dar cum va fi?

De astă dată, instituțiile statului, obligate prin lege să asigure ordinea, vor fi infinit mai timorate decât au fost sau au pretins că sunt anul precedent. Nu există nici măcar un ministru de Interne. Cel desemnat zilele trecute a demisionat imediat după scandalul legat de tragedia din Caracal și mai ales panicat de informațiile legate de circumstanțele în care urmează să se desfășoare peste câteva zile replica lui 10 august 2018. Ce informații a primit, nu știm. Dar să nu avem nicio îndoială că a primit. Și că ele au fost suficient de alarmante, pentru a-l determina pe domnul Mga să pună coada între picioare. Din nou va fi o demonstrație neasumată și neautorizată. Cel puțin asta știm până în acest moment. Din nou partidele din frontul anti-PSD au declarat că vor fi prezente în Piața Victoriei. Nu m-aș mira deloc să-l văd acolo și pe Klaus Iohannis, în ținută de revoluționar. Mai ales că se pregătește pentru un al doilea mandat. De ce nu s-ar sui pe val? Poate nu s-ar sui nu fiindcă respectă Constituția în litera și în spiritul ei, nu din respect pentru ordinea de drept din acest stat, ci de frica lui Dan Barna. Pentru că nu m-aș mira a doua oară ca președintele Klaus Iohannis să fie fluierat și luat cu „huo” de grupurile #Rezist, care vor fi cu certitudine prezente, dar care, politic, susțin USR și nu PNL. Și care afirmă din ce în ce mai răspicat și mai insistent că PNL e totuna cu „ciuma roșie”.

Dacă premierul Viorica Dăncilă nu le va cere jandarmilor să stea în cazărmi sau cel mult în proximitatea Pieței Victoriei, fără a interveni în vreun fel, atunci nu va face altceva decât jocul inițiatorilor reali ai acestei noi piese de teatru. Și dacă se va întâmpla așa, spre deosebire de anul trecut, va putea pleca în vacanță defintiv, începând de la data de 10 august.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Directorul adjunct al TCE Ploieşti, Raul Petrescu, îşi prezintă raportul de activitate, la doi ani de mandat

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Raul Petrescu ocupă postul de director adjunct al Societăţii Transport Călători Expres Ploieşti de la începutul anului 2021.
La doi ani de la preluarea mandatului de director adjunct al SC TCE Ploieşti, Raul Petrescu a prezentat un raport de activitate, un instrument cardinal al procesului de transparenţă decizională. În raportul actual, regăsim principalele sale realizări.
Vorbim despre achiziţionarea, prin finanţare europeană, a nu mai puţin de douăzeci de troleibuze, de ultimă generaţie, valoarea totală a acestora fiind de zece milioane de euro, investiţie care a marcat, în totalitate, substituirea vechiului parc auto (troleibuze).
Totodată, societatea, la conducerea căreia se află, a dobândit, tot cu sprijinul fondurilor europene, nouă autobuze electrice, acestea urmând a fi introduse zilele următoare în circulaţie, aceasta fiind o gură de oxigen binevenită pnetru ceea ce înseamnă calitatea transportului urban. În lista reuşitelor sale se numără, de asemenea şi  substituirea, pe cale de consecinţă, a parcului auto – categoria tramvaie, pâna la finele anului curent urmând a fi livrate douăzeci de tramvaie ultra moderne, din actualul parc doar o treime urmând a mai rămâne in circulaţie.
Înnoirea şi dezvoltarea parcului auto al TCE Ploieşti nu se opreşte aici.
Raul Petrescu s-a implicat şi în elaborarea, respectiv aprobarea, de dată recentă, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a unui proiect de achiziţionare a douăzeci de autobuze electrice, menit să genereze un plus valoare pentru parcul auto şi o creştere considerabilă a confortului pasagerilor.
Totodată, acesta se ocupă şi de demararea procesului de elaborare a unui proiect sustenabil din fonduri europene/norvegiene pentru amenajarea unor staţii ultramoderne pe raza municipiului Ploieşti, care să marcheze înlocuirea celor vechi, generatoare a unui disconfort sporit ; dar şi de construirea unei autobaze noi aferente transportului public local de călători, inclusiv infrastructura tehnică aferentă,  în zona de vest a oraşului, la terminalul de pe strada Podul Înalt, ca urmare a semnării unui contract de finanţare europeană.
Toate aceste acţiuni au ca scop final confortul călătorilor ploieşteni.
Conducerea TCE Ploieşti îşi propune să le ofere cetăţenilor servicii de calitate atunci când aleg să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun.
Citeste in continuare

