Connect with us

Actualitate

La Sibiu, Angela Merkel a încălcat legea germană

Incisiv

Publicat

pe

Puternicul cancelar al Germaniei, Angela Merkel a avut la Sibiu, cum era și firesc, o întâlnre cu minoritatea germană. S-a întâlnit cu reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România. A folosit acest prilej pentru a-i amenința pe cei care s-au exprimat negativ în legătură cu această organizație. A informat rituos că este decisă să-i apere pe reprezentanții Forumului. Nu în nume propriu. Ci în numele Germaniei. A încălcat cu acest prilej legi emise de Bundestag, pe care poate în unele cazuri chiar le-a promulgat. Din Elveția, doctor Radu Golban explică de ce. Voi explica și eu, mai pe înțelesul tuturor.

Legea germană interzice afișarea, promovarea și susținerea sub orice formă a unor simboluri naziste. În felul acesta, Germania post-Hitler s-a străduit să pună capăt definitiv oricăror tentative de a mai reinstaura vreodată la Berlin un regim de tip nazist. La Sibiu, doamna Merkel însă a procedat în sens contrar. Și a procedat prin încălcarea legii germane.

Forumul Democratic al Germanilor din România, este de acum un fapt cunoscut și dovedit, a solicitat în urmă cu mai mulți ani Justiției din Sibiu să recunoască statutul acestei organizații a etnicilor germani înființată după 1990 de succesor legal al Grupului Etnic German, organizație dizolvată după cel de-al Doilea Război Mondial prin decret semnat de Regele Mihai I, ca urmare a deciziilor marilor puteri consemnate în Tratatul de Pace și în Convenția de Armistițiu. Prin cele două documente ale marilor puteri, care au o importanță cardinală și își produc efectele și azi, Grupul Etnic German a fost considerat o organizație criminală. A fost scos în afara legii iar bunurile – o bună parte dintre ele fiind obținute în mod fraudulos în timpul războiului – au fost confiscate în beneficiul statului român. Care, la rândul său a fost silit să plătească importante despăgubiri după cel de-al Doilea Război Mondial, suportând inclusiv și pe bună dreptate o parte din povara Holocaustului.

Ce interes a avut și are doamna Angela Merkel să susțină necondiționat Forumul Democratic împotriva unor opinii critice exprimate de diverse personalități, în frunte cu Radu Golban, el însuși cetățean german? Aparent, am putea spune că Forumul German, fiind singura organizație care-i mai reprezintă pe acei puțini etnici germani, în număr de circa 30.000, care au mai rămas în România, se cuvine a fi susținut de către statul german, pentru o cauză cât se poate de nobilă. Aceea de a conserva și dezvolta bogatele tradiții ale etnicilor germani create pe parcursul a sute de ani, în care aceștia au trăit pe pământ românesc. Dacă așa ar fi, poziția statului german, exprimată prin vocea cancelarului, ar trebui aplaudată. Și în niciun caz anatemizată. Atâta doar că interesul real al doamnei Merkel nu se rezumă la principiul enunțat mai sus.

Cancelarul Germaniei știe, întrucât a și acționat în acest sens, făcând presiuni în urmă cu mai mulți ani asupra autorităților române, că organizația etnicilor germani, altfel perfect legitimă, a solicitat și chiar a obținut recunoașterea ei ca succesor al Gupului Etnic German, organizație condamnată pe bună dreptate pentru crime de război. În paranteză fie spus, Grupul Etnic German a dat în anii războiului circa 80.000 de militari SS. Etnicii germani care s-au înscris în SS au pretins că au ales această organizație și nu Wehrmacht-ul, întrucât armata germană nu s-a dovedit a fi suficient de intransigentă față de evrei. Închid paranteza.

Adevăratul mobil al acestei mișcări scandaloase, căreia în mod regretabil Justiția din Sibiu i-a dat curs, a fost preluarea de către organizația etnicilor germani de azi a patrimoniului de ieri deținut de Grupul Etnic German și confiscat de autoritățile române ca o consecință a Convenției de Armistițiu și a Tratatului de Pace. Un patrimoniu uriaș, alcătuit din circa 8000 de imobile și alte bunuri, răspândite pe tot cuprinsul României, inclusiv în zone care niciodată nu au fost locuite de etnicii germani. Pentru că acolo sunt și bunuri ale românilor și ale evreilor confiscate în mod abuziv de regimul Antonescu și asupra cărora, prin legile lui Antonescu, Grupul Etnic German avea prioritate. Într-o scurtă paranteză, le reamintesc cititorilor că inclusiv Muzeul Bruckenthal, în care s-au ospătat săptămâna trecută mai marii Europei, care a aparținut în urma unei donații a baronului cu același nume Municipiului Sibiu, fiind donat în beneficiul tuturor cetățenilor orașului, a devenit astăzi, prin această prestidigitaţie proprietatea Forumul German. Tocmai în acest sens doamna Angela Merkel, în calitate de cancelar al Germaniei, fiind în aceași timp și cel mai important om politic al Europei, a bătut cu pumnul în masă și a bătut din picior, determinând autoritățile slabe de la București să urgenteze restituirea acestor proprietăți în beneficiul noi organizații a etnicilor germani.

Și de aici a început scandalul. Mai multe personalități, în frunte cu Radu Golban, au protestat viguros și au argumentat cu date istorice cât se poate de pertinente de ce s-a săvârșit un incredibil abuz împotriva statului român. În prezent, au fost declanșate proceduri în vederea dizolvării actualei organizații a etnicilor germani, în calitatea ei de succesoare a Grupului Etnic, tocmai pentru că și-a revendicat succesiunea unei organizații criminale. Prin urmare, doamna Angela Merkel mai încalcă o lege, atât germană cât și română, pentru că prin afirmațiile pe care le-a făcut zilele trecute la Sibiu a influențat mai multe decizii ale Justiției. Cum spuneam, au fost inițiate proceduri în vederea dizolvării asociației etnicilor germani și, din această perspectivă, Justiția ar putea fi influențată de afirmațiile categoric părtinitoare ale cancelarului german, însoțite și de avertismente și de amenințări. Mai ales că pe rolul Justiției de la Sibiu se mai află și plângeri ale FDGR, împotriva câtorva personalități, în frunte cu Radu Golban, care au dezvăluit toată mizeria acestei succesiuni precum și a preluărilor abuzive a unui patrimoniu în valoare de milioane de euro.

Mă aștept așadar și la o plângere împotriva doamnei Angela Merkel, făcută de cei în drept la Berlin. Și, de ce nu, și în fața Justiției române.

Sorin Rosca Stanescu

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Incisiv

Publicat

pe

De

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens.

În anul 2006, Ludovic Orban a recunoscut că tatăl său a fost angajat al Securității, conform HotNews.ro. Însă, șeful PNL a precizat că Imre (Emeric) Orban a încheiat orice colaborare cu Securitatea înainte de a se naște el.

„Liberalul Ludovic Orban a declarat in cadrul emisiunii 100% (Realitatea TV), raspunzand intrebarilor de final, ca Securitatea a incercat sa-l racoleze in perioda cand se afla in armata, dar ca a refuzat categoric. „Am si suferit de pe urma acestui refuz fiindca mi s-a violat corespondenta si a trebuit sa rad diferite chestii uscate de pe faianta de la WC”, a declarat Orban.

Orban a recunoscut ca tatal sau a fost angajat al Securitatii avand gradul de capitan in rezerva, dar spune ca a incheiat orice colaborare cu Securitatea inainte de a se naste el”, scria HotNews.ro.

Inclusiv pe site-ul CNSAS apare parcursul profesional al lui Orban Imre, născut la 3.10.1920 și decedat în anul 2005.

Tatăl lui Ludovic Orban a lucrat pentru Securitate între 1948 și 1956. Conform CNSAS, la 29.02.1956, el a fost trecut în rezervă, confirmându-se astfel ce a declarat șeful PNL, anume că tatăl său a încheiat colaborarea cu Securitatea înainte de a se naște el.

Unitatea pentru care a activat Imre Orban a fost Direcția Regională Brașov/Stalin, potrivit CNSAS precizeaza publicatia sus mentionata.

Incisiv de Prahova vine cu noi precizari:

Deci. Imre Orban  a fost ofiter de Securitate intre 1947 si 1958. A fost dat afara odata cu plecarea consilierilor sovietici. Asta spune multe!…Nu?…
Ăsta a fost Orban Imre (Emeric). Nascut in 1920 in Odorheiul Secuiesc. Ofiter de miliție si apoi de securitate. Copii: Leonard (primul comisar european din partea Romaniei); Ludovic (Lajos) – prim ministru. Cum tot numai ăstia, tovarăși ?!? (Cristina T.).

 

 

Citeste in continuare

Actualitate

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Incisiv

Publicat

pe

De

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Bravo domnule Tariceanu! Cand ati facut alianta in 2004 cu turnatorul securitatii petrov, nici dumneavoastra nu stiati, ca petrov, ca Directia de informatii a armatei era parte a securitatii? Astept din partea dumneavoastra si continuarea declaratiei: “nu mi se pare normal ca la cel mai inalt nivel sa il avem pe turnatorul securitatii – Manole. Cunoscut si ca Mugur Isarescu”. Daca va retine ceva sa declarati asta, va informez eu ca DIE, care se ocupa cu spionarea NATO inainte de 1989, era tot parte a fostei securitati, precizeaza pe pagina sa de socializare analistul Radu Teodor Soviani. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Actualitate

Cine a băgat ”conserve” la USR!

Incisiv

Publicat

pe

De

(Preluare National – Catalin Tache):

Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la bun început chiar prima regulă a sistemului! Și anume aceea ca pe funcțiile de conducere să fie promovați tocmai oameni șantajabili! Iar ”găsirea” la țanc a dosarului de la CNSAS a atât de vocalei lidere a USR-ului bucureștean, Roxana Wring este doar prima ”conservă” deschisă parcă special pentru a umple Uniunea cu mirosul pestilențial al colaboraționismului cu serviciile, încă de pe vremea Securității ceaușiste.

De asemenea, la doar câteva zile după decaparea Roxanei Wring i s-a arătat ”pisica” și rivalului de moarte al președintelui Klaus Iohannis pe dreapta politică românească… Însă în cazul lui Dan Barna aceasta nu a fost chiar ”moartă” cu totul! Pentru că ”ancheta jurnalistică”, adică publicarea unui dosar de la minister arată mai mult o crasă imoralitate, decât o ilegalitate evidentă. Dar cel puțin astfel i s-a transmis ”incontrolabilului” Barna că oricând cel care a băgat ”conservele” la USR le poate deschide public. Asta dacă adevărații băieți deștepți consideră că oricum acestora li se apropie ”termenul de expirare”, dacă nu cumva chiar s-au ”împuțit” cu totul între timp…

De ce nu o fi jucat a LOTO?

Cu toate că speța de acum fostei lidere useriste ar trebui în mod normal să se afle în mijlocul unei puternice controverse, cazul ei de colaborare cu Securitatea a fost ”îngropat” imediat cu demisia din fruntea Organizației USR București. Dar, totuși, biografia mai mult sau mai puțin romanțată a Roxanei Wring lasă în urma sa o mare întrebare : cum de nu o fi jucat aceasta la LOTO, la ce ”baftă” a putut avea în viață, mai ales pe vremea comuniștilor? Pentru că, în anul de grație 1977, imediat după terminarea facultății aceasta a fost angajată direct la ONT Carpați, la sediul central din ”buricul” Capitalei! Repet, în 1977, atunci când miile de studenți care la fel au terminat studiile universitare credeau că l-au luat pe Dumnezeu de picior dacă apucau la repartiție un loc unde totuși barem puteau ajunge direct cu trenul! Ce-i drept, după doi-trei ani sistemul relațional intervenea și atunci și se mai puteau obține derogări pentru întoarcerea în marile orașe unde au studiat. Dar ca Roxana Wring să fie repartizată direct de pe băncile facultății la ONT Carpați, asta da minune! Și cu toate că ghizii cu normă întreagă sau colaboratorii care aveau privilegiul însoțirii grupurilor de turiști străini erau de departe privilegiații sorții acelor vremuri, iată că Roxana Wring a părăsit instituția după doar doi ani! Ea lucrând la ONT Carpați între septembrie 1977 și noiembrie 1979, perioadă în care l-ar fi cunoscut pe britanicul Michael Roland Wring, un inginer petrolist care ulterior a făcut afaceri și în România. Iar comuniștii cei răi nu i-au dat drumul să plece din țară Roxanei Wring ”decât după șase luni”! Ce-i drept, un termen care în afară de Roxana Wring tuturor celorlalți care au încercat să părăsească România ceaușistă li se pare iarăși un adevărat miracol, din moment ce până și evreii, sașii sau șvabii erau fericiți dacă primeau această permisiune după doi-trei ani…

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Partener special – probleme juridice

Știri calde

Actualitate22 de ore ago

Tatăl lui Ludovic Orban, Imre Orban, a fost ofițer de Securitate

Bugetul.ro a mers pe urmele acestei dezvăluiri, descoperind chiar o declarație făcută de șeful liberalilor în acest sens. În anul...

Actualitate22 de ore ago

“Nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe turnatorul securitatii Petrov”! Dar de “Manole” cunoscut si ca Mugur Isarescu aveti retineri?

Il aud la tv pe domnul Tariceanu, “nu mi se pre normal sa avem la cel mai inalt nivel pe...

Actualitate22 de ore ago

Cine a băgat ”conserve” la USR!

(Preluare National – Catalin Tache): Creatorii ”partidului anti-sistem” Uniunea Salvați România au avut mare grijă ca să respecte de la...

Actualitate22 de ore ago

Vasilica ia lectii de drept pe Facebook

Ridicati-va, intra instanta! Mai precis, onorata instanta Vasilica Danilet, dezvaluie colegii de la Lumea Justitiei. Credeati ca a lasat Vasilica...

Actualitate22 de ore ago

Uzina de cancer: companie austriaca, acuzata de genocid industrial in Romania

(Preluare Inpolitics): O mare companie austriacă specializată în producția de aluminiu, Hammerer Aluminium Industries, este ținta unor acuzații extrem de...

Actualitate2 zile ago

Jurnalista Sorina Matei face dezvaluiri teribile despre un important judecator din Romania

“Justiția în România. Fiți atenți aici. Un judecător important dintr-o instanță mare din România pe care o știe toată lumea-...

Actualitate2 zile ago

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019”

,Economia globală se află într-o încetinire sincronizată și, ne revizuim încă o dată ÎN JOS creșterea economică pentru 2019, la...

Actualitate2 zile ago

S-a dat ”oralul” la Corpul de control!

(Preluare National – Catalin Tache): Miercuri, 16 octombrie, de la ora 16.10, a fost programat interviul pentru titularizarea împuternicitului de...

Actualitate2 zile ago

Ponta, etichetat drept ”psihopat” si analizat alaturi de mari criminali

(Preluare Inpolitics): Am avut un eveniment spectaculos și grav, totodată, după dezvăluirile Rise Project privind afaceri neprincipiale ale unui politician...

Actualitate2 zile ago

In apărarea lui Klaus Iohannis

O importantă instituție autonomă a statului român și-a încălcat statutul și a intervenit în plină campanie electorală printr-o decizie politică,...

Actualitate3 zile ago

DEZILUZIE LA POLITIA LOCALA PLOIESTI

Pe data de 09.10.2019, Incisiv de Prahova publica articolul “Comisarul de poliție ANA MARIUS CĂTĂLIN de la DNA ST Ploiesti...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/Iata cate ceva despre gasca lui Orban din sfere ale puterii PSD…/Oare nu or fi stiut PSD – isti despre relatiile oculte ale lui Orban propus premier acum!

Laura Rusescu „amanta” lui de pe vremea ministeriatului 2007,  se pare ca are si un copil cu ea cam acum...

Actualitate4 zile ago

Doamna Laura Codruta Kovesi va avea de oscilat in privinta primului caz din Romania pe care il va investiga: sa fie Teldrum sau ,,Grupul” lui Dan Barna

Am reusit cu greu (pentru ca site-ul se incarca greu) sa citesc investigatia riseproject: Adevarul despre Dan Barna. O investigatie...

Actualitate4 zile ago

RESTAURATIA SISTEMULUI TICALOSIT

Asociatia Judecatorilor pentru Apararea Drepturilor Omului avertizeaza intr-un comunicat emis luni. AJADO il distruge pe Iohannis: „Intentia declarata a Presedintelui...

Actualitate4 zile ago

Premiera in justitie- Decizia Curtii Constitutionale privind specializarea completurilor de judecata invocata in procesul lui Cristinel Toader la Tribunalul Prahova.

Consiliul Superior al Magistraturii și Colegiul de conducere al instanței supreme ar fi trebuit să elaboreze un set de reguli...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv