Anchete
EXPLOZIV/ “Romania a coborat la nivelul unui ‘Stat Mafiot’, cu procurori anticoruptie corupti, ce inchid disidentii si un serviciu de informatii scapat de sub control, mai puternic decat Parlamentul” – Comisarul de Prahova

Se darama titlul glorios de „zeita anticoruptie” pe care Laura Codruta Kovesi (foto) l-a purtat in ultimii ani, de cand a venit la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie si a inceput sa defileze politicienii in catuse. Pana de curand laudata in publicatii din Europa si Statele Unite ale Americii, Laura Kovesi a devenit in prezent procurorul care a facut „o alianta necurata cu serviciile secrete corupte” si care este implicata aproape zilnic in scandaluri. Cel putin, asa este prezentata in cotidianul britanic The Telegraph unde Damien Phillips, analist privind relatiile internationale, a publicat, in 25 mai 2018, un editorial centrat pe tentativele esuate ale SUA de a avea sub control modul in care se desfasoara lupta anticoruptie din Europa de Est.
In opinia exprimata in publicatia The Telegraph, analistul Damien Phillips sustine ca pentru a gestiona problema coruptiei din Romania, Statele Unite ale Americii au ales-o pe Laura Codruta Kovesi pe care au pus-o pe „poster”, insa planurile au esuat. Aceasta intrucat, afirma Damien Phillips, Laura Kovesi a facut alianta necurata cu serviciile corupte din Romania, ceea ce a condus la subminarea statului de drept si la transformarea Romaniei intr-un „stat mafiot cu procurori anticoruptie corupti, ce inchid disidentii si un serviciu de informatii scapat de sub control, acum mai puternic decat Parlamentul ales al tarii”.
Prezentam in continuare pasaje din cuprinsul editorialului realizat de analistul Damien Phillips pentru cotidianul The Telegraph, astfel cum au fost redate de Mediafax.ro:
„Copilul de pe poster ales de (SUA, n.red.) pentru a gestiona problema coruptiei in aceasta tara, Laura Kovesi, este acum implicata aproape zilnic in scandaluri, iar alianta ei necurata cu serviciile secrete corupte din Romania, care recunosc ca privesc justitia ca pe un , a subminat in mod fatal statul de drept. (…)
„Fara sa dea dovada de gandire critica, UE si-a pus toata greutatea in sprijinul planului american, in pofida relatarilor din mass-media care releva inrautatirea crizei pe prima pagina in Romania, zilnic, in ultimii patru ani. Intre timp, Romania a coborat la nivelul unui , cu procurori anticoruptie corupti, ce inchid disidentii si un serviciu de informatii scapat de sub control, acum mai puternic decat Parlamentul ales al tarii. (…)
Cererile de extradare sunt frecvent lansate de tari corupte, cu judecatori maleabili si folosite ca o unealta de represiune, precum Rusia care-si vizeaza inamicii din Europa cu Interpol Red Notices, prin interpusi ca Bulgaria si Romania, care-si urmareste disidentii prin Mandatul European de Arestare. (…)
Constientizarea faptului ca acest lucru este partial rezultatul interventionismului stangaci al SUA si UE, si ca Parlamentul Romaniei este in incapacitatea de infrange aceste agentii necinstite, a condus la o predictibila ascensiune a nationalismului. Sentimentele anti-occidentale se intensifica pe masura ce apar noi revelatii si este clar ca vecina Rusia profita enorm”. (Cutov Ina).
Anchete
Concurs pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne în 2025.Oportunități de formare la instituții de invățământ

Oportunități de formare la instituții de invățământ
Peste 250 de locuri pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne vor fi disponibile la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, în sesiunea din perioada iunie-august 2025. Dintre acestea, 138 de locuri sunt destinate învățământului superior (ofițeri), structurate astfel:
- Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București: 16 locuri
- Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: 15 locuri
- Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”: 53 locuri
- Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov: 11 locuri
- Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța: 9 locuri
- Institutul Medico-Militar: 10 locuri
- Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București: 24 locuri
Forma de invățământ postliceal
Candidații au posibilitatea de a opta și pentru forma de învățământ postliceal (maistrii militari), cu următoarele locuri disponibile:
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 16 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 14 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 17 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța: 39 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 9 locuri
Vor fi disponibile și 18 locuri pentru forma de învățământ postliceal (subofițeri):
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 2 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 10 locuri
Procedura de inscriere și evaluare
În această sesiune, vor fi disponibile și 3 locuri pentru cursul de formare a subofițerilor, organizat la nivelul Centrului de Instruire pentru Muzici Militare. Cererile de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul oficial al MAI – www.mai.gov.ro, completate de către candidați și transmise în format electronic la adresa unității de recrutare până la data de 18 mai 2025.
Evaluarea psihologică și examinarea medicală vor fi realizate conform programărilor stabilite de unitățile specializate. Transmiterea dosarelor candidaților declarați apt psihologic și medical trebuie să se efectueze până la data de 16 iunie 2025. Proba de evaluare a performanței fizice se va susține la Academia de Poliție “Al. I. Cuza”, în perioada 21-25 iunie 2025.
Ulterior, candidații Ministerului Afacerilor Interne pentru instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și ale Academiei Naționale de Informații vor continua procedura de admitere conform graficelor stabilite.
Anchete
Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale
Anchete
Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate
-
Exclusivacum 3 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 2 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 2 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Exclusivacum o zi
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Featuredacum 3 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 2 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Exclusivacum 2 zile
Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI