Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/ Ciocirlan, lasat la Vatra!/ Garda moare, dar nu se preda…/Coldea are celula de criza in SRI!

Incisiv

Publicat

pe

Klaus Iohannis si-a pus omul de incredere in fruntea Serviciului Roman de Informatii si cam asta a fost singura mutare a sefului statului pe tabla de sah a serviciilor. Pentru ca, dupa ce s-a ars cu consilierul prezidential George Scutaru este clar ca Iohannis i-a luat frica si a ramas timorat in fata statului paralel, ala a carui existenta o neaga cu o incapatanare demna de o cauza mai buna. Asa ca, fara a mai indrazni nici macar sa forteze sa-l propulseze pe ”somnoriciul” Dan Mihalache in fruntea Serviciului de Informatii Externe, cu toate ca putinii ”iohannisti” care mai bantuie prin Palatul Cotroceni sperau totusi ca Iohannis va incerca sa spele ”rusinea de la Belgrad”. Insa cel putin atata timp cat prima doamna poate fi oricand saltata de pe strada, juridic vorbind, la cum a fost ”rezolvat” dosarul sau in Justitie, seful statului a preferat sa nu se mai apuce de curatirea sistemului mult promisa, cu toate ca serviciile au ajuns sa-i vare ”gunoiul” statului paralel chiar sub presul de la Cotroceni.

Fostul prim adjunct nu uita si nu iarta !

Asa ca misiunea lui ”ala micu” de la SRI parea oricum din start una imposibila, Eduard Hellvig neavand nici anvergura, dar nici sprijinul prezidential pentru a-si impune propria foaie de parcurs asupra activitatii principalului serviciu secret al tarii. Astfel ca, de fapt, la pasivitatea afisata de omul care l-a girat fata de orice propunere de destructurare a cuiburilor de rezistenta pastorite de fostii sefi ai serviciului, George Maior si Florian Coldea  este deja o adevarata minune ca Hellvig se mai afla la conducerea Serviciului Roman de Informatii, fie si asa formal cum este… Asa ca, prins in ”menghina” dintre oamenii lui Maior si cei ai lui Coldea, mai avand de infruntat si ambitiile tot mai greu de satisfacut ale noii grupari Ciocirlan – Vatra, directorul SRI mai trebuie si sa priveasca tot mai des in spate si la proprii adjuncti tinuti drept unii de incredere… Desi atat Cristian Bizadea, cat mai ales Razvan Ionescu si-ar da pana si cuvantul de sereisti, aidoma pionierilor de pe timpuri, cu privire la loialitatea lor totala. Ce-i drept, tabara maiorista pierde teren pe zi ce trece, dar asta nu pentru ca Hellvig ar fi pus-o la punct, ci doar pentru ca generalul Coldea a stiut atat de bine unde sa stranga surubul pentru a scapa de ”concurenta” considerata neloiala a oamenilor fostului sau sef, devenit intre timp dusman de moarte. Si daca generalul Ciocirlan este barem stiut ca jucand nu la doua, ci la toate capetele posibile, cu totul altfel stau lucrurile cu Florian Coldea, care are si astazi o celula de criza perfect functionala la varful SRI. Coordonata de generalul Voinescu si formata din generali cu functii cheie, care nu doar ca nu l-au tradat si din cate se pare nici n-o vor face, dar care actioneaza ”umar la umar” la indicatiile unui Florian Coldea care se agata cu disperare sa ramana in joc, pentru ca disolutia totala a statului paralel sa nu-l prinda cu totul pe picior gresit…

Nu uita si nu iarta !

Timp de peste un deceniu, SRI-ul a fost unica ”jucarie” a generalului Florian Coldea. Ce-i drept, o buna bucata de vreme si-a mai bagat si George Maior nasul prin treburile sale, dar astrele pareau sa se fi aliniat totusi pentru ”eternul” prim –adjunct odata cu ”decaparea” amenintatorului Victor Ponta si plecarea in exilul diplomatic de peste Ocean a sefului direct. Iar instalarea unui politician cat se poate de deschis precum Eduard Hellvig chiar nu l-a ingrijorat din start pe Coldea! Mai ales ca, asa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, acesta a avut grija inca de la inceput sa-i arate ”pisica” noului sef, prin lasarea ”neglijenta” pe birou a unui dosar cu niscai complicatii financiare, ”asezonat” cu un altul cu ramificatii familiale spaniole… Insa tocmai cand lui Coldea ii era lumea mai draga, desi speriat, Hellvig nu a facut gestul suprem de ”obedienta” la care se astepta acesta si nu i-a intins mana salvatoare pentru a nu fi ejectat din serviciu ca ultimul ofiter…. Iar de atunci, dupa cum bine o stiu si apropiatii celor doi din SRI, Coldea nu uita si nu iarta !

Garda moare, dar nu se preda…

Asa cum nu l-au tradat pana acum pe Florian Coldea este greu de crezut ca sefii SRI ramasi pe pozitii care au facut parte din ”vechea garda” nu vor ”dezerta” nici de acum inainte. Mai ales ca tabara Hellvig nici nu-i preseaza in acest sens, ”inghitind” cu o lejeritate de-a dreptul sinucigasa balivernele cu pensionarile de onoare care se tot anunta, dar nu mai vin… Si atata timp cat mai are oameni fideli in sistem precum generalii George Viorel Voinescu sau Dan Valentin Capsuna, ca sa dam doar doua exemple, Coldea ramane inca o amenintare, mai ales atunci cand este bine conectat la ”celula de criza” pe care continua sa o aiba la nivelul SRI. Si pe care Hellvig nu indrazneste inca sa o „scurtcircuiteze”… In schimb, ce-i drept, se strange totusi surubul si la oamenii grupati in spatele adjunctului ”coldist” Voinescu, dar presiunea vine mai degraba din partea gruparii Ciocirlan.

Ciocirlan, lasat la Vatra !

Mai ales ca adjunctul Adrian Ciocirlan, care nu a renuntat inca la butoanele operative ale SRI-ului, cu toate ca intre timp a ramas fara sprijinul american cu care se amagea pana nu de mult si-ar fi intarit echipa cu o achizitie cu greutate, cea a ”atotstiutorului” Vatra, poate ofiterul cel mai bine informat la aceasta ora din intregul serviciu. Insa cum suplinirea generalului Dumbrava va fi totusi greu de compensat, lasarea la mana lui Vatra a lui Ciocirlan complica si mai mult situatia la zi pe tabla de sah a SRI-ului. Una in care gruparile se tot repozitioneaza, fara sa-si dea seama ca astfel nu fac decat sa intareasca si mai mult convingerea adevaratilor decidenti ca singura solutie ramasa pentru resetarea din temelii a serviciului este tocmai declansarea unei operatiunii de tip ”tabula rasa”, prin anihilarea tuturor acestor adjuncti – pioni mutati deja de prea multe maini, chiar sub privirile neputincioase ale lui Eduard Hellvig…(Catalin Tache).

 

Actualitate

Revenirea lui Gabriel Oprea pe scena politica, da roade!/UNPR, surpriza alegerilor/Analiza

Incisiv

Publicat

pe

De

“Zilele astea toată lumea se concentrează pe soarta partidelor mari. Când, de fapt, adevăratele surprize se întâmplă în cazul celorlalte partide, în partea a doua a clasamentului.

Până acum două săptămâni, sondajele indicau o tendință de creștere pentru PMP. Eu personal eram din ce în ce mai convins că va trece pragul de 5%, la fel cum a făcut și la alegerile parlamentare din 2014: pe ultima sută de metri, la mustață.

Apoi însă a venit dezvăluirea cu Petrov, numele de cod sub care Băsescu a colaborat cu Securitatea. Se pare că utilitatea publică a acestuia s-a epuizat și atunci s-a scos dosarul.

Această dezvăluire a provocat deja consecințe. Măsurarea cea mai recentă arată că PMP a scăzut înapoi la loc, mult sub 5%, irosindu-și tot ce acumulase până acum de la începutul anului. Concluzia: PMP nu va intra în Parlamentul European.

În schimb, sunt semne că voturile se mută către un alt partid din aceeași zonă a clasamentului electoral: UNPR.

În cel mai recent sondaj Sociopol, terminat la sfârșitul săptâmănii trecute, UNPR a trecut deja de 3% și e pe creștere.

Din ce se întâmplă, trag concluzia că că temele legate de zona militară și de securitate i-au priit UNPR-ului în această campanie, ca și recentele subiecte de dezbatere publică: acoperirea crucilor eroilor români cu saci de gunoi în cimitirul miliar din Valea Uzului, demontarea statuii lui Mihai Viteazu la Oradea, scoaterea drapelului României la Miercurea Ciuc, folosirea imnului Ungariei și a imnului secuiesc în secuime.

La asta se adaugă probabil și efortul de campanie: din ce am auzit, Oprea a bătut toată țara, vizitând toate județele în ultimele trei luni.

Avem o campanie în care, pe lângă bazinele mari de vot, lupta electorală se duce inclusiv pe bazine foarte bine definite, punctuale, la nivel de categorii profesionale.

Iată că zona militarilor își îndreaptă votul spre UNPR. Va trece pragul de 5%? Urmează o ultimă săptămână de campanie foarte interesantă în această privință”, precizeaza renumitul sociolog intr-o analiza pertinenta, precizeaza recunoscutul sociolog,  Mirel Palada. (Sava N.).

 

Citeste in continuare

Actualitate

Comunicat de presă/Se solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

Incisiv

Publicat

pe

De

20.05.2019

Președintele UNPR Gabriel Oprea a transmis, luni, Primului-ministru Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea. Scrisoare este însoțită de documentele și avizele care atestă pașii privind edificarea și legitimitatea amplasării monumentului.

UNPR solicită repunerea de urgență a statuii marelui Voievod român Mihai Viteazul pe locul în care a fost realizată și amplasată, prin contribuția personală a militarilor români.

Redăm, în continuare, conținutul integral al scrisorii:

Stimată Doamnă Prim-Ministru,

Asociația Culturală Mihai Viteazul”, instituție cu personalitate juridică, a solicitat sprijinul UNPR în legătură cu situația monumentului ecvestru al Voievodului Mihai Viteazul de la Oradea, în calitate de partid care a sprijinit întotdeauna instituțiile de apărare, ordine publică și siguranță națională și care are un respect profund, dovedit, pentru valorile și simbolurile naționale.

Așa cum știți, primarul municipiului Oradea a decis și a pus în aplicare decizia de îndepărtare a monumentului, edificat prin contribuții proprii ale cadrelor militare active și în rezervă și amplasată legal, în urma obținerii tuturor avizelor necesare, în Piața Unirii din Oradea. Acestă acțiune a creat o emoție negativă în inimile militarilor și în inimile tuturor românilor patrioți.

Asociația contestă, pe bună dreptate, iar UNPR sprijină cu toată convingerea și cu toate forțele acest protest, legitimitatea hotărârii de înlocuire, prin îndepărtare a monumentului închinat Domnitorului Mihai Viteazul, cu statuia Regelui Ferdinand, pe același soclu.

Departe de noi să contestăm meritele Regelui Ferdinand Întregitorul sau oportunitatea instalării unui monument al său oriunde în municipiul Oradea, chiar și în Piața Unirii.

Dar eliminarea statuii Domnitorului Mihai Viteazul, simbol al națiunii române, al Unirii, al Statului Unitar, care are ca proprietar de drept Asociația ce poartă numele marelui Voievod român, reprezintă o acțiune ilegală, un act injust și imoral, o formă de manifestare directă a unui atac la adresa valorilor, a simbolurilor naționale și a istoriei României.

România a sărbătorit recent Centenarul Marii Uniri, iar acțiunea primăriei municipiului Oradea, mai ales în acest context istoric, este nu doar nejustificată, ci și condamnabilă și periculoasă. 

Vă rugăm, stimată doamnă prim-ministru, să acordați atenția și sprijinul dumneavoatră soluționării acestei situații și să întreprindeți orice demers este necesar pentru ca această nedreptate săvârșită la adresa istoriei și a neamului românesc, dar și a noastră, a tuturor românilor, de ieri, de azi, de mâine, să fie reparată.

Cu deosebită considerație,

Gabriel OPREA

Președintele UNPR”

Biroul de presă

Citeste in continuare

Actualitate

SRI nu are competente teritoriale în exterior/ Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații este Coldea?

Incisiv

Publicat

pe

De

Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații de securitate nationala si lipsit de cunoștințe juridice poate fi un general lt. cu trei stele, fost prim adjunct al SRI!!!! Doar CINCI motive identificate:

  1. SRI nu are competenta materiala de a efectua acte procedurale efective, prin lucratorii sai, care implică extradarea unui cetățean român,
    dar legal are nu dreptul, ci obligatia, de a furniza informatii, dacă le cunoaste, care sa ajute la actiunea JURIDICO-JUDICIARA SI POLITIENEASCA (INTERPOL sau EUROPOL) a MJ, MAI și MAE cu elemente de extraneitate specifice dreptului international (public-ca raporturi juridice intre cele doua state si privat- fiind vorba de drepturile procesual penale ale cetateanului roman care are si un anumit statut juridic, din câte am înțeles, pe teritoriul acelui alt stat;
  2. SRI nu are investigatori sub acoperire (a se vedea C. pr. pen. );
  3. SRI nu are competente teritoriale în exterior („la extern”), pentru a obține aceste informații fiind, funcție de natura/obiectul lor SIE sau DGIA – Direcția de informații externe a Apărării;
  4. Nu l-a compromis niciun terț pe col. Dumitrescu Marian, ci chiar SRI-ul prin trimiterea intr-o misiune ilegala; mai ales ca acoperirea de interpret/ translator este hilara și nu rezista la verificări, în condițiile în care MJ, MAI, MAE și SIE au proprii cunoscători de limbi străine de circulație internationala (Dumitrescu cunoaște rromgleza);
  5. Ce acte cu „alta identitate” dintre cele instituțional -procedurale cu efecte juridice mai putea incheia Dumitrescu?!!! Cui i-ar fi fost opozabile acestea?! Iar îl punea SRI sa săvârșească infracțiuni de fals privind identitatea, fals intelectual, uz de fals, uzurparea de calități oficiale??!! (Paula Stan).

Citeste in continuare

Parteneri


Știri calde

Actualitate5 ore ago

Revenirea lui Gabriel Oprea pe scena politica, da roade!/UNPR, surpriza alegerilor/Analiza

“Zilele astea toată lumea se concentrează pe soarta partidelor mari. Când, de fapt, adevăratele surprize se întâmplă în cazul celorlalte...

Actualitate15 ore ago

Comunicat de presă/Se solicită intervenția Guvernului României pentru soluționarea situației privind îndepărtarea monumentului ecvestru al Domnitorului Mihai Viteazul din Piața Unirii din Oradea

20.05.2019 Președintele UNPR Gabriel Oprea a transmis, luni, Primului-ministru Viorica Dăncilă o scrisoare deschisă în care solicită intervenția Guvernului României...

Actualitate1 zi ago

SRI nu are competente teritoriale în exterior/ Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații este Coldea?

Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații de securitate nationala si lipsit de cunoștințe juridice poate fi un general...

Actualitate1 zi ago

Ramane sa reflectati cine este si cum se repliaza sistemul paralel!

Iata cum se poate obtine un consens politic absolut in Parlamentul Romaniei, mai ales in Senat, unde cu 104 de...

Actualitate1 zi ago

A dispărut un dosar/denunţ din DNA: pe fostul şef SRI

În decembrie 2015, un om de afaceri, reţinut şi ulterior trimis în judecată de DNA, denunţă la DNA pe fostul...

Actualitate1 zi ago

Sunt primar mă doare în…PARCUL NAȚIONAL…Mă apără judecătorul!

Cum poți construi ilegal într-o arie protejată cu voie de la Romsilva și Tribunal? O fâneață dintr-o zonă protejată dintr-un...

Actualitate1 zi ago

Primarul PSD din municipiul Orșova, Marius Stoica este un PENAL

Primarul municipiului Orşova, social-democratul Marius Stoica, a fost trimis în judecată într-un dosar penal pentru comiterea mai multor infracţiuni, precum...

Actualitate1 zi ago

Editorial/Scrisoarea unui subaltern!

„Chiar dacă umbli năuc zi și noapte ești mai singur și mai marginalizat ca niciodată! Toți te mint, toți îți...

Actualitate1 zi ago

De ce a rupt-o Dragnea cu Carmen Dan!

(Preluare National  – Catalin Tache): Liviu Dragnea i-a dat interzis lui Carmen Dan in campania electorala! Masura radicala, fara precedent...

Actualitate1 zi ago

In legatura cu furnizarea de apa din Comuna Calugareni/Judetul Prahova/Clientii sunt satui de atata minciuna si invarteala in jurul cozii

De aproape 2 saptamani si jumatate in 95% din timp cei din Comuna Calugareni/Judetul Prahova nu au avut apa furnizata...

Actualitate1 zi ago

„Ce spune teoria jocurilor despre ,,reduta’’ Dragnea și ,,soldații’’ CCR și DNA-ICCJ”.

Edna Ullman, în lucrarea ,,Apariția moralei’’, explică o situație cu doi soldați care operează o mitralieră într-o redută împotriva inamicului...

Actualitate1 zi ago

Putin versus Erdogan, lovitură de maestru

Din cel puțin două mișcări consecutive de mare maestru, țarul Rusiei, Vladimir Putin l-a extras pe sultanul Turciei Recep Erdogan...

Actualitate1 zi ago

Liderul PNL, luat peste picior: Orban, lupul, magarul si miorita

(PRELUARE INPOLITICS.RO): ”Aflu că domnul Ludovic Orban a mers azi la sărbătoarea ”Măsurișul oilor de la Pria”, în Sălaj, de...

Actualitate4 zile ago

BOMBA ZILEI/Directorul Ziarului Incisiv de Prahova intra in politica/Vicepresedinte UNPR si presedinte UNPR Organizatia Municipiului Ploiesti

O bomba in adevaratul sens al cuvantului  a intrat chiar in redactia ziarului Incisiv de Prahova. Ofiterul SRI, in rezerva,...

Actualitate4 zile ago

Comunicat de Presa

Vineri, 17.05.2019, începând cu ora 11:30, va avea loc la HOTEL CENTRAL Ploiești, sala ALFA (etaj 2), ședința de lucru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate

Top Articole Incisiv