Actualitate
EXCLUSIV/Investigatiile ziarului Incisiv de Prahova confirma declaratiile judecatorului militar Constantin Udrea/Dosare care îl vizau pe şeful SPP, muşamalizate

Judecătorul militar Constantin Udrea i-a răspuns zilele trecute lui Augustin Lazăr, care a spus că cel dintâi a avut opinii personale și părtinitoare, subliniind că și procurorul general a fost părtinitor atunci când nu a constatat infracțiunea unui șef al SPP și că a făcut baie în piscina unui ofițer SPP.
„Nu sunt numai două, sunt mai multe. (sesizări la Inspecția Judiciară, n.r) (…) Au mai fost două clasate. Una privea un accident de vânătoare în care era implicat un ofițer SPP, cu moartea unui vânător pe raza unei localități din Prahova, vânătoare la care a participat și un șef al unui serviciu secret. Niciunul dintre participanți nu avea asigurare de răspundere civilă obligatorie ce se pedepsește cu închisoarea, e infracțiune. În momentul când cauza a fost instrumentată de un procuror militar din raza județul Prahova, Toma îl cheamă – avea rang de procuror de judecătorie, dar a fost promovat odată cu cauza și a ajuns procuror de Înaltă Curte, prin delegare, la secția parchetelor militare de pe lângă Înalta Curte”, a declarat judecătorul Constantin Udrea, pentru MEDIAFAX.
Acesta a spus că respectivul caz a ajuns la el în contestație, prilej cu care a sesizat anumite nereguli pe care le-a remediat.
„Am dispus trimiterea cauzei la judecată, dar l-am sesizat și pe procurorul general cu faptul că procurorul militar competent a refuzat să facă cercetări și cu privire la infracțiunea de care vă vorbeam: niciunul dintre vânători nu avea asigurare obligatorie. M-au sâcâit în continuare și au sesizat Inspecția Judiciară. Bălăceala în piscină se referă la conducătorul acelui serviciu”, a mai precizat judecătorul.
Constantin Udrea a mai spus că generalul Gheorghe Coșneanu de la Secția Parchetelor militare a Parchetului General a fost coleg de cămin cu Augustin Lazăr.
„Să spună dacă e normal să se scalde în piscina SPP și să nu constate infracțiunea șefului SPP. Să spună dacă e normal și dacă asta e părtinitor, să spună public: Aveam obligația să constat, n-am constatat”. Împreună cu Coșneanu (procurorul general s-a scăldat în piscină, n.r.)”, a mai spus Constantin Udrea.
Augustin Lazăr a reacționat la declarațiile judecătorului militar Constantin Udrea, despre care spune că a făcut acuzații în interviul MEDIAFAX, în contextul în care numele său a fost pe lista unor sesizări făcute de procurorul general la Inspecția Judiciară, despre care recunoaște totuși că au fost clasate.
„Declarațiile publice ale domnului judecător militar Udrea Constantin trebuie interpretate în contextul expus anterior, cel al existenței unor sesizări adresate Inspecției Judiciare de către procurorul general al PÎCCJ referitoare la conduita acestuia. Conducerea PÎCCJ consideră că afirmațiile domnului judecător reprezintă opinii personale, părtinitoare și, totodată, atrage atenția asupra unei posibile încălcări a obligației de rezervă impusă magistratului, în condițiile în care are spre soluționare cauze în care pot fi incidente aspecte pe care le critică, iar abordările acestuia nu s-au situat la nivel de principiu, ci au constat în afirmații punctuale, pentru care nu a prezentat dovezi”, Parchetul General, printr-un comunicat de presă.
Cunsocand faptul ca judecatorul Constantin Udrea este fost ofiter superior SIE pana in anul 1989 si nu si-ar permite sa iasa public cu declaratii care nu sunt conforme cu realitatea, Incisiv de Prahova a demarat o investigatie complexa si rezultatul acesteia confirma in totalitate declaratiile judecatorului militar.
Accidentul de vînătoare la care face referire a avut loc în 2012. Competenta dosarului era la parchetul civil deoarece fapta nu era in legatura cu serviciul, bănuit a fi autorul uciderii din culpă fiind fostul șef SPP-Serviciul Prahova, care a si fost trimis în final, în judecată.
In anul 2014 a intrat în vigoare noul C.PR.PEN. care a trecut competenta la parchetul militar (febr.2014) iar dosarul a ajuns la proc.Toma-Ploiesti.
In vara anului 2014 spaima generalilor din sisteme, procuror magistrat Vasile Doana a plecat de la DNA, revenind la Parchetul Curții Militare. Constatînd ca aici nu prea era de lucru (dosare puține si subtiri) a venit la Ploiesti sa preia de la Toma dosare mai grele. A găsit acest dosar constatînd ca la vînătoarea cu incidentul a participat si Pahontu Lucian care’imediet dupa incident a părăsit in mod suspect zona , cu acordul IPJ PH – comisar sef Gheorghe Parepa.
Procurorul militar Vasile Doana care a arestat mai multi generali din sistemele de informatii si a reusit condamnarea lor, in special al celor de la SRI, a decis să preia acest dosar avind informatii CERTE ca de fapt fusese un braconaj (adică nu exista autorizatie si ca aceasta se eliberare ulterior incidentului).
Surpriza. Sistemul de relatii a sefului SPP a intrat in alerta si, a doua zi dosarul a fost preluat de Sectia Parchetelor Militare condusă atunci de generalul Ion Vasilache, recunoscut ca un obedient serviciilor secrete (se temeau sa nu ajunga dosarul la magistratul Vasile Doana).
Dosarul a zăcut la Sectia Parchetelor Militare trei ani fara ca cineva sa mai faca nimic in el.
In aceasta perioada generalul Ion Vasilache a primit cele doua stele de general. Tot in aceasta perioada
Gheorghe Cosneanu era la S.P.M. șeful urmaririi penale, adică gestionarul dosarelor penale (el ținînd in fapt dosarul în nelucrare).
După ce a plecat generalul Ion Vasilache la conducerea SPM a ramas…procurorul Gheorghe COSNEANU care, ca sa scape cit de cit de belea , l-a adus pe Toma de la Ploiesti ( delegat) special sa faca acest dosar, dar sa-l trimita in judecata doar pe șeful SPP-Prahova, fara sa-l mai cerceteze si pe seful SPP Lucian PAHONTU. Cu acest prilej Gheorghe Cosneanu a primit si el steaua de general.
Judecatorul militar Constantin Udrea a judecat aceasta cauza in anul 2017, iar la Camera Preliminara a sesizat Procurorul General cu privire la faptul că ancheta este incompletă iar seful SPP Lucian Pahontu a fost “scapat”.
Este stiut ca comisarul sef Gheorghe Parepa de la IPJ Prahova n-a fost uitat…Asa explică unii ascensiune sa dupa 2012. (Ec Adrian Radu).
Actualitate
John Phelan anulează contracte pentru eficiență bugetară în Departamentul Marinei
Actualitate
Ultima călătorie a Papei Francisc: Ceremonia funerară la Roma
Actualitate
Prezența lui Elon Musk la interviul secretarului Forțelor Aeriene a lui Trump stârnește controverse
-
Exclusivacum 4 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 3 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 3 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 4 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 3 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Administratieacum o zi
Performanțe remarcabile: Întoarcerea echipei Eastern Foxes de la Campionatul Mondial