Connect with us

Actualitate

EXPLOZIV/”Pepiniera” Codrut Olaru/”Camaradul” Pahontu/Haineala, in locul lui Kovesi!

Publicat

pe

Oana Schmidt Haineala este noua „Doamna de fier” a Justitiei romane, fosta procuroare care a condus Consiliul Superior al Magistraturii fiind „varful de lance” al actualei Puteri pentru preluarea controlului asupra a ceea ce a mai ramas din statul paralel. Iar cum rivalitatea dintre Oana Schmidt Haineala si Laura Codruta Kovesi este binecunoscuta in sistem ca fiind de mult drept una „pe viata si pe moarte”, cea din urma ratand la mustata retinerea  acesteia in controversatul dosar al anchetarii Ordonantei 13, miza „meciului” este una uriasa. Atat pentru taberele politice implicate, cat si pentru transarea „razboiului orgoliilor” dintre cele doua procuroare.

”Omul lui Basescu” la conducerea CSM

Cert este ca, din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, Haineala tocmai ce a mutat spectaculos, reusind racolarea unuia dintre cei mai fideli colaboratori al Laurei Codruta Kovesi, care deja ar fi sarit in noua barca dupa ce a primit garantii ca ar putea prelua conducerea Directiei Nationale Anticoruptie de la actuala sa sefa. Iar „deturnarea” respectivului procuror anticoruptie cu nume vine la pachet cu oamenii „garantati” de Codrut Olaru sau generalul Lucian Pahontu, provenind din pepinierele „personale” de cadre ale acestora si care in ultima vreme sunt numiti „pe banda rulanta” pe functii cheie in diverse structuri de Parchet si mai ales in Ministerul de Interne, toti acestia avand „avizul politic” obligatoriu luat, prin mijloace specifice, tocmai de catre Oana Schmidt Haineala. Cea care, dupa castigarea unei prime batalii in Justitie si revenirea ei in Ministerul Justitiei, unde  a fost numita de catre Tudorel Toader chiar seful Corpului de control al ministrului, pare sa fi declansat asaltul final la „reduta DNA”.

Laura Codruta Kovesi are tot mai putini parteneri loiali

Insa strategia implementata de cea despre care se stie ca se bucura de relatii excelente inclusiv in influentele medii politice si nu doar din Tel Aviv ocoleste asumarea oficiala a conducerii vreunei structuri intrate in sfera de control a actualei Puteri politice, Haineala avand in schimb deja pregatiti procurorii care vor fi numiti la conducerea DNA, DIICOT si a Parchetului General. Insa adevarata lupta se duce la nivelul esaloanelor inferioare ale structurilor din sistem, acolo unde , dupa atatia ani de „butonare” informativa s-au creat adevarate automatisme in a raspunde unor ordine nescrise. Si pe acest front Haineala forteaza atragerea de partea sa a cat mai multi dintre sefii cu influenta in sistem, exemplele Lucian Pahontu sau Codrut Olaru aratand ca au fost deja create primele „brese” importante…

Au noul sef al DNA!

Desigur ca prioritatea absoluta a actualei Puteri politice este debarcarea Laurei Codruta Kovesi din funtea Directiei Nationale Anticoruptie sau,daca nu se reuseste”decaparea” acesteia de urgenta, barem izolarea cat mai stransa pana la sfarsitul mandatului. Oricum, iata ca Oana Schmidt Haineala, adevaratul strateg al planului de resetare a justitiei, asa cum Darius Valcov gireaza programul de guvernare a reusit sa bifeze o alta victorie de etapa importanta, prin convingerea unui procuror cu nume si functie de a accepta ”oferta de nerefuzat” de a prelua conducerea DNA, la momentul oportun. Iar lovitura este una cu atat mai spectaculaosa cu cat este vorba chiar de catre unul dintre procurorii anticoruptie cunoscut drept unul dintre cei mai loiali oameni ai lui Kovesi, astfel ca Haineala incearca astfel sa impace si ”capra” nucleului dur din PSD, dar si ”varza” cancelariilor occidentale.

”Pepiniera” Codrut Olaru

Insa dincolo de jocurile subterane care au inceput sa treaca deja  la ”next level” al „piramidei” DNA, miscari de trupe cel putin la fel de insemnate au loc si in cadrul altor structuri.

Codrut Olaru, un ”as” al jocului dublu

Astfel ca la varful DIICOT soarta incapatanatului Daniel Horodniceanu este ca si pecetluita, „nea Gusti” Lazar nereusind decat sa mai traga ceva de timp, pana ce ”alesul” lui Haineala va fi instalat si oficial la conducere. Iar faptul ca Felix Banila provine din „pepiniera” de procurori asumata de Codrut Olaru nu mai trebuie sa mire pe nimeni, „fratia bacauana” fiind, din nou, una tot mai influenta la nivelul Justitiei.

Horodniceanu trage degeaba de timp

Astfel ca, bazandu-se si pe sprijinul ”logistic” al lui Codrut Olaru, un adevarat veteran al „jocului dublu” din sistem, Oana Schmidt Haineala poate sta linistita barem ca are cine veghea la preluarea controlului in structurile de Parchet care, incet, dar sigur, se aliniaza la noul ”trend”…

”Camaradul” Pahontu

De asemenea, un rol bine determinat in structura transpartinica construita cu migala de Oana Schmidt Haineala la nivelul sistemului il are si generalul Lucian Pahontu. Cel care, desi nu mai este de mult „profet” in propriul SPP condus inca din 2005 are totusi statutul unui ”camarad” de nadejde, oameni propusi sau girati de acesta continuand sa avanseze pe ”culoarul” numirilor politice.

Generalul Pahontu, un bun ”camarad” al Oanei Schmidt Haineala

Astfel ca pe palierul structurilor sensibile din Ministerul de Interne sau alte institutii de forta, Oana Schmidt Haineala nu pregeta sa apeleze adeseori atat la sfaturile, cat si la oamenii asumati de bunul ”camarad” Pahontu. Iar cum si sotia lui Codrut Olaru lucreaza tot in subordinea sefului SPP, iata ca noul pol de influenta construit de Haineala este unul tot mai demn de luat in seama.

E tot mai ”curtata”

Iar cea mai buna dovada a ascensiunii vijelioase a Oanei Schmidt Haineala, care tinde sa-i ia locul de forta Laurei Codruta Kovesi in noul ”binom” pe cale sa se instaleze in fruntea sistemului este ”curtea” tot mai intensa care i se face din partea unor sefi de structuri invatati sa-si caute protectia personala si a functiilor detinute sub ”fustele”  procuroarelor sau judecatoarelor care si-au asumat de-a lungul vremii rolul de ”doamne de fier” ale Justitiei din Romania.

Tudorel Toader, ”asistat” din chiar sanul ministerului

Astfel ca, dupa ce a acceptat rolul de ”recuperatoare” de sefi din sistem si a punctat primele succese remarcabile Oana Schmidt Haineala joaca acum mult mai sus, acolo unde dosarele nu mai sunt de mult niste simple hartii… Iar cum ministrul Tudorel Toader nu indrazneste sa o deranjeze nici cu o floare, nici alti ministri pesedisti neriscand sa-si bage nasul in ”ciorba” pregatita de Haineala, aceasta are deocamdata spatele politic asigurat pentru a putea pregati ”marea confruntare” care urmeaza si unde se joaca pe totul sau nimic…(:Catalin Tache).

 

 

Actualitate

Clasamentul ponderii femeilor arată cam așa

Publicat

pe

De

(Preluare Inpolitics):

PNL și PSD sunt partide marcate de misoginism politic, avînd o cotă mai mult decît redusă de femei în forurile de conducere, chiar la nivel de avarie, în cazul liberalilor. Într-un material pentru Canal 33, fosta deputată liberală Adriana Săftoiu trece în revistă cifrele reprezentării femeilor în partidele parlamentare, iar concluziile nu sunt foarte îmbucurătoare.

”Ca să nu rămân în „capcana” discursului feminist – care, consideră unii, poate fi la fel de pernicios precum cel misogin – am numărat paritatea în birourile de conducere ale partidelor parlamentare care au candidat la ultimele alegeri, așa cum apar pe propriile site-uri.
La PSD, conducerea este formată din președinte, vicepreședinți pe domenii și pe regiuni, respectiv 17 persoane, dintre care 3 femei.
La PNL, din 47 de persoane care formează echipa de conducere (președinte, prim-vicepreședinți, vicepreședinți și membri Bex), 4 sunt femei.
La USR, Biroul Național care formează conducerea este alcătuită din 24 de persoane, dintre care 4 femei.
La UDMR, Prezidiul Uniunii și Prezidiul Executiv este format din 18 persoane dintre care 6 femei, cel mai bine din punct de vedere al reprezentativității femeilor. De remarcat și lipsa cumului de funcții ca normă.
La AUR, din 24 de persoane (președinte, președinte CNC, președinte Senat, prim-vicepreședinte, secretar general și Biroul de Conducere care are și membri supleanți), 6 sunt femei” scrie fosta deputată.

Clasamentul ponderii femeilor arată cam așa:
1) UDMR – 33,3%
2) AUR – 25%
3) PSD – 17,6%
4) USR – 16,6%
5) PNL – 8,5%

Citeste in continuare

Actualitate

Putin și rușii ne privesc încă ca pe niște frați întru credință

Publicat

pe

De

Ucraina este astăzi o țară prăbușită, după doi ani de război în care a jucat rolul de proxy într-o confruntare în care occidentul colectiv a încercat, fără succes, să pună Rusia la pământ.

Milioane multe de ucraineni sunt în bejenie prin lume, sute de mii de bărbați, poate peste 500.000, au murit, iar familiile lor au rămas fără susținere, infrastructura ucraineană este praf în urma bombardamentelor, iar singura speranță a lor e că războiul se va sfârși rapid și compania Black Rock, că așa a decis domnul Zelenski, va începe să cheltuiască banii pentru reconstrucție, dar asta doar cu condiția ca americanii și europenii să aibă de unde să îi dea, da, deoarece uriașa criză economică ce ne pândește la orizont ar putea să pună pe butuci economiile Occidentului colectiv. Nu discut astăzi decât rezultatul războiului, îmi cunoașteți părerile despre responsabili, iar Ucraina a ajuns în această situație tragică având o armată numeroasă, bine dotată și antrenată în ultimii 10 ani de către americani.

România, în schimb, apare azi ca țara desemnată deja ca să continue lupta cu Rusia, să fie următorul proxy de după sleirea Ucrainei și capitulare. Politicienii noștri sunt cei mai rusofobi, cei mai activi în a jigni și provoca Rusia, în condițiile în care am fost ocoliți de orice amenințare directă din partea lui Putin și ai săi. În paralel, ni se spune și că trebuie să fim liniștiți, deoarece, în caz de atac din partea Rusiei, noi, vezi, Doamne, suntem protejați de scutul NATO, iar partenerii noștri o să ne sară rapid în ajutor. Să zicem că vom fi ajutați, deși eu pariez deja că nu vom fi, sau, dacă vom fi, acest lucru se va întâmpla la un nivel mai scăzut decât cel în care a fost sprijinită Ucraina.

Disponibilitatea și potențialul militar occidental sunt sleite; s-a văzut asta clar în ultimele luni. Deci e limpede că cel puțin o perioadă va trebui să ne descurcăm singuri în fața unor potențiale atacuri ale Rusiei. Numai că noi n-avem cu ce ne apăra! Nu prea avem armată, rezerviști antrenați nici atât, armamentul nostru este medieval, iar cel nou e insuficient sau se află pe drum, contractat și nelivrat, cele câteva mii de soldați străini din trupele NATO, cu armamentul din dotarea lor, de pe teritoriul României, ar putea face față maximum două-trei zile în cazul unui atac masiv al rușilor, generalii României stau prin studiouri TV și îndrugă minciunele. Nu o mai lungesc, dar vă rog să operați cu ideea că suntem cei mai slabi din punct de vedere militar din regiune. Nici măcar nu ne putem compara cu Polonia, iar Ungaria sau Serbia la rândul lor ne depășesc net din punct de vedere militar. Suntem cei mai guralivi și provocatori la adresa Rusiei, dar și cei mai slabi și ușor de neutralizat. Nu vreau să provoc panică, dar când niște idioți vorbesc despre războiul în care vom fi implicați și ne vom descurca cumva, trebuie doar să priviți la ucraineni și la drama lor ca să pricepeți că nouă ni se poate întâmpla mult mai rău.

Știți ce ne-ar putea salva? Ortodoxia! Adică faptul că Putin și rușii ne privesc încă ca pe niște frați întru credință. Patriarhul Daniel povestea anii trecuți celor din Sinod că Putin, cu ocazia vizitei Preafericitului nostru la Moscova, l-a întrebat ce ar putea face pentru „frații săi români”; nevrând să riște vreun răspuns incorect sau interpretabil, patriarhul nostru i-a răspuns că poate să facă ceea ce îi dictează sufletul său de frate ortodox. Atât. Apoi să știți că doar în așa ceva ne mai e speranța, în condițiile provocărilor cu efect sinucigaș pe care le execută politicienii noștri la adresa Rusiei, iar acesta e și motivul pentru care ieri l-am anatemizat pe Patriarhul Daniel, ce avea oportunitate mare ca să consolideze această legătură spirituală cu rușii printr-un gest simplu și normal de compasiune și solidaritate cu drama rușilor, gest pe care patriarhul refuză să-l facă. De acum înainte, prin prisma cinismului americanilor, ce pare că vor să continue războiul cu prețul morții și distrugerii altora, aveți toate motivele să deveniți cu adevărat îngrijorați de soarta voastră, a copiilor voștri și poate a nepoților voștri. Ce puteți face? Să ieșiți din această pasivitate inconștientă de tip sinucigaș și să cereți în mod activ stoparea provocărilor la adresa rușilor, la pachet cu militarea pentru pace urgentă din partea celor pe care i-ați ales și-i veți alege în 2024.

Cozmin Gușă
(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Citeste in continuare

Actualitate

Partidul Mișcarea Populară (PMP) este formațiunea care și-a trădat electoratul, cum bine a sintetizat Mihail Neamțu într-o analiză recentă

Publicat

pe

De

Răspunsul la această întrebare poate părea de la sine înțeles, dar în vremurile confuze pe care le trăim, neo-marxismul se marketează pe sine ca fiind „Alianța Dreapta Unită”.

În România post-revoluționară, cei care susțin disoluția familiei și a națiunii, ignoră libertatea individului, promovează uciderea pruncilor ca „drept al omului”, se pot promova ca fiind „de dreapta”.

Despre „Uniunea Salvați România” nu sunt multe de spus. Deși s-au prezentat, de la înființare, ca fiind „de dreapta”, USR s-a remarcat doar prin susținerea celor mai fanatice precepte ideologice ale extremei de stânga.

USR a fost vârf de lance împotriva Referendumului pentru Familie din 2018 și un promotor constant al ideologiei LGBT.

Sunt atât de toleranți cei de la USR, încât Elena Lasconi a fost scoasă de pe listele de la europarlamentare după ce a declarat că familia este formată doar între un bărbat și o femeie.

De la propunerile legislative privind legalizarea parteneriatului civil la educația sexuală obligatorie pentru copii, începând cu clasa a V-a.

Drepturile individuale?

USR a fost cel mai aprig susținător al vaccinării obligatorii. De altfel, miniștri USR ai Sănătății au achiziționat zeci de milioane de doze de vaccin, acționând ca veritabili agenți ai Big Pharma și ai Ursulei von der Leyen.

Programul electoral al USR pentru europarlamentare este simplu: disoluția statului național român în conglomeratul de la Bruxelles.

În fine, cei care pretind că salvează România au votat în 2023 pentru suprimarea suveranității statelor naționale și pentru înlocuirea termenilor „femeie și bărbat” din tratatele UE cu „gen”.

Citește: De ce un creștin și un patriot nu poate vota cu Partidul Comasat Român (PSD-PNL) la viitoarele alegeri

Celălalt membru al Alianței Marxiste și-a pus „dreapta” chiar în denumire. Forța Dreptei este formațiunea condusă de fostul premier Ludovic Orban.

Cum a fost „de dreapta”, Orban, în timp ce a guvernat? A instituit cele mai draconice măsuri de carantinare a populației, într-un total dispreț față de lege și față de drepturile cetățeanului.

Ludovic Orban a supervizat închiderea bisericilor de Paști, decizie fără precedent în istoria recentă a României.

Tot sub „dreapta” guvernare a lui Ludovic Orban a luat ființă prima comisie de cenzură a informațiilor, de după 1989.

Lipsit de orice transparență, „Grupul de Comunicare Strategică” instituit de Orban s-a ocupat de închiderea unor siteuri. Căpetenia „grupului” nu a absolvit nici măcar studiile universitare.

Singurul și cel mai important merit al lui Manciu: susținerea necondiționată a lui Klaus Iohannis.

Partidul Mișcarea Populară (PMP) este formațiunea care și-a trădat electoratul, cum bine a sintetizat Mihail Neamțu într-o analiză recentă.

Mai poate fi de dreapta un partid care se duce cu brațele deschise către „Renew Europe”? Către grupul european cel mai radical din Parlamentul de la Bruxelles? În grupul cel mai pro cenzură, pro LGBT, pro război, pro identitate digitală?

Mihai Neamțu

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

ARTEHNIS

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România.
Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național?
Garantăm confidențialitatea!

Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503
Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com
Departament Investigații - Secția Anticorupție

TOP KINETO MEDICAL Ploiesti

Știri calde

Exclusiv10 ore ago

Macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare din cadrul M.A.I.

Noi pagube provocate de Directia Generala a Hotilor, condusa de directorul general Razvan Grecu! Nu stiu cum se face ca...

Exclusiv10 ore ago

Federația Polițiștilor de Penitenciare, alături de Federația Simdicatelor din Sistemul Penitenciar, continuă seria protestelor anunțate, astfel că in data de 28.03.2024 vor fi pichetate Penitenciarele Deva, Giurgiu și Codlea, in paralel cu strangerea semnăturilor pentru refuzul de ore suplimentare

Faptul că guvernanții , in an electoral, au scăpat printre degete niște firmituri pentru polițiștii de penitenciare ( actualizarea soldei...

Exclusivo zi ago

Dosarul „Tetra” fabricat de procurorul, pe atunci, Negulescu Mircea, zis „Portocală, zis „Zdreanță” și autointitulat „distrugătorul de destine”

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al...

Exclusivo zi ago

Se pun in pericol angajamentele internationale ale Romaniei in domeniul asistentei umanitare, din cauza lui Grecu & comp. care nu vor sa plateasca la timp si corect, drepturile legale ale „misionarilor”

In atentia veteranilor din teatrele de operatii! Mai multi veterani in teatrele de operatii mi-au transmis, pe diverse cai, insistent,...

Anchete2 zile ago

 INTOARCEREA “RABINULUI”

                                         ...

Exclusiv2 zile ago

WHITE TOWER (XXV)/Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower

Virgiliu Nanu, implicat direct în intabularea Fermei Dacilor și escrocheria White Tower, titra un ziar central de investigatii, confirmand, in...

Exclusiv3 zile ago

Ameninţări drastice din partea poliţiştilor şi agenţilor din penitenciare/Sindicaliştii ameninţă că măsurile pe care le vor lua, vor fi şi mai drastice in data de 9 Mai 2024

Angajații din structurile de forță ale statului roman au fost luați în bătaie de joc de Guvern In Monitorul Oficial...

Exclusiv3 zile ago

Fiecare lider sindical s-a impăunat cu ” marea ” realizare, cand in fond nu este altceva decât o ingenunchere a mișcării sindicale/Oamenii ar trebui să se trezească din amorteala asta colectivă

După lungi teorii ale conspirației, astăzi, cu puțin timp in urmă,in Monitorul Oficial al României a fost publicata celebra și...

Exclusiv3 zile ago

WHITE TOWER (XXIV)/Realitățile scandalului WHITE TOWER: copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie!

Copii care și-au băgat mamele octagenare în pușcărie! Aceasta este una dintre realitățile scandalului WHITE TOWER! Mihai LUPU și Radu...

Exclusiv4 zile ago

Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul” Oficial a intocmit un ÎNDRUMAR ELECTORAL PENTRU POLIȚIȘTI ȘI MILITARI

Statutul polițistului prin Legea 360/2002 și statutul cadrelor militare prevăzut în Legea 80/1995 fixează interdicții clare privind implicarea acestora în...

Exclusiv4 zile ago

Este dezonorant pentru un șef de poliție să se păteze în jocurile murdare ale politicienilor

Condiționalitatea factorului de comandă în structurile M.A.I. de fidelitatea față de o gașcă politică ori alta, nu a constituit vreodată...

Exclusiv4 zile ago

„Polițiștii și militarii nu suntem sclavii nimănui, iar niște drepturi acordate parțial nu sunt decât o altă ofensă adusă la sacrificiile pe care le facem și serviciul adus de către noi la menținerea ordinii publice și a siguranței naționale”

Așa cum v-am anunțat, la data de 25.03.2024, chiar de Ziua Poliției Române Sindicatul Democratic al Polițiștilor SIDEPOL trebuia să fie prezent...

Exclusiv7 zile ago

WHITE TOWER (XXIII)/Dupa rambusari ilegale de T.V.A asistam la mentinerea masurilor penale

 Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)  a respins, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Curtea de...

Exclusiv7 zile ago

Amânarea acțiunii de protest anunțate în 25 martie 2024, de Ziua Poliției Române – pentru data de 9 mai 2024, de Ziua Europei

Orice acord, negociere, relație bilaterală trebuie să aibă la bază încrederea între parteneri, aceasta bazându-se pe consecvență în respectarea angajamentelor...

Exclusivo săptămână ago

Au inceput protestele/Administrația Națională a Penitenciarelor se face că nu știe și se dă luată prin surprindere in fața Ministerului Justiției

Așa cum am anunțat prin comunicatul de presă, despre care Administrația Națională a Penitenciarelor se face că nu-l știe și...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv

error: Articolele nu se pot copia!