Actualitate

PSD ridică zi după zi ștacheta pretențiilor legate de formarea prezumtivului guvern Ciolacu:

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

(Preluare Inpolitics):

PSD ridică zi după zi ștacheta pretențiilor legate de formarea prezumtivului guvern Ciolacu: într-un interviu pentru ”Adevărul”, PSD anunță, prin deputatul Gabriel Zetea că miniștrii cu probleme de integritate – nu penali, atenție! – nu se vor mai regăsi în noul cabinet. Membrii guvernului cu asemenea probleme sunt Nicolae Ciucă și Lucian Bode, ambii acuzați de plagiat și Virgil Popescu, acuzat de conflict de interese. Cum Ciucă oricum pleacă, înseamnă că victimele anunțului pesedist rămîn ministrul de Interne și cel al Energiei.

Zetea a vorbit în interviu despre renunțarea la cota unică de impozitare și introducerea unei taxe de solidaritate pentru marile companii, despre faptul că nu e momentul comasării alegerilor ori despre nevoia tergiversării legilor educației pînă la forma optimă. Cu toate, subiecte extrem de delicate pentru liberali și care provoacă tensiuni maxime în coaliție.

De data asta, PSD vine cu o nouă teză, și mai incandescentă:

”Nu cred că putem să ne ascundem după deget și să spunem în acest moment că nu există probleme la nivelul vizibilității sau percepției guvernului în ochii românilor. Există probleme de integritate în ceea ce îi privește pe anumiți miniștri. În Guvernul în care premier va fi președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu se vor accepta asttfel de probleme de integritate la niciun ministru, fie el PSD, fie el PNL. Aceste probleme sunt în ceea ce îi privește acum pe miniștri PNL. Dacă ar fi fost membri ai PSD, niciunul nu ar mai fi fost membru al Guvernului. Asta a vrut să spună Marcel Ciolacu” mai transmite Zetea.

PSD a mai indicat un ministru cu probleme de integritate: recent, în cadrul unei emisiuni, același Gabriel Zetea l-a acuzat pe ministrul Virgil Popescu de conflict de interese pentru afacerile pe care familia sa le are cu mai multe benzinării. L-a indicat astfel vinovat pentru scăparea pe care ar putea să o aibă OMV Petrom de la plata taxei de solidaritate.

Citeste in continuare

Actualitate

Sfaturi pentru cei care își cumpără mașină nouă – De ce ar trebui să ții cont?

Publicat

pe

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Cumpărarea unei mașini noi este unul dintre cele mai importante momente din viața oricui. Nu încape îndoială că o mașină este un element absolut esențial pentru oricine și atunci când vine momentul să faci o achiziție nouă, vrei să te asiguri că nu ai luat decizia greșită.

 

Însă înainte de orice, cel mai bun sfat pe care îl poți primi este să te documentezi serios cu privire la ceea ce urmează să faci. Ar trebui să fii conștient că un cumpărător informat este întotdeauna unul mai înțelept și asta va aduce și achiziții mai bune.

 

Mașinile au devenit extrem de importante în stilul nostru de viață, iar deplasarea cu mașina personală, fie că vorbim de banalul drum la muncă sau de o excursie cu mașina, trebuie să fie o experiență cât mai plăcută și sigur. De aceea, vei dori să achiziționezi cea mai bună mașină pentru nevoile tale.

 

Ca să fii informat, citește în continuare pentru a afla care sunt lucrurile de bază pe care nu ar trebui să le ignori când vine vorba de cumpărarea unei mașini.

 

La ce să te uiți când îți cumperi o mașină nouă? Nu rata aceste trei elemente

1. Fă-ți un plan bine stabilit dinainte

Înainte să te uiți concret de o mașină, ar fi bine să iei o foaie de hârtie și să scrii niște criterii. Ideea este să îți faci în mare parte o imagine în cap cu ceea ce îți dorești tu de la noua ta mașină, fără să ai deja niște variante în fața. Ideal, aici ar trebui să stabilești niște criterii clare de la care nu te abați sub nicio formă (cum ar fi să fie în patru uși sau să aibă aer condiționat) și alte criterii la care mai este loc de compromis (pentru că va fi nevoie de un compromis, ca la orice achiziție, aici nu este loc de îndoială). O variantă excelentă dacă vrei cât mai puține compromisuri sunt mașinile noi de pe dibas.ro, de exemplu.

2. Consultă-te cu cei apropiați

Asta este cu atât mai important dacă mașina va fi una de familie. Gândește-te că un autoturism de familie trebuie să răspundă nevoilor tuturor, nu doar ale tale. Tocmai de aceea, este indicat să iei în calcul opiniile tuturor. Chiar dacă e o mașină personală în care vei urca doar tu în cea mai mare parte a timpului, este bine să apelezi la sfaturi de la prieteni pentru că ei vor privi problema din alt unghi și ar putea să vină cu idei la care tu nu te-ai fi gândit.

3.Culoarea

Poate să pară cel mai neimportant aspect, însă gândește-te că nu vei mai putea (sau nu foarte ușor) să o schimbi apoi. În plus, poate că nu e o idee rea să te gândești și la cât de mult vrei să se vadă praful pe mașina ta, deci poate să alegi o culoare mai prietenoasă din acest punct de vedere.

Drept urmare, când alegi o mașină nouă, ține cont de criteriile de mai sus.

 

sursa foto: unsplash.com

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIeri, peste 60 de percheziții au fost desfășurate de polițiștii economici de la sectorul 2 al Capitalei în București...

Exclusiv1 zi ago

O dovada de tampenie institutionala este secretizarea ROF-urilor unitatilor de politie

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice...

Exclusiv1 zi ago

E posibil MODIFICARE RSLD ( OMJ 4800/2018)?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinZilele acestea ne aflăm la finalul unui alt demers, acela de modificare a RSLD-ului, fapt ce va putea face...

Exclusiv1 zi ago

După ce contrabandiștii cu țigări au constatat că folosirea dronelor sau a elicopterelor nu este una eficienta pe timp de iarnă, au trecut la un nivel rudimentar – low level

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Pe principiul „di, di, di murgule, di”, aceștia au legat mai multe crengi de brad în spatele unui...

Exclusiv2 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn acest serial, asa cum am precizat ca vom publica inregistrari audio urmate de documente pentru ca opinia publica sa...

Actualitate3 zile ago

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial, în ...

Exclusiv3 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (I)/”Am vorbit cu asta care-i sef la Politia Locala, cu Albu…”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un...

Exclusiv3 zile ago

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”/Azi, orele 12.00

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin  Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata,...

Exclusiv3 zile ago

Ce fel de morala sa fie, atunci cand in comisie, pe functia de lei au fost instalati magari?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIntr-o padure ursul lucra pe functie de iepure. Cum s-a intamplat asta: padurea avea nevoie de urs dar era...

Exclusiv4 zile ago

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIn curand, Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara...

Exclusiv4 zile ago

“SECRETUL LUI POLICHINELLE” si gasca de criminalitate economico-financiara organizata din Prahova

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDefilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt...

Exclusiv4 zile ago

Acest mod de repartizare specific ”roții țigănești” ce are la bază principiul ”cine împarte, parte-și face” nu reprezintă decât o vulnerabilitate a MAI

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinÎn modul caracteristic discreționar, Ministerul Afacerilor Interne are mari lapsusuri când vine vorba de echitate și recompensarea personalului pe...

Exclusiv4 zile ago

Ati auzit ca se face serviciul de zi pe unitate, de acasa?

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin Ca sa va poata pacali cu permanenta la domiciliu, au secretizat ordinul S/108/2011 si dispozitia IGPR S/51/2011, dezvaluie...

Exclusiv5 zile ago

Comandamentul de iarna, bachus, zapada si termia

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinNinsoarea de vineri a dat peste cap circulația auto din Ploiești, ploieștenii remarcând lipsa implicării autorităților locale în activitatea...

Exclusiv5 zile ago

Valentin Stefan si combinatiile cu iz penal de la conducerea Postei Romane

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinMinunile  reformei in Posta Romana!!! Valentin Stefan a trimis notificari de incetare a contractelor de munca pe motiv de…reorganizare...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!