Connect with us

Actualitate

Ca să sintetizez/Cu nemernicul de la Aiud sunt mai multe probleme

Publicat

pe

În primul rând, trebuie să ne întoarcem în acele vremuri şi să ne aducem aminte că nu numai în procuratură sau Justiţie, dar cu precădere domeniul ăsta, fără Securitate nu se întâmpla nimic. Absolut nimic. Până şi repartiţiile, pe orice domeniu, aveau legătură formal şi/sau informal cu Securitatea.

 1. Zbirul de la Aiud a terminat facultatea în ’81. Şi dacă vă uitaţi atent, el şi-a făcut stagiatura 1 an şi 2 luni, în avocatură la Baroul Alba. Abia în martie ’82 şi-a continuat/transferat stagiatura în Procuratura Alba Iulia. Ei bine, saltul ăsta e ciudat, nu se putea să nu aibă o viză, un accept, ceva. Avea nemernicia 26 de ani.
 2. La 29 de ani, adică în ’85, în condiţiile în care era procuror stagiar ca procuror criminalist la Procuratura Alba de 3 ani, a fost DELEGAT de şeful Procuraturii Alba să se ducă la Aiud. Adică era deja un „om de încredere” al şefului Procuraturii Alba şi al Securităţii să fie trimis la Aiud ca şef al comisiei de propuneri pentru punerea în libertate condiţionată. Toţi ştiau ce Aiudul atunci, Gulagul României. Deţinuţii politici erau miza şi au fost până în ’89 în Aiud.
  Şi l-a chemat şeful Procuraturii şi i-a zis: Tovarăşe Lazăr, pentru fidelitate, dedicaţie, loialitate şi devotament, te recompensăm cu şef de comisie la Aiud! Slugă proastă, servilă şi fără coloană, tovarăşul a zis DA, tovarăşe! Mă duc şi nu vă voi dezamagi pentru onoarea pe care mi-aţi făcut-o!
  La cât îl duce mintea, tânăr şi dornic şi disperat de afirmare și pupincurist cum e şi acum la 63 de ani, o fi zis că e şi cool şi cu cât va fi mai dedicat şi disciplinat va urca în ierarhie. Habar n-avea el că peste 4 ani vine libertatea şi Revoluţia peste el. El era cu Sistemul şi Securitatea, dedicaţie totală. Ăștia v-am mai zis: sunt amorali. N-au noțiuni de bine și de rău.
  Vă daţi seama că un asemenea transfer/ desemnare/delegare Alba – Aiud care se face cu accept şi semnătură, inclusiv din partea lui, trebuie să existe pe undeva. Vă daţi seama că pentru asta trebuie să existe şi un aviz sau o formală/informală cu Securitatea. Că doar nu accepta/permitea Securitatea taman la Aiud, în inima sistemului represiv, taman la liberări condiţionate, pe unul care să pună în libertate oamenii, duşmanii statului şi Securităţii. Mai ales că Direcţiile Securităţii controlau şi formal şi informal şi total penitenciarele, şefii de penitenciare erau desemnaţi de Securitate. Şi pe asta trebuie să existe urme. Fie un raport al Securităţii despre desemnare, recomandare, informare despre pe el, fie altceva.
 3. Şi ajunge nemernicia la Aiud. Aici e altă schemă pe care el, un mincinos vopsit, n-o mai spune. Potrivit legii de atunci, el devenea automat şeful comisiei ( că procurorii erau sculele Securității) dar “în cazul în care comisia constată că cel condamnat nu întruneşte condiţiile pentru a fi eliberat, fixează un termen pentru reexaminarea situaţiei acestuia, termen care nu poate fi mai mare de un an. Totodată, pune în vedere condamnatului că se poate adresa direct instanţei. Când condamnatul se adresează direct instanţei cerind liberarea condiţionată, odata cu cererea se trimite şi procesul-verbal al comisiei de propuneri”.
  Adicătelea, el era un fel de primă instanţă, având drept de viaţă, de moarte, de umilinţă, de reeducare şi de modelare a caracterului pe condamnat. Dacă omul avea tupeu să se ducă în instanţă, trimiteau procesul verbal şi tot nu-l eliberau pe om. De asta a şi scris #FrateRomâne Iulius Filip lui, preşedintele comisiei de propuneri. Că tovarășul procuror, ei, comisia, erau Dumnezeii. Cot la cot cu Securitatea. Judecătorii nu contau.
  Raportul lor era decisiv, hotârâtor. Şi era făcut în baza recomandărilor, a se citi directivelor, Securităţii de la Bucureşti. Toţi ştiu asta.
 4. Există un caz în zonă atunci de care am aflat când un judecător nu a fost de acord cu o detenţie cerută de procurori, şi procuratura l-a luat şi l-a arestat şi pe judecător. Nu mai ştiu exact dacă l-a băgat în Aiud, dar în penitenciar tot l-a băgat pe judecător. Pentru că structura de decidenţă în Justiţie era aşa: Securitatea -> Procuratura->Judecător. Poate vă sună cunoscut.
5. Deci e imposibil ca pe nemernicie să nu mai existe urme, scripturi. Ori avizele CNSAS sunt false şi a avut o colaborare şi formală/ ceea ce nu m-ar mira foarte tare în privinţa falsurilor, ori scârnăvia asta de individ a avut sigur, sigur legături informale, sub forma sclavagismului şi dedicaţiei totale faţă de Securitate pentru a accede ulterior în funcţii, dar şi aici trebuie să existe urme chiar din partea Securităţii. Că ăia scriau şi raportau tot. Orice răhăţel, chiar şi neimportant. Aici era important pentru ei.
Realizaţi că viaţa şi cariera ăstuia a început cu o gaură neagră, cu un hău groaznic care practic l-a propulsat şi urmărit for life.
Realizați că Gulagul Aiud pe el l-a ridicat și ajutat.
Realizaţi că el ţine asta pitit de 33 de ani. Realizaţi că hârtiile există de 33 de ani. Realizaţi că mulţi le-au avut, văzut şi cine ştie- poate şi folosit. Ca acum. Deşi el e cadru de nădejde, dedicat, idiotul util, nu ştiu dacă era neapărată nevoie.
De iubit Securitatea în mod clar a iubit-o întotdeauna. Altfel nu ajungea aici. Slugărnicia şi dorinţa de afirmare le are în ADN din tinereţe. Cu Aiudul, represiunea şi atrocităţile are o mare problemă. Aici suntem cu asemenea specimene. În 2019. După 30 de ani.
Realizați că vorbim de procurorul general în funcție și în exercitiu, coordonatorul instrucției penale, apărătorul legii și al drepturilor și libertăților în România. Acum, precizeaza cunoscuta jurnalista Sorina Ruxandra MateI, pe pagina sa de socializare. (Irinel I.).

#EiRezistenţaSecurităţiiRezistAiud
#NoiÎnsăREFUZĂMSăPrezentămGaranţiaDeplinăAUneiReeducăriÎnAiud
#NoiÎnsăREFUZĂMSăDămDoveziTemeiniceDeÎndreptare
#NoiSolidariCuToateVictimeleSistemuluiSecuristŞiComunistRepresivDeLaAiudInimaAtrocităţilorCrâncene

 

Actualitate

Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor

Publicat

pe

De

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor.

Organizațiile neguvernamentale s-au implicat în mod activ în ultimii ani în creșterea rezilienței României în fața unor provocări multiple sociale, economice, sanitare sau de mediu.

Evenimentul, la care vor participa și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, oferă oportunitatea ONG-urilor să prezinte în special proiecte de mediu și încurajează sectorul guvernamental și mediul academic să preia bunele practici dezvoltate și promovate de societatea civilă în acest domeniu. Intervențiile la nivel înalt vor fi urmate de două sesiuni de prezentare a unor proiecte și bune practici privind educația pentru mediu și implicarea comunităților în tranziția verde.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au adus o contribuție esențială în ultimii ani la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice în România. Proiectele pilot prezentate în domeniile educației ecologice, biodiversității, economiei circulare și tranziției energetice au potențial de a fi replicate pentru un impact pozitiv extins.

Citeste in continuare

Actualitate

Mamasisotie.ro: Ghidul Complet pentru o Mamă și Soție Modernă din România

Publicat

pe

De

blog mamamasisotie.ro

Descoperă Universul Mamelor și Soțiilor pe Mamasisotie.ro: O Sursă Inovatoare de Inspirație și Sfaturi

Femeile din România, coloana vertebrală a societății, navighează cu dexteritate prin multiple roluri: mamă, soție, carieristă și membru activ al comunității. În universul lor plin de provocări și satisfacții, un spațiu virtual se remarcă prin lumină și sprijin: mamasisotie.ro. Mai mult decât o platformă, este un univers în sine, unde femeile găsesc nu doar informații, ci și o comunitate empatică, înțelegătoare și solidară.

blog mamamasisotie.ro

O oază creată de femei, pentru femei

Mamasisotie.ro se distinge în peisajul digital prin conținutul autentic și relevant pentru femeile din România. Abordând o varietate de subiecte care acoperă toate aspectele vieții femeii moderne, blogul devine o sursă de inspirație și informație, susținând și educând cititoarele sale într-un mod inedit și personalizat.

Darul Mamasisotie.ro pentru comunitatea femeilor din România:

1. Sfaturi Pragmatice pentru Mamă și Soție:

Mamasisotie.ro nu doar oferă sfaturi, ci construiește conexiuni autentice cu cititoarele. Fie că este vorba despre gestionarea timpului, organizarea familială sau rezolvarea conflictelor, blogul oferă soluții practice și aplicabile în viața de zi cu zi.

2. Articole Inspirationale despre Viața de Familie:

De la articole motivaționale la povești de succes ale mamelor și soțiilor, mamasisotie.ro hrănește sufletele cititoarelor cu încredere și determinare. Fiecare articol este o rază de lumină care le încurajează să-și urmeze visurile și aspirațiile, indiferent de obstacolele vieții.

3. Recenzii și Recomandări Utile:

În lumea dinamică a produselor și serviciilor dedicate femeilor, mamasisotie.ro este un ghid de încredere. Recenziile obiective și recomandările informate ajută cititoarele să ia decizii inteligente în privința sănătății, frumuseții, parenting-ului și multe altele.

4. Comunitate Empatică și Solidară:

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale mamasisotie.ro este comunitatea sa. Aici, femeile găsesc sprijin emoțional, consiliere și încurajare în momente dificile sau în luarea unor decizii importante.

Impactul Mamasisotie.ro:

Mamasisotie.ro nu este doar un blog, ci o forță care influențează și transformă viețile femeilor din România. Prin conținutul său autentic și diversificat, site-ul contribuie la ridicarea standardelor și la emanciparea femeilor în societatea contemporană.

1. Informație și Educație:

Cu articole bine documentate și expertiză autentică, mamasisotie.ro este o sursă de învățare continuă pentru femeile din toate domeniile vieții.

2. Solidaritate și Empatie:

Comunitatea mamasisotie.ro oferă un spațiu sigur și empatic unde femeile se simt acceptate, înțelese și susținute în drumul lor către echilibru și fericire personală.

3. Inspirație și Motivație:

Fie că este vorba despre carieră, creșterea copiilor sau echilibrul dintre viața profesională și cea personală, mamasisotie.ro oferă modele și exemple de succes care inspiră și motivează cititoarele să-și atingă potențialul maxim.

Mamasisotie.ro – Sursa de Putere și Inspirație pentru Femeile din România

Într-o lume plină de provocări și oportunități, femeile din România găsesc în mamasisotie.ro un aliat de nădejde și o sursă inepuizabilă de cunoștințe, inspirație și solidaritate. Prin conținutul său autentic și divers, blogul devine o voce puternică care împuternicește și transformă viețile femeilor, aducând lumină și speranță în fiecare zi.

Citeste in continuare

Actualitate

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Publicat

pe

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului Ploiesti.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti, va intra în cursa pentru sefia primăriei condusă în prezent de Andrei Volosevici.

Om cu o vastă experiență în administrația locală, dar si foarte pricepută în campaniile electorale, Dolniceanu spune că avantajul ei este că va putea lucra încă din prima zi. „Eu nu am nevoie să învăț, să înțeleg cum merg lucrurile. Eu voi putea munci pentru ploiesteni încă din prima zi”, a afirmat Simona Dolniceanu.

România în Acțiune este partidul înființat de profesorul universitar Mihai Apostolache, înaintea alegerilor trecute, fiind prima formațiune locală din țară care a reusit să prindă mai multe mandate de consilier judetean.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv6 minute ago

Grup de interese “organizat” aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Actualitate11 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv18 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv19 ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv23 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv23 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv23 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv23 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv23 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!