Connect with us

Uncategorized

De ce să alegeți să petreceți o vacanță în Maramureș?

Publicat

pe

Pensiuni Maramures
DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

România are multe zone turistice deosebite, în care se păstrează obiceiurile și tradițiile și în care se găsesc condensate o serie de obiective care nu trebuie să fie ratate de niciun turist, fie el român sau străin. Una dintre cele mai intresante și mai mediatizate regiuni prin farmecul peisajelor și prin destinațiile unice este zona Maramureș.

Dacă nu ați ajuns încă în această regiune sau doriți să reveniți este bine să stiți că acum aveți la dispoziție un site specializat în care puteți să găsiți cazare maramures sau să postați informații pentru găzduirea la pensiunea, vila, cabana, casa, apartamentul pe care le administrați în scop turistic. Acest site este unul deosebit de util ambelor părți intreresate de rezervarea unei unități de cazare în această zonă mirifică.

De ce să alegeți să faceți vacanța în Maramureș?

În acestă regiune, ce cuprinde patru zone folclorice vechi, precum Ţara Chioarului, Ţara Lăpuşului, Ţara Codrului şi Ţara Maramureșului, grație respectului față de istorie și tradiții al localnicilor există foarte multe lucruri de văzut și de vizitat.

Iată câteva motive pentru care recomandăm oricărui turist să vină să viziteze regiunea Maramureș:

  • Întotdeauna aveți ceva de văzut. Indiferent de sezon, există numeroase târguri și festivaluri la care puteți admira frumusețea jocului, petrecerii și costumelor tradiționale maramureșene.

  • Bucatele specifice pe care le puteți degusta sunt delicioase și făcute după rețete tradiționale, respectatate cu strictețe și transmise din generație în generație.

  • Puteți vizita foarte ușor o serie de obiective turistice deosebite, printre care menționăm: Parcul Național Munții Rodnei, Cimitirul Vesel din Săpânța, Mocănița de pe Valea Vaserului, Muzeul Etnografic, Mănăstirea Bârsana, Memorialul Durerii din Sighetu Marmației, Băile Sărate de la Ocna Șugatag, Biserici și Mănăstiri, trasee turistice montane în Borșa spre Pietrosul Rodnei (2303m), spre Cascada Cailor, spre Creasta Cocoșului.

  • Din acestă paletă nu putem să neglijăm faptul că există numeroase psibilități de cazare pentru toate gusturile și preferințele și pentru orice tip de buget. Hoteluri, pensiuni tradiționale și moderne, vile, case se găsesc pretutindeni pe Valea Izei, în Borșa, Ocna Sugatag, Vișeul de Sus, Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmației, Cavnic, Vadu Izei, Moisei, Săpânța, Bârsana sau în alte locuri, unde puteti alege unități de cazare pentru a petrece un sejur sau un concediu reușite.

Asadar, există posibilitatea de a petrece oricând o vacanță minunată încărcată de aventură și de amintiri plăcute.

Cu ce vă poate ajuta catalogul online Cazaremm.ro pentru a vă bucura de avantajele oferite de această zonă?

Toți cei care doresc să găsească o unitate de cazare sau care intenținează să-și promoveze afacerea în domeniul turistic au acum la dispoziție un site special, dedicat regiunii numit Cazaremm.ro. Orice persoană care dorește să găsească o cazare potrivită și ieftină poate alege de aici dintre numeroasele ofert pe cea pe care o preferă. Și orice administrator care dispune de o pensiune maramures, hotel, casă, vilă, apartament sau cameră de închiriat poate posta informații privind oferta sa pe acest catalog turistic online. Astfel acesta este locul ideal în care toții cei interesați de regiune pot găsi și susține ofertele cele mai interesante.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Plangere penala impotriva directorului general al Politiei Locale Ploiesti (Albu Catalin Constantin, nasul edilului), Manolache Roxana si Dobrescu Valentia pentru abuz in serviciu si fals

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

La data de 03.08.2022, Incisiv de Prahova publica articolul „Edilul Andrei Volosevici ne propune o administratie plina de falsuri si uz de fals/Documente”, prin care dezvaluiam ca nasul edilului (Albu Catalin de la Politia Locala Ploiesti) isi promoveaza imaginea sa si a Politiei Locale Ploiesti prin falsuri si uz de fals.

Edilul Andrei Volosevici ne propune o administratie plina de falsuri si uz de fals/Documente

Contactat de redactia Incisiv de Prahova, proprietarul de facto al actiunilor emise de catre ROSAL GRUP SA (40%), Progoana Honorius Adrian, ne-a specificat urmatoarele:

” Urmarim cu interes vadit dezvaluirile facute in ziarul Incisiv de Prahova, dezvaluiri care confirma si completeaza datele si informatiile detinute de noi si organele de cercetare penala, la aceasta ora…”…”Referitor la ultimele dezvaluiri privind falsul emis de Politia Locala Ploiesti prin adresa 2382 din 29 iulie 2022, precizam ca nu stiam cine sunt semnatarii acestei adrese, aceasta fiind publicata de catre dumneavoastra fara semnatari, pana azi. Dupa publicarea adresei in cauza cu semnatarii acesteia, in data de 16.08.2022, in articolul „Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (II)”, va putem preciza ca vom depune maine (n.r – azi, 17.08.2022), prin avocati, plangere penala impotriva directorului general al Politiei Locale Ploiesti (N.R- Albu Catalin Constantin, nasul edilului Andrei Volosevici), Manolache Roxana si Dobrescu Valentia pentru abuz in serviciu si fals deoarece sunt functionari publici care in exercitarea atributiilor de serviciu au intocmit un act defectuos care a cauzat o paguba societatii unde subsemnatul este actionar, prin deformarea adevarului si inducerea in eroare a opiniei publice”…Vom reveni. (Ec Adrian Radu).

Despre MANOLACHE ROXANA, consilier juridic in cadrul Politiei Locale Ploiesti puteti citi aici:

Politia Locala Ploiesti „decimata” de D.N.A. Structura Centrala in dosarul „pastrat” la sertar de procurorul Negulescu Mircea, zis si „Portocala”

Despre Dobrescu Valentina Irina, sef serviciu RUJCP  in cadrul Politiei Locale Ploiesti puteti citi aici:

Consiliul Local Ploiesti a fost notificat sa se impotriveasca tandemului fin-nas din La Piovra Ploiesti si sa respinga Organigrama Politiei Locale Ploiesti care acopera prejudicii, ilegalitati si razbunari

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (II)

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Featured

Unele ţări activează planuri de urgenţă care seamănă cu unele de urgenţă militară extremă

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

De ani buni, în spatele scenelor pe care se desfăşoară tiradele politice şi jocul inutil al promisiunilor electorale, marile puteri şi-au trimis la lucru echipele de analiză prospectivă, concentrându-se pe efectele geo-politice ale schimbărilor climatice şi pregătindu-se pentru acţiuni masive în consecinţă. Inclusiv militare.

Iată realitatea din teren şi mesajul transmis de agenţia europeană specializată este, din nou, extrem de clar. Dar, de acum, nu numai specialiştii pot realiza întinderea dezastrului, căci noi toţi începem să realizăm că situaţia este foarte serioasă şi se combină cu efectele celorlalte crize paralele, potenţându-le la un nivel care, în alte ţări decât România, îngrijorează autorităţile şi le obligă la mişcări de preventive. Fie şi numai din prudenţa impusă de instinctul de supravieţuire. Valoarea reală a informaţiei o dă doar studiul comparativ, elaborat de aceeaşi sursă europeană, asupra nivelului şi gradului de cuprindere al secetei în Europa şi UK din iulie 2012 până astăzi.

Acesta este momentul când unele ţări activează planuri de urgenţă care seamănă cu unele de urgenţă militară extremă, în sensul că sunt puse în mişcare mecanisme preventive. Acestea pot merge până la construcţia sau refacerea unor alianţe şi acorduri de cooperare pe plan internaţional, inclusiv de existenţă militară şi de securitate pentru a preveni efectele unor fenomene extreme cum ar fi, în ultimă instanţă, conflictele pentru controlul surselor de apă şi al terenurilor agricole încă productive.

Nu este vorba despre o viziune prăpăstioasă asupra viitorului ci, pur şi simplu, exact acesta este momentul în care acţiunile respective, păstrate de regulă la un nivel extrem de discret şi compartimentate cu mare atenţie, devin destul de vizibile deoarece, pentru a fi precise, este nevoie de alocarea nu numai a din ce în ce mai multe resurse, dar şi de cooptarea unor specialişti din domenii din ce în ce mai diferite, greu sau chiar imposibil de obligat să respecte regulile draconice ale serviciilor de informaţii. În consecinţă, acestora le-a revenit misiunea de a centraliza datele şi, la un nivel de secretizare cât mai înalt, să ofere analize de situaţie privind evoluţiile probabile ale zonelor de supravieţuire care afectează sau de care depinde supravieţuirea naţiunii lor, indicând soluţiile de acţiune (de toate tipurile) pentru a asigura resursele de bază.

Să privim, pentru a schimba ceva din perspectiva europeană, la proiecţiile pe care le dădeau cei de la NASA pentru 2022, pentru 2050. Puneţi asta în paralel cu scenariul propus de Observatorul European-secetă, deşertificare, fenomene anexe precum incendii de vegetaţie – în previziunea extrem de probabilă a unei încălziri cu 2,5 grade sau în situaţia de dezastru absolut, a unei încălziri cu 4 grade Celsius.

Efectele în teren le cunoaştem şi le trăim cu toţii. Problema este viitorul apropiat şi perspectivele unui răspuns pentru viitorul pe termen mediu, îndepărtat şi foarte îndepărtat. Asta fac acum guvernele responsabile care, concentrându-se pe hărţi similare cu aceasta din urmă prezentând un model de evoluţie al episoadelor de secetă în cele două scenarii, încep să ia măsuri la scară naţională, mergând extrem de departe, inclusiv prin schimbarea unor priorităţi politice sau anunţând reorientări spectaculoase ale relaţiilor internaţionale, comerciale şi de altă natură, cu ţări aflate în afara viitoarelor „coridoare permanente de secetă”. Se schimbă decizii structurale privind, spre exemplu, nu numai crearea unor sisteme de irigaţii alimentate, pe cât posibil, de surse de energie alternative deoarece este clar că actuala criză a energiei se va prelungi. Se caută – sunt acum în plin proces de negociere după ce, de ani de zile, diplomaţia discretă a identificat zonele ţintă- contracte pentru achiziţionarea producţiei din unele ţări de pe „centura verde”, vedeţi atenţia celor din BRICS pentru extinderea relaţiilor complexe cu ţări ca Argentina, spre exemplu.

Evident, se poate ca toate astea să fie alarme inutile lansate de progresişti, reptilieni şi, în general, de toţi cei care promovează isteria schimbării climatice ca preludiu al Apocalipsei. Este posibil, ca la ai noştri, ca programele vitale de irigaţii să fi fost scoase programatic din proiectul naţional pentru PNRR şi să ne bucurăm că putem răspunde tuturor temerilor globale prin prestaţia inegalabilului şi competentului ministru Daea, soluţia universale dătătoare de linişte. Numai că alţii, inclusiv în ţările aproape de noi, în orice caz în majoritatea celor europene, cele care nu au asemenea avantaj, serviciile de informaţii avertizează asupra pericolelor reprezentate de creşterea preţurilor la alimente în condiţiile în care producţiile agricole par să fie problematice în anii ce vin şi va fi nevoie de importuri.

Priviţi din nou hărţile, cu detaşarea pe care o dau comunicatele din ce în ce mai liniştitoare ale guvernului şi discursurile entuziasmante ale ministrului Daea şi evaluaţi dumneavoastră dacă, da sau nu, vor fi posibile revolte ale foametei care să preceadă sau să însoţească viitoarele războaie pentru sursele de apă şi terenuri arabile, deocamdată încă acoperite de mesaje politice de tip clasic sau despre operaţiuni militare speciale în ceea ce este una dintre cele mai mari zone de producţie agricolă din lume, rămasă viabilă şi pe hărţile prospective. Caz în care mare şi explicabilă este tentaţia disperării, la fel de mare şi imprevizibil de definit precum sunt căile Domnului.

În acest context, pilduitoare este zicerea de înţelepciune a ministrului nostru care a dat o lecţie cu adevărat globală de comportament şi, cât mai rămâne, de gândire preventivă: „Eu cand cad din pom întâi, mă uit dacă am coaste rupte, pe urmă mă scutur şi abia pe urmă încep să zbier, nu zbier înainte” (sursa: ziare.com) Absolut corect. Drept care, ceilalţi produc asemenea analize. Noi aşteptăm să ne suim (din nou) în copaci, ca apoi să cădem şi după aia să zbierăm la modul corespunzător. Este o filosofie practică care, dacă nu ţine de foame, poate să asigure porţia de râs de care e atâta nevoie.

Cristian Unteanu

Sursa foto: Adevarul

Citeste in continuare

Administratie

Ascunși în podeaua unui autoturism, doi cetățeni sirieni, au încercat să intre ilegal în România.

Publicat

pe

De

DISTRIBUIE Articolul....
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

In Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, conducând un autoturism înmatriculat în Bulgaria, un cetățean bulgar, în vârstă de 34 de ani.

În urma efectuării controlului mijlocului de transport, colegii noștri au constatat că în podeaua autoturismului sunt confecționate două locuri special amenajate, prin sudarea unor carcase metalice, poziţionate pe șasiu, accesul realizându-se prin ridicarea scaunelor din spate.

Astfel, în cele două locașuri au fost descoperite ascunse două persoane de sex masculin, care nu posedau documente de identitate.

Cu ocazia cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele depistate sunt cetățeni sirieni. Tinerii au declarat că s-au ascuns în autoturismul respectiv în timp ce se aflau pe teritoriul orașului Sofia, din Bulgaria, achitând șoferului suma de 1.500 de euro, fiecare, pentru a-i transporta în Austria.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, șoferul, cetățenii sirieni și mijlocul de transport au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun, precizeaza sursa citata. (Sava N.).

Citeste in continuare

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Exclusiv1 zi ago

Plangere penala impotriva directorului general al Politiei Locale Ploiesti (Albu Catalin Constantin, nasul edilului), Manolache Roxana si Dobrescu Valentia pentru abuz in serviciu si fals

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 03.08.2022, Incisiv de Prahova publica articolul „Edilul Andrei Volosevici ne propune o administratie plina de falsuri...

Exclusiv2 zile ago

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLa data de 08.08.2022, Incisiv de Prahova a publicat primul episod din serialul „Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE...

Exclusiv5 zile ago

Fost director la Apa Nova Bucuresti, fost Presedinte al CA la Veolia Iasi, cu zeci de dosare penale, Mihai Savin, directorul operatorului Termoficare Prahova impreuna cu edilul Andrei Volosevici isi bate joc de 130.000 de locuitori care au ramas fara apa calda

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncrengatura primarului Andrei Volosevic ( fara comentarii, deocamdata), in legatura cu fostul director general si al Administraţiei Spitalelor şi...

Exclusiv5 zile ago

Ce-i mai mananca si nu are cine sa-i scarpine!/Interese dolosive/Documente/PSD Prahova continuă scandalul/Așa rușine Ploiestiul niciodată n-a mai pățit

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinLiderii locali din Ploiesti ai PSD și edilul Andrei Volosevici au afectat nu doar imaginea județului și a municipiului...

Exclusiv6 zile ago

Recrutarea Minervei vine dupa ce anul trecut Isarescu i-a angajat pe Dancila si pe Tudilica a lui Zavoranca

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinManole, e scris in STELE! La modul in care a ratat toate prognozee de inflatie, desigur ca Isarescu a...

Exclusiv6 zile ago

Secretomania a ramas însă adânc înrădăcinată în vintrele Ministerului Afacerilor Interne/FANTOMELE DIN DULAPUL M.A.I.

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinAceastă imagine din 1970, cu distinșii membri ai Armatei Poporului păzind o ”gaură strategică” este o ilustrare demnă de...

Exclusiv1 săptămână ago

Ziua când patru polițiști și-au încălcat jurământul de credință și au scuipat în obrazul statului de drept!/O faptă, trei sancțiuni

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedin În urmă cu vreo două săptămâni, am fost la Comisia de Jurisdicție a Imputațiilor din MAI, pentru a...

Exclusiv1 săptămână ago

Vor fi propusi spre retinere si trimisi in judecata doi patroni „smecheri” de la doua societati care au participat la „Catastrofa ecologica din Prahova”

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinRomânia, în infringement pentru poluarea aerului și neînchiderea gropilor ilegale de gunoi Comisia a decis  să trimită României o...

Exclusiv1 săptămână ago

Pozitia 6 din lista turnatorilor, cocotat post-decembrist pana la varful BNR, platit cu sute de mii de Euro anual…

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinCum? Nu stiati? Cei care erau turnatori ai Securitatii si cantau in struna regimului comunist, punand la baza muncii...

Exclusiv1 săptămână ago

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (II)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova va publica, saptamana viitoare, al doila episod din serialul „Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local,...

Exclusiv1 săptămână ago

Polițiștii ies în stradă/Protest pentru normalitate

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinSuntem deja la jumătatea anului, iar guvernanții încă se joacă de-a ”baba oarba” cu drepturile angajaților din sectorul de...

Exclusiv1 săptămână ago

Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES S.R.L., Solid Waste Operation SRL, Bogdan Niculescu, IPJ Prahova si crima organizata (I)

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinIncisiv de Prahova publica, azi, primul episod din serialul „Legaturi periculoase: Primarul Andrei Volosevici, bugetul local, BLUE PLANET SERVICES...

Exclusiv2 săptămâni ago

BATAIE DE JOC/130 de mii de ploieșteni au rămas fără apă caldă datorita primarului Andrei Volosevici care nu a achitat si refuza sa achite facturile emise pentru serviciul prestat deja de catre Termoficare Prahova S.A.

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinMinciuna are picioare scurte, asa se spune din batrani si invatam zicala asta inca din copilarie. Insa, de multe...

Exclusiv2 săptămâni ago

Polițiștii trebuie să se mulțumească cu încă o rundă de promisiuni, despre o nouă serie de „firimituri” salariale

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinPentru că participarea la formele de protest anunțate la finalul anului 2021 a fost sub nivelul pe care organizațiile...

Exclusiv2 săptămâni ago

Domnul primar o joaca doar politic si se opune/Soluţia apei calde e în ograda lui Volosevici!

DISTRIBUIE Articolul....FacebookPinterestTwitterLinkedinDisperare! Ce nu vede nimeni si nu vrea sa vada este finalul adresei RASP! Unde se specifica, in clar,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!