Connect with us

Actualitate

TAICA LAZAR VREA S-O FACA PE ANCHETATOAREA LUI KOVESI

Publicat

pe

Conform celor de la Lumea Justitiei, Augustin Lazar ataca in instanta rezolutia de clasare dispusa de Inspectia Judiciara in dosarul in care a reclamat-o pe procuroarea SIIJ Adina Florea ca i-ar fi dat lui Darius Valcov protocolul PICCJ-SRI din 2016. Lazar a acuzat-o pe Adina Florea ca nu a respectat secretul deliberarii sau confidentialitatea lucrarilor. Lazar vrea sa stie cum a aparut protocolul PICCJ-SRI pe pragul lui Valcov.

dav

Procurorul general al Romaniei Augustin Lazar vrea cu tot dinadinsul ca procuroarea Adina Florea de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie, anchetatoarea lui Kovesi in dosarul privind extradarea fostului director Gelsor Nicolae Popa, sa fie sanctionata disciplinar. Ca o face pentru ca Adina Florea (foto stanga) sa nu mai aiba nicio sansa la functia de procuror-sef al DNA, ca o face de dragul Laurei Kovesi (foto dreapta), din ambitie sau din alte motive care ne scapa, cert este ca procurorul general Augustin Lazar (foto centru) nu are somn din cauza faptului ca, recent, sesizarea pe care a facut-o in septembrie 2018 la Inspectia Judiciara impotriva Adinei Florea, a fost clasata prin Rezolutia nr. 6802/IJ/IJ/1685/DIP/2018 in 16 ianuarie 2019.

Nemultumit de solutia Inspectiei Judiciare, Augustin Lazar a luat decizia de a ataca la Curtea de Apel Bucuresti rezolutia de clasare dispusa de inspectorii judiciari, solicitand anularea acesteia. Actiunea lui Augustin Lazar impotriva rezolutiei de clasare privind-o pe Adina Florea a fost inregistrata la Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal in data de 11 martie 2019, sub nr. 1415/2/2019, iar pana in acest moment nu a avut loc niciun termen de judecata.

Din datele pe care le detinem, actiunea procurorului general privind-o pe procuroarea Adina Florea are stransa legatura cu aparitia in presa a protocolului PICCJ-SRI din 2016 al carui semnatar, „Doamne, Dumnezeule!”, era chiar Augustin Lazar!

Probabil de suparare ca a aparut protocolul de colaborare PICCJ-SRI pe care l-a incheiat in 2016 cu directorul SRI Eduard Hellvig, Augustin Lazar a sesizat Inspectia Judiciara cu privire la Adina Florea, pe care a scos-o din joben, fara vreo proba, ca tap ispasitor pentru aparitia protocolului, solicitand sa se efectueze verificari prealabile fata de aceasta sub aspectul savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. m teza a II-a si lit. j din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Practic, prin sesizarea depusa la Inspectia Judiciara impotriva procuroarei Adina Florea, Augustin Lazar reclama ca aceasta nu ar fi respectat obligatiile cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente, dar si ca nu a respectat „secretul deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, daca fapta nu constituie infractiune”. Toate acuzatiile alegatiile Procurorului General au fost respinse si negate de Adina Florea, care ajunsese, cu alte cuvinte, sa fie acuzata de Augustin Lazar ca ea ar fi fost cea care i-ar fi lasat consilierului primului ministru Viorica Dancila, Darius Valcov, pe pragul de la intrarea in casa, protocolul de colaborare incheiat de el si Hellvig in 2016 (foto 2). „Doamne, Dumnezeule, ce inginerie!”

Sectia pentru procurori a CSM, alaturi de Augustin Lazar

Despre actiunea lui Augustin Lazar impotriva Adinei Florea de la Inspectia Judiciara s-a facut vorbire si in Hotararea Sectiei pentru procurori nr. 464 din 8 octombrie 2018, prin care a fost respinsa avizarea propunerii ministrului Justitie de numirea in functia de procuror sef al DNA a Adinei Florea. Hotarea a CSM care a fost initial amanata chiar din cauza sesizarii formulate de Lazar la Inspectia Judiciara impotriva Adinei Florea:

Prin adresa nr. 2314/C/2018, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a adus la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii ca la data de 25.09.2018 a fost sesizata Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor prealabile ce se impun sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. m teza a II-a si lit. j din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre doamna procuror Florea Adina.

Urmare a adresei mentionate mai sus, in sedinta din 25 septembrie 2018, Sectia pentru procurori a solicitat Inspectiei Judiciare sa comunice stadiul verificarilor privind sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu referire la doamna procuror Florea Adina si a dispus amanarea analizarii propunerii ministrului justitiei de avizare a numirii in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie a magistratului mentionat pentru data de 08.10.2018.

Prin adresa nr. 6803/IJ/04.10.2018, Inspectia Judiciara a comunicat ca, in urma sesizarii procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a format lucrarea nr. 6802/IJ/IJ/1685/DIP/2018, in care sunt in curs de efectuare verificari prealabile pentru a se stabili daca exista indiciile savarsirii de catre doamna procuror Florea Adina a abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. m teza a II-a si lit. j din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Adina Florea: „Dumnealui a sustinut ca nu are cum sa-l lege de persoana mea… Iata sesizeaza cu o graba nemaivazuta, nemaintalnita, Inspectia Judiciara”

Extrem de relevanta in acest caz a fost reactia procuroarei Adina Florea, din octombrie 2018,  care nu doar ca a respins categoric acuzatiile lui Lazar, dar a sustinut si ca prin actiunea procurorului general Augustin Lazar de la Inspectia Judiciara s-a urmarit nu doar blocarea audierii sale in CSM pentru functia de procuror sef DNA, ci si „un interes personal evident” al lui Augustin Lazar.

A sustinut-o chiar Adina Florea in octombrie 2018, cand a declarat ca este o greseala ca dosarul protocoalelor ilegale sa fie anchetat chiar de semnatari:

„Pot sa folosesc un termen deja consacrat in presa scrisa și sa va spun ca surse judiciare autorizate m-au avertizat in mai multe randuri sa am foarte mare grija, pentru ca exista o mare presiune din partea procurorului general pentru a impiedica numirea mea la DNA. Nu m-am gandit niciun moment ca surpriza va fi atat de mare și nu m-am gandit niciun moment ca domnul procuror general, parte direct implicata in semnarea acelui protocol, va fi cel care va solicita o ancheta. Din punctul meu de vedere, domnul procuror general ar trebui sa se abtina de la a face orice demers. Domnul procuror general are un interes personal evident. Dumnealui este semnatar al acestui protocol, prin urmare, ar trebui sa se abtina sa faca orice demers. Ar putea ca acest dosar instrumentat de Parchetul General sa fie in continuare instrumentat de orice alta structura, dar nu de Parchetul General. In opinia mea, sa se ancheteze acest protocol tocmai la Parchetul General, parte semnatara a protocolului este o mare greșeala. Pare ca isi exercita functia mai mult decat excesiv, cu rea-credinta, in conditiile in care exista acest dosar penal pe rol, a spus si dumnealui chestiunea aceasta, dosar penal care nu s-a finalizat, despre care dumnealui a sustinut ca nu are cum sa-l lege de persoana mea si atunci, desi exista acest doar penal pe rol, iata sesizeaza cu o graba nemaivazuta, nemaintalnita, Inspectia Judiciara, in conditiile in care, de regula, Inspectia Judicara, in situatia in care exista un dosar penal pe rol, nu am intalnit situatii in care sa faca verificari, dar poate ca de data asta, cine stie, vom avea noutate in activitatea judiciara, va exista si o sesizare de abatere disciplinara la Inspectia Judiciara concomitent cu un dosar penal la o structura de parchet si nu stiu daca mai exista vreun for care sa faca verificari”.

Iata ce prevad art. 99 lit. m teza a II-a si lit. j din Legea nr. 303/2004:

„m) nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente;

 1. j) nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, daca fapta nu constituie infractiune”.

 

Actualitate

Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă….

Publicat

pe

De

Pentru o națiune ce plutește în derivă de prea mult timp, gâlceava intelectualilor poate fi lovitura fatală. Căci ce altceva îi mai lipsește poporului, care se încaieră din cauza buzelor Dragușancei sau operațiilor Prodancei, decât o ceartă ca la ușa cortului între cei chemați să lumineze nația?

Este trist să vezi că oameni de o erudiție dincolo de orice dubiu, culți, cu doctorate făcute pe bune și la timp, se pot încăiera în spațiul public ca niște chivuțe florărese, numai pentru că nu pot să își armonizeze convingerile. Și, mai ales, nu pot să fie de acord că nu sunt de acord… Zânzania intelectualilor, aducătoare doar de prejudicii, are la bază, întotdeauna, promisiunile amăgitoare ale politicienilor, codița băgată de dracul cel degrabă promițător de fală și glorie efemeră.

Făcând pactul cu diavolul, oamenii de cultură ai cetății dau impresia că s-au vândut pe 30 de arginți unor neaveniți, care au știut, la vremea potrivită, să șmecherească tot ce mișcă și să își asigure un trai luxos. Pentru că pe politicienii de pretutindeni nu îi interesează omul, ci puterea și banul. Or, omul de cultură nu asta ar trebui să țintească. O națiune nu poate fi salvată decât prin educație. Iar oamenii politici sunt ultimii interesați să o facă, pentru că ei nu își doresc o națiune salvată ci o adunătură de oameni schilodiți sufletește și intelectual, masă bună de manevră și prosteală.

Ca un popor ce a experimentat Piteștiul și Sighetul, suntem specialiști în a ne distruge elitele, a promova subcultura și a ridica prostia la rang de virtute. Dihonia oamenilor de cultură ne va îngropa orice speranță de schimbare a unui popor ce se transformă, pe zi ce trece, într-o gașcă de creatori de conținut și influenceri ce nu știu a bălmăji alfabetul. Alături de ea, transformarea preoților, altădată esența comunității, în saci de box, chemați doar la nunți și înmormântări, buni de plimbat pentru a arăta ce cool poate fi Isus, va duce țara atât de jos încât nici Lucifer nu o va mai recunoaște.

E trist că țara care l-a avut pe Titulescu ministrul de externe mai poate oferi Europei doar culegători de căpșuni, interlopi și macete, dame de companie și copii de vânzare. Și vina este a noastră, a tuturor. De aceea, rogu-vă, nu vă mai certați. Mergeți și scrieți, vorbiți, arătați oamenilor că lumea înseamnă mult mai mult decât un meci de fotbal la care scuipi semințe și încerci să calculezi ce ai face cu banii dați pe un jucător ce nu își poate silabisi numele.

Vorbiți-le copiilor și adulților deopotrivă, despre cărți și muzică, despre artă. Despre frumos și firesc. Ieșiți în cetate și spuneți oamenilor că banii și puterea nu înseamnă nimic, dar pot distruge totul, în lipsa educației. Iar voi, preoți, ridicați-vă și strigați cât vă țin puterile că lumea este creația Lui, nu a omului și că fără El viața asta, așa cum o știm, va deveni curând amintire. Treziți oamenii din letargie, cu inteligență și spirit, cu bunătate și răbdare, că iubirea pare, deja, desuetă…. Eu asta voi face, cât voi putea.

Adriana Stoicescu

Citeste in continuare

Actualitate

Descoperă Stirispeciale.ro: Ghidul tău complet către jurnalismul autentic

Publicat

pe

De

stirispeciale.ro

Într-o lume dominată de fake news și informații neverificate, Stirispeciale.ro se impune ca o oază de jurnalism autentic și de încredere. Mai mult decât un simplu site de știri, Stirispeciale.ro este o platformă dedicată adevărului, transparenței și responsabilității în media.

Ce face Stirispeciale.ro unic?

 • Verificarea Riguroasă a Informațiilor: Echipa noastră de jurnaliști experimentați verifică cu atenție toate sursele și prezintă doar informații verificate și de încredere.
 • Diversitate Tematică: De la politică și economie la cultură și sport, Stirispeciale.ro acoperă o gamă largă de subiecte, oferind o perspectivă completă asupra lumii din jurul tău.
 • Analize Profunde și Interpretări Relevante: Nu ne limităm la relatarea faptelor, ci oferim analize detaliate și interpretări semnificative ale evenimentelor, ajutându-te să înțelegi mai bine contextul și implicațiile acestora.
 • Focus Pe Comunitate: Ne pasă de problemele locale și de impactul lor asupra comunităților, oferind o platformă pentru a le explora și a găsi soluții.

Stirispeciale.ro: Mai mult decât un site de știri:

 • Comunitate Interactivă: Alătură-te discuțiilor, exprimă-ți opinia și conectează-te cu alți cititori interesați de jurnalismul de calitate.
 • Evenimente și Reportaje Speciale: Descoperă o gamă variată de materiale multimedia, de la interviuri exclusive la reportaje si investigatii, care te vor informa și te vor inspira.
 • Resurse Educaționale: Găsește articole și materiale informative despre media și despre cum să discerni între informații verificate și fake news.

De ce să alegi Stirispeciale.ro?

 • Autenticitate: Ne angajăm să oferim informații veridicate și imparțiale, fără influențe politice sau comerciale.
 • Transparență: Suntem o platformă transparentă, care își asumă responsabilitatea pentru conținutul publicat.
 • Calitate: Echipa noastră de jurnaliști profesioniști este dedicată producerii de materiale informative de cea mai înaltă calitate.

Stirispeciale.ro este mai mult decât un simplu site de știri, este o voce puternică pentru jurnalismul autentic și o platformă esențială pentru o societate informată și democratică. Te invităm să descoperi o lume a informațiilor verificate și a jurnalismului de calitate, alăturându-te comunității Stirispeciale.ro!

Nu rata:

 • Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi zilnic o selecție a celor mai importante știri.
 • Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.
 • Implică-te activ: scrie comentarii, participă la sondaje și trimite-ne sugestii pentru a ne îmbunătăți platforma.

Împreună, construim o lume mai bine informată !

Stirispeciale.ro: Adevărul contează!

Citeste in continuare

Actualitate

Radioslatina.ro: Mai mult decât un simplu site de știri, o voce a comunității din Slatina

Publicat

pe

De

radioslatina.ro

Imaginează-ți un loc unde poți găsi cele mai proaspete știri din Slatina, prezentate într-un mod captivant și imparțial. Un loc unde poți fi la curent cu evenimentele locale, te poți informa pe teme diverse și te poți conecta cu ceilalți membri ai comunității. Aici intervine Radioslatina.ro, mai mult decât un simplu site de știri, o voce autentică a Slatinei.

Radioslatina.ro: O perspectivă unică asupra Slatinei:

 • Știri locale relevante: De la politică și economie la cultură și sport, Radioslatina.ro acoperă o gamă largă de subiecte care afectează viața de zi cu zi a slătinenilor.
 • Jurnalism de calitate: Echipa noastră de jurnaliști experimentați și dedicați oferă informații precise, verificate și bine documentate.
 • Format multimedia captivant: Articole detaliate, reportaje video, interviuri și podcast-uri aduc la viață știrile și te fac să te simți ca și cum ai fi chiar în centrul acțiunii.
 • Actualizări în timp real: Fii la curent cu cele mai recente evenimente din Slatina și din regiune, cu notificări instantanee și o platformă mereu actualizată.

Mai mult decât știri:

 • Comunitate interactivă: Participă la discuții, exprimă-ți opinia și conectează-te cu ceilalți membri ai comunității prin intermediul secțiunii de comentarii și a forumurilor dedicate.
 • Evenimente locale: Descoperă o agendă cuprinzătoare a evenimentelor din Slatina, de la concerte și spectacole la festivaluri și târguri.
 • Informații utile: Găsește resurse și informații practice despre Slatina, de la administrație locală la transport și educație.

Radioslatina.ro: O voce puternică pentru Slatina:

 • Promovarea transparenței: Ne angajăm să oferim o platformă imparțială și transparentă pentru dezbateri constructive și exprimarea liberă a opiniilor.
 • Sprijinirea cetățenilor: Ne dorim să contribuim la o societate civilă activă și informată, oferind acces la informații de calitate și facilitând dialogul dintre cetățeni și autorități.
 • Dezvoltarea comunității: Susținem proiectele locale și promovăm valorile civice, contribuind la o Slatină mai prosperă și mai unită.

Radioslatina.ro nu este doar un site de știri, ci o platformă dedicată comunității din Slatina. Te invităm să descoperi o lume a informațiilor complete, a dialogului deschis și a implicării active. Alătură-te nouă și fă parte din povestea Radioslatina.ro!

Nu rata:

 • Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi zilnic o selecție a celor mai importante știri din Slatina.
 • Urmărește-ne pe Facebook, Instagram și Twitter pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.
 • Implică-te activ: scrie comentarii, participă la sondaje și trimite-ne sugestii pentru a ne îmbunătăți platforma.

