Connect with us

Actualitate

Executarea sumară a domnului Rareș Bogdan

Incisiv

Publicat

pe

Ludovic Orban, președintele PNL a decis. Contrar așteptărilor, Rareș Bogdan nu va prelua președinția celei mai mari organizații PNL din țară. Bucureștiul va fi încredințat pe alte mâini. Pe mâinile unei doamne, fostă Bau. Actualmente Violeta Alexandru. Vă sună necunoscut, nu? Mai puțin mie. Și veți afla de ce. Noua stea liberală, pe care Orban o transformă în cometă dintr-o întorsătură de condei, a scrâșnit un răspuns elegant la acest neașteptat afront. De ce s-a întâmplat asta? Care pot fi consecințele?

Nimeni nu are nicio îndoială. Rareș Bogdan joacă într-un parteneriat strâns, consolidat de-a lungul anilor, cu președintele Klaus Iohannis. De voie, de nevoie, Ludovic Orban și-a călcat pe inimă, l-a invitat insistent în partid, l-a momit cu poziția de cap de listă la europarlamentare și cu fel de fel de alte promisiuni, rostite cu o jumătate de gură. Iar Rareș Bogdan, în calite de maur, și-a făcut datoria. Învinșii acestor alegeri susțin că o parte din scorul obținut de liberali i se datorează lui Rareș Bogdan, în timp ce o altă parte, încă nu se prea știe cât, unei instituții militarizate. Serviciul de Telecomunicații Speciale. În felul acesta, Ludovic Orban a scăpat de ștreang. Și a urmat ce se vede.

Dacă rezultatele PNL ar fi fost cele prognozate de aproape toți analiștii și de toate institutele de cercetare de piață, cu excepția celor legate de statul subteran, sfârșitul politic al lui Ludovic Orban ar fi fost pecetluit la începutul lunii iunie. De altfel își semnase cu propria mână sentința de mai multe ori. A fost salvat, însă doar temporar, de Rareș Bogdan și probabil de STS. După care inevitabilul urma totuși să se producă. Pe creasta valului, stârnit de eforturile remarcabile pe care le-a făcut, încununate de un succes unanim recunoscut, Rareș Bogdan urma în mod firesc să primească președinția celei mai importate organizații PNL din România. Un dar important, dar parțial otrăvit. Și asta întrucât în București PNL se plasează aproape în coada clasamentului. O moștenire grea. Dar extrem de angajantă pentru un politician ambițios, așa cum mi se înfățișează Rareș Bogdan. Dar Ludovic Orban i-a tras podiumul de sub picioare. Și ca să-l anestezieze, i-a oferit în prealabil o poziție simbolică. De șef al grupului de europarlamentari ai PNL. De unde oricând poate fi schimbat. Iar în locul său și-a plasat marioneta.

Violeta Alexandru, fostă Bau este un produs tipic al statului subteran. Pe scurt, în anul 2000, în Republica Moldova, a apărut Institutul de Politici Publice, finanțat fiind de Fundația Soros. În 2001, același institut răsare și în România. La cârma lui fiind instalată doamna Bau. Care în 2004 a fondat și o societate comercială din care deținea 50%, LD Global Group-Consultanță, Afaceri și Management, Studii de Piață și de Sondaj. Îi suspendă activatea în 2005, o reia în 2007, an în care cu o participație de 36%, înființează o altă societate comercială, IPP Consulting Unita SRL București. Face parte din faimosul Guvern Cioloș, unde se cam pierde în anonimat. Fostei doamne Bau, având background-ul de mai sus, îi va reveni sarcina de a ridica din cenușă PNL București. Iar Ludovic Orban s-a spălat pe mâini.

Așa crede el. Eu cred altceva. Am fost prim-vicepreședinte PNL Sector 1 și apoi prim-vicepreședinte PNL București. Pot funcționa ca un seismograf al acestei uriașe organizații aflată de câtiva ani în moarte clinică. Dar care încă dispune de o zestre impresionantă de activiști. Și jucând acest rol de seismograf fac următoarele anunțuri:

1). Plăcile tectonice se mișcă în forță de mai multă vreme în PNL București. În mod întemeiat sau nu, o masă critică de liberali apreciază că singura soluție viabilă este preluarea președinției de către Rareș Bogdan, exact în termenii precizați de acesta la scurt timp după ce Ludovic Orban i-a fluturat pe sub nas oferta.

2). Cei peste 600 de membri PNL București care au semnat în urmă cu câteva zile o scrisoare adresată conducerii partidului, prin care solicită desemnarea lui Rareș Bogdan ca președinte interimar, până când alegerea sa va fi formalizată, nu reprezintă un simplu document făcut scrum de Ludovic Orban. Numărul adepților lui Rareș Bogdan a crescut exponențial la numai câteva ore după ce Ludovic Orban l-a măturat din competiție.

3). Acești oameni, mulți dintre ei activiști cu experiență, nu stau cu mâinile în sân. S-au pus în mișcare. Și acționează în forță. Și eficient.

4). Rareș Bogdan nu va mai avea încotro. Și nu se va întoarce de la Bruxelles, unde a plecat ieri, cu coada între picoare. Va fi silit să onoreze peste capul lui Ludovic Orban solicitările liberalilor din București.

Iar Ludovic Orban nu scapă de ce îi e cel mai frică. S-a declanșat un război intern, din care nu se vede acum decât vârful icebergului. Una ar fi fost ca Rareș Bogdan să preia PNL București cu susținerea lui Ludovic Orban și eventual să-și rupă gâtul, nereușind să ridice organizația pe primul loc în competiția cu celelalte partide, și cu totul altceva e ca Rareș Bogdan, umilit de Ludovic Orban, să preia totuși în ciuda acestuia președinția celei mai mari organizații din țară. Va însemna nu începutul sfârșitului, ci chiar sfârșitul sfârșitului pentru actualul președinte PNL. Și începutul carierei la vârf al lui Number One.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Incisiv

Publicat

pe

De

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens.

În anul 2006, Ludovic Orban a recunoscut că tatăl său a fost angajat al Securității, conform HotNews.ro. Însă, șeful PNL a precizat că Imre (Emeric) Orban a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

„Liberalul Ludovic Orban a declarat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand intrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. „Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC”, a declarat Orban.

Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el”, scria HotNews.ro.

Inclusiv pe site-ul CNSAS apare parcursul profesional al lui Orban Imre, născut la 3.10.1920 și decedat în anul 2005.

Tatăl lui Ludovic Orban a lucrat pentru Securitate între 1948 și 1956. Conform CNSAS, la 29.02.1956, el a fost trecut în rezervă, confirmându-se astfel ce a declarat șeful PNL, anume că tatăl său a încheiat colaborarea cu Securitatea înainte de a se naște el.

Unitatea pentru care a activat Imre Orban a fost Direcția Regională Brașov/Stalin, potrivit CNSAS precizeaza publicatia sus mentionata.

Incisiv de Prahova vine cu noi precizari:

Deci. Imre Orban  a fost ofiter de Securitate intre 1947 si 1958. A fost dat afara odata cu plecarea consilierilor sovietici. Asta spune multe!…Nu?…
Ăsta a fost Orban Imre (Emeric). Nascut in 1920 in Odorheiul Secuiesc. Ofiter de miliție si apoi de securitate. Copii: Leonard (primul comisar european din partea Romaniei); Ludovic (Lajos) – prim ministru. Cum tot numai ăstia, tovarăși ?!? (Cristina T.).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Incisiv

Publicat

pe

De

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Bravo domnule Tariceanu! Cand ati facut alianta in 2004 cu turnatorul securitatii petrov, nici dumneavoastra nu stiati, ca petrov, ca Directia de informatii a armatei era parte a securitatii? Astept din partea dumneavoastra si continuarea declaratiei: “nu mi se pare normal ca la cel mai inalt nivel sa il avem pe turnatorul securitatii – Manole. Cunoscut si ca Mugur Isarescu”. Daca va retine ceva sa declarati asta, va informez eu ca DIE, care se ocupa cu spionarea NATO inainte de 1989, era tot parte a fostei securitati, precizeaza pe pagina sa de socializare analistul Radu Teodor Soviani. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Cine a băgat ”conserve” la USR!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la bun început chiar prima regulă a sistemului! Și anume aceea ca pe funcțiile de conducere să fie promovați tocmai oameni șantajabili! Iar ”găsirea” la țanc a dosarului de la CNSAS a atât de vocalei lidere a USR-ului bucureștean, Roxana Wring este doar prima ”conservă” deschisă parcă special pentru a umple Uniunea cu mirosul pestilențial al colaboraționismului cu serviciile, încă de pe vremea Securității ceaușiste.

De asemenea, la doar câteva zile după decaparea Roxanei Wring i s-a arătat ”pisica” și rivalului de moarte al președintelui Klaus Iohannis pe dreapta politică românească… Însă în cazul lui Dan Barna aceasta nu a fost chiar ”moartă” cu totul! Pentru că ”ancheta jurnalistică”, adică publicarea unui dosar de la minister arată mai mult o crasă imoralitate, decât o ilegalitate evidentă. Dar cel puțin astfel i s-a transmis ”incontrolabilului” Barna că oricând cel care a băgat ”conservele” la USR le poate deschide public. Asta dacă adevărații băieți deștepți consideră că oricum acestora li se apropie ”termenul de expirare”, dacă nu cumva chiar s-au ”împuțit” cu totul între timp…

De ce nu o fi jucat a LOTO?

Cu toate că speța de acum fostei lidere useriste ar trebui în mod normal să se afle în mijlocul unei puternice controverse, cazul ei de colaborare cu Securitatea a fost ”îngropat” imediat cu demisia din fruntea Organizației USR București. Dar, totuși, biografia mai mult sau mai puțin romanțată a Roxanei Wring lasă în urma sa o mare întrebare : cum de nu o fi jucat aceasta la LOTO, la ce ”baftă” a putut avea în viață, mai ales pe vremea comuniștilor? Pentru că, în anul de grație 1977, imediat după terminarea facultății aceasta a fost angajată direct la ONT Carpați, la sediul central din ”buricul” Capitalei! Repet, în 1977, atunci când miile de studenți care la fel au terminat studiile universitare credeau că l-au luat pe Dumnezeu de picior dacă apucau la repartiție un loc unde totuși barem puteau ajunge direct cu trenul! Ce-i drept, după doi-trei ani sistemul relațional intervenea și atunci și se mai puteau obține derogări pentru întoarcerea în marile orașe unde au studiat. Dar ca Roxana Wring să fie repartizată direct de pe băncile facultății la ONT Carpați, asta da minune! Și cu toate că ghizii cu normă întreagă sau colaboratorii care aveau privilegiul însoțirii grupurilor de turiști străini erau de departe privilegiații sorții acelor vremuri, iată că Roxana Wring a părăsit instituția după doar doi ani! Ea lucrând la ONT Carpați între septembrie 1977 și noiembrie 1979, perioadă în care l-ar fi cunoscut pe britanicul Michael Roland Wring, un inginer petrolist care ulterior a făcut afaceri și în România. Iar comuniștii cei răi nu i-au dat drumul să plece din țară Roxanei Wring ”decât după șase luni”! Ce-i drept, un termen care în afară de Roxana Wring tuturor celorlalți care au încercat să părăsească România ceaușistă li se pare iarăși un adevărat miracol, din moment ce până și evreii, sașii sau șvabii erau fericiți dacă primeau această permisiune după doi-trei ani…

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate20 de ore ago

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens. În anul...

Actualitate20 de ore ago

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe...

Actualitate20 de ore ago

Cine a băgat ”conserve” la USR!

(Preluare National – Catalin Tache): Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la...

Actualitate20 de ore ago

Vasilica ia lectii de drept pe Facebook

Ridicati-va, intra instanta! Mai precis, onorata instanta Vasilica Danilet, dezvaluie colegii de la Lumea Justitiei. Credeati ca a lasat Vasilica...

Actualitate20 de ore ago

Uzina de cancer: companie austriaca, acuzata de genocid industrial in Romania

(Preluare Inpolitics): O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de...

Actualitate2 zile ago

Jurnalista Sorina Matei face dezvaluiri teribile despre un important judecator din Romania

“Justiția în România. Fiți atenți aici. Un judecător important dintr-o instanță mare din România pe care o știe toată lumea-...

Actualitate2 zile ago

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019”

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019, la...

Actualitate2 zile ago

S-a dat ”oralul” la Corpul de control!

(Preluare National – Catalin Tache): Miercuri, 16 octombrie, de la ora 16.10, a fost programat interviul pentru titularizarea împuternicitului de...

Actualitate2 zile ago

Ponta, etichetat drept ”psihopat” si analizat alaturi de mari criminali

(Preluare Inpolitics): Am avut un eveniment spectaculos și grav, totodată, după dezvăluirile Rise Project privind afaceri neprincipiale ale unui politician...

Actualitate2 zile ago

In apărarea lui Klaus Iohannis

O importantă instituție autonomă a statului român și-a încălcat statutul și a intervenit în plină campanie electorală printr-o decizie politică,...

Actualitate3 zile ago

DEZILUZIE LA POLITIA LOCALA PLOIESTI

Pe data de 09.10.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “Comisarul de poliție ANA MARIUS CĂTĂLIN de la DNA ST Ploiesti...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/Iata cate ceva despre gasca lui Orban din sfere ale puterii PSD…/Oare nu or fi stiut PSD – isti despre relatiile oculte ale lui Orban propus premier acum!

Laura Rusescu „amanta” lui de pe vremea ministeriatului 2007,  se pare ca are si un copil cu ea cam acum...

Actualitate3 zile ago

Doamna Laura Codruta Kovesi va avea de oscilat in privinta primului caz din Romania pe care il va investiga: sa fie Teldrum sau ,,Grupul” lui Dan Barna

Am reusit cu greu (pentru ca site-ul se incarca greu) sa citesc investigatia riseproject: Adevarul despre Dan Barna. O investigatie...

Actualitate3 zile ago

RESTAURATIA SISTEMULUI TICALOSIT

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului avertizeaza intr-un comunicat emis luni. AJADO il distruge pe Iohannis: „Intentia declarata a Presedintelui...

Actualitate3 zile ago

Premiera in justitie- Decizia Curtii Constitutionale privind specializarea completurilor de judecata invocata in procesul lui Cristinel Toader la Tribunalul Prahova.

Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul de conducere al instanței supreme ar fi trebuit să elaboreze un set de reguli...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv