Connect with us

Uncategorized

Motive care te determina sa preferi coroanele funerare florilor

Publicat

pe

Este mult mai elegant sa te duci la un mort cu coroane de flori  in loc sa cumperi flori la bucata, fiindca felul in care te porti si ceea ce spui si duci la capela te reprezinta.

O coroana comandata pe site-ul  florariei online specializata in aranjamente funerare de lux este preferabila florilor cu sot, deoarece:

-este mult mai eleganta. Forma aranjamentului, cromatica, accesoriile si multimea florilor diferite si parfumate fac o impresie buna si linistesc familia indurerata. Coroana poate fi asezata frumos pe mormant sau in masina funerara, langa sicriu, in timp ce florile se arunca in goapa sau se pierd printre celelalte. Uneori ele cad pe drum, fiind calcate de masinile din convoiul funerar.

-pe langa flori, important este si mesajul transmis. Coroana funerara iti ofera posibilitatea de a-ti exprima regretul si prin cuvinte. Nu faci gestul acesta ca sa se vorbeasca despre el, il faci pentru cel decedat si pentru familia lui si este bine ca sufletele acelea indoliate sa citesca o vorba buna compusa de tine si scrisa la atelier, caligrafic, pe coroane.

-florile se vestejesc repede, in timp ce coroanele funerare pe burete tin mult. Florile isi pastreaza aspectul de proaspat si 4-5 saptamani, deoarece buretele este umed si tratat cu substante care conserva florile asa cum sunt la prelucrare.

La capela, aranjamentul de la tine va fi de departe cel mai frumos, pe mormant nu se va vesteji curand si asa vei fi multumit ca ai putut darui un lucru valoros defunctului si familiei sale.

-nu mai ai grija sa te duci tu cu florile la capela si sa fii atent unde le pui, sa nu deranjezi familia, fiindca nu toti accepta flori pe sicriu. Nu trebuie sa mergi cu florile cu sot in mana prin tot orasul. Sympathyflowers.ro livreaza coroana comandata de tine sau jerba la adresa indicata, deci va ajunge gratuit la capela.

-florile din buchet sunt de acelasi fel, in timp ce in coroana de flori pot fi combinate 4-5 flori exotice de culori diferite si plante decorative. Trandafiri, orhidee, gerbera si crizanteme, crini si hortensie se completeaza reciporc, iar rezultatul este magnific.

-la colegii de serviciu, la cei mai buni prieteni, la vecini sau rude nu se cade sa te duci cu 6, 8 sau 10 flori! De dragul vremurilor bune petrecute impreuna merita sa ducem cea mai frumoasa coroana de flori din tara!

-multe dintre coroanele funerare sunt la reducere, cum este cazul coroanei funerare care este alcatuita din trandafiri, gerbera, minirosa alba, crizantema mov, accesorii si feriga si costa cu 10% mai putin.

Toate florile acestea frumoase-frumoase, aranjate perfect pe buretele care le tine mult timp proaspete costa 495 de lei, ceea ce inseamna foarte putin avand in vedere ca este ultimul gest frumos pe care il putem face pentru cineva.

De ce cateva flori ce se vor pierde si vesteji, cand putem oferi o coroana perfecta care este livrata la capela insotita de mesajul de ramas bun sau care exprima regrete?

Sympathyflowers.ro va ajuta sa va reculegeti la catafalcul unei persoane dragi ducand ca ofranda cele mai frumoase aranjamente.

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Cum am căzut în capcana lui Florian Coldea

Incisiv

Publicat

pe

De

Zilele trecute, premierul Viorica Dăncilă a făcut din nou nominalizări pentru ocuparea posturilor vacante din Guvern. Un moment numai bun pentru fabricanții de diversiuni. Una dintre acestea l-a vizat pe un anume Dumitru Daniel Chirilă, secretar în Ministerul de Interne, propus pentru un portofoliu la vârful acestei instituții de forță. Instantaneu, au fost lansate pe piață câteva informații devastatoare la adresa acestuia.

Iar ceea ce este extrem de interesant este că autorii diversiunii au lucrat, cum se spune în popor, cu materialul clientului. În fruntea acestora este nimeni altul decât Florian Coldea. Iar eu am căzut în capcana sa. Și iată, abia după câteva zile, încerc să-mi îndrept greșeala. Dacă ea mai poate fi cumva îndreptată.

„Pe surse”, opiniei publice, dar și nouă, celor prezenți în acel moment al nominalizării în platourile unor televiziuni de știri, le-a fost servită o salvă de informații vizându-l pe candidatul de la Ministerul de Interne. Toate false. Toate cu cârlig. Utilizând rezervele sau chiar disprețul și antipatia față de Florian Coldea. Sau chiar față de Klaus Iohannis. Și, înainte de a mă dezmetici, eu și alții care au căzut în aceeași capcană, am aflat – și trebuia să comentăm pe loc – că:

1). Dumitru Daniel Chirilă i-a fost băgat pe gât lui Klaus Iohannis în Administrația Prezidențială în poziția de consilier de către Florian Coldea. Că ar fi, prin urmare, omul acestuia.

2). Că Eduard Hellvig, care cu chiu cu vai a reușit să-i facă vânt lui Florian Coldea de la conducerea operativă a Serviciului Român de Informații, i-a trimis note informative președintelui Klaus Iohannis, avertizându-l asupra acestui fapt. Dar președintele nu a ținut cont de sfaturile lui Hellvig și astfel l-a luat pe Dumitru Daniel Chirilă, integrându-l în aparatul de la Cotroceni.

3). Într-un târziu, Klaus Iohannis a realizat că a fost tras pe sfoară și l-a dat pe Chirilă afară de la Cotrceni.

4). Aruncat peste bord, Chirilă, împins tot de Coldea, a aterizat în brațele PSD, iar Dragnea s-a lăsat convins să-l plaseze în poziția de secretar de stat la Ministerul de Interne.

5). Că, anterior, Chirilă fusese agent la „Doi și-un sfert”, unde se ocupase de poliție poltică.

6). Iar de acolo, când a plecat, a plecat pensionându-se cu o sumă frumușică de bani, peste 7.000 de lei pe lună, la numai patruzeci și ceva de ani.

Să recunoaștem că, având în față pe neașteptate un asemenea portret robot, reacția spontană a unuia ca mine este de respingere a unui asemenea personaj. Cu atât mai mult cu cât, pe loc, fiind pus să comentez această nominalizare în studioul unei televiziuni de știri, a trebuit să-mi formulez o opinie. În aceeași situație, din păcate, s-au aflat și alții. Care și ei au căzut în aceeași capcană. Așa se face că, în scurt timp, spațiul virtual, mai ales, a fost inundat de comentarii negative la adresa acestei idei aparent trăsnite a doamnei Viorica Dăncilă de a-l propune pe acest individ într-o funcție atât de importantă în stat și asta chiar în prag de alegeri. În paranteză fie spus, vedeam prin această nominalizare și o abilă provocare la adresa lui Klaus Iohannis. Îl va refuza acesta pe fostul consilier, în care a avut încredere timp de un an?

Cum aș fi putut eu sau cum ar fi putut alții sau cum ar fi putut chiar redacțiile de investigații ale televiziunilor de știri să verifice cu mare rapiditate autenticitatea informațiilor livrate pe surse și în mod insistent mediei și analiștilor politici? Era imposibil. Dacă mergeai pe Google, ce aflai?

1). Că domnul Chirilă absolvise cursurile Academiei de Informații, fapt perceput astăzi drept un punct negativ după ce au ieșit la lumină practici neortodoxe săvârșite acolo, scoase la iveală chiar de către conducerea SRI.

2). Că, într-adevăr, lucrase la „Doi și-un sfert”

3). Că era adevărat că se pensionase la patruzeci și ceva de ani.

4). Că se confirma și știrea potrivit căreia lucrase timp de un an la Cotroceni în Administrația Prezidențială.

5). La fel se confirma și informația, despre care nu am amintit mai sus, că venise secretar la Ministerul de Interne cu câteva zile înaintea demonstrației din 10 august anul curent din Piața Victoriei.

Unde nu se putea însă obține vreo confirmare? Nimeni nu avea posibilitatea să pună mâna pe telefon și să-l întrebe pe Eduard Hellvig dacă este adevărat sau nu că i-ar fi trimis note informative președintelui Klaus Iohannis, prin care îi atrăgea acestuia atenția asupra faptului că domnul Chirilă urma să fie plantat la Cotroceni de către renegatul Florian Coldea. De ce nu puteam obține niciunul dintre noi informații asupra acestui subiect? Pentru că nimeni nu-i putea cere lui Hellvig să divulge un document strict secret sau conținutu acestuia. Nu puteam să aflăm de la Dragnea, întrucât acesta este după gratii și refuză să comunice cu exteriorul, cum de a ajuns să-l preia pe Chirilă și să-l plaseze practic la butoanele Ministerului de Interne taman în pragul alegerilor europarlamentare și a referendumului și doar cu câteva zile înainte de o manifestare de protest, cea din 10 august, care se anunța de-a dreptul explozivă. Și, firește, unii ca mine nu-l puteam contacta nici pe Coldea, un personaj cu care nu am avut niciun fel de contact, pentru a-l întreba în felul următor: „Domnule general, este adevărat că acest Chirilă este omul dvs. de încredere? Și că dvs. l-ați împins la Cotroceni, apoi în poziția pe care o are la Ministerul de Interne și că tot dvs. ați apăsat pe butoanele pe care încă le mai aveți sub control, pentru a-l proiecta în poziția de ministru de Interne?”. Evident că nu puteam obține de niciunde, pe loc, informațiile atât de prețioase rezumate mai sus. Și astfel tocmai pentru că eu unul suflu și în iaurt când aud de Florian Coldea și am și rezervele mele serioase legate de onestitatea lui Klaus Iohannis, iată, am căzut în capcană, alăturându-mă celor care l-au călcat literalmente în picioare pe Dumitru Daniel Chirilă.

Acum, când mi-am dat seama de greșeală – și am să vă explic în ce fel – încerc să o repar ferindu-mă însă să cad în cealaltă extremă și să încerc să fac din el un erou. Am reușit să aflu în câteva zile cam cu ce s-a îndeletnicit Chirilă în serviciul secret al Ministerului de Interne. Conducea partea operativă. Era unul dintre principalii săi șefi. Se ocupa de rețelele de crimă organizată din interiorul și din afara Ministerului de Interne. În acea perioadă, acest serviciu secret, poreclit „Doi și-un sfert”, încerca să contrabalanseze informațiile furnizate de SRI-ul butonat de Maior și de Coldea și care se profilase ca principală poliție politică a României. Tocmai de aceea, acest serviciu secret a stat ca un ghimpe în ochii lui Traian Băsescu, lui Maior, lui Coldea și doamnei Laura Codruța Kovesi. Sub guvernarea Cioloș, situația s-a tensionat și mai mult, astfel încât practic această instituție a Ministerului de Interne a fost paralizată peste noapte și apoi desființată. Statul subteran a înregistrat atunci una dintre marile sale victorii. Și nu doar Dumitru Daniel Chirilă, ci încă vreo 700 de ofițeri ai acestui serviciu secret, cărora li s-a arătat ușa, au ales să se pensioneze în acel moment, conform unui act normativ care le dădea această posibilitate, dacă îndepliniseră condiția a 22 de ani de muncă.

