Connect with us

Diverse

Reguli la joaca in aer liber

Publicat

pe

Una dintre regulile de siguranta care ar trebui respectate cand va duceti la un loc de joaca este sa alegi echipamente de joaca potrivite varstei copilului tau. De exemplu, copilul nu ar trebui lasat sa se joace cu ele daca este prea inalt, prea scund sau daca are o greutate prea mare prin raportare la designul acestora. De asemenea, mai ales daca ai un copil mai mic nu ar trebui sa insisti sa-l lasi sa sa joace cu tot felul de echipamente daca nu are inca varsta potrivita pentru ele .
Ca parinti, noi trebuie sa-i directionam pe cei mici catre ceea li se potriveste conform varstei si in niciun caz nu trebuie sa-i lasam nesupravegheati!

Totusi, copiii trebuie sa iasa cat mai des la joaca in aer liber.  Cu ajutorul unui leagan copii sau a unui balansoar cei mici vor reusi sa isi petreaca intr-un mod placut zilele insorite in aer liber. Activitatile in aer liber sunt foarte importante in dezvoltarea armonioasa a copilului tau, in plus sunt o modalitate perfecta de a-si consuma energia.

Cand ne alegem un loc de joaca, trebuie sa fim atenti si la tipul de echipamente de acolo. Unele dintre ele pot fi intr-adevar periculoase, crescand considerabil riscul producerii unor accidente.
Printre cele mai riscante tipuri de echipamente de joaca, indiferent de varsta copiilor, se afla urmatoarele: leaganele in forma de animalesau cele care au mai multe locuri, franghiile de catarat, barele tip trapez, barele verticale, trambulina elastica.

Reguli de siguranta legate de balansoare
•          Pe fiecare loc din balansoar ar trebui sa se aseze cate un copil. Daca doi copii sunt prea usori, ar trebui sa se faca schimb de parteneri pentru echilibrarea centrului de greutate.;
•          Copiii ar trebui sa stea cu fata unul la celalalt, nu rasuciti ;
•          Copilul trebuie invatat sa se tina strans de manerele de la balansoar;
•          Copilul nu trebuie sa stea in spatele unui balansoar cand acesta este utilizat si nici nu trebuie sa incerce sa se suie in el cand se afla in miscare.

Reguli de siguranta legate de leagane pentru copii
•          Leaganele ar trebui sa fie confectionate din materiale precum plastic sau cauciuc special;
•          Distanta dintre ele ar trebui sa fie suficient de mare, astfel incat sa se diminueze riscul ca micutii alearga sau se joaca in apropierea lor;
•          De asemenea, trebuie sa stim ca nu este sigur sa lasam intr-un leagan mai mult de un copil si nici sa-i permitem copilului sa se urce in picioare si sa nu se tina bine cu mainile de bare.

Reguli de siguranta pentru topogane
•          Copiii nu trebuie sa se impinga unul pe celalalt cand se urca sau cand se dau pe topogan;
•          Copiii nu trebuie sa se dea pe topogan pe burta sau pe spate;
•          Nu este bine ca pe topogan sa se dea un grup de copii;
•          Verificati intotdeauna daca partea de la finalul topoganului este intreaga.

Reguli de siguranta pentru echipamentele de catarat

  • Copiii ar trebui sa se tina foarta bine cu barele de la echipamentele de catarat;
    • Copiii trebuie sa stea la suficienta distanta unul de altul si sa nu se impinga;
    •          Prea multi copii ce folosesc un astfel de echipament pot creste riscul producerii de accidente. Fiecare trebuie sa-si astepte randul, iar daca totusi se nimeresc mai multi care sa-l utilizeze, trebuie sa se deplaseze de aceeasi parte a acestuia;
    •          Cand se urca in echipamentele de catarat, copiii trebuie sa se uite doar in fata, nu in spatele lor;
    •          Copiii mai mici de 5 ani nu ar trebui sa fie lasati sa foloseasca echipamentele de catarat, in conditiile in care nu au inca forta necesara, dar nici miscarile coordonate astfel incat sa fie in siguranta.

 

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aveti un Pont

Primarul PNL, Leonas Radu, din comuna Brazi/Prahova, in campanie electorala, fara respectarea regulilor de distantare si fara masca/PNL detine alte date? Se confirma teoria analistului politic Cozmin Gusa?

Publicat

pe

De

Teoria analistului politic Cozmin Gusa:

„2000 DE INFECTAȚI PE ZI! „ȚINTA” INCLUSĂ ÎN STRATEGIA DE CAMPANIE A LuCOVID-ului.

ȘMECHERIE anti-PSD, ce poate deveni “BUMERANG” anti-PNL. Ghici cine câștigă?

Mi-a șoptit o „păsărică” bine informată că în laboratoarele puterii se coace o strategie mizeră, conform căreia, începând cu mijlocul săptămânii viitoare, raportările zilnice despre infectații cu COVID să atingă pragul de 2000 pe zi. Deoarece nimeni nu poate controla eficient acuratețea rapoartelor, și nici n-am văzut vreun oficial diferit de guvernarea Lu’COVID care să-i admonesteze și să cerceteze serios, e limpede că acest fapt se poate întâmpla ușor și fără comentarii. Bineînțeles că nici “presa miluită”, vorba lui Ion Cristoiu, nu va chestiona procedura falsificării raportărilor, dar în schimb va trâmbița cotidian despre pericolul multiplicat al infectării în aceste condiții, mai ales pentru bătrâni, care vor fi descurajați astfel să se prezinte la vot duminică. Parcă văd deja titlurile presei: „PENTRU CEI MAI ÎN VÂRSTĂ, RISCURILE SUNT CRESCUTE ȘI PERICOLUL INFECTĂRII ESTE IMINENT!”

Care-ar fi calculul din mintea lui LuCOVID și a celor care-l asistă?

Ținând cont de structura demografică tradițională a votanților, liberalii cred că astfel PSD va avea cel mai mult de pierdut, acesta fiind votat majoritar în rândul pensionarilor și a oamenilor în vârstă. Așa și este! Ce nu le spune însă LuCOVID colegilor săi (deși știe!), este faptul că începând cu anul trecut și structura votanților PNL s-a modificat drastic, fiind cvasi similară cu cea a PSD, iar sociologii serioși știu bine asta. Deci și peneliștii vor pierde mulți votanți vârstnici care, înfricoșați fiind de infectare, vor sta acasă.

În aceste condiții, devine clar că beneficiarul direct al probabilei manipulări cu 2000 de infectați pe zi va fi USR-PLUS, partidul REZERVIȘTILOR, aceiași care „îl trag cu cheița” pe disperatul LuCOVID.

Sondajul liberal de alaltăieri în București arăta așa: USR-PLUS 38%, PSD 29%, PNL 22% pentru PMB, Nicușor-Plicușor a scăzut cu 4% în urma scandalului cu Câine, Firea s-a stabilizat, așa că scorul amândurora este azi de 33% (Băse e la 14%). Deși îngrozit de scorul mic al PNL în București (pe care nici nu-l mai poate reconsolida până la alegeri!), LuCOVID joacă acum totul pentru salvarea prin „Nicușor-Primar”, acesta fiind și CANDIDATUL PERSONAL al lui Iohannis, așa cum am explicat alaltăieri. Acesta este motivul pentru care joi seara LuCOVID a „rupt ușile” la Cotroceni, cerându-i lui KWI să mobilizeze instituțiile de forță pentru susținerea cu mijloace ilegale și cu orice preț a lui Nicușor-Plicușor (treaba cu 2000/zi e parte din această strategie!). Orban l-a convins pe Iohannis, acesta l-a mandatat pe Pahonțu să implementeze operațiunea, iar instituțiile de forță … au refuzat! Oamenii de acolo știu că așa ceva nu va scăpa neanchetat ulterior, și mai știu că gonflarea USR-PLUS va aduce pagube mari și instabilitate în perspectiva Parlamentarelor.

Dar și LuCOVID și REZERVIȘTII știu că pierderea Capitalei, cu PNL la 20% și cu Nicușor neales, poate atrage rapid decapitarea lui LuCOVID, care va fi atacat dur din interior, în acest scenariu, EXACT ÎN NOAPTEA DE DUPĂ ALEGERI.

Așadar, în urmatoarele 7 zile se va juca DUR, NETRANSPARENT ȘI LA RISC MAXIM.

SĂ URMĂRIM DECI MECIUL ȘI SĂ-L COMENTĂM!”

Conform regulilor propuse de Guvern pentru campania electorală, in timpul mitingurilor, purtarea măștii și distanțarea fizică sunt obligatorii!

Decizia organizării evenimentelor electorale va ține cont de contextul epidemiologic al localității și al regiunii unde acesta se organizează, de contextul epidemiologic al localităților și regiunilor din care provin participanții. Pentru prevenirea contagiunii cu noul coronavirus, se vor elabora acte normative și recomandări de protejare a sănătății publice, ce vor consta în obligativitatea respectării urmatoarelor măsuri menținerea distanței fizice de minimum 1,5 m între oricare două persoane, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4mp /persoană, asigurarea facilităților la locul de desfășurare al evenimentului electoral pentru spălarea sau dezinfecția regulată a mâinilor, spălatul sau dezinfecția frecventă a mâinilor este preferabilă purtării mănușilor.

Primarul PNL, Leonas Radu, din comuna Brazi/Prahova, in campanie electorala, fara respectarea regulilor de distantare si fara masca

Surprins neplacut de contraatacul din ultimele zile al candidatului PSD- Mircea Radu si uluit de scaderea brusca in sondaje (diferenta dintre cei doi candidati fiind foarte mica), Leonas Radu a facut un gest rarisim: a iesit in campanie electorala, pe strada (gest care nu l-a mai facut pana acum…:)…).

Numai ca, primarul PNL – Leonas Radu demonstreaza ca are alte date fata de restul contracandidatilor sustinand indirect teoria analistului politic Cozmin Gusa. (Irinel I.).

Va lasam pe dumneavoastra sa constatati si sa discerneti:

 

 

Citeste in continuare

Aveti un Pont

„În locul liberalilor aș avea frisoane după noua profeție a lui Marcăbanus…scuze, Nostradamus de la Cluj…”

Publicat

pe

De

”Părerea mea este că, în ciuda sondajelor, care dau PNL la 22-25%, liberalii vor scoate 27-28%, pentru că în teritoriu au infrastuctură, au 1.100 de primari. Eu nu cred că primarii PDL din Ardeal se vor preda în fața PSD, nu cred că nu vor lupta. Au interesul propriu să lupte și o vor face” (Rareș Bogdan – 8 decembrie 2016)

Trei zile mai tîrziu, PNL a luat 20% în alegerile parlamentare.

”Veţi vedea la alegerile locale că galbenul va fi predominant pentru prima dată în 30 de ani. Va fi un scor istoric al PNL la aceste alegeri” (Rareș Bogdan – septembrie 2020)

În locul liberalilor aș avea frisoane după noua profeție a lui Marcăbanus…scuze, Nostradamus de la Cluj…, precizeaza pe pagina de socializare jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob. (Cerasela N.).

 

 

 

Citeste in continuare

Anchete

Conducerea Penitenciarului Târgșor a primit lovitura de gratie de la Sindicatul EQUITAS si Curtea de Apel Ploiești

Publicat

pe

De

Curtea de Apel Ploiești a decis că angajații Penitenciarului Târgșor nu au fost plătiți conform muncii prestate și obligă penitenciarul la plata sumelor corespunzătoare către aceștia, respingând recursul formulat de către penitenciar.

 

Sindicatul EQUITAS din Penitenciarul Târgșor este o organizație preocupată mereu de respectarea drepturilor și promovarea intereselor profesionale ale politistilor, angajații ai acestui penitenciar.

Adrian GRIGOROIU liderul sindicatului (foto): „Sunt tot mai multe sentințe favorabile care obligă penitenciarele astfel ca sporurile pentru condiții grele de muncă să fie luate în calcul la determinarea indemnizației de concediu. La nivelul administrației centrale este constituit un grup de lucru, format din specialiști, care analizează posibilitatea aplicarii unei măsuri unitare la nivelul tuturor penitenciarelor, dar rezultatele continuă să întârzie. În acest sens, ne dorim ca această decizie să fie luată în cel mai scurt timp „.

Sindicaliştii au solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor aplicarea Deciziei nr.51 a ICCJ . Foarte greu au început discuțiile pe această temă, în care angajatorul este obligat să aplice această decizie, plată la nivelul maxim al funcției. Au loc ședințe, grupuri de lucru. dar toate parcă au scopul de a amâna cât mai mult o decizie favorabilă angajaților. În aceste condiții, Sindicatul EQUITAS pregătește o nouă acțiune în instanță. Momentan, conducerea penitenciarului Târgșor a răspuns negativ la plângerea prealabilă.

Liderul Sindicatului EQUITAS, Adrian GRIGOROIU: „Pe data de 25.09.2020 avem termen la o altă acțiune în instanță în care solicităm pentru membrii de sindicat aplicarea HG nr1/2017, adică echivalarea salariului de funcție cu salariul minim brut pe țară garantat în cuantum de 1450 lei, de la 01.02.2017. Există numeroase sentințe favorabile și în acest caz, unde legiuitorul spune că salariul de funcție minim se stabilește fără să fie inclus în acesta sporuri și alte adaosuri.”

 

Citeste in continuare

Parteneri


Harmony Beauty Salon Ploiesti

Salon HARMONY, str Cantacuzino din Ploiești (intersecția Moș Craciun )
Servicii oferite :
- micropigmentare sprâncene
-extensii gene
- coafor
-unghii gel
-Cosmetica / tratamente cosmetice
- sala Fitness pt femei
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Harmony-Beauty-Salon-278929815636909/

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv2 zile ago

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!  

Aveti un Pont3 zile ago

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Aveti un Pont5 zile ago

Model de administratie liberala/UN NOU INCENDIU, IERI SEARA, LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR (II)

Incendiu la Ecomaster Service, din nou, si seara trecuta. Deci, temerile cetatenilor din comuna Aricestii Rahtivani sunt din ce in...

Aveti un Pont6 zile ago

Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR

Sambata la orele 18.00 unul din cititorii ziarului Incisiv de Prahova, ne-a transmis pe emailul redactiei un filmulet cu mesajul...

Aveti un Pont7 zile ago

UPDATE/Haosul dintr-o institutie publica din subordinea primarului liberal Adrian Dobre, un primar garantat de Andrei Volosevici/Adrian Vaida este trimis la deschiderea anului scolar de către șeful Poliției Municipale, Manea Cristian, chiar daca gardianul public a fost in contact cu persoane depistate cu Covid!

Jurista Poliție Locale Ploiești, Zafiu Oana Mihaela, a fost depistată pozitiv Covid-9. Din această cauză, „secretara” institutiei, alias Vasilescu Gabriel...

ghid targetare facebook ads 2020 ghid targetare facebook ads 2020
Administratie1 săptămână ago

Ghid Remarketing Prin Facebook Ads – Romania 2020

Într-un scenariu ideal, toți vizitatorii site-ului dvs. ar decide să cumpere produsele dvs., să se înscrie pentru serviciile dvs., să...

Barfoteca Zilei1 săptămână ago

Model de administratie liberala/Cântăreața fotomodel Codruța Filip, angajată la Sănătate să monitorizeze spitalele regionale

Newsweek publica un material despre cantacioasa de la Ministerul Sanatatii angajata fara concurs. Ministerul Sanatatii dezminte, spune ca nu exista...

Actualitate1 săptămână ago

Bogdan Toader: Abuz, șantaj și intimidare, metode de campanie, la PNL Prahova

Bogdan Toader, candidatul Alianței pentru Prahova la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Prahova, acuză reprezentanții Partidului Național...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Model de administratie liberala/UN BREZEAN PENTRU BREZENI/VECHIUL SI NOUL CANDIDAT NAE NICOLAE FEREASTRAERU – PRIMARUL CARE A VANDUT CRUCEA BREZENILOR, dand-o, printr-o suveica, in propietate private

Dupa ce am prezentat si dezvaluit in exclusivitate modelele de administratie liberala propuse de PNL Prahova – “Tragi-comedia din „statul...

Aveti un Pont1 săptămână ago

Model de administratie liberala- Brebu – Prahova/”Sa imi suga p_la babele de la biserica…sa imi suga cu popa cu tot…pai acolo e o mahala si niste idioate”/Imi suge mie p_la USR-ul”/Inregistrari audio halucinante…” (I)

Ne cerem scuze pentru vocabularul utilizat de primarul cocalar girat de PNL Prahova! Cu ceva timp in urma am primit...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

„Unde dai și unde crapă” poposeste in curtea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) va începe audierile în calitate de suspecți a unor personaje din Prahova...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Campanie electorala dura-marca PNL Prahova/Candidatul PNL la Primaria Comarnic a comandat controale la firmele care sustin PSD-ul si utilizeaza supermanii de la Antifrauda pe post de „bata electorala” (III)

Candidatul PNL la primaria Comarnic, cinstitul liberal Dorian Botoaca (ala care a furat de a rupt, ala care face parte...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

OPINIE/După umila mea analiză a primilor 3 candidați cu șanse la Primăria Ploiesti, ținând cont de criterii precum competența administrativă, independența față de partid în urmărirea obiectivelor și caracterul

După umila mea analiză a primilor 3 candidați cu șanse la Primăria Ploiesti, ținând cont de criterii precum competența administrativă,...

Aveti un Pont2 săptămâni ago

Tragi-comedia din „statul Republica PLOIESTI”/Increngaturi periculoase: DNA, DIPI, Negulescu Mircea, Sergiu Lascu, Laura Codruta Kovesi, Adrian Dobre si Andrei Volosevici/Recompensa administratiei liberale fata de gasca penala (I)

Chiar daca PNL si Andrei Volosevici se comporta la Ploiesti de parca nu ar fi avut primar in functie, trebuie...

Actualitate2 săptămâni ago

Reamintim ca – ziarul Incisiv de Prahova a lansat o aplicatie de mobil care ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca toate stirile importante intr-un singur loc/Ne respectam pentru ca va respectam!

Ziarul Incisiv de Prahova a lansat o aplicatie de mobil care ofera utilizatorilor posibilitatea sa gaseasca toate stirile importante intr-un...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!