Connect with us

Actualitate

Aritmetică variabilă în Guvern și Parlament

Publicat

pe

Aritmetica reală, cea clasică, arată rău. Atât în Parlament cât și în Guvern. În Camera Deputaților, majoritatea nu mai e majoritate. Lipsesc pur și simplu câțiva parlamentari. Pe care frontul PSD i-a pierdut, nereușind să racoleze alții la schimb. Dar nici aritmetica variabilă nu e grozavă. Testul ar putea să aibă loc chiar în câteva zile. Nici în Guvern aritmetica nu se mai potrivește schemei. Începând de astăzi, un minister e decapitat. Și total paralizat. Iar aritmetica variabilă e în mână inamică.

Pierderea ultimilor patru parlamentari PSD, care au plecat în tabăra lui Ponta și în condițile în care Ponta declară răspicat că se face luntre și punte contra lui Dragea și a Guvernului Dăncilă, nu a putut fi până una alta compensată prin racolarea altor parlamentari. În Camera Deputaților, majoritatea joacă cu spatele descoperit. Bazându-se pe cealaltă aritmetică. Pe aritmetica variabilă. Respectiv luând în calcul că celelalte minorități decât cea maghiară și uneori chiar și minoritatea maghiară, urmărindu-și interese punctuale, îl întăresc pe cel mai puternic. E o aritmetică variabilă, pentru că cel mai puternic, respectiv PSD plus ALDE, ar putea oricând să fie perceput drept cel mai slab. Și atunci lucrurile se schimbă. Minoritățile merg la ciugulit în altă parte. Deci dacă mai are resurse, PSD are o singură soluție, nu foarte morală. Aceea de a convinge parlamentari ai opoziției sau parlamentari neafiliați că refacă majoritatea. Fiecare parlamentar, mă refer pentru moment doar la Camera Deputaților, are un preț. Costurile s-ar putea să-i deranjeze pe pesediștii consecvenți, care vor fi dislocați din funcții parlamentare sau vor piede poziții pentru protejații lor în administrația locală în favoarea noilor veniți. Recâștigarea pe această cale a majorității în Parlament s-ar putea să genereze reaprinderea conflictelor interne, al căror rezultat va fi o nouă hemoragie. Un veritabil cerc vicios. Iar primul examen ar putea avea loc în doar câteva zile. Și ar putea deveni fatal pentru Liviu Dragnea. Care s-ar vedea măturat de la șefia Camerei Deputaților. După care pierderile sale pot surveni într-un ritm de neoprit și într-o proporție fatală. Pe de altă parte, dacă Dragnea refuză solicitarea frontului anti-PSD de a-și măsura mușchii și de a supune la vot propunerea schimbării sale din funcție, dovedește că e vulnerabil și că partidul nu are posibilitatea în numai câteva zile de a-și reface majoritatea. Semn că de această dată COCOPOCO – expresie care, de pe vremea CDR, definește o alianță îmbârligată a unui mare număr de formațiuni cu orientări diferite, dar cu un scop comun antisocialist – a funcționat bine la Camera Deputaților. Dirijat sau nedirijat de Klaus Iohannis. Bazat pe simple coincidențe sau pe evenimente puse la cale în laboratorul statului paralel.

Și în Guvern simpla aritmetică nu mai funcționează. Un guvern, orice guvern din lume se blochează dacă un ministru e dat dispărut și nimeni nu mai poate semna un document în locul lui. Lucian Șova a demisionat de la Tranporturi și a venit sorocul pentru ca acest act unilateral de voință să fie pus în operă. Începând de azi, el nu mai are drept de semnătură. Și nici nu a putut delega acest drept vreunui secretar de stat. Din simplul motiv că un ministru demisionar cum era Șova în urmă cu mai multe zile când a decis să dea curs deciziei partidului, nu mai are dreptul de a-și delega cuiva fie și numai parțial competențele. Fără nimeni la butoane, Transporturile stau pe loc. Probabil nici lefurile nu mai pot fi plătite în prag de sărbători.

La Ministerul Dezvoltării, unde Paul Stănescu și-a dat demisia mai târziu, se va întâmpla același lucru peste câteva zile. Și vom avea două mari găuri negre în interiorul Executivului României. Nici măcar portarii celor două instituții nu vor putea să exercite în numele statului român președinția rotativă a Uniunii Europene, pentru că le va fi cu neputință să se întâlnească și să pună Europa la cale cu omologii lor, adică cu portarii ministerelor respective din statele partenere.

Dacă aritmetica în sensul ei clasic arată așa cum am descris-o mai sus, aritmetica în geometrie variabilă arată și mai rău. Ce ar fi trebuit să se întâmple e simplu și prevăzut în Legea Fundamentală. Klaus Iohannis, în calitate de președinte, trebuia să ia act de cele două demisii, să semneze decretele de revocare a unor miniștri pe care nu-i mai vrea premierul în echipă, pe care nu-i mai vrea nici partidul și care nu mai vor nici ei înșiși să rămână în teren și, concomitent, să semneze și decretele de numire a celor propuși la Transporturi și Dezvoltare. Atâta doar că președintele refuză. Mai analizează și se mai gândește.

De fapt lui Klaus Iohannis i-a scăpat intenția printre dinți. Atunci când, miercuri, în ceas de seară, a cerut ca PSD să nominalizeze alte persoane „mai bune” pentru portofoliile respective. Nu o vrea nici în ruptul capului pe Olguța Vasilescu viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării. Nu poate accepta umilința ca, după ce a refuzat-o la Transporturi, să o promoveze cu mânuța lui al doilea om în Guvern. Și, la grămadă, îl refuză și pe Drăghici. Pentru că nici acesta „nu e bun”.

PSD se lasă sau nu se lasă. Poate merge azi la Cotroceni cu căciula întinsă și cu alte două nominalizări. Conformându-se capriciilor președintelui. Și sacrificând-o astfel pe Olguța Vasilescu. Spălându-se pe mâini de un om de calitate, așa cum Dragnea a mai făcut de câteva ori. Sau poate să se îmbățoșeze. Să se adreseze Curții Constituițonale și să aștepte. Până trec toate termenele. Iar dacă va câștiga, cum e de presupus, atunci urmează ceea ce știm. Președintele Klaus Iohannis nu va mișca un deget până când nu e redactată și publicată motivarea CCR. Apoi va citi, va încerca să înțeleagă, se va gândi și va lua cuvenita decizie când vrea el. Pentru că părinții Constituției pur și simplu nu au luat în calcul reaua credință și reaua voință a unui președinte. În tot acest timp, cele două ministere sunt în aer. Și, repet, cu lefurile neplătite.

Iată cum aritmetica simplă este pe cale să-i frângă coloana vertebrala lui Liviu Dragnea. Și iată cum, de această dată, nici aritmetica variabilă nu-i mai este de prea mult folos. Pentru că de-aia se și numește „variabilă”. E ca pendulul. Când la dreapta, când la stânga. Când cu frontul PSD, când cu frontul anti-PSD.

Sorin Rosca Stanescu

 

Actualitate

Participarea Președintelui României, Klaus Iohannis, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor

Publicat

pe

De

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 12:00, la evenimentul „Bune practici pentru mediu avansate de societatea civilă”, organizat de Administrația Prezidențială la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Mondiale a ONG-urilor.

Organizațiile neguvernamentale s-au implicat în mod activ în ultimii ani în creșterea rezilienței României în fața unor provocări multiple sociale, economice, sanitare sau de mediu.

Evenimentul, la care vor participa și Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, și ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, oferă oportunitatea ONG-urilor să prezinte în special proiecte de mediu și încurajează sectorul guvernamental și mediul academic să preia bunele practici dezvoltate și promovate de societatea civilă în acest domeniu. Intervențiile la nivel înalt vor fi urmate de două sesiuni de prezentare a unor proiecte și bune practici privind educația pentru mediu și implicarea comunităților în tranziția verde.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale care au adus o contribuție esențială în ultimii ani la protecția mediului și limitarea schimbărilor climatice în România. Proiectele pilot prezentate în domeniile educației ecologice, biodiversității, economiei circulare și tranziției energetice au potențial de a fi replicate pentru un impact pozitiv extins.

Citeste in continuare

Actualitate

Mamasisotie.ro: Ghidul Complet pentru o Mamă și Soție Modernă din România

Publicat

pe

De

blog mamamasisotie.ro

Descoperă Universul Mamelor și Soțiilor pe Mamasisotie.ro: O Sursă Inovatoare de Inspirație și Sfaturi

Femeile din România, coloana vertebrală a societății, navighează cu dexteritate prin multiple roluri: mamă, soție, carieristă și membru activ al comunității. În universul lor plin de provocări și satisfacții, un spațiu virtual se remarcă prin lumină și sprijin: mamasisotie.ro. Mai mult decât o platformă, este un univers în sine, unde femeile găsesc nu doar informații, ci și o comunitate empatică, înțelegătoare și solidară.

blog mamamasisotie.ro

O oază creată de femei, pentru femei

Mamasisotie.ro se distinge în peisajul digital prin conținutul autentic și relevant pentru femeile din România. Abordând o varietate de subiecte care acoperă toate aspectele vieții femeii moderne, blogul devine o sursă de inspirație și informație, susținând și educând cititoarele sale într-un mod inedit și personalizat.

Darul Mamasisotie.ro pentru comunitatea femeilor din România:

1. Sfaturi Pragmatice pentru Mamă și Soție:

Mamasisotie.ro nu doar oferă sfaturi, ci construiește conexiuni autentice cu cititoarele. Fie că este vorba despre gestionarea timpului, organizarea familială sau rezolvarea conflictelor, blogul oferă soluții practice și aplicabile în viața de zi cu zi.

2. Articole Inspirationale despre Viața de Familie:

De la articole motivaționale la povești de succes ale mamelor și soțiilor, mamasisotie.ro hrănește sufletele cititoarelor cu încredere și determinare. Fiecare articol este o rază de lumină care le încurajează să-și urmeze visurile și aspirațiile, indiferent de obstacolele vieții.

3. Recenzii și Recomandări Utile:

În lumea dinamică a produselor și serviciilor dedicate femeilor, mamasisotie.ro este un ghid de încredere. Recenziile obiective și recomandările informate ajută cititoarele să ia decizii inteligente în privința sănătății, frumuseții, parenting-ului și multe altele.

4. Comunitate Empatică și Solidară:

Unul dintre cele mai valoroase aspecte ale mamasisotie.ro este comunitatea sa. Aici, femeile găsesc sprijin emoțional, consiliere și încurajare în momente dificile sau în luarea unor decizii importante.

Impactul Mamasisotie.ro:

Mamasisotie.ro nu este doar un blog, ci o forță care influențează și transformă viețile femeilor din România. Prin conținutul său autentic și diversificat, site-ul contribuie la ridicarea standardelor și la emanciparea femeilor în societatea contemporană.

1. Informație și Educație:

Cu articole bine documentate și expertiză autentică, mamasisotie.ro este o sursă de învățare continuă pentru femeile din toate domeniile vieții.

2. Solidaritate și Empatie:

Comunitatea mamasisotie.ro oferă un spațiu sigur și empatic unde femeile se simt acceptate, înțelese și susținute în drumul lor către echilibru și fericire personală.

3. Inspirație și Motivație:

Fie că este vorba despre carieră, creșterea copiilor sau echilibrul dintre viața profesională și cea personală, mamasisotie.ro oferă modele și exemple de succes care inspiră și motivează cititoarele să-și atingă potențialul maxim.

Mamasisotie.ro – Sursa de Putere și Inspirație pentru Femeile din România

Într-o lume plină de provocări și oportunități, femeile din România găsesc în mamasisotie.ro un aliat de nădejde și o sursă inepuizabilă de cunoștințe, inspirație și solidaritate. Prin conținutul său autentic și divers, blogul devine o voce puternică care împuternicește și transformă viețile femeilor, aducând lumină și speranță în fiecare zi.

Citeste in continuare

Actualitate

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Publicat

pe

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului Ploiesti.

Simona Dolniceanu, directorul SPFL Ploiesti, va intra în cursa pentru sefia primăriei condusă în prezent de Andrei Volosevici.

Om cu o vastă experiență în administrația locală, dar si foarte pricepută în campaniile electorale, Dolniceanu spune că avantajul ei este că va putea lucra încă din prima zi. „Eu nu am nevoie să învăț, să înțeleg cum merg lucrurile. Eu voi putea munci pentru ploiesteni încă din prima zi”, a afirmat Simona Dolniceanu.

România în Acțiune este partidul înființat de profesorul universitar Mihai Apostolache, înaintea alegerilor trecute, fiind prima formațiune locală din țară care a reusit să prindă mai multe mandate de consilier judetean.

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv26 de minute ago

Grup de interese “organizat” aflat in proximitatea premierului Marcel Ciolacul

Prin targul municipiului Buzau circula fel si fel de vorbe de duh privitor la prietenia actualului premier si deputat de...

Actualitate11 ore ago

Simona Dolniceanu, candidatul surpriză la Primăria Ploiesti

Partidul România în Acțiune a produs soc în lumea politica ploiesteană prin anunțarea candidatului la funcția de primar al municipiului...

statuete personalizate statuete personalizate
Exclusiv19 ore ago

Cele mai potrivite idei de cadouri pentru șeful și colegii tăi de muncă

Cadourile reprezintă nu doar gesturi de generozitate, ci și modalități de a consolida relațiile profesionale și de a întări legăturile...

scoatere nerv masea scoatere nerv masea
Exclusiv19 ore ago

Cariile dentare: Simptome, cauze și opțiuni de tratament

Cariile dentare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate orală cu care se confruntă oamenii din întreaga lume....

Exclusiv23 de ore ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XVI)/Hidra care a terorizat Ploieștiul și care continuă să distrugă vieți/Totul sub acoperirea politistilor corupti din varful IPJ Prahova si varful M.A.I.

Gruparea infracțională care a terorizat Ploieștiul în perioada pseudo-procurorului Portocală, continuă și astăzi să distrugă viețile oamenilor. Șantaj, mită, mașini...

Exclusiv23 de ore ago

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND

Cum a „facut” Statescu Ciprian Gh. primul milion de euro cand era primar al orasului Baicoi? (III)/PROMO/IN CURAND Cum a...

Exclusiv23 de ore ago

Caracatita din sistemul penitenciar (I)/SERIAL

STEFAN TEOROC LIDER PENTRU EL! Din acest numar, ziarul Incisiv de Prahova va deschide, cu o serie de cateva articole,...

Exclusiv23 de ore ago

„Exista si principiul potrivit caruia un drept necontestat se prezuma ca a fost acordat corect”

“Ironia sortii este ca astia cu salarii de excelenta nu au fost niciodata in tabara ta. In randul suporterilor tai...

Exclusiv23 de ore ago

Polițiștii i-au identificat pe cei doi autori ai acestor acte de o cruzime inimaginabilă, documentându-le activitatea în cadrul dosarului penal constituit, fiind reținuți pentru rănirea cu intenție a animalelor

În epocile în care oamenii traversau procesul de evoluție, trebuiau să fie precauți pentru a nu fi atacați de animalele...

salon frizerie Bucuresti salon frizerie Bucuresti
Exclusiv3 zile ago

Cum să îți alegi tunsoarea perfectă pentru forma feței tale

Alegerea unei tunsori potrivite este esențială pentru exprimarea personalității și pentru îmbunătățirea aspectului general. La fel ca în cazul femeilor,...

Exclusiv3 zile ago

„Avem si noi la MAI, un Coldea mai mititel”

Referitor la subiectul excelentei, asa cum am banuit, Ministerul Muncii a fost sensibilizat sa tergiverseze comunicarea informatiilor solicitate prin petitiile...

Exclusiv3 zile ago

Șeful IPJ Neamț, comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, refuză să aplice prevederile acordului privind contracte de asigurare facultativă pentru mijloacele de mobilitate navală și terestră din dotarea IPJ Neamț.

Sindicatul Europol Neamț „Către, Ministerul Afacerilor Interne, Domnule Ministru, Conform Acordului Colectiv privind raporturile de serviciu ale funcționarilor publici cu...

Exclusiv4 zile ago

UPDATE/CARACATIȚA WHITE TOWER (XV)/Putregaiul acoperit de șefii poliției care stau la băute cu infractorii

Curg tone de cerneală dezvăluind mizeriile ascunse într-o afacere care dacă s-ar fi întâmplat într-un stat civilizat am fi avut...

Exclusiv4 zile ago

Sefii sunt obligați să raporteze până azi – 23 februarie (coincidența face că e chiar sărbătoarea Armatei Roșii) numărul polițiștilor care dețin pașapoarte

Am primit o semnalare și am simțit mâncărimi în palme, chiar dacă Emil Păscuț – și el incitat de subiect...

Exclusiv4 zile ago

Se conturează informatia ca SOLDA DE GRAD ȘI NORMĂ DE HRANĂ va fi cu aplicare de la 01.04.2024 si cu plată pe 10.05.2024!

La data de 23.01.2024, la intâlnirea dintre prim-ministrul României, ministra jusțiției și președinții federațiilor reprezentative din sistemul penitenciar, politicienii s-au...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!