Connect with us

Actualitate

Puci anti-Moga la MAI!/Buda face orice ca să blocheze revenirea lui Despescu

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Tot așa cum pe 1 iulie titram despre Nicolae Moga că ”El este noul ministru de Interne!”, tot la fel dezvăluim astăzi că deja se află în derulare un adevărat puci pentru preluarea controlului ”operativ” asupra Ministerului de Interne tocmai de către gruparea din jurul senatorului constănțean Liviu Tit Brăiloiu. Astfel că în aceste ore se fac deja presiuni parcă ”prea ca la țară” pentru instalarea pe funcții cheie din cadrul Ministerului de Interne a unor apropiați ai ”rebelului” Brăiloiu din atât de influenta organizație județeană Constanța a Partidului Social Democrat, începând cu Tudorel Dogaru în fruntea Inspectoratului General al Poliției Române și ”repatrierea” lui Constantin Dima la conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Moga ar face bine să se ferească de ”prietenul” Brăiloiu…

Iar ”bomboanele” pe ”coliva” MAI,  dacă ”atacul raider” declanșat asupra noului ministru de Interne – deși nici măcar nu s-a uscat bine cerneala pe decretul prezidențial de numire semnat de președintele Klaus Iohannis – ar fi nici mai mult nici mai puțin decât revenirea la ”butoane” a actualilor oameni de încredere ai lui Liviu Tit Brăiloiu, Cristian Făiniși și Iordache Păun! Cei care se văd nici mai mult nici mai puțin decât secretari de stat în MAI, la fel ca și actualul șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu de altfel. Și cum la ce experiență politică are în spate Nicolae Moga de dușmani se poate feri și singur, cel mai important pentru el ca să intre cu dreptul ”în pâine” la conducerea Ministerului de Interne este acum să fie apărat doar de ”prieteni” precum Liviu Tit Brăiloiu. Cel care, ca și alți constănțeni de altfel, trebuie să înțeleagă că nu îi fac decât rău lui ”nea Nicu” dacă ”legendează” într-un asemenea hal înlocuirea ”pepinierei” din Teleorman cu cea din Constanța. Asta dincolo de profesionalismul de necontestat al unora dintre cei ”nominalizați” deja neoficial.Cu toate că, într-adevăr, la cât de mult și-a dorit chiar pentru sine postul de ministru de Interne Liviu Tit Brăiloiu poate fi de înțeles într-o oarecare măsură frustrarea sa imensă. Dar tot la fel, acesta nu ar trebui să uite și motivele pentru care nu a reușit să treacă la ”next level” al avizării necesare pentru o asemenea funcție… Astfel că mai bine s-ar renunța încă de acum  la continuarea unui ”puci” oricum sortit eșecului odată cu aceste dezvăluiri și cu destructurarea ”Frăției Blondei”, care se va concretiza în zilele următoare, pentru ca normalitatea să revină la nivelul MAI și a unor structuri vitale din cadrul ministerului, mai ales cele greu încercate de nesfârșite scandaluri până acum…

