Actualitate
Toată rușinea asta planetară pentru proiectarea cu orice preț pe cerul justiției europene a „icoanei” numită Laura Kovesi

Traim într-o lume profund mincinoasa
Comentariu de Contele de Saint Germain (preluare blog):
Nici nu știi dacă modelarea ta ca individ în spiritul preceptelor creștine nu devine cumva, în lumea de astăzi, un devastator handicap. Și pentru tine mai treacă – meargă, ai ajuns pe ultima turnantă, ce ai de pierdut se împuținează, dar pentru copiii tăi, pentru nepoții tăi… Uneori perspectiva asta mă îngrozește. Tu-i înveți să fie cinstiți, milostivi, să nu mintă, să-și ajute semenii, iar ei, ascultându-te, devin victime sigure, fără apărare, în jungla numită alegoric „lume”.
Cine lansează marile teme morale și sociale? Religiile, doctrinele politice? Cumva cei mici și mulți? Nici vorbă! Preaputernicii lumii!
De ce? Ca să le slujească lor în a subjuga mai ușor, în a conduce mai ușor, în a profita la maximum de sărăcia de educație și de resurse a celorlalți.
Sună a „Împărat și proletar”? Deloc întâmplător! Pentru că nivelul de minciună al celor ce ni se autorecomandă modele de urmat a atins un nivel revoltător. Intolerabil.
„Virtutea pentru dânsii ea nu există. Însă
V-o predică, căci trebui să fie brate tari,”…
Toată rușinea asta planetară pentru proiectarea cu orice preț pe cerul justiției europene a „icoanei” numită Laura Kovesi, mai mult decât o nulitate, o calamitate a neamului, este atât de grăitoare întru confirmarea versurilor de mai sus încât, într-adevăr, Eminescu ar trebui bătut cu ouă stricate și răstignit cu huiduieli haștagiste în Piața Victoriei. Ar trebui eliminat din literatura română ca un vierme marxisto – comunist judecat în contumacie.
Totuși… Și nerușinarea asta ar trebui să aibă limite! Nu credeți? Precum temperatura de fierbere a apei. Ai depășit 100 de grade de nesimțire, începi să te evapori. Și aici nu mă refer la acei idolatri locali ce se străduiesc să redefinească grotesc „slujirea” și care-și ling de zor izmana confundând-o cu poleiala ciocolății. Ei țin de păcatele și expierile acestui neam. Ni-i asumăm ca pe o fatalitate. Mă refer la alde Frank Timmermans, Elmar Brok, Guy Verhofstadt și alți isonari ai amenințătorului „Deutchland uber alles”, care ne fac necontenit morală pe tema justiției, dar ignoră total, ca niște orbeți pentru care evidențele vizuale nu există, abuzurile de gulag pe care favoriții lor în ale dreptății le-au comis.
Cum să ai, dar și să expui public, atâta nesimțire partizană încât să te pretezi la matrapazlâcuri de borfaș ordinar doar ca să pui, pe un scaun ce ar trebui să fie al exemplarității, un om derizoriu?
Selecție după valoare? O minciună gogonată. Persoana despre care vorbim nici nu are gradul profesional minim necesar, cerut, chipurile, candidaților la post. Nu contează!
Selecția după probitate? Gargară. Pe lângă stafiile nevinovaților încarcerați pe nedrept la ordinul ei, stafii care ar trebui să o bântuie zi și noapte pe această torționară, i s-a deschis și un dosar penal care o transformă, oficial, în suspectă. Îi pasă cuiva din comisiile de examinare de asta? Deloc.
Vot în plen, pentru a fi cât mai relevant? Vrăjeală. În Comisia LIBE, special pentru acest eveniment, s-au schimbat regulile din mers: vor vota doar șefii grupurilor parlamentare, ca să nu fie surprize neplăcute de prea multă înghesuială.
Ați auzit pe vreunul dintre marii propovăduitori globali ai luptei anticorupție, dintre apostolii respectării drepturilor omului și al principiului „nimeni nu e mai presus de lege” criticând, fie și blajin, practicile lui Portocală, Onea, Man? Pomenind (fie și fără vehemența obișnuită în adresările la ciuma roșie) protocoalele secrete prin intermediul cărora o Românie întreagă a fost ascultată și îndosariată? Nici vorbă!
Toți, când se pun în discuție crimele monstrului pe care l-au creat și susținut cu toată venalitatea lor, se fac mici și tac. Tac laș, tac mincinos, tac ticălos!
Da, trăim într-o lume profund mincinoasă.
Peste două zile vom mai primi, probabil, o dovadă. O ierarhie răsturnată, în sfântul nume al dreptății.
Singura modalitate de a suporta atâta minciună, atâta ipocrizie, atâta nedreptate este să nu ne pierdem simțul umorului.
Și, ori de câte ori acești farisei ne vor ține prelegeri despre morală, să avem pregătit în colțul gurii un zâmbet sceptic.
Măcar atât să le arătăm: că nu ne mai pot înșela, că știm ce hahalere sunt!
