Connect with us

Actualitate

Principii sau interese?

Publicat

pe

Comentariu de Contele de Saint Germain :

Atâta vreme cât am trăit sub clopotul opac al regimului totalitar aveam impresia că lumea de la celălalt punct cardinal, opus nouă, pe care o vedeam difuz și idealizant prin lentilele disperării noastre, este una condusă echitabil, onest, fără abateri de la principiile morale. Ce splendid!

Acum, când printr-un miracol  clopotul s-a pulverizat, înțelegem pe pielea noastră că nu este chiar așa. Da, e altceva decât epoca Ceaușescu! Da, e un progres! Mai ales pentru cei cu forța de a se ține singuri pe picioare, pentru cei care au tânjit în primul rând după libertate și un nivel de trai occidental. Însă…

…Mai există o categorie. Nu neapărat formată din nostalgici, dar care prețuiește înaintea celor două valori amintite mai sus o a treia valoare: echitatea.

Știu, cuvântul “echitate” sună cam prăfuit. A fost atât de exploatat propagandistic de comuniști, de limba de lemn, de apostolii egalitarismului ca principiu social fundamental, încât cei mai mulți îl percep ca un bemol. Ca o coborâre, ca un pas înapoi.

De aceea simt nevoia să adaug aici definiția la care mă gândesc când îl folosesc în acest articol:

echitate = dreptate, nepărtinire.

Așa zisa lume liberă în care am intrat nu e chiar atât de liberă și atât de dreaptă pe cât am sperat.

Echitabilă? Nepărtinitoare?  Vedem cu consternare în acești din urmă ani cât de sclavi ne-au putut considera puternicii lumii și cât de sclavi ne consideră ei și în continuare.

Demonstrația de forță care calcă totul în picioare atunci când interesele acestor hegemoni o cer a început, pe față, în timpul regimului Băsescu. Și SUA și Germania l-au susținut 10 ani pe acest barbar negând evidențele și mințind fără rușine. Mai țineți minte referendumul de demitere când emisarul SUA vorbea de o fraudă electorală de 1,5 milioane de voturi? Iar Monica Macovei prelua în Parlamentul European această uriașă minciună fără ca nimeni din conducerea UE (primordial germană) să simuleze măcar o îndoială?

Acum, cu cazul Kovesi, primim un tratament identic. Suntem tratați de parcă nici n-am exista ca țară suverană, ca popor cu drept de a se autoguverna. Cu o astfel de echitate, de nepărtinire, eu unul nu mă pot împăca.

Demența asta cu susținerea necondiționată a Laurei Kovesi, în ciuda nulității profesionale și morale a acestei doamne, e greu de interpretat altfel decât ca un sindrom de politicianism totalitar,  imoral până în măduvă. Este un fel de prostituție fără perdea, în care nevoia de sex a unora și nevoia de profit a altora sunt mai puternice decât orice precauții și coduri de conservare a higienei și a minimei decențe.

S-au așezat ca în vitrinele din Copenhaga, cu reflectoarele pe ei și fără să tragă draperiile, dar nu ca să stimuleze simțurile ci ca să copuleze în direct.

Oricât ai fi de pasional în opțiunea ta politică trebuie să constați si să accepți (dacă ai un minim de gândire liberă) că această doamnă Kovesi se bucură din partea susținătorilor ei occidentali de un tratament fetișizant, de-a dreptul delirant. Există o sincronizare comportamentală în reacțiile lor de a o promova, în refuzul lor de a vedea realități oribile la care a contribuit, de parcă toți ar fi sub bagheta unui dirijor cu electrozi, convertit la magia neagră.

SUA și Germania sunt în plin război război politico – economic dar, în ceea ce o privește pe Laura Kovesi, par a împărtăși o vrajă unificatoare, aproape mistică.

Să fie, pentru ele, miza eliberării României de sub jugul pesedist atât de importantă încât să-și ridice poalele în cap până la a li se vedea disgrațioasele varice morale și găoșenia discursului lor propagandistic despre justiție, drepturile omului și echitate? Nici vorbă!

La mijloc trebuie să fie altceva, de o cu totul altă natură. În esență: interese egoiste, nu principii generoase.

Am mai multe bănuieli privind explicația acestei neobișnuit de explicite pornografii politice la care se pretează națiuni așa zise reper pentru a susține cu atâta frenezie un NIMENI. Una însă este pentru mine  preponderentă în acest moment.

Cred azi din ce in ce mai mult, văzând circul international cu selectarea șefului procurorilor europeni,   că o afirmație mai veche a lui Sebastian Ghiță care, în ciuda gravității ei, a fost trecută rapid în uitare, are uriașe șanse de a fi adevărată: fapțul că Laura Kovesi ar avea cetățenie americană.

Dacă acest lucru este adevărat, avem o explicație mai mult decât convingătoare a motivului pentru care SUA o protejează. Așa fac americanii cu orice cetățean al lor. Mai ales cu unul care le-a slujit interesele geo-strategice atâția ani.

Germania o susține pe Laura Kovesi din alte motive. Nu cred că doamna Kovesi are și cetățenie germană (ceea ce, însă, la limită, n-ar fi exclus), dar este evident că are profilul profesional și moral agreat de Germania. A demonstrat-o prin distrugerea industriei românești, prin îngroparea dosarului EADS și prin epurările politice la ordin care au limitat hegemonia PSD la cote mai ușor controlabile.

Mințile lucide din România s-au inflamat peste măsură în fața acestui uriaș  abuz, pus la cale în interiorul dar mai ales în exteriorul țării, de a o impune prin manevre de șuți pe Laura Kovesi în postul de procuror șef european.

Și eu am doza mea de indignare, însă reușesc să o domolesc relativ ușor gândindu-mă la câteva speranțe pentru viitor:

  1. Judecarea Laurei Kovesi în România va continua. Mi se pare foarte posibil ca până la sfârșitul acestui an să se pronunțe chiar o sentință definitivă. Ce efect va avea o foarte probabilă condamnare a domniei sale asupra alegerilor prezidențiale? Vă las să deduceți singuri;
  2. Parchetul European va deveni operational la sfârșitul anului 2020. Să admitem că Laura Kovesi va fi impusă în următoarele câteva luni la șefia acestui parchet. Ce se va întâmpla cu poziția dânsei după apariția unei sentințe definitive de condamnare?
  3. Prostituția fără precauții, necontrolată, (cum este cea la care se pretează în aceste zile, fără scrupule, susținătorii doamnei Kovesi) generează aproape fără excepții boli venerice. Bolile venerice se manifestă, după caz, prin scurgeri și erupții. Deocamdată constatăm apariția și intensificarea scurgerilor. Scurgeri extrem de periculoase, de tot felul: denunțuri, filmulețe, documente scrise, mărturii susținute de probe dintre cele mai solide. Deci boala există! Rămâne să ne spună instanțele de judecată și cât de gravă este!

Tot acest circ cu numirea Laurei Kovesi într-o demnitate europeană va trece. Într-o formă sau alta. Hai să luăm deznodământul cel mai nedrept, să zicem că pentru următorii ani doamna Kovesi va primi imunitate și nu va putea fi pedepsită în cazul unei foarte probabile condamnări în țară. Nu aceasta este miza principală. Sigur, este o miză importantă, mai ales pentru cei ale căror vieți au fost distruse de abuzurile acestei persoane, dar nu este miza cea mai importantă.

Miza cea mai importantă este însănătoșirea sistemului nostru judiciar, extirparea cancerului care a umplut de metastaze justiția din România. Dacă această operație va reuși, dacă judecătorii marilor instanțe vor deveni cu adevărat liberi și nu vor mai putea fi șantajați de procurori sau de serviciile secrete, atunci vom putea afirma cu certitudine că războiul pe care îl purtăm în aceste zile va fi fost câștigat.

După aceea (sau între timp) imunitatea doamnei Kovesi se va sfârși și ea iar dreptatea, în ceea ce o privește, tot se va înfăptui până la urmă.

 

Actualitate

Palantir și Saildrone anunță parteneriat strategic pentru a îmbunătăți operațiunile navelor autonome cu ajutorul inteligenței artificiale

Publicat

pe

De

Gigantul tehnologic Palantir și producătorul de nave maritime autonome Saildrone vor colabora pentru a optimiza producția, lanțul de aprovizionare și operațiunile flotei de drone maritime.

Palo Alto, California – Palantir, un important jucător în domeniul tehnologiei pentru securitatea națională, și Saildrone, o companie specializată în tehnologia navelor maritime autonome, au anunțat un parteneriat strategic axat pe utilizarea inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți operațiunile Saildrone.

Optimizarea producției și a operațiunilor flotei

Richard Jenkins, CEO al Saildrone, a declarat că utilizarea instrumentelor sofisticate de fabricație și inteligență artificială ale Palantir va permite optimizarea producției și îmbunătățirea semnificativă a capabilităților flotei de drone maritime. El a subliniat necesitatea de a oferi soluții imediate pentru amenințările globale actuale.

Saildrone și Marina SUA

Saildrone a colaborat deja cu Marina SUA, utilizând drone maritime pentru colectarea de informații, monitorizarea traficului de narcotice și a pescuitului ilegal, precum și pentru colectarea de date oceanografice. În prezent, compania desfășoară operațiunea „Southern Spear” cu Flota a 4-a a SUA, utilizând vehicule autonome pentru detectarea și monitorizarea traficului ilicit.

Inițiativa Palantir „Warp Speed”

Parteneriatul se aliniază inițiativei Palantir „Warp Speed”, un sistem de operare pentru fabricație bazat pe inteligență artificială, destinat optimizării planificării producției, gestionării modificărilor inginerești și inspecției automate a calității.

Avantaj competitiv

Emily Nguyen, directorul Palantir pentru industria grea, a declarat că inițiativa „Warp Speed” este concepută pentru a accelera dezvoltarea organizațiilor implicate în reindustrializarea americană, iar parteneriatul cu Saildrone subliniază angajamentul Palantir față de furnizarea de software care să susțină avantajul competitiv al navelor autonome Saildrone. Anunțul are loc în contextul celei de-a șasea conferințe de inteligență artificială organizată de Palantir.

Citeste in continuare

Actualitate

Pentagonul alege patru companii pentru dezvoltarea dronelor de lungă rază, rezistente la războiul electronic

Publicat

pe

De

Programul Artemis, inspirat de conflictul din Ucraina, urmărește livrarea rapidă a unor drone capabile să funcționeze în medii ostile.

WASHINGTON, D.C. – Urmând o directivă a Congresului, Unitatea de Inovație în Apărare (DIU) a Pentagonului a selectat patru companii pentru a dezvolta drone de lungă rază, unidirecționale, capabile să-și atingă țintele în ciuda unor interferențe puternice din partea războiului electronic, a anunțat astăzi biroul.

Parteneriate americano-ucrainene

Premiile din cadrul programului Artemis au fost acordate producătorilor americani de drone AeroVironment și Dragoon, precum și firmelor de software Auterion și Swan, fiecare dintre acestea fiind parteneră cu unul dintre cei doi producători ucraineni de drone, care nu au fost numiți, potrivit unui comunicat de presă DIU. Valoarea contractelor nu a fost dezvăluită.

Adevărat numelui zeiței grecești a vânătorii, Artemis își propune să livreze un prototip lansat de la sol, care să decoleze „rapid și expeditiv” și să zboare de la 50 km (31,1 mile) la peste 300 km la altitudini joase.

O procedură rapidă

După o solicitare de oferte publicată acum puțin peste patru luni, DIU a reușit să selecteze rapid din 165 de propuneri, să efectueze demonstrații de zbor și să emită contracte, potrivit comunicatului DIU. Conform Defense News, Artemis provine dintr-un articol al Congresului din pachetul de asistență aprobat pentru Ucraina anul trecut.

„Suntem încântați de companiile non-tradiționale care oferă platforme UAS de lungă rază, adaptabile și cu costuri reduse, cu potențialul de a maximiza flexibilitatea operațională pentru forța comună”, a declarat Trent Emeneker, managerul de program DIU pentru acest efort, în comunicatul agenției. „Acesta a fost scopul indicației Congresului de a regândi modul de a oferi capabilități luptătorilor cu viteză și scară, cu livrare mult mai rapidă decât programele tradiționale de înregistrare.”

Două categorii de drone

Emeneker a declarat pentru Defense News că două dintre drone au o rază de acțiune de aproximativ 100 km, în timp ce celelalte două pot zbura la peste 1.000 km. Dronele mai mici evaluate de DIU costă sub 20.000 de dolari fiecare, în timp ce sistemele mai mari costă în jur de 70.000 de dolari, a relatat publicația.

Obiective ambițioase

„Următorul pas”, potrivit anunțului DIU, este finalizarea prototipurilor și „demonstrarea succesului” până în mai 2025, cu obiectivul de a avea un „prototip reușit” până la sfârșitul acestui an fiscal.

După publicarea acestui articol, un purtător de cuvânt DIU a declarat, ca răspuns la întrebările Breaking Defense, că „în mod ideal” programul Artemis se va încheia cu patru furnizori de succes, care vor oferi „mai multe opțiuni” pentru potențialii parteneri DoD pentru a continua proiectele – ceea ce înseamnă că „probabil nu va exista un singur „câștigător” selectat”. În plus, dronele ar trebui să poată transporta „mai multe tipuri de încărcături cinetice (explozie, încărcătură conformată etc.)”, inclusiv capacitatea de război electronic și informații de semnal, „dacă se dorește”.

Nevoia de adaptabilitate

În general, efortul Artemis își propune să ofere o capacitate de care este nevoie urgent pe câmpul de luptă modern, evidențiată de conflictul din Ucraina, unde dronele au format vârful de lance al luptelor de front. Pe măsură ce războiul a continuat, un război electronic dens a perturbat utilizarea multor sisteme, ceea ce a dus la interesul pentru tehnici alternative de navigație, cum ar fi cartografierea terenului, astfel încât dronele să poată evita interferențele și să evite detectarea prin emiterea unui număr mai mic de semnale care pot fi recepționate de senzori. Operatorii încearcă, de asemenea, să zboare sistemele cât mai jos posibil, îmbrățișând curbura pământului, pentru a evita radarul adversarului.

Când a fost anunțată solicitarea pentru Artemis, DIU a solicitat, de asemenea, sisteme care pot transporta o încărcătură de cel puțin 10 kg, cu un obiectiv de peste 25 kg. Solicitarea a solicitat, de asemenea, platforme care pot integra sisteme software și hardware terțe într-un mod „modular, interschimbabil la cald” și că „interfețele proprietate, formatarea mesajelor sau hardware-ul care necesită licențiere specifică furnizorului nu sunt permise”.

„Obiectivele proiectului Artemis sunt legate direct de observațiile condițiilor reale de combatere actuale, precum și de feedback-ul de la utilizatorii finali din cadrul DoD cu privire la capacitățile care ar putea fi necesare în acest domeniu pentru a face față capacităților de amenințare aproape de colegi din întreaga lume”, se arată în comunicatul DIU. Prin programul Artemis, DIU și biroul de achiziții și susținere al Pentagonului „acționează rapid pentru a oferi o opțiune pentru servicii și comenzi combatante din care să aleagă, livrate cu ani înainte de calendarul actual al programelor de înregistrare”.

Citeste in continuare

Actualitate

Polonia ia în calcul aderarea la un scut nuclear european: o reacție la incertitudinile securității

Publicat

pe

De

Declarația premierului Tusk declanșează dezbateri intense

Premierul polonez Donald Tusk a declanșat o amplă dezbatere internațională săptămâna trecută, declarând în Parlament deschiderea guvernului său față de aderarea la o inițiativă de securitate nucleară propusă de Franța. Această declarație, considerată extraordinară, reflectă temerile de lungă durată ale Poloniei față de Rusia și semnalele din partea Washingtonului privind o posibilă slăbire a garanțiilor de securitate ale NATO.

Un semnal către SUA, Franța și Marea Britanie?

Tusk a afirmat că achiziționarea de arme convenționale nu mai este suficientă și că Polonia discută cu Franța despre posibilitatea unui „scut nuclear” asupra Europei. Experții susțin că această declarație este un semnal de îngrijorare, menit să motiveze Statele Unite, dar și să atragă atenția Franței și Marii Britanii, în contextul unor potențiale reduceri ale prezenței militare americane în Europa și al unor declarații ale președintelui Trump privind obligațiile SUA față de aliații NATO.

Artur Kacprzyk, de la Institutul Polonez pentru Afaceri Internaționale, sugerează că această opțiune nucleară națională ar putea fi o strategie pentru a convinge SUA să nu slăbească garanțiile de securitate pentru Polonia. Jon Wolfsthal, fost oficial guvernamental american, subliniază istoria Poloniei și preocuparea acesteia de a fi abandonată de aliații săi. Marek Świerczyński, de la centrul de analiză Polityka Insight, consideră declarația lui Tusk drept cea mai amplă declarație nucleară recentă, având în vedere sursa și contextul său.

Președintele Duda cere amplasarea de arme nucleare americane pe teritoriul polonez

Președintele polonez Andrzej Duda a cerut ulterior amplasarea de arme nucleare americane pe teritoriul Poloniei, intensificând dezbaterea. Cu toate acestea, analiștii evidențiază obstacole logistice și geopolitice majore.

Istoria nucleară a Poloniei

În anii 1960, armata poloneză a fost echipată cu rachete sovietice cu capacități nucleare și avioane MiG-21PFM adaptate pentru transportul de arme nucleare. Au existat depozite de arme nucleare sovietice pe teritoriul polonez, până în 1991, când Polonia a anunțat eliminarea sistemelor de lansare a armelor nucleare din inventarul său. Cu toate acestea, întrebarea privind beneficiile deținerii de arme nucleare a persistat, intensificându-se după invazia Ucrainei.

Sondajele arată un sprijin semnificativ pentru o opțiune nucleară

Un sondaj recent indică faptul că 52,9% dintre polonezi susțin ideea ca Polonia să dețină propriile arme nucleare. Acest sprijin ar putea crește în cazul unei deteriorări a situației de securitate, în special dacă Rusia obține o victorie în Ucraina și SUA își reduce prezența militară în Europa.

Scenariile unui viitor nuclear al Poloniei: provocări și incertitudini

Analiștii subliniază vagitatea declarației lui Tusk. Świerczyński consideră că declarația publică a fost o greșeală, deoarece astfel de subiecte sensibile ar trebui abordate cu discreție. Un fost oficial al apărării a menționat dificultățile pe care le-ar întâmpina Marea Britanie și Franța în înlocuirea capacităților nucleare americane în Europa.

Un „scut nuclear” francez pentru Polonia ar putea implica utilizarea submarinelor nucleare franceze sau a unor avioane Rafale, dar acest lucru ar necesita o schimbare radicală de postură pentru Franța. Deși F-35-urile achiziționate de Polonia sunt certificate pentru transportul de arme nucleare americane, nu sunt compatibile cu armele nucleare franceze.

Dezvoltarea unui program nuclear propriu de către Polonia este considerată nerealistă din motive logistice și geopolitice. Un astfel de program ar expune Polonia riscului de detectare de către Rusia și ar putea declanșa un răspuns militar rus. De asemenea, ar putea duce la sancțiuni internaționale și la o izolare diplomatică. O abordare comună a țărilor europene în dezvoltarea de arme nucleare ar putea reduce riscurile, dar ar avea implicații politice majore, potențial afectând Tratatul de neproliferare nucleară.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv14 ore ago

Apocalipsa „Portocalei” – inculpatul Cătălin Stavri, pseudo-jurnalistul infractor sub asediul justiției

Infractorul autodesemnat jurnalist Într-o eră în care libertatea presei și transparența publică sunt tot mai mult compromise, apare cazul inculpatului...

Exclusiv14 ore ago

În județul Neamț, 45 din cele 69 de posturi de poliție funcționează fără autorizație sanitara de funcționare

Sindicatul Polițiștilor „Diamantul” solicită clarificări de la IGPR privind condițiile de muncă Petiție pentru siguranța angajaților Sindicatul Polițiștilor din România...

Exclusivo zi ago

Balada polițiștilor de la Prahova: Un cântec de lege, lemn și… porci! – Pamflet

Sunetul triumfal al fanfarei este înlocuit brusc de o simfonie mult mai… rustică. Porcii sunt vedetele! Reporterul Incisiv, cu voce...

Exclusiv2 zile ago

Sindicatul Polițiștilor “Diamantul” depune sesizare penală împotriva conducerii IGPR

Acuzații de abuz în serviciu, fals intelectual și obstrucționare a accesului la informații de interes public. București – Sindicatul Polițiștilor...

Exclusiv3 zile ago

Primarul și tunul de zăpadă: O iarnă fierbinte si o primavara plina de dezvăluiri

O operațiune de dezapezire… cu arome de corupție Domnule Primar, dumneavoastră, eroul nostru local, cel ce dormiți pe o pernă...

Exclusiv3 zile ago

Vălenii de Munte: Caracatița corupției – Noi dezvăluiri socante despre rețeaua de polițiști, procurori și judecători

De la amenințări la furt de lemn și mandate la comandă: Incisiv de Prahova dezvăluie o rețea complexă de corupție...

Exclusiv3 zile ago

Secretizarea ROF-ului IPJ Teleorman: o abordare absurdă a transparenței

IGPR argumentează secretizarea prin necesitatea de a preveni informarea publicului Vitalie Josanu, președintele Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul”, critică decizia...

Exclusiv4 zile ago

Iepurila, judecătorul fără frica (dar cu urechile ciulite) -Pamflet

Fost milițian, actual judecător: o carieră impecabilă? Domnule Iepurila, fost milițian, actual judecător, dar pentru noi veți rămâne mereu Iepurila!...

Exclusiv4 zile ago

Mega-frauda White Tower: Contraatacul justiției – Sechestre extinse pentru inculpați

Un dezastru imobiliar cu ramificații grave  (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc. Scandalul imobiliar White Tower din Ploiești a depășit cu mult dimensiunile unui simplu...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatul Diamantul dezvăluie existența unor structuri ascunse de control în MAI: Inspectori de muncă și sanitari

Sancțiuni pentru încălcarea normelor de sănătate și securitate în muncă în unitățile de poliție Transparență redusă și dificultăți în accesarea...

Exclusiv5 zile ago

Dosarul White Tower: Rechizitoriul se apropie, finalul unei mega-tepe imobiliare, condamnarea escrocilor este iminentă!

Mega-teapa imobiliară White Tower: Un sistem corupt expus (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici),...

Exclusiv5 zile ago

Ilegalitate masivă în Poliția Română: Sute de polițiști lucrează în structuri fără temei legal

Sindicatul Polițiștilor din România “Diamantul” denunță o situație gravă de nelegalitate, solicitând tragerea la răspundere a funcționarilor responsabili. Sindicatul Polițiștilor...

Exclusiv5 zile ago

Tragedia de pe bulevardul Mamaia: Un apel la respectarea regulilor de circulație

Un accident grav soldat cu deces și răniți, cauzat de viteza excesivă și consumul de alcool, subliniază necesitatea respectării stricte...

Exclusiv6 zile ago

White Tower – masca cade: Dinu Florian, un „actor” cheie în rețeaua de escrocherii imobiliare

Scandalul imobiliar: Dezvăluiri uluitoare despre rolul lui Dinu Florian în afacerile lui Mihai Lupu (aici) Incisiv de Prahova continuă investigația,...

Exclusiv6 zile ago

Scandalul Sterileco: Noi dezvăluiri implică spitale importante din țară

Investigația noastră continuă, dezvăluind noi legături suspecte și posibile infracțiuni (aici) Ploiești – Investigația noastră jurnalistică privind activitatea societății Sterileco,...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv