Connect with us

Actualitate

Hegemonica Germanie/Romania avanpost de sacrificiu?

Publicat

pe

Comentariu de Contele de Saint Germain (preluare blog):

 Dacă, printre mințile lucide și analitice, mai există unele care nu văd (sau nu pot înțelege) tendințele hegemonice ale Germaniei în raport cu restul Europei, acestea, sigur, sunt victimele unei hibernări prelungite, sunt deconectate de la înalta tensiune a prezentului.

Realitățile recente evidențiază tot mai limpede, pe zi ce trece, că UE a fost gândită și modelată până în prezent de strategii ei profunzi nu ca Statele Unite ale Europei, așa cum ni s-a tot spus (după modelul SUA), ci ca Statele Unite ale Germaniei (după un model devenit doctrină la începutul secolului trecut și pentru care au fost sacrificate deja milioane de vieți, mai ales dintr-un anume sânge etnic).

Să spunem lucrurilor pe nume: BREXIT-ul a apărut ca o formă de protest, de neacceptare de către Marea Britanie, a autoritarismului hegemonic al Germaniei. La fel și poziționarea intransigentă a SUA, care a înțeles că Germania este, probabil, cel mai mare profitor (cu cele mai mici costuri contributive) de pe urma NATO, folosindu-și resursele astfel economisite pentru proiecte geostrategice cu marele URS de la răsărit,  care să-i consolideze poziția de lider autoritar al Europei cu prețul complicității cu o Rusie tot mai belicoasă.

La scară mai mică, Germania conduce discreționar Parlamentul European prin intermediul PPE dar și a altor structuri de decizie pe care le controlează prin propriii demnitari ori prin interpuși (gen Laura Kovesi ori Klaus Iohannis) de care dispune după bunul plac.

Proiectul Nord Stream 2 dar și poziționarea în problema iraniană indică mai mult decât clar o alianță Germania – Rusia de proporții alarmante. Și asta în condițiile în care Rusia amenință explicit România cu atacuri asupra bazei de la Deveselu, în condițiile în care Ungaria revendică tot mai explicit și agresiv Transilvania, iar între Rusia și Ungaria se dezvoltă o prietenie care, pentru București, nu prevestește nimic bun.

În acest context, declarația de ieri a premierului Viorica Dăncilă privind mutarea ambasadei României de la Tel – Aviv la Ierusalim, capătă o dimensiune mult peste valoarea, în sine, a conținutului ei. Este declarația tranșantă a unei jumătăți a puterii din România de trecere, cu arme și bagaje, în tabăra americano – israeliană. Cealaltă jumătate a puterii din România, reprezentată de președintele Iohannis și de partidele din opoziție, nu mai poate folosi, ca până acum, tactica struțului. Va trebui să se poziționeze și ea. Să decidă dacă rupe România in două, opunându-se hotărârii Guvernului, sau dacă păstrează națiunea unită, spre mai marea ei securitate.

Să recapitulăm: pe câte fronturi se războiește în prezent Germania pentru hegemonia mult visată? Pe frontul Anglia – BREXIT, pe frontul SUA – NATO, pe frontul SUA – ISRAEL – IRAN, pe frontul România – mutarea ambasadei la Ierusalim, pe frontul Jean-François Bohnert – Laura Kovesi și pe câte alte fronturi ce ne privesc mai puțin!

Ce aliați și adversari are Germania în toate aceste confruntări? Aliați: Rusia, Iran și, parțial, Franța. Inamici: SUA, Israel și, parțial, Anglia.

Alături de care dintre aceste grupări s-ar simți România mai protejată?

Aici ar trebui să se producă declicul și în mințile cele mai pătimaș haștagiste. Pentru că, ce să ne mai prefacem că nu pricepem, doar o grupare ne poate apăra, în condițiile în care doar din cealaltă grupare pot surveni amenințările. Și incă ce amenințări: Moldova, Transilvania.

Viorica Dăncilă s-a arătat, prin mișcarea pe care a făcut-o, mai bărbată decât toți bărbații noștri politici actuali. Evident că decizia acestui anunț public s-a luat după negocieri tripartite solide și cu acceptul celor mai inalți decidenți atât din Israel cât și din SUA. Iar pachetul de negocieri a conținut și  niște garanții solide atât pentru România cât și pentru alianța de la guvernare.

Replica lui Klaus Iohannis pare, în acest context, stupidă și viscerală.  O jignește o dată în plus pe doamna Dăncilă, făcându-se că nu pricepe că o astfel de hotărâre, luată în colaborare cu partenerii de discuții din SUA și Israel, are fundamentări mult mai profunde decât prostia sau inteligența unei singure persoane. Să te știi îmbălsămatul cu miasmele fetide ale Forumului German, să deții drepturile absolute de autor pentru gafele politice ale deceniului („afaceri cu niște evrei” și „cele două popoare…”) și, totuși, să cutezi a emite judecăți de valoare în materie de politică externă (Viorica Dăncilă dă dovadă de „totala ignoranţă în domeniul politicii externe”) înseamnă nu doar că ești un mobilier mergător fără software dar că nici măcar din lemn adevărat nu ai fost fasonat, ci din umplutură de rumeguș presat. Vai de capul tău de președinte au relanti dacă nici atât nu ești în stare să pricepi, că în această mutare nu a fost vorba de politica externă a doamnei Dăncilă ci a SUA și a Israel.

Această declarație surprinzătoare și inflamantă a Vioricăi Dăncilă este, după părerea mea, parte a aceluiași plan căruia a aparținut și prima declarație, a lui Liviu Dragnea, privind intenția guvernului român de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Planul viza scoaterea din expectativă a președintelui Iohannis și forțarea acestuia de a-și asuma tranșant ceea ce știa toată lumea că gândește, și anume că, sub pretextul apartenenței României la UE, el va servi, trup și suflet, interesele Germaniei și nu ale țării pe care ar trebui să o reprezinte.

Leneșul de serviciu, sabotorul guvernului prin indolența ridicată la rang de tactică de luptă, a căzut în capcana propriului său tembelism. Reacționează, forțat de aceste provocări, și reacționează exact în sensul dorit de PSD. Gafând și devoalându-și profunzimile „ariene”.

Spun și acum, ca și atunci, că astfel de mișcări politice ascund enorm de multe dedesubturi și, de aceea, analizele serioase la adresa lor nu se pot finaliza cu verdicte de adevăr absolut.

Prin urmare, nu pot afirma cu certitudine că detonarea acestei bombe acum și în acest fel nu presupune și riscuri importante. Deocamdată, însă, impresia este una de mutare surprinzătoare de șah. Ca și cum tabăra SUA – Israel ar fi aflat de unele planuri ostile ale taberei Merkel – Iohannis (pe cale de a se împlini prin vizita regelui Iordaniei la București) și a ținut să mute prima pentru a zădărnici intențiile celorlalți (iată că, în urma anunțului Vioricăi Dăncilă, vizita respectivă a fost anulată).

Klaus Iohannis pierde din nou puncte importante. Și le pierde, culmea, nu atât pentru acțiuni greșite cât pentru lipsa de acțiune. Coconul de tăcere și inactivitate la adăpostul căruia s-a obișnuit să își savureze ședințele săptămânale de schi prezintă tot mai multe și mai adânci fisuri. Cred că și doamna Merkel s-a cam săturat de acest comisar al ei peste România, atât de inert și casant, pe care trebuie să îl peticească mai după fiecare ieșire publică.

Am convingerea că, la anunțul de ieri al Vioricăi Dăncilă, un rol crucial l-a avut și noul ambasador al Israelului la București. Și, cât ar părea de surprinzător, și lipsa unui ambasador al României în Israel.

Iată și o contribuție a lui Iohannis!

Să mai spună cineva că domnul președinte al României nu a avut niciun rol. Ba da! Rolul lipsei de hidranți când se anunță un incendiu!

 

Actualitate

Mamasisotie.ro: Ghidul Complet pentru o Mamă și Soție Modernă din România

Publicat

pe

De

blog mamamasisotie.ro

Descoperă Universul Mamelor și Soțiilor pe Mamasisotie.ro: O Sursă Inovatoare de Inspirație și Sfaturi

Femeile din România, coloana vertebrală a societății, navighează cu dexteritate prin multiple roluri: mamă, soție, carieristă și membru activ al comunității. În universul lor plin de provocări și satisfacții, un spațiu virtual se remarcă prin lumină și sprijin: mamasisotie.ro. Mai mult decât o platformă, este un univers în sine, unde femeile găsesc nu doar informații, ci și o comunitate empatică, înțelegătoare și solidară.

blog mamamasisotie.ro

O oază creată de femei, pentru femei

Mamasisotie.ro se distinge în peisajul digital prin conținutul autentic și relevant pentru femeile din România. Abordând o varietate de subiecte care acoperă toate aspectele vieții femeii moderne, blogul devine o sursă de inspirație și informație, susținând și educând cititoarele sale într-un mod inedit și personalizat.

Darul Mamasisotie.ro pentru comunitatea femeilor din România:

1. Sfaturi Pragmatice pentru Mamă și Soție:

Mamasisotie.ro nu doar oferă sfaturi, ci construiește conexiuni autentice cu cititoarele. Fie că este vorba despre gestionarea timpului, organizarea familială sau rezolvarea conflictelor, blogul oferă soluții practice și aplicabile în viața de zi cu zi.

2. Articole Inspirationale despre Viața de Familie:

De la articole motivaționale la povești de succes ale mamelor și soțiilor, mamasisotie.ro hrănește sufletele cititoarelor cu încredere și determinare. Fiecare articol este o rază de lumină care le încurajează să-și urmeze visurile și aspirațiile, indiferent de obstacolele vieții.

3. Recenzii și Recomandări Utile:

În lumea dinamică a produselor și serviciilor dedicate femeilor, mamasisotie.ro este un ghid de încredere. Recenziile obiective și recomandările informate ajută cititoarele să ia decizii inteligente în privința sănătății, frumuseții, parenting-ului și multe altele.

4. Comunitate Empatică și Solidară:

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale mamasisotie.ro este comunitatea sa. Aici, femeile găsesc sprijin emoțional, consiliere și încurajare în momente dificile sau în luarea unor decizii importante.

Impactul Mamasisotie.ro:

Mamasisotie.ro nu este doar un blog, ci o forță care influențează și transformă viețile femeilor din România. Prin conținutul său autentic și diversificat, site-ul contribuie la ridicarea standardelor și la emanciparea femeilor în societatea contemporană.

1. Informație și Educație:

Cu articole bine documentate și expertiză autentică, mamasisotie.ro este o sursă de învățare continuă pentru femeile din toate domeniile vieții.

2. Solidaritate și Empatie:

Comunitatea mamasisotie.ro oferă un spațiu sigur și empatic unde femeile se simt acceptate, înțelese și susținute în drumul lor către echilibru și fericire personală.

3. Inspirație și Motivație:

Fie că este vorba despre carieră, creșterea copiilor sau echilibrul dintre viața profesională și cea personală, mamasisotie.ro oferă modele și exemple de succes care inspiră și motivează cititoarele să-și atingă potențialul maxim.

Mamasisotie.ro – Sursa de Putere și Inspirație pentru Femeile din România

Într-o lume plină de provocări și oportunități, femeile din România găsesc în mamasisotie.ro un aliat de nădejde și o sursă inepuizabilă de cunoștințe, inspirație și solidaritate. Prin conținutul său autentic și divers, blogul devine o voce puternică care împuternicește și transformă viețile femeilor, aducând lumină și speranță în fiecare zi.

Citeste in continuare

Actualitate

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Publicat

pe

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului Ploiesti.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti, va intra în cursa pentru sefia primăriei condusă în prezent de Andrei Volosevici.

Om cu o vastă experiență în administrația locală, dar si foarte pricepută în campaniile electorale, Dolniceanu spune că avantajul ei este că va putea lucra încă din prima zi. „Eu nu am nevoie să învăț, să înțeleg cum merg lucrurile. Eu voi putea munci pentru ploiesteni încă din prima zi”, a afirmat Simona Dolniceanu.

România în Acțiune este partidul înființat de profesorul universitar Mihai Apostolache, înaintea alegerilor trecute, fiind prima formațiune locală din țară care a reusit să prindă mai multe mandate de consilier judetean.

Citeste in continuare

Actualitate

Messi și Djokovic în cursa pentru prestigiosul premiu Laureus 2024: Cine va domina la Oscarul Sportiv?

Publicat

pe

De

Lionel Messi, Novak Djokovic, și Max Verstappen sunt printre elitele nominalizate la Premiul Laureus, adesea etichetat ca Oscarul sportiv. Această distinsă ceremonie de premii va fi ospătată în Madrid pe 22 aprilie. Să explorăm candidații pe categorii:

Sportivul Anului:

  • Lionel Messi: Starul argentinian a triumfat cu Cupa Mondială în 2022, a obținut cel de-al optulea Balon d’Or în 2023, și a ghidat Inter Miami spre succes în Leagues Cup, marcând trofeul său cu numărul 44, un nou record.
  • Erling Haaland: Formidabilul atacant al Manchester City, originar din Norvegia.
  • Novak Djokovic: Magnatul tenisului sârb, cu trei titluri de Grand Slam în 2023, egalând recordul istoric de 24 de titluri majore al lui Margaret Court.
  • Max Verstappen: Pilotul de Formula 1 din Olanda, renumit pentru cele 10 victorii consecutive la Marele Premiu în 2022 și 19 victorii într-un sezon, înregistrând al treilea său titlu de campion.
  • Mondo Duplantis: Deținătorul recordului mondial la săritura cu prăjina.
  • Noah Lyles: Campion mondial la sprint, victorios la probele de 100m, 200m, și 4x100m.

Atleta Femeie a Anului:

  • Aitana Bonmati: Fotbalistă de excepție.
  • Mikaela Shiffrin: Stea a schiului alpin.
  • Iga Swiatek: Campioană la tenis, cu al treilea titlu la Roland Garros în 2023.
  • Sherika Jackson, Sha’Carri Richardson, și Faith Kipyegon: Ilustre alergătoare.

Alte distincții includ Echipa Anului, Descoperirea Anului, Revenirea Anului, Sportivul Anului cu Dizabilități, Sport for Good și Atletul Anului cu Sporturi Extreme.

Premiul Laureus se acordă din 2000, iar laureații sunt onorați cu o statuetă de 30 de centimetri de la Cartier, confecționată din aur și argint. Printre sportivii de seamă distinși se numără Roger Federer, care a acumulat mai multe premii Laureus, incluzând Sportivul Anului și Revenirea Anului.

Sursa informatii si foto: F5XMedia.ro

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Actualitate10 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv18 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv18 ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv22 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv22 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv22 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv22 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv22 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Exclusiv5 zile ago

Caracatita WHITE TOWER (XIV) /Neregurile de la Urbanismul Primariei cunoscute de primarul PSD-ist Andrei Volosevici

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!