Actualitate
Australia achiziționează torpile MK-48 pentru modernizarea flotei sale submarine
Actualitate
Forțele Spațiale ale SUA: Priorități aliniate cu administrația Trump în fața unor reduceri bugetare
Actualitate
UE exclude SUA din pachetul de finanțare SAFE de 150 de miliarde de euro: drumul spre autonomia strategică

Inițiativa SAFE, parte a programului Readiness 2030, marchează o schimbare semnificativă în politica de apărare europeană, prioritizând reînarmarea și reducerea dependenței de Washington.
Uniunea Europeană a exclus Statele Unite din accesul la noul pachet de finanțare de 150 de miliarde de euro (163 de miliarde de dolari) pentru acțiuni de securitate în Europa (SAFE), demonstrând angajamentul său față de autonomia strategică, reînarmarea accelerată și o mai mică dependență de Statele Unite pentru armament. Inițiativa SAFE face parte din programul mai amplu Readiness 2030, anunțat de Comisia Europeană. Finanțarea se va realiza prin intermediul piețelor de capital, iar fondurile vor fi redistribuite statelor membre sub formă de împrumuturi, în funcție de cerere și de planurile naționale de înarmare.
Autonomie strategică și achiziții comune
SAFE va permite statelor membre să își mărească semnificativ investițiile în apărare prin achiziții comune din industria europeană de apărare, concentrându-se pe capabilitățile prioritare. Acest lucru va contribui la interoperabilitate, predictibilitate și reducerea costurilor pentru o bază industrială europeană de apărare puternică. Achizițiile comune SAFE necesită implicarea a cel puțin două țări, una dintre acestea fiind membră UE. Pe lângă statele membre UE, sunt eligibile Ucraina, țările Asociației Europene a Liberului Schimb (EFTA) – Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția – și țările Spațiului Economic European (SEE). SUA și Regatul Unit sunt excluse.
Îndoieli privind dependența de sistemele de armament americane
Decizia de a exclude SUA reflectă îngrijorările legate de independența operațională a unor sisteme de armament americane, precum avioanele de luptă F-35. Vicepreședintele Comisiei Europene, Kaja Kallas, a subliniat necesitatea ca armata să aibă „mâini libere” în situații de criză, sugerând limitări impuse de utilizarea armelor străine.
Pachetul ReArm Europe și noul document alb de apărare
SAFE reprezintă o parte importantă din pachetul ReArm Europe de 800 de miliarde de euro, restul urmând să fie alocat în patru ani printr-o clauză de excepție pentru bugetele naționale de apărare, până la maximum 1,5% din PIB. Noul document alb de apărare al UE se concentrează pe închiderea decalajelor de capacitate, consolidarea bazei industriale de apărare, sprijinirea Ucrainei și creșterea rapidă a gradului de pregătire până la sfârșitul deceniului. Documentul evidențiază ritmul accelerat al retragerii aliaților tradiționali, inclusiv SUA, de pe scena europeană, subliniind decizia ca fiind mai rapidă decât anticipat. Acest lucru este corelat cu declarațiile pro-ruse ale președintelui Donald Trump, precum și cu suspendarea ajutorului militar și a schimbului de informații cu Ucraina.
Priorități și proiecte viitoare
Printre decalajele de capacitate vizate se numără sistemele de apărare aeriană și antirachetă, munițiile, sistemele anti-drone, dronele, echipamentele de război electronic și tehnologiile emergente precum inteligența artificială și calculul cuantic. Documentul propune o serie de proiecte comune de apărare, detaliile urmând a fi stabilite ulterior de statele membre. Comisarul european pentru apărare și spațiu, Andrius Kubilius, a menționat că Consiliul European își propune să prezinte opțiuni pentru proiecte comune de apărare statelor membre în jurul lunii iunie. Documentul subliniază importanța programelor collaborative pentru a accelera livrarea echipamentelor și pentru a spori capacitatea de producție a industriei europene de apărare. Kubilius a evitat să ofere ținte precise pentru cheltuielile de apărare ale statelor membre, sugerând totuși că o cotă de peste 2% din PIB este în concordanță cu un „nou nivel de ambiție”.
-
Exclusivacum 4 zile
Scandal electoral în penitenciar: Acuzații grave de manipulare și presiuni
-
Exclusivacum 2 zile
Haos și bădărănie în Penitenciarul Botoșani: un ofițer ANP jignit de colegi
-
Exclusivacum 3 zile
Ministrul Justiției, Radu Marinescu, vizită inedită la Penitenciarul Deva: un semnal puternic pentru reforma sistemului penitenciar
-
Exclusivacum 2 zile
Un milion de euro pentru plimbări în parc: Luxul de la ANP în contrast cu realitatea din penitenciare
-
Exclusivacum 4 zile
Muntele corupției: Iepuri și capcane în Vălenii de Munte
-
Exclusivacum 2 zile
Castelul de cărți de joc in scandalul White Tower & City Gate-Rețeaua de corupție imobiliară: Milioane furate, acte fără număr
-
Exclusivacum 4 zile
Scenariul fraudelor imobiliare: Figuri si umbre în dosarul White Tower & City Gate
-
Exclusivacum 3 zile
Mandat eșuat al ANP în asigurarea siguranței penitenciarelor