Și ce am mai aflat făcând uz de relațiile la vârf pe care le am? Că cel care l-a adus la Cotroceni în administrația lui Klaus Iohannis nu a fost nicidecum Florian Coldea și nici Klaus Iohannis însuși, ci George Scutaru. Un om pe care l-am cunoscut, l-am prețuit și-l prețuiesc în continuare și care, să ne amintim, a fost pentru scurt timp după victoria lui Klaus Iohannis consilierul pentru securitate și siguranță națională al acestuia. Și care a fost mătrășit de tandemul Coldea-Kovesi. El l-a adus acolo pe Chirilă. Și ce a făcut Chirilă la Cotroceni? A pregătit în beneficiul președintelui un material amplu, temeinic documentat, despre uriașele rețele de crimă organizată patronate de echipele și prepușii lui Florian Coldea. Iar președintele Klaus Iohannis nu a reacționat în niciun fel. În consecință, Chirilă a demisionat de la Cotroceni. Nu i-a dat nimeni un picior în frund, așa cum fusesem dezinformați.

Mă opresc aici cu relatarea circumstanțelor în care a fost lansată pe piață o salvă fake-news, de care mă fac și eu, iată, responsabil. Recunosc și îmi cer scuze. Chiar dacă asta nu mai poate repara nimic.

Sorin Rosca Stanescu

 

Citeste in continuare

Uncategorized

Cum afecteaza vremea pescuitul!

Publicat

pe

De

Vreme poate avea un impact  asupra succesului sau esecului unuei partide de pescuit intr-o masura mult mai mare decat ati putea crede.  Examinarea vremii ne va oferi o perspectiva mult mai ampla in comportamentul pestelui decat aproape orice alt studiu. Studierea vremii este, de asemenea, o idee foarte buna de a va ajuta sa iesi din situatii precum cea in care tot asteptam sa prindem ceva, si nimic.  Ati avut vreodata placerea de a sta pemaulul unui fluviu cand vremea se schimba si tu nu esti imbracat pentru ea? Stiu din experienta ca acest lucru este absolut nici un haz.

Pentru inceput sa discutam despre fronturi, existand 3 tipuri de fronturi:

Fronturi reci
Fronturi calde
Fronturi stationare

Cand te uiti la vreme la stiri, fronturi sunt liniile de pe harta vreme. Sunt in mod normal rosu pentru fronturi calde, albastre pentru fronturi reci, si o combinatie de citire si albastru fronturi de stationare.

Cand un front trece peste rau sau lac pe care intentionati sa pescuiti, el afecteaza comportamentul pestilor. Iata un exemplu, ca un front rece trece, temperatura si umiditatea scad si presiunea aerului incepe sa creasca. Trecerea unui front de aer rece este in general considerat a avea un efect negativ asupra pescuitului. Am auzit multi oameni spun ca pestii par a avea de blocare-maxilarului imediat dupa un front rece. Si pe de alta parte, trecerea unui front cald, de multe ori presupune ca vremea rea ??se apropie si presiunea aerului poate scadea (ceea ce este important pentru pescari).
Multi biologi atribuie activitatea de hranire grea inainte de trecerea unui front la faptul ca trecerea unui front inseamna, adesea, vanturi si furtuni, care murdareste apa si de a face alimentarea mai dificila. E ceva de a pastra in minte. Linia de jos este ca efectele meteorologice comportamentul si activitatea de hranire a pestilor si poate fi folosit in avantajul pescarilor.
Cand fronturile trec, schimba presiunea barometrica. Cand presiunea atmosferica variaza, aceasta afecteaza vezicile de aer din peste. Vezicii urinare ale pestilor este ceea ce se utilizeaza pentru a se stabiliza la diferite adancimi ale apei. Cand vezica de aer de pesti “nu se simte corect ca nu va dori sa manance. Te simti ca mananca atunci cand aveti stomacul deranjat? Ei bine, pestele nu face, fie, si modificari ale tensiunii le poate da un “stomac deranjat”.
Acestea sunt moduri de baza care vremea afecteaza comportamentul de hranire al pestilor. Daca ai nevoie de articole pentru pescuit, ia-ti un kit pentru pescuit chiar acum, fir intins!

Citeste in continuare

Uncategorized

Tuburi LED

Publicat

pe

De

Metoda de iluminat cu tuburi LED elegante si economice castiga teren in detrimentul iluminatului cu tuburi clasice fluorescente, respectiv, al iluminatului cu neoane.

Tuburile cu LED inlocuiesc tuburile fluorescente in scopul reducerii consumului de energie electrica si implicit a facturi la electricitate cu pana la 40%.

Ce sunt tuburile cu LED

Tuburile cu LED sunt surse de iluminat  ce pastreaza forma tuburilor cu neon clasice (forma alungita). Pe de alta parte, tehnologia LED  permite acestor surse de iluminat sa converteasca mai bine de 80% din energia consumata, in lumina. Aceasta duce, implicit, la economii considerabile pe termen lung.

Cum functioneaza

Spre deosebire de tuburile fluorescente (neoane) si becurile economice compacte, becul LED  (Light Emitting Diode – Dioda emitatoare de lumina) nu contine gaze sau filamente.

Realizat dintr-un material denumit semiconductor,  LED-ul este mai rezistent si mai durabil. Atunci cand curentul electric trece  prin respectivul material semiconductor, electronii din acest material parcurg trepte superioare de energie, emitand astfel energie  sub forma de lumina.

Unde pot fi utilizate

Gratie diversitatii dimensiunilor disponibile  si a variatiilor de putere, noua generatie de tuburi LED se preteaza locuintelor, spitalelor, cabinetelor medicale,  supermarket-urilor, centrelor comerciale, hotelurilor, scolilor.

Elegante si economice, tuburile cu LED produc o lumina optima pentru spatiile de lucru si medii publice, au o durata de viata crescuta, asigurand, totodata, un consum scazut de energie.

 

Flux luminos de calitate

Spre deosebire de clasicele neoane cu lumina obositoare ochiului si constant intrerupta, tuburile cu LED emit o gama variata de tonuri de culoare a luminii, motiv pentru care pot fi folosite in toate mediile ce necesita iluminare artificiala.

Astfel spus, lumina rece, de un alb albastrui, specifica tuburilor fluorescente, poate fi acum inocuita cu o lumina clara, specifica sistemului de iluminat pe baza de LED.

Mai mult decat atat, in timp ce tuburile fluorescente au lumina multi directionala, ceea ce inseamna ca o parte din aceasta se pierde in corpul tubului, LED-ul are lumina directionata, iluminand exact acolo unde este nevoie, ceea ce face ca raportul dintre consumul de energie electrica si lumina oferita sa fie unul reusit.

Consum de energie redus

Printre cele mai importante avantaje ale tehnologiei cu tuburi LED merita mentionata reducerea consumului de energie.

In ceea ce priveste durata  medie de viata a unui tub LED, aceasta poate ajunge pana la 50.000 de ore, in timp ce la un tub fluorescent ea nu depaseste 30.000 ore.

Utilizarea tuburilor cu LED-uri ca surse de lumina poate genera economii mari pe termen lung, reflectate prin durata de viata extrem de crescuta si consumul foarte scazut fata de sistemele clasice de iluminat.

Cu aprindere si stingere instantanee, tuburile LED  furnizeaza instant nivelul maxim de lumina din momentul pornirii pana in momentul opririi, fara variatii.

Totodata, ele functioneaza foarte bine cu senzori sau cu alte dispozitive de control, ceea ce inseamna ca nu vor avea tendinta de a arde mai repede, asa cum se intampla in cazul tuburilor fluorescente.

 

Prietenoase cu mediul

Tuburile cu  LED folosesc energia mai eficient si nu incalzesc incaperea. Nu contin materiale sau substante toxice periculoase precum mercurul sau plumbul, nu emit interferente radio si nici raze ultraviolete.

 

 

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate1 oră ago

“Pentru a purta denumirea sursei Manole ar fi rămas străzile ,,Turnătorului” și ,,Unde am alergat după Ana”, zisă și UM 0195”

Vai de steaua ei de ce a mai rămas din presa economică din România. Inteleg că Ziarul Financiar (care nu...

Actualitate1 oră ago

Din pricina justiției impotente și corupte, un om a fost omorat, pe Soseaua Chitilei

O jagardea de bani gata, parazit bețiv, curvar și drogat, căpetenie de grup infracțional organizat, a omorât un șofer nevinovat....

Actualitate1 oră ago

Bancile straine cumpara masiv pamint romanesc

(PRELUARE INPOLITICS.RO): Străinii cumpără teren agricol românesc într-o veselie, alegîndu-l pe cel mai fertil şi caută să „acapareze” proprietăţi la...

Actualitate1 oră ago

Ce spunea Siegfried Mureșan (locul 3 pe lista PNL pentru europarlamentare) în 2014 despre Klaus Iohannis/VIDEO

“Klaus Iohannis a fost de partea celor care AU ÎNCĂLCAT STATUL DE DREPT!” “Deci pentru mine Klaus Iohannis NU e...

Actualitate1 oră ago

Iohannis, in magazinul de cruci

Din categoria de pe Facebook adunate: ca tot e campanie pentru prezidentiale si romanii sunt extrem de inventivi, observam o...

Actualitate1 oră ago

Teodorovici, unealta lui Ponta din Guvern!

(Preluare National –Catalin Tache): Iată că deși catalogat de liberali drept ”bichonul lui Dăncilă”, Teodorovici se dovedește a fi de...

Actualitate23 de ore ago

A fost un experiment pus la cale de spionajul german/Personajul central a fost un agent anglo-israelian pe numele său Mihail Gorbaciov

Prăbuşirea Uniunii Sovietice n-a fost – aşa cum se crede – un eveniment brusc, petrecut peste noapte. Chiar dacă noi,...

Actualitate23 de ore ago

CIRCULARA NENOROCITA/”Este necesar ca partea investigativ-operativa a activitatii sa fie armonizata… la aceste intalniri participarea ofiterilor SRI apare deosebit de utila”.

Laura Kovesi si-a pus oamenii sa instruiasca procurorii in spiritul colaborarii cu serviciile de informatii, dezvaluie Lumea Justitiei in exclusivitate....

Actualitate23 de ore ago

Protocolul PSD-ALDE nu a fost denunțat din punct de vedere legal

Gratiela Gavrilescu il mitraliaza pe Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de socializare: Dacă cineva mi-ar fi spus, acum 5...

Actualitate23 de ore ago

SE SOLICITA PUBLIC DESTITUIREA CONDUCERII DE LA ȘCOALA DE AGENȚI DE POLIȚIE „SEPTIMIU MUREȘAN” CLUJ-NAPOCA!

„DACĂ NU EȘTI MEMBRU C.N.P., NU EȘTI UN POLIȚIST COMPLET”… ➡️ DEZIDERAT „DOCTOR ȘEF”, ACUZAT ȘI RECLAMAT DE 3 ANI,...

Actualitate23 de ore ago

”Frăția căsuțelor” de la MAI blochează Pactul de Guvernare!

(Preluare National –Catalin Tache): Iată că în ciuda urmei de toleranță arătate în ultimele zile de clasa politică românească, pactul...

Actualitate2 zile ago

PLAN „CLOCIT” IN LABORATOARELE PNL PRAHOVA/OAMENI DE PARTID LA CONDUCEREA POLIȚIEI LOCALE PLOIEȘTI

Angajații Poliției Locale Ploiești au fost băgați în ședință de primarul Adrian Dobre, joi 12 septembrie 2019. Temele discuțiilor au fost...

Actualitate2 zile ago

Unitatea de elita de la Ploiesti se muta la Valcea

Se intampla lucruri interesante pe la Valcea, despre care auzim ca tinde sa devina noua unitate de elita in materie...

Actualitate2 zile ago

Ponta, nostalgic dupa epoca lui Coldea si Kovesi

(PRELUARE INPOLITICS.RO): Fostul premier Victor Ponta regretă vremurile cînd infractorii erau săltați și băgați la închisoare chiar cu încălcarea legilor...

Actualitate2 zile ago

La marele ospăț al spionilor

Traian Băsescu a fost președintele României timp de zece ani. Un cadru de nădejde al serviciilor secrete. Spion cu acte...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv