Connect with us

Actualitate

Un miting ciudat si posibila sa victima: Klaus Iohannis

Incisiv

Publicat

pe

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS.RO):

Vineri, 10 august, e programat în București un miting care ar putea fi etichetat fără teama că am greși prea mult drept cel mai ciudat de după revoluție. Un miting al diasporei, segmentul electoral cel mai devotat lui Klaus Iohannis, dar care i-ar putea da lovitura de grație tocmai actualului președinte. Și nu întîmplător, ci bine planificat.

De ce spunem că e cel mai misterios miting post-decembrist?

Pentru că el întrunește anumite caracteristici.

În primul rînd, nu e clar motivul.
Mitingurile de protest sunt de două feluri mari și late: cel planificat, care presupune organizatori, autorizare, logistică, mediatizare prealabilă, o dată stabilită din timp etc. Și mai e cel spontan, cînd oamenii ies în stradă brusc, enervați de ceva și își urlă nemulțumirea sau chiar recurg la violențe.
În ambele situații e obligatoriu să existe, însă, motive; unele mai difuze, să zicem, în primul caz (propunerea interzicerii avortului, a reintroducerii stagiului militar, a instalării de baze militare străine șamd), și unele cît se poate de concrete în cel de al doilea (OUG de amnistie, tăiere de salarii, scumpirea berii etc).

Mitingul de vineri nu are nimic din toate astea.

În afară de ”M…E PSD”, de ”Jos ciuma roșie” și de ”Să ne luăm țara înapoi” nu e clar deloc ce vor manifestanții.
Un miting de-a dreptul abstract, am spune.
Altă ciudățenie: dacă pînă acum mitingurile din ultimii doi ani treceau drept spontane, motiv pentru care nici nu au avut vreodată autorizări, cel de acum e anunțat de cel puțin două luni.

Un miting care are loc într-un moment cînd premierul și, parțial, guvernul sunt în vacanță, la fel și parlamentul, foarte probabil și președintele; de fapt, un miting stabilit în punctul de maximă anvergură a concediilor la nivelul întregii populații.
Chiar reprezentanți ai milionului de manifestanți care se tot anunță recunosc că profită de concediile proprii pentru a protesta.
Nu există nici vreun factor emoțional, vreun eveniment care să trezească opinia publică din moțăiala de pe plajă, ori de la grădinile de vară.
Mitingul nu se leagă de vreun eveniment politic, social sau economic anume, ceva măcar programat să se întîmple, necum deja produs.

Și totuși, se vorbește intens de cea mai mare participare la vreun miting din istoria țării, de necesitatea unor acțiuni violente și de nevoia imperioasă de a se obține rezultate palpabile, dar nu foarte clar definite, cu mici excepții (bunăoară, Godină – ministru de Interne, conform propunerii unui reputat jurnalist cu școala BBC).

În plus, e, declarativ, cel mai mare miting legat de soarta țării, dar susținut, paradoxal, de oameni care au părăsit țara, unii de mulți ani, și care sunt mult mai deconectați de la problemele autohtone.
Ceea ce ridică și probleme de morală: e firesc să vină oameni care trăiesc și muncesc în alte zări și să revendice dreptul de a face ordine, inclusiv prin forță, în țara de origine? Să defileze cu sloganul ”Schimbăm România!”?
Teza cu banii trimiși în țară nu acoperă suficient problema; în definitiv nu donează bani statului român, ci îi trimit familiilor pentru achiziții de case, mașini și alte cele, deci în beneficiul propriu. (Dacă am fi malițioși, am spune că jumătate din diaspora muncește la negru, deci nu prea ar avea un cuvînt de spus nici măcar în țările de adopție. Dar nu o să o spunem.)

Altă ciudățenie: dacă, inițial, se crease impresia unei susțineri puternice din partea tuturor românilor de peste hotare, ulterior au apărut delimitări publice din partea unor asociații ale diasporei, recent chiar una care se revendicase drept organizatoare.
Știu, oare, parte dintre românii aflați în bejenie oarece lucruri despre marele miting, ceva care nu le place?
Probabil că nu sunt singurele întrebări care s-ar putea pune.

Și atunci, care să fie explicația acestei manifestări mult comentate, dar de nimeni asumate, punctual?
Cine e și ce vrea ea, mai în glumă, mai în serios?

Nu știm răspunsul exact.

Dar am putea avansa o ipoteză privind o posibilă consecință.

Dacă marele miting de un milion de români se va dovedi un fiasco – și e mai mult ca sigur că așa va fi! – marele perdant va fi Klaus Iohannis.

Va fi un fiasco de imagine major chiar dacă s-ar aduna în piață suta de mii de oameni, doar pentru că asta ar însemna doar 10% din numărul pompos rostogolit de săptămîni încoace.
În opinia noastră, însă, nici această cifră nu va fi atinsă nici măcar pe departe.

De ce ar deconta, însă, Klaus Iohannis un eventual eșec, în condițiile în care nu pare să fi avut vreun rol direct în provocarea respectivei manifestări?
Răspunsul e simplu: pentru că Iohannis e prezentat, de la alegeri încoace, drept preferatul diasporei, ne amintim toți tămbălăul de la urnele din străinătate, din 2014, iar mitingul de vineri ar veni în sprijinul luptei sale cu ”Ciuma roșie”, cu dușmanii justiției, cu detractorii parcursului euro-atlantic, cum îi place să spună.
Ori, o prezență slabă ar însemna că Iohannis a pierdut sprijinul diasporei; chemările la luptă ale unora din sînul ei nu au mai găsit ecou.

Ar fi punctul de plecare al unei serii de comentarii și analize critice, care ar fixa fenomenul în conștiința publică.
Cu un an înaintea alegerilor, președintele nu mai poate polariza votanții de afară!

”E timpul, poate, pentru o schimbare” s-ar zice.

Iar dacă urmărim atent presa ultimei perioade, vedem că deja începe să urce tot mai mult în preferințele deontologilor dreptei o nouă stea (nu exagerat de nouă, totuși): Dacian Cioloș.
Și, din cîte se aude, și în preferințele serviciilor.

Dacă un fan înrăit al lui Iohannis precum Petre Iancu, de la Deutsche Welle, a ajuns să scrie că ”După ce s-a autodemolat, preşedintele a devenit greu sau imposibil de recuperat ca personalitate capabilă să ţină piept regimului, prin unirea românilor întru salvarea statului de drept” e semn că sunt probleme mari în paradis.

Sunt tot mai multe critici, mai subtile ori mai directe, la adresa lui Klaus Iohannis tocmai din direcția sensibilă pentru el, adică a celor care pînă nu demult îl susțineau necondiționat.

Iar faptul că PNL, aflat sub ocupație cotrocenistă totală, s-a grăbit să își anunțe participarea la miting, în timp ce Dacian Cioloș, imediat după anunțul respectiv, a declarat că “Vineri, 10 august, este adunarea diasporei, la care cu siguranţă se vor alătura şi mulţi români din ţară. Este o întâlnire-simbol care, din punctul meu de vedere, nu trebuie folosită politic” spune multe, după părerea noastră.

Una peste alta, sunt toate șansele ca mega-mitingul de vineri, cel care ar trebui să sufle puternic vînt în pînzele președintelui să reprezinte, de fapt, startul marelui declin.

Rămîne pentru final marea întrebare: vineri va fi un fiasco natural, sau unul conceput din start ca atare și minuțios pus la punct în laboratoarele subterane? (Bogdan Tiberiu IACOB)

 

Actualitate

Cum sa alegi zgarda perfecta pentru cainele tau

Publicat

pe

De

Daca mergeti intr-un petshop, la raionul cu zgarzi pentru caini, sau cautati o zgarda intr-un magazin online, este posibil sa fiti coplesiti de toate modelele disponibile. Diferite culori, materiale, latimi si design-uri va vor coplesi rapid, ajungand sa va intrebati care este cel mai bun model de zgarda pentru cainele tau.

Din pacate, multi proprietari de animale de companie fac aceleasi greseli cand vine vorba despre alegerea zgarzii cainelui, pur si simplu pentru ca nu sunt constienti de importanta ei, de dimensiunea corespunzatoare si de folosirea ei astfel incat sa nu ranesti cainele.

Va oferim un mic ghid pentru a ajuta sa alegeti mai usor atunci cand mergeti sa cumparati o zgarda pentru caini din petshop.

  1. Dimensiunea zgarzii

Inainte de a incepe sa cautati o zgarda pentru cainele vostru este important sa stiti care este marimea gatului cainelui. Cel mai simplu mod de a masura dimensiunea gatului cainelui este cu un centimetru de croitorie sau cu o ruleta. Luati centimetrul si infasurati-l in jurul gatului cainelui dvs. intre urechi si clavicula, unde va fi prinsa zgarda. Adaugati 5 cm la aceasta masuratoare si aveti dimensiunea gatului cainelui.

Ideea este ca atunci cand ii puneti cainelui zgarda, sa aveti loc sa bagati doua degete sub ea. In felul acesta zgarda va fi suficient de stransa incat sa nu iasa de pe capul cainelui, dar nici nu va exista riscul de a se strangula cu ea.

  1. Tipuri de zgarzi

Cand alegeti tipul zgarzii pentru cainele dvs., luati in considerare nevoile cainelui dvs. si activitatile sale zilnice. Poate doriti sa aveti cateva tipuri diferite de zgarzi pentru diverse utilizari.

Zgarzi standard

Acestea sunt in general realizate din material textil sau din nailon ori piele, si sunt dotate cu catarame din plastic sau metal. Astfel de zgarzi sunt usor de pus si de dat jos si sunt moderne.

Zgarda martingale

Este un tip special, care combina  lesa standard cu o zgarda semistrangulanta. In general sunt realizate jumatate din material textil si cealalta jumatate din lant, permitand lesei sa se stranga atunci cand cainele incepe sa traga. Este utila in timpul dresajului si in cazul cainilor, care au tendinta de a trage in lesa, pentru a corecta acest comportament nedorit. Acest tip de lesa poate fi daunatoare cainelui daca nu este utilizat in mod corespunzator.

Zgarda reflectorizanta

Sunt ideale atunci cand obisnuiesti sa iti plimbi cainele dimineata devreme si seara, atunci cand este intuneric. Astfel de zgarzi prezinta fie lumini simple, fie lumini intermitente, astfel incat autoturismele si ceilalti pietoni va vor putea vedea clar cainele atunci cand va aflati la plimbare. Multe zgarzi includ benzi de siguranta reflectorizante.

Citeste in continuare

Actualitate

EDITORIAL/O numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA?

Incisiv

Publicat

pe

De

Sa deschidem pariurile: o numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA? Noi zicem ca da. Si asta din mai multe motive. Cel dintâi este evident comoditatea deja proverbială a președintelui nostru. În al doilea rând, s-ar putea trezi cu dosar la CNCD pe motiv de discriminare.     L-ar para Florea ca a fost discriminata in raport de Felix Banila, numit la șefia DIICOT desi nu a dat pe spate CSM dar mai ales în raport de doamna Kovesi numita de 2 ori cu aviz negativ: în 2009 la Parchetul General și în 2013 la DNA. Iar în ce-o priveste pe doamna procuror A. Florea supararea CSM-ilor ar putea avea si o alta explicatie decât analiza profesionalismului doamnei. ADINA Florea a condamnat, atitudine fireasca, Protocoalele secrete iar printre membrii Secției de procurori a CSM exista oameni care nu doar au lucrat pe Protocol dar au si amiciții stranse cu ofițeri SRI care întâmplător sau nu au lucrat pe Justitie. Astăzi dam primul nume: procurorul Cristian Ban si un colonel SRI, care a lucrat o perioadă lungă la Direcția „A”. GHICITI cine e colonelul?

Citeste in continuare

Actualitate

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL XI: PROTEJAREA „CRIMINALILOR” DE LA OMV PETROM)

Incisiv

Publicat

pe

De

Încet-încet, adevărul cu privire la poluarea din Orașul Băicoi și interesele care stau în umbra acesteia încep să iasă la lumină căci publicația Incomod a titrat în data de 15.10.2018 articolul: „ Dosarul în care OMV Petrom a fost condamnată pentru decesul unui copil de 9 ani se rejudecă” în care se evidențiază nepăsarea gigantului petrolier când vine vorba de viețile oamenilor. (https://www.ziarulincomod.ro/dosarul-care-omv-petrom-fost-condamnata-pentru-decesul-unui-copil-de-9-ani-se-rejudeca/).

Faptul că „apărătorii mediului” din Prahova și localitatea Băicoi indică în fals societatea Vitalia ca fiind „unicul distrugător al mediului și aerului” din această localitate prahoveană este contrazis atât de Curtea de Apel Prahova și Ministerul Public cât și de măsurătorile Asociației de Protecție a Mediului Prahova… căci „intermitențele de hidrogen sulfurat” eliberate în atmosferă provin de la activitatea petrolieră nu de la gunoi. doar gunoiul miroase constant nu intermitent („e la mintea cocoșului”).

      Aceiași „apărători ai mediului” din Orașul Băicoi nu suflă o vorbă despre faptul că, oriunde ar fi amplasat laboratorul Asociației pentru Protecția Mediului acesta nu înregistrează sursa/sursele ci doar calitatea aerului/mediului. Ori, în Valea lui Dan (ca dealtfel în toată zona localității Băicoi) activitatea petrolieră este foarte intensă iar hidrogenul sulfurat colectat dacă nu este eliminat poate provoca explozii. Cât despre vechea groapă de gunoi neecologizată, nimeni nu mai zice nimic… ce dacă acolo însă se aruncă, la liber, deșeuri și se infiltrează în solul și apa localității? Ce dacă infiltrațiile și mizeria ce se scurge din vechea groapă de gunoi ajunge și pe terenul societății Vitalia ș.a.m.d.? Îi interesează cumva pe acești „apărători ai mediului” aceste aspecte „irelevante”? Bineînțeles că nu! Ei au primit ordin să „dea cu piatra” în societatea Vitalia ca să ascundă gravele încălcări de la normele de mediu provocate de OMV Petrom și responsabilii cu ecologizarea vechii gropi de gunoi (Primărtia Orașului Băicoi în principal). În termenii prevăzuți de lege, acest tip de indivizi sunt prevăzuți ca și: instigatori și complici.

De fapt, cei de la Eco Natura sunt cunoscuți în județul Prahova: „de profesie reclamangii”, ce mențin o stare de tensiune artificială și instigă cetățenii „să vadă ce vor ei” nicidecum ceea ce se întâmplă cu adevărat: poluarea provine de la vechea groapă de gunoi și de la activitatea petrolieră intensă (în principal). Oare cât or primi ăștia de la Eco Natura pentru dezinformările publice care le fac? Cine îi sponsorizează pe acești „bieți ecologiști”? Încă nu știm fiindcă și ei, Primăria Băicoi dar și OMV Petrom refuză cu abnegație să ne răspundă la solicitări. Cu așa „ecologiști”, „primar” și gigant petrolier „corecți” care refuză să răspundă la solicitări (încălcarea Legii), este evident că „ascund mizeria sub preș”…

Atunci când „ai bani cu nemiluita” (precum giganții petrolieri) îți permiți: să mușamalizezi orice faptă, coruperea unor angajați din autoritățile și instituțiile publice care să asculte ordinele „omului cu bani”, să manipulezi opinia publică prin „montarea” unor falși ecologiști și aleși avari după „fonduri bănești pentru campania electorală ce se apropie cu pași repezi”…

Vom reveni cu amănunte…(Alexandru Firicel – sef Departament Investigatii).

 

 

Citeste in continuare

Parteneri

Știri calde

Actualitate6 ore ago

EDITORIAL/O numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA?

Sa deschidem pariurile: o numește sau nu Președintele pe Adina Florea la conducerea DNA? Noi zicem ca da. Si asta...

Actualitate6 ore ago

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL XI: PROTEJAREA „CRIMINALILOR” DE LA OMV PETROM)

Încet-încet, adevărul cu privire la poluarea din Orașul Băicoi și interesele care stau în umbra acesteia încep să iasă la...

Actualitate6 ore ago

EXCLUSIV/I.P.J. NEAMȚ RECUNOAȘTE CĂ DECIZIILE CURȚII CONSTITUȚIONALE ȘI LEGEA NU SE APLICĂ ÎN ACEASTĂ ENTITATE PUBLICĂ!

Dacă ieri v-am arătat că IPJ Olt își recunoaște vina de a nu respecta Decizia Curții Constituționale a României și...

Actualitate6 ore ago

EXCLUSIV/SĂ TE FEREASCĂ DUMNEZEU DE „SPRIJINUL” CELOR DE LA SINDICATUL POLIȚIȘTILOR DIAMANTUL!

Pe pagina de FaceBook a celor de la „sindicatul” Diamantul a fost postată „susținerea” lor pentru polițistul sibian Marian Răduinea,...

Actualitate6 ore ago

EXCLUSIV/„ILUMINAȚII CU EPOLEȚI” DIN APARATUL CENTRAL AL M.A.I. DAU CU STÂNGUL ÎN DREPTUL ATUNCI CÂND ÎNCALCĂ LEGEA! SUSȚIN CĂ „NU ÎNȚELEG!”

Am tot observat că în instituțiile și autoritățile publice (cu precădere cele de apărare, ordine publică și justiție) se folosește...

Actualitate6 ore ago

Bun venit in lumea nebunilor

Un barbat a spus ca e femeie si a concurat la o cursa de ciclism femenin unde, evident, a castigat....

Actualitate6 ore ago

EXPLOZIV/Noul Ciolos!/Pe el il vrea Klaus premier!

Iata ca seful statului incepe sa semene tot mai mult cu un Gigi Becali al politicii, care baga batul discordiei...

Actualitate2 zile ago

EDITORIAL/Tudorel Toader- devoalat?

Pana mai zilele trecute domnul ministru al justiției, Tudorel Toader a fost o icoană pentru toate televiziunile si mai toți...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/INTERVIU EXPLOZIV CU EXCELENTA SA, VALERY I. KUZMIN, AMBASADORUL EXTRAORDINAR ŞI PLENIPOTENŢIAR AL FEDERAŢIEI RUSE ÎN ROMÂNIA/Интервью для газеты «Inсisiv de Prahova»

Excelența voastră, în contextul aniversării celor 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Federația Rusă și România, cum...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/MANIPULAREA CETĂȚENILOR DIN BĂICOI PENTRU ASCUNDEREA ADEVĂRAȚILOR INFRACTORI (EPISODUL X – PRIMARUL „ECOLOGIST”)

Cel puțin odată la 4 ani suntem chemați la urne pentru a vota candidatul sau partidul care ne minte mai...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/ZIARUL INCISIV DE PRAHOVA ÎNCEPE O CAMPANIE A DEZVĂLUIRILOR DIN LUMEA INTERLOPĂ IALOMIȚEAN/ M.A.I. ȘI I.G.P.R. ȘTIU ȘI NU FAC ABSOLUT NIMIC! (EPISODUL I)

În data de 01.07.2014, procurorul Andrieș Andrei din cadrul Parchetului de pe Lângă Judecătoria Urziceni întocmea Rechizitoriul în Dosarul nr.2347/P/2013...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/Cum s-a dat de gol rectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești (UPG/SRI) că ține legătura cu SRI

Pe data de 03.10.2018 rectorul Universității Petrol-Gaze din Ploiești (UPG/SRI), Coloja Pascu Mihai, a fost chemat cu mandat de aducere...

Actualitate2 zile ago

EXCLUSIV/I.P.J. OLT RECUNOAȘTE: „DECIZIILE CURȚII CONSTITUȚIONALE ALE ROMÂNIEI ȘI LEGEA SUNT FACULTATIVE!”

În primul rând dorim să felicităm conducerea IPJ Olt pentru că a răspuns cu celeritate solicitării noastre dar și pentru...

Actualitate2 zile ago

EXPLOZIV/Procurorii D.N.A pun presiune pe Sebastian Vladescu/Te lepezi de Tariceanu?

Iata ca tocmai cand se parea ca presedintele Senatului isi suise in buna masura sacii in caruta candidaturii ”unice” la...

Actualitate3 zile ago

EXCLUSIV/SINDICATUL POLIȚIȘTILOR „DIAMANTUL-VALAHIA” SESIZEAZĂ PROASTA ORGANIZARE A EXERCIȚIULUI „SECRET” MODEEX 2018

Secretomania din M.A.I. a condus și conduce nu doar la încălcarea Legii ci la grave disfuncționalități instituționale. Aceste derapaje, ilegalități,...

Top Articole Incisiv