Actualitate
Ce vedeţi- nu există! (Dialog live)

„Io: Doamnă, a văzut toată ţara cum copilul a fost băgat într-o maşină privată. Nici măcar nu a fost a…Păi a cui era maşina aceea?
Ea, madam Săcărin: NU era o maşină privată. Era maşina în care se găseau părinţii lui şi ANGAJAŢII DIRECŢIEI, DA!
Io: Era o maşină privată, nu era o maşină a autorităţii statului, nu era o maşină a Poliţiei, nu era maşina parchetului
El, domn Săcărin: Domna Sorina Matei, cu tot respectul, în acest moment este o investigaţie a acestui lucru şi nu putem să discutăm despre el.
Io: Cine a dus copilul la IML? Cine a dus-o pe Sorina la IML?
El, domn Săcărin: Poliţia împreună cu părinţii şi cu PSIHOLOG DE LA DGASPC şi LUCRĂTORI DE LA DGASPC.
Io: A văzut toată lumea cum copilul a fost băgat într-o maşină privată
El, domn Săcărin: Doamnă, CE AŢI VĂZUT dumneavoastră ŞI CE INTERPRETAŢI dumneavoastră ESTE UNA, există o anchetă penală în sensul acesta şi LĂSĂM ancheta penală SĂ SE ÎNTÂMPLE şi VORBIM DUPĂ ACEEA. Nu putem să facem SPECULAŢII.”
Doamna Sacarin mi-a zis in direct ca nu a băgat fetița intr-o mașina privată. Așadar, toți suntem nebuni. Înțeleg ca mașina, SUV-ul cat o sufragerie, aparținea lui Belulescu, avocatul interlopilor craioveni și ai familiei Sacarin, se vede clar cum fetița practic e aruncată in mașina, in mașina in care tot doamna Sacarin mi-a zis public ca era familia Sacarin și chiar și angajații DGASPC. Beton!
Deci DGASPC e atât de imparțială in caz încât după ce a dat micuța cu forța in adopție internațională, a făcut plângeri penale si apeluri in proces sfatuind partea americană sa facă și ea plângeri penale, aia ducandu-se si peste procurori, a și pândit fetița la poartă chiar in mașina pârtii implicate, așteptând sa o extragă procurorul la fel de imparțial cu care au recunoscut ca s-au dus acolo, procurorul cu un mandat fake și o alta hârtie fake. Ei numesc mizeria asta Justiţie.
Bine, o sa vedem daca asta chiar este Justitie, precizeaza jurnalistul Sorina Ruxandra Matei pe pagina sa de socializare. (Cerasela N.).
Link filmare aruncat fetita in SUV
Actualitate
Australia achiziționează torpile MK-48 pentru modernizarea flotei sale submarine
Actualitate
Forțele Spațiale ale SUA: Priorități aliniate cu administrația Trump în fața unor reduceri bugetare
Actualitate
UE exclude SUA din pachetul de finanțare SAFE de 150 de miliarde de euro: drumul spre autonomia strategică

Inițiativa SAFE, parte a programului Readiness 2030, marchează o schimbare semnificativă în politica de apărare europeană, prioritizând reînarmarea și reducerea dependenței de Washington.
Uniunea Europeană a exclus Statele Unite din accesul la noul pachet de finanțare de 150 de miliarde de euro (163 de miliarde de dolari) pentru acțiuni de securitate în Europa (SAFE), demonstrând angajamentul său față de autonomia strategică, reînarmarea accelerată și o mai mică dependență de Statele Unite pentru armament. Inițiativa SAFE face parte din programul mai amplu Readiness 2030, anunțat de Comisia Europeană. Finanțarea se va realiza prin intermediul piețelor de capital, iar fondurile vor fi redistribuite statelor membre sub formă de împrumuturi, în funcție de cerere și de planurile naționale de înarmare.
Autonomie strategică și achiziții comune
SAFE va permite statelor membre să își mărească semnificativ investițiile în apărare prin achiziții comune din industria europeană de apărare, concentrându-se pe capabilitățile prioritare. Acest lucru va contribui la interoperabilitate, predictibilitate și reducerea costurilor pentru o bază industrială europeană de apărare puternică. Achizițiile comune SAFE necesită implicarea a cel puțin două țări, una dintre acestea fiind membră UE. Pe lângă statele membre UE, sunt eligibile Ucraina, țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA) – Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția – și țările Spațiului Economic European (SEE). SUA și Regatul Unit sunt excluse.
Îndoieli privind dependența de sistemele de armament americane
Decizia de a exclude SUA reflectă îngrijorările legate de independența operațională a unor sisteme de armament americane, precum avioanele de luptă F-35. Vicepreședintele Comisiei Europene, Kaja Kallas, a subliniat necesitatea ca armata să aibă „mâini libere” în situații de criză, sugerând limitări impuse de utilizarea armelor străine.
Pachetul ReArm Europe și noul document alb de apărare
SAFE reprezintă o parte importantă din pachetul ReArm Europe de 800 de miliarde de euro, restul urmând să fie alocat în patru ani printr-o clauză de excepție pentru bugetele naționale de apărare, până la maximum 1,5% din PIB. Noul document alb de apărare al UE se concentrează pe închiderea decalajelor de capacitate, consolidarea bazei industriale de apărare, sprijinirea Ucrainei și creșterea rapidă a gradului de pregătire până la sfârșitul deceniului. Documentul evidențiază ritmul accelerat al retragerii aliaților tradiționali, inclusiv SUA, de pe scena europeană, subliniind decizia ca fiind mai rapidă decât anticipat. Acest lucru este corelat cu declarațiile pro-ruse ale președintelui Donald Trump, precum și cu suspendarea ajutorului militar și a schimbului de informații cu Ucraina.
Priorități și proiecte viitoare
Printre decalajele de capacitate vizate se numără sistemele de apărare aeriană și antirachetă, munițiile, sistemele anti-drone, dronele, echipamentele de război electronic și tehnologiile emergente precum inteligența artificială și calculul cuantic. Documentul propune o serie de proiecte comune de apărare, detaliile urmând a fi stabilite ulterior de statele membre. Comisarul european pentru apărare și spațiu, Andrius Kubilius, a menționat că Consiliul European își propune să prezinte opțiuni pentru proiecte comune de apărare statelor membre în jurul lunii iunie. Documentul subliniază importanța programelor collaborative pentru a accelera livrarea echipamentelor și pentru a spori capacitatea de producție a industriei europene de apărare. Kubilius a evitat să ofere ținte precise pentru cheltuielile de apărare ale statelor membre, sugerând totuși că o cotă de peste 2% din PIB este în concordanță cu un „nou nivel de ambiție”.
-
Exclusivacum 4 zile
Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni
-
Exclusivacum 2 zile
Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi
-
Exclusivacum 3 zile
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 2 zile
Un milion de euro pentru plimbări în parc: Luxul de la ANP în contrast cu realitatea din penitenciare
-
Exclusivacum 4 zile
Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte
-
Exclusivacum 2 zile
Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr
-
Exclusivacum 4 zile
Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate
-
Exclusivacum 3 zile
Mandat eșuat al ANP în asigurarea siguranței penitenciarelor