Dancu încă visează la steaua de chestor

Dogaru, Dima, Făiniși, Păun Iordache…

Dogaru și Dima, încălziți pentru șefia IGPR și a IJJR

După ce a reușit readucerea ”la sânul” MAI a lui Tudorel Dogaru după ce nașul Constantin Dancu îl făcuse pe acesta să se refugieze în fruntea Poliției Locale Constanța, Liviu Tit Brăiloiu forțează acum numirea actualului șef al BCCO Constanța direct inspector general al Poliției Române! La fel cum, pe aceeași filieră, deja fostul șef al IJJ Constanța, aflat într-o misiune externă, deja aproape că și-a cumpărat bilet de avion pentru întoarcerea în țară, find sigur că va fi numit în locul lui Sindile, la iminenta încetare a împuternicirii acestuia, drept noul inspector general al Jandarmeriei Române! Însă dincolo de speranțele celor doi ofițeri de carieră, adevărata miză a acestor jocuri operaționale declanșate din tabăra lui Liviu Tit Brăiloiu este dorința de întoarcere la butoanele Ministerului de Interne a lui Cristian Făiniși și Păun Iordache. Fostul secretar de stat și șef al DGPI ”țintând” extrem de sus, nemaifiind nemulțumiți nici măcar cu posturile de consilieri… Ce-i drept, asta după ce au auzit și că postul este deja ocupat… Așa că a început deja ”jocul de glezne” operativ pentru ca aceștia să fie propulsați direct secretari de stat, sau cel puțin unul dintre ei. Fiind totuși greu de crezut că la ce au în ”mapa profesională” se vor mai putea întoarce pe funcțiile pe care le-au deținut odată…

Buda face orice ca să blocheze revenirea lui Despescu

Buda, baricadat la IGPR!

Separat de asaltul acestei grupări, Constantin Dancu își joacă propria carte, mai ales că ”lațul” pensionării se strânge în jurul său și îi va fi aproape imposibil ca din noiembrie să mai primească vreo nouă împuternicire, fie ea și una mascată. Astfel că va rămâne să viseze cu ochii deschiși la steaua de chestor, deși ”perioada moartă” de doar câteva săptămâni, din noiembrie  până la 1 decembrie s-ar putea să-i fie din nou fatală… Astfel că deocamdată cel puțin, ”agenda” de lucru a noului ministru va fi deschsă de situația explozivă de la IGPR, acolo unde chestorul Ioan Buda pare să se baricadeze în încercarea disperată de a bloca revenirea lui Bogdan Despescu în fruntea Poliției Române. Numai că atâta timp cât cel din urmă a cîștigat totuși un proces și are o decizie definitivă în acest sens, rămâne de văzut cât se va mai putea trage de timp cu tranșarea acestei spinoase probleme. Și cât îl va ajuta pe chestorul Buda ”evaluarea pe persoană fizică” pe care deja a pregătit-o și pe care dorește atât de mult să i-o prezinte primul noului ministru, furând astfel din nou startul…

Cristian Făiniși și Păun Iordache, în spatele ”rebeliunii” de la MAI

ULTIMA ORĂ! Parcă pentru a pune și mai multă presiune pe organizația județeană PSD – Constanța, Liviu Tit Brăiloiu ar fi angajat deja niscai negocieri mai mult sau mai puțin secrete cu colegi din Comisia de apărare a Senatului privind trecerea sa la Partidul Național Liberal. Bineînțeles, probabil asta doar dacă nu îi ies jocurile de la MAI, acolo unde Nicolae Moga va trebui să nu cadă ca și predecesoarea sa Carmen Dan în capcana valului de intervenții politice care se vor abate ca un ”tsunami” asupra sa în perioada următoare. Și să reprezinte factorul de echilibru care ”bărbătește” să readucă pe linia de plutire activitatea structurilor abilitate ale MAI și care, uite că așa după cum anunțam încă din 1 iulie se află de astăzi în directa sa subordine. Succes!

 

 

Actualitate

Cu un geniu și o conștiință a neamului ca Puric e imposibil să negociezi idei, conștiințe, suferințe de neam și mai ales credința strămoșească.

Publicat

pe

De

O ieșire de colecție a maestrului Dan Puric în emisiunea de aseara de la Mihai Gâdea, una care, în opinia mea, a zguduit serios sistemul politic românesc, ce se află în mare impas. „Mai-marile” partide reprezentate în parlament, nu au candidați la nimic, nu numai la președinție. Scena politică românească e o mare mocirlă în care Ciolacu și Ciucă sunt un fel de șopârle care își mănâncă din coadă „când nimic nu au a spune”. Firește că într-un atare context, anunțul că Dan Puric va candida la președinția României a căzut ca un trăznet!Ca și alții, Mihai Gâdea și-a etalat întrebările din politică, educație, dar, mai ales, din zona religioasă și de conștiință. Mihai Gâdea e un jurnalist care nu a încercat, precum ceilalți, să-l tamponeze pe conștiința națională pe Dan Puric. În aparițiile anterioare ale lui Puric s-au găsit tot felul de prăpădiți care au apăsat pe „latura” așa-zis rusofilă. Le-a ieșit pe ochi când filosoful Puric le-a replicat: „Toți ai mei au fost prigoniți de sovietici, acum Ardealul nostru strămoșesc e într-o mare primejdie, la confluența marilor bestii istorice!” I-a ghici cine sunt bestiile?

E un mare diplomat de sorginte creștină, un fel de toreador pentru demonii care ne atacă frontal din toate zonele satanice. Îl ataci furibund cu armele progresismului cretin și constați că-ți alunecă mâna pe mâner. Îl ataci pe la spate cu hangerul idiotului (in)util și pentru o fracțiune de secundă constați că focul adevărului îți arde mâna. Vrei să-i bagi o sabie în conștiință și te dărâmă instantaneu îngerul păzitor al neamului românesc!

Ultima sa ieșire publică de la A3 nu face altceva decât să confirme faptul că toate partidele, dar toate, sunt în trepidații! Sistemul „ticăloșit” – cum i-a zis Băsescu, e în comă. Mai ales că maestrul Puric a spus un lucru total neașteptat. „Mă identific cu un singur om de stat. Cu Domnitorul Brâncoveanu. Și dacă am să mor ce? Pentru România nici un sacrificiu nu e prea mare”! Prin această ieșire Dan Puric a dărmat barierele dintre români și n-a făcut decât să ne reamintească ancestral ce a spus Mihai Viteazul în urmă cu 423 de ani: „Dacă noi, românii, am fi uniți, în zece ani am cuceri Europa!”

Marian Gârleanu

Citeste in continuare

Actualitate

Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă….

Publicat

pe

De

Pentru o națiune ce plutește în derivă de prea mult timp, gâlceava intelectualilor poate fi lovitura fatală. Căci ce altceva îi mai lipsește poporului, care se încaieră din cauza buzelor Dragușancei sau operațiilor Prodancei, decât o ceartă ca la ușa cortului între cei chemați să lumineze nația?

Este trist să vezi că oameni de o erudiție dincolo de orice dubiu, culți, cu doctorate făcute pe bune și la timp, se pot încăiera în spațiul public ca niște chivuțe florărese, numai pentru că nu pot să își armonizeze convingerile. Și, mai ales, nu pot să fie de acord că nu sunt de acord… Zânzania intelectualilor, aducătoare doar de prejudicii, are la bază, întotdeauna, promisiunile amăgitoare ale politicienilor, codița băgată de dracul cel degrabă promițător de fală și glorie efemeră.

Făcând pactul cu diavolul, oamenii de cultură ai cetății dau impresia că s-au vândut pe 30 de arginți unor neaveniți, care au știut, la vremea potrivită, să șmecherească tot ce mișcă și să își asigure un trai luxos. Pentru că pe politicienii de pretutindeni nu îi interesează omul, ci puterea și banul. Or, omul de cultură nu asta ar trebui să țintească. O națiune nu poate fi salvată decât prin educație. Iar oamenii politici sunt ultimii interesați să o facă, pentru că ei nu își doresc o națiune salvată ci o adunătură de oameni schilodiți sufletește și intelectual, masă bună de manevră și prosteală.

Ca un popor ce a experimentat Piteștiul și Sighetul, suntem specialiști în a ne distruge elitele, a promova subcultura și a ridica prostia la rang de virtute. Dihonia oamenilor de cultură ne va îngropa orice speranță de schimbare a unui popor ce se transformă, pe zi ce trece, într-o gașcă de creatori de conținut și influenceri ce nu știu a bălmăji alfabetul. Alături de ea, transformarea preoților, altădată esența comunității, în saci de box, chemați doar la nunți și înmormântări, buni de plimbat pentru a arăta ce cool poate fi Isus, va duce țara atât de jos încât nici Lucifer nu o va mai recunoaște.

E trist că țara care l-a avut pe Titulescu ministrul de externe mai poate oferi Europei doar culegători de căpșuni, interlopi și macete, dame de companie și copii de vânzare. Și vina este a noastră, a tuturor. De aceea, rogu-vă, nu vă mai certați. Mergeți și scrieți, vorbiți, arătați oamenilor că lumea înseamnă mult mai mult decât un meci de fotbal la care scuipi semințe și încerci să calculezi ce ai face cu banii dați pe un jucător ce nu își poate silabisi numele.

Vorbiți-le copiilor și adulților deopotrivă, despre cărți și muzică, despre artă. Despre frumos și firesc. Ieșiți în cetate și spuneți oamenilor că banii și puterea nu înseamnă nimic, dar pot distruge totul, în lipsa educației. Iar voi, preoți, ridicați-vă și strigați cât vă țin puterile că lumea este creația Lui, nu a omului și că fără El viața asta, așa cum o știm, va deveni curând amintire. Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă…. Eu asta voi face, cât voi putea.

Adriana Stoicescu

Citeste in continuare

Actualitate

Descoperă Stirispeciale.ro: Ghidul tău complet către jurnalismul autentic

Publicat

pe

De

stirispeciale.ro

Într-o lume dominată de fake news și informații neverificate, Stirispeciale.ro se impune ca o oază de jurnalism autentic și de încredere. Mai mult decât un simplu site de știri, Stirispeciale.ro este o platformă dedicată adevărului, transparenței și responsabilității în media.

Ce face Stirispeciale.ro unic?

 • Verificarea Riguroasă a Informațiilor: Echipa noastră de jurnaliști experimentați verifică cu atenție toate sursele și prezintă doar informații verificate și de încredere.
 • Diversitate Tematică: De la politică și economie la cultură și sport, Stirispeciale.ro acoperă o gamă largă de subiecte, oferind o perspectivă completă asupra lumii din jurul tău.
 • Analize Profunde și Interpretări Relevante: Nu ne limităm la relatarea faptelor, ci oferim analize detaliate și interpretări semnificative ale evenimentelor, ajutându-te să înțelegi mai bine contextul și implicațiile acestora.
 • Focus Pe Comunitate: Ne pasă de problemele locale și de impactul lor asupra comunităților, oferind o platformă pentru a le explora și a găsi soluții.

Stirispeciale.ro: Mai mult decât un site de știri:

 • Comunitate Interactivă: Alătură-te discuțiilor, exprimă-ți opinia și conectează-te cu alți cititori interesați de jurnalismul de calitate.
 • Evenimente și Reportaje Speciale: Descoperă o gamă variată de materiale multimedia, de la interviuri exclusive la reportaje si investigatii, care te vor informa și te vor inspira.
 • Resurse Educaționale: Găsește articole și materiale informative despre media și despre cum să discerni între informații verificate și fake news.

De ce să alegi Stirispeciale.ro?

 • Autenticitate: Ne angajăm să oferim informații veridicate și imparțiale, fără influențe politice sau comerciale.
 • Transparență: Suntem o platformă transparentă, care își asumă responsabilitatea pentru conținutul publicat.
 • Calitate: Echipa noastră de jurnaliști profesioniști este dedicată producerii de materiale informative de cea mai înaltă calitate.

Stirispeciale.ro este mai mult decât un simplu site de știri, este o voce puternică pentru jurnalismul autentic și o platformă esențială pentru o societate informată și democratică. Te invităm să descoperi o lume a informațiilor verificate și a jurnalismului de calitate, alăturându-te comunității Stirispeciale.ro!

Nu rata:

 • Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi zilnic o selecție a celor mai importante știri.
 • Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.
 • Implică-te activ: scrie comentarii, participă la sondaje și trimite-ne sugestii pentru a ne îmbunătăți platforma.

Împreună, construim o lume mai bine informată !

Stirispeciale.ro: Adevărul contează!

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv50 de minute ago

Ubi eadem est ratio, eadem solutio esse debet = Unde se aplica acelasi rationament, se aplica aceeasi solutie

Ati auzit de REPER si de marele lor proiect legislativ, intreaba Emil Pascut de la sindicatul Diamantul? In 2022, o...

Exclusiv51 de minute ago

Drumurile naționale din județul Giurgiu, din nou fără polițiști rutieri

Pe DN 6 din localitatea Mihăilești s-a produs un nou accident rutier soldat cu o victimă. La acel moment pe...

Exclusiv19 ore ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII – A) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Exclusivo zi ago

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea de popi

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea...

Exclusivo zi ago

Cetățenii au fost nevoiți să aștepte până când la locul accidentului sa soseasca un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, de la o distanță de peste 60 km

Șeful IPJ Giurgiu a lăsat drumurile naționale fără polițiști rutieri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol Pe DN 6 ce...

Exclusiv2 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI – adeverinte false pentru credite pe numele unor politisti, mai rau ca la ultimii infractori! Maine, orele 13.00

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro! Am...

Exclusiv2 zile ago

Politistii, fie activi sau pensionari, ghinionisti sa fie contemporani cu narcisistul sef al DGF, sufera consecintele

Despre erori si umbre la DGF! Despre narcisistul sef al DGF, salariul de excelenta si sporul de izolare!, dezvaluie Emil...

Exclusiv3 zile ago

Nu e logic ca lipsa de transparenta a Directiei Generale Financiara din MAI ascunde o greseala?

Aspectul care deranjeaza cel mai mult la Directia Generala Financiara din MAI este lasitatea, lipsa de barbatie. A fost si...

Exclusiv3 zile ago

Federatia Politistilor de Penitenciare pune in discutie interpretarea diferită din unități, cu privire la decontarea serviciilor turistice pentru cei care au efectuat concediu de odihnă anul trecut și au depus documentele justificative decontării in acest an

In data de 16.02.2024, incepând cu ora 10.30, a avut loc ședinta dintre conducerea ANP- federatii sindicale și conducerile unităților...

Exclusiv5 zile ago

Compromisul (in)justitiei prahovene pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu

Ne intrebam intr-un articol, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns...

Exclusiv5 zile ago

Pensionările cele mai multe se remarcă în rândul polițiștilor/MAI este total debusolat în privința măsurilor pe care ar urma să le ia în privința evitării dezastrului

Mai bine de un an în urmă, eram singura voce sindicală care a avertizat că majorarea vârstei de pensionare în...

Exclusiv5 zile ago

Conducerea IGPR nu a consultat organizațiile sindicale pentru acordarea majorărilor polițiștilor din subordine, în special pentru structurile DOS, DCCO

În data de 08.02.2024, începând cu ora 15:45 la sediul IGPR a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și...

Exclusiv6 zile ago

Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (XII)/Funcționarii Primăriei rămân în arest la domiciliu!/Noi plangeri penale!

Vorbim despre cea mai mare fraudă imobiliară din istoria Ploiestiului, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Investigaţiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu mașina de serviciu și la Tribunal! Martorii care au mintit la comanda procurorului „Portocala” intr-un dosar fabricat

Imagini incredibile ne-au fost trimise pe adresa redacției de un cititor. Angajații Direcției Silvice Prahova folosesc mașinile instituției și pentru...

Exclusiv6 zile ago

„Decăpusirea” sistemului ar trebui să inceapă cu cei care l-au căpușit până la sufocare

In data de 14.02.2024, incepând cu orele 12.50, a avut loc intâlnirea on-line, intre conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor ,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!