Actualitate
Presedintele nostru de desene animate

Comentariu de Contele de Saint Germain (preluare blog):
Cu fiecare apariție publică, președintele Iohannis aduce tot mai mult a personaj de desene animate. Mișcări stroboscopice, pronunție dislexică, mimică de hârtii decupate, stereotipii robotice și un schematism comportamental de tambur al fanfarei teutonice.
Am citit în ziarul National un articol care mi se pare că propune o explicație extrem de plauzibilă pentru inadecvarea tot mai stridentă a lui Klaus Iohannis la funcția pe care o deține. Omul acesta se dovedește de un autism pe care l-aș numi antinațional: total indiferent și absolut neinteresat de treburile țării, de obligațiile care, prin Constituție, îi revin.
Indolent, bucuros să-i facă alții treaba, cu creierul într-o permanentă hibernare, este într-atât de rupt de realitățile exterioare încât i se pare că ne face o mare favoare prin simplu fapt că trăiește în aceeași țară cu noi. „Nu știu și nici nu mă interesează” este expresia care o să-l reprezinte și o să-l flageleze cel mai bine peste timp.
Eu nu știu dacă chiar nu deschide televizorul, dacă chiar nu-și citește rapoartele informative ultra secrete despre aspectele importante privind securitatea națională, dacă chiar refuză să-și strice starea zen citind sintezele de presă din mapa neagră, dar, după cum se prezintă publicului, toate aceste bănuieli cu tentă patologică par cât se poate de întemeiate.
Uneori lasă impresia că doar două lucruri contează cu adevărat pentru el (în ordinea prezentată): orgoliul său bolnăvicios și doamna Carmen. Ambele îl distrug pas cu pas.
Orgoliul l-a împins la faza cu „ghinion”, apoi la scena cu aruncatul paltonului, și, în final, la războiul mahalagesc cu Dragnea – Dăncilă în care, de dragul ranchiunei și al răzbunării, își dă în fiecare zi cu coada lopeții peste nas fără să înțeleagă nimic din psihologia populară. Fără să priceapă că astfel de reacții viscerale sunt asociate unui personaj slab, capricios și labil și nicidecum unui conducător puternic pe mâna căruia să-ți lași copiii și țara.
Doamna Carmen îl distruge dominându-l. Prin inteligența de a-i exploata slăbiciunile, prin șiretenia de a-l pune mereu în situația de protector al ei. Omul acesta are un uriaș deficit de bărbăție iar doamna Iohannis creează mereu împrejurări pentru a-i da iluzia că e, totuși, bărbat. Ba îmbrăcându-se ca o jună nonconformistă și obligându-l să infrunte cu scrâșnet de măsele ironiile opiniei publice, ba victimizându-se cu ingineriile imobiliare în care el, ca primar – soț, a împins-o, și cerându-i să nu o abandoneze în mâna procurorilor.
Cât ar părea de ciudat, orgoliul lui Klaus Iohannis s-a expandat la dimensiunile aproape grotești de acum pentru a acoperi un mare complex: DEFICITUL SAU DE BĂRBĂȚIE! Și nu mă refer, Doamne ferește, la aspecte procreative. Nici nu știu și nici nu vreau să știu dacă drama se întinde până acolo. Mă refer, strict, la comportamentul său de cetățean comun investit brusc cu puteri excepționale. Și la modul în care își bate el joc de aceste puteri, de sine și de noi, cu o nonșalanță de rătăcitor care și-a aruncat de bună voie busola în prăpastie.
În loc să folosească această putere pentru a face lucruri dacă nu mărețe măcar pozitive pentru profilul său istoric, el o irosește spre a-și obloji micile ranchiune. Derizoriu! Derizoriu și ruinător pentru țară!
Incapacitatea sa de a se elibera de lanțurile oculților – deficit de bărbăție!
Incapacitatea sa de a recunoaște abuzurile din justiție – deficit de bărbăție!
Incapacitatea sa de a se pune la masa dialogului cu cei care-l contestă – deficit de bărbăție!
Incapacitatea sa de a-și domina pornirile de „Domnu’ Goe” – deficit de bărbăție!
Incapacitatea sa de a o convinge pe doamna Carmen să dea curs citației procurorilor – deficit de bărbăție!
Și aș putea continua lista la nesfârșit. Dar de ce-aș face-o, când lucrurile sunt atât de evidente?
Klaus Iohannis este un președinte laș!
Laș și indolent. Laș și visceral. Laș și mediocru intelectual. Laș și fără valori morale care să-i cenzureze derapajele.
Sper ca România să aibă norocul de a supraviețui întreagă nenorocirii numită „regimul Iohannis”.
Să ai ca președinte un personaj de desene animate, un desen animat caracterizat de o moliciune inerectă, este, orice s-ar zice, inedit. Inedit și demobilizator. Mai ales când până și bărbăția lui este de plastilină!
Actualitate
Marea Britanie, prima misiune pentru apărarea Europei împotriva Rusiei: „Operațiunea Chessman”
Actualitate
Space Force dezvăluie programul „Orbital Watch” pentru protejarea spațiului comercial
Actualitate
Schimbări drastice în achizițiile armatei: Îngrijorări și speculații în industria de apărare

Mesajul clar al Generalului: Tehnologiile se transformă
În inima Deșertului Mojave din California, Șeful Statului Major al Armatei, generalul Randy George, a transmis un mesaj clar industriei de apărare: un cutremur tehnologic se preconizează, iar acesta ar putea afecta profund programele de achiziție la scară largă, inclusiv vehiculele de luptă terestre.
„Sunt legat de capacitatea generală”, a declarat generalul cu patru stele pentru publicația Breaking Defense, într-un interviu recent. „Modul în care facem asta probabil se va schimba… [și] cu ce echipament.”
George a evidențiat rapiditatea cu care tehnologia a evoluat în ultimii ani, sugerând că Armata ar putea reconsidera achizițiile pe care le-a realizat de-a lungul timpului.
Speculații cu privire la reduceri substanțiale
Comentariile sale vin într-un context în care circulă zvonuri larg răspândite că Armata ar putea face reduceri semnificative în portofoliul vehiculelor de luptă terestre. Cu toate că serviciul nu a confirmat încă astfel de măsuri, contractanții din domeniul apărării se pregătesc deja pentru vești proaste, conform surselor din industrie.
„Reduceri sunt doar zvonuri până când nu devin realitate”, a afirmat un oficial din industrie.
Îngrijorări fundamentele pe baza raportului Marathon Initiative
Pentru a înțelege îngrijorările existente, trebuie să ne întoarcem la 2023, când Marathon Initiative, o organizație non-profit axată pe subiecte de securitate națională, a publicat un raport care propunea schimbări drastice în achiziții pentru toate serviciile armate. Raportul recomanda reducerea formatiunilor și a achizițiilor de armament, inclusiv sisteme precum Armored Multi-Purpose Vehicle (AMPV) și progresele în programul de obuzier autopropulsat Paladin Integrated Management (PIM).
Chiar dacă documentul are aproape doi ani iar nu este o publicație guvernamentală, a câștigat tracțiune recentă în cercurile industriei de apărare, în special datorită ascensiunii autorilor săi în structurile de decizie ale Pentagonului.
Încercări de adaptare și inovație
Generalul James Rainey, șeful Comandamentului Viitor al Armatei, ajută la clarificarea acestor întrebări de cerințe și a utilizat experimente precum Proiectul Convergence Capstone 5 pentru a aduce perspective utile conducerii superioare.
„Șeful urăște un anumit tip de echipament. Mi-a spus: ‘Vreau să-l distrug.’ Și eu am răspuns: ‘Nu-ți face griji, a murit deja la PCC5. … [A trecut] de la verde la roșu ca o broască într-un blender’”, a relatat Rainey recent pe scenă.
Așteptări statice în fața incertitudinii bugetare
Industria se pregătește acum să observe ce va fi păstrat și ce va fi eliminat din categorii ce par a se îndrepta spre un viitor incert. „Industria trebuie să stea liniștită și să aștepte următoarele 90 de zile pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile… [pentru că] se schimbă constant”, a subliniat generalul în rezervă John Ferrari.
Cu toate acestea, unele surse din industrie afirmă că este provocator să se ia decizii de afaceri până la publicarea cererii de buget pentru FY26. „Speculațiile se schimbă zi de zi”, a menționat o sursă.
Riscurile reducerilor și impactul asupra lanțului de furnizare
Sursele din industrie subliniază că, dacă Armata decide să oprească o linie de producție activă, efectele negative se vor extinde asupra întregului lanț de furnizare.
-
Exclusivacum 3 zile
Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România
-
Ancheteacum 2 zile
Decontarea serviciilor turistice pentru personalul din apărare și ordine publică în 2025
-
Exclusivacum 4 zile
CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”
-
Exclusivacum 3 zile
Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției
-
Exclusivacum 3 zile
Mușamalizarea organizată: Răspunsuri insălătoare și coordonate de la vârful IGPR
-
Exclusivacum 2 zile
Sâmbăta Mare: Tradiții, obiceiuri și ce nu trebuie să faci in această zi
-
Featuredacum 4 zile
Probleme în sistemul judiciar: Rata scăzută a dosarelor trimise în judecată și creșterea prescripțiilor
-
Exclusivacum 3 zile
Analiză juridică asupra inaplicabilității interdicțiilor din proiectul de lege privind mercenariatul pentru polițiștii suspendați