Featured
DIY Reparatii televizoare: Probleme simple pe care le puteti rezolva singur
Aveti un televizor HDTV care va face probleme? Inainte de a contacta firma de reparatii televizoare, puteti incerca sa faceti dumneavoastra cateva operatiuni simple si astfel sa rezolvati unele din cele mai frecvente probleme.
Reparatii televizoare – probleme frecvente
Iata care sunt cele mai frecvente probleme ale televizoarelor si cum le putem remedia.
1. Televizorul porneste cu ecran albastru, verde sau negru
Televizorul nu primeste semnal video. Asigurati-va ca ati conectat bine cablul de alimentare sau alt dispozitiv si ca televizorul este setat la intrarea corecta – apasati pe intrare, sursa sau TV/ video de pe telecomanda. Verificati conexiunile in spatele televizorului. Daca nici dupa aceste operatiuni problema nu se rezolva si incercati sa vizionati programe TV live, atunci cel mai bine este sa contactati furnizorul de cablu. Este posibil sa fie nevoie sa resetati receptorul. Daca folositu un DVD player, problema poate fi chiar aici. La fel se poate intampla ca si cablul video sa fie defect (ciupit).

reparatii_televizoare
2. Imaginea TV este descompusa sau pixelata.
Acest lucru este cauzat de un semnal slab. In unele cazuri poate fi semnalul satelit intre un eveniment live si postul tv (mai ales daca vizionati sporturi live). Daca se intampla acest lucru atunci cand incercati sa vizionati HD, atunci poate fi o problema de artefact de compresie. Cu alte cuvinte, aceasta este o problema de receptie, nu o problema a televizorului. Daca este deranjant, puteti incerca sa reduceti modul Sharp.
3. Televizorul porneste doar de la telecomanda, nu si de la cablu.
In aceasta situatie este evident ca nu exista comunicare intre tv si cablu. Puteti da un restart.
4. Setarile televizorului nu sunt realizate in mod corect.
Nu aveti nevoie neaparat de interventia unui specialist in reparatii televizoare.
Poate copilul sau pisica au pus stapanire pe telecomanda. Daca problema este la setari, atunci trebuie sa faceti reglajele necesare. Cel mai rapid mod de a reseta televizorul, este sa-l mutati pe setarile din fabrica. Acestea variaza in functie de modelul televizorului – trebuie sa consultati site-ul web al producatorului pentru instructiuni complete, dar in general se rezolva prin apasarea anumitor combinatii de taste de pe telecomanda.
5. Imaginea de pe televizorul pare granulata.
Acesta este un simptom des intalnit la televizoarele noi – controlul claritatii (sharp) este prea mare pentru continutul redat. De fapt, unii experti in reparatii televizoare recomanda sa reglati setarea Shartness pe zero, altfel tinde sa scoata in evidenta problemele surselor de imagine.
6. Televizorul nu afiseaza corect 4K sau alte rezolutii inalte.
Exista doua probleme aici. In primul rand daca noul dumneavoastra televizor 4K arata foarte stralucitor, plin de culoare si are detalii neclare, cel mai probabil a plecat de la vanzator cu modul Vivid. Modul viu reprezinta afisarea de showroom. Este recomandat sa o resetati, in mod ideal, pe Movie/ Cinema sau (Game daca jucati). A doua problema poate fi receptorul AV sau orice altceva dintre sursa si televizor – care ar trebui sa fie HDMI 2.0 – pur si simplu se poate sa nu accepte mai multe tipuri de 4K.
Cautati centru de reparatii televizoare? Contactati-ne pe noi chiar azi.
Exclusiv
Procurorul „aruncat”: Mâna nevăzută a senatorului „Melcilor” asupra justiției
Exclusiv
Analiză juridică asupra inaplicabilității interdicțiilor din proiectul de lege privind mercenariatul pentru polițiștii suspendați
Exclusiv
Mușamalizarea organizată: Răspunsuri insălătoare și coordonate de la vârful IGPR

Context și scopul analizei
În ultimele luni, Sindicatul Polițiștilor “Diamantul” a identificat un model sistematic de dezinformare și disimulare a adevărului din partea instituțiilor Ministerului Afacerilor Interne, ceea ce evidențiază lipsa de transparență și responsabilitate din cadrul MAI. Acest raport detaliază răspunsurile înșelătoare primite în urma solicitărilor adresate Inspectoratelor Județene de Poliție, conform Legii nr. 544/2001 privind accesul la informații de interes public.
Descoperiri relevante din răspunsurile inspectoratelor
Din cele opt răspunsuri primite, observăm o coordonare centralizată în afirmații și justificări. Toate inspectoratele au invocat același articol de lege – O.M.S. 1030/2009, art. 9, alin. (2) – pentru a susține că activitatea de “ordine publică” nu necesită autorizații sanitare. Aceasta este o tactică manipulativă, având în vedere că majoritatea inspectoratelor recunosc că dețin sau sunt în proces de obținere a acestor autorizații.
Enumerăm în continuare faptul că, în majoritatea răspunsurilor, se repetă exact aceeași formulare referitoare la Direcția Medicală și O.M.S. 1030/2009, demonstrând o evidentă strategie de răspuns unitar coordonată de la nivel central.
Discrepanța între declarații și acțiuni
Această discrepanță evidentă între afirmația că „nu au nevoie de autorizații” și acțiunile de obținere a acestora arată existența unei strategii deliberate de a induce în eroare și de a masca posibile nereguli sau culpe administrative în cadrul MAI.
Consecințele acestei mușamalizări
Este alarmant să observăm că, prin această manipulare, se ascunde o problemă reală cu privire la lipsa autorizațiilor sanitare în multe sedii ale poliției din România. Aceasta reprezintă o încălcare a legislației și poate afecta grav sănătatea nu doar a polițiștilor, ci și a cetățenilor care interacționează cu aceste instituții.
Solicitările către autorități
Sindicatul Polițiștilor “Diamantul” solicită, astfel:
- Ministerului Afacerilor Interne să clarifice care este temeiul legal REAL privind obligația sediilor de poliție de a deține autorizații sanitare, având în vedere că majoritatea inspectoratelor susțin în mod eronat că aceste autorizații nu sunt obligatorii.
- Inspectoratului General al Poliției Române să explice motivele pentru care a coordonat o campanie de răspunsuri înșelătoare și să aducă la cunoștința publicului situația reală a autorizațiilor sanitare la nivel național.
- Corpului de Control al Ministrului să investigheze modul în care a fost orchestrat acest mecanism de dezinformare și să identifice persoanele responsabile.
- Autorităților sanitare competente să efectueze controale în sediile poliției care funcționează fără autorizațiile necesare, pentru a evalua riscurile la care sunt expuși atât polițiștii cât și cetățenii.
În concluzie
Este esențial ca autoritățile să acționeze proactiv și să respecte principiile de transparență, responsabilitate și legalitate. Ceea ce se întâmplă în prezent în cadrul IGPR nu doar că subminează încrederea în instituțiile statului, ci și sănătatea publică. Sindicatul Polițiștilor “Diamantul” își propune să continue monitorizarea acestei situații și să aducă în fața opiniei publice toate strategiile de dezinformare utilizate de către instituțiile statului.
Vitalie Josanu, Președinte Sindicatul Polițiștilor Diamantul
-
Exclusivacum 4 zile
Cătălin Stavri: Pseudo-jurnalistul infractor al sit-ului de denigrare și șantaje Incomod.ro – Dezvăluiri explozive și inregistrări despre corupție
-
Exclusivacum 22 de ore
Alerta roșie: FSANP cere acțiuni imediate pentru siguranța penitenciarelor din România
-
Exclusivacum 3 zile
Corupția în sistem: Legătura dintre inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și forțele de ordine
-
Exclusivacum 3 zile
Corupția în justiție: Cazul inculpatului pseudo – jurnalist spagar si santajist Cătălin Stavri și murdăriile din White Tower
-
Exclusivacum 4 zile
„Adio, Halchin!”. Ieri, a fost ultima zi a Directorului General al ANP/Urmeaza Valentin Matei de la Penitenciarul Ploiesti?
-
Exclusivacum 3 zile
Suspiciuni în IGPR: Director cercetat pentru o afacere discretă cu Bolt?
-
Exclusivacum 2 zile
CSM acordă certificat de bună purtare foștilor procurori de la DNA Ploiești/„Dezvăluiri de noaptea minții”
-
Ancheteacum 3 zile
Participare instituțională la nivel european: Ioana Morar alături de Ministrul Justiției, Radu Marinescu