Împreună, construim o voce puternică pentru Slatina!

Radioslatina.ro: Informația care contează, la un click distanță.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv18 ore ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII – A) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care...

Exclusivo zi ago

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea de popi

Cica MAI ar avea un ofiter detasat (sau se zice infiltrat ?) la Ministerul Muncii si care a terminat facultatea...

Exclusivo zi ago

Cetățenii au fost nevoiți să aștepte până când la locul accidentului sa soseasca un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Giurgiu, de la o distanță de peste 60 km

Șeful IPJ Giurgiu a lăsat drumurile naționale fără polițiști rutieri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol Pe DN 6 ce...

Exclusiv2 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIII) scoate la iveala putregaiul din IPJ Prahova si din varful MAI – adeverinte false pentru credite pe numele unor politisti, mai rau ca la ultimii infractori! Maine, orele 13.00

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro! Am...

Exclusiv2 zile ago

Politistii, fie activi sau pensionari, ghinionisti sa fie contemporani cu narcisistul sef al DGF, sufera consecintele

Despre erori si umbre la DGF! Despre narcisistul sef al DGF, salariul de excelenta si sporul de izolare!, dezvaluie Emil...

Exclusiv3 zile ago

Nu e logic ca lipsa de transparenta a Directiei Generale Financiara din MAI ascunde o greseala?

Aspectul care deranjeaza cel mai mult la Directia Generala Financiara din MAI este lasitatea, lipsa de barbatie. A fost si...

Exclusiv3 zile ago

Federatia Politistilor de Penitenciare pune in discutie interpretarea diferită din unități, cu privire la decontarea serviciilor turistice pentru cei care au efectuat concediu de odihnă anul trecut și au depus documentele justificative decontării in acest an

In data de 16.02.2024, incepând cu ora 10.30, a avut loc ședinta dintre conducerea ANP- federatii sindicale și conducerile unităților...

Exclusiv5 zile ago

Compromisul (in)justitiei prahovene pentru “albirea” procurorilor paraditori Onea, Portocala si Reileanu

Ne intrebam intr-un articol, pe buna dreptate, cat de impartiala poate fi judecata intr-un dosar in care inculpatii au ajuns...

Exclusiv5 zile ago

Pensionările cele mai multe se remarcă în rândul polițiștilor/MAI este total debusolat în privința măsurilor pe care ar urma să le ia în privința evitării dezastrului

Mai bine de un an în urmă, eram singura voce sindicală care a avertizat că majorarea vârstei de pensionare în...

Exclusiv5 zile ago

Conducerea IGPR nu a consultat organizațiile sindicale pentru acordarea majorărilor polițiștilor din subordine, în special pentru structurile DOS, DCCO

În data de 08.02.2024, începând cu ora 15:45 la sediul IGPR a avut loc o întâlnire între conducerea instituției și...

Exclusiv6 zile ago

Caracatița WHITE TOWER in orasul (Republica) lui Caragiale (XII)/Funcționarii Primăriei rămân în arest la domiciliu!/Noi plangeri penale!

Vorbim despre cea mai mare fraudă imobiliară din istoria Ploiestiului, cu un prejudiciu de peste un milion de euro. Investigaţiile...

Exclusiv6 zile ago

Cu mașina de serviciu și la Tribunal! Martorii care au mintit la comanda procurorului „Portocala” intr-un dosar fabricat

Imagini incredibile ne-au fost trimise pe adresa redacției de un cititor. Angajații Direcției Silvice Prahova folosesc mașinile instituției și pentru...

Exclusiv6 zile ago

„Decăpusirea” sistemului ar trebui să inceapă cu cei care l-au căpușit până la sufocare

In data de 14.02.2024, incepând cu orele 12.50, a avut loc intâlnirea on-line, intre conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor ,...

Exclusivo săptămână ago

M.A.I. – Repară inechitățile privind norma de echiparea a polițiștilor din promoțiile 2021-2023

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social ce a avut pe ordinea de zi ...

Exclusivo săptămână ago

„Acei chirurgi esteticieni pe care i-am mai văzut că profesau fără a avea studii superioare în domeniul medical, nu ar mai trebui să fie condamnați penal, atâta vreme cât același lucru se întâmplă în MAI”

„Prostituția profesională”, este un termen pe care l-am auzit în ultimii ani din gura colegilor care au ales să renunțe...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!