Anchete
Superlovitură pentru Iohannis/ Liviu Dragnea, care este catalogat de jurnaliștii americani drept ”cel mai important politician din România”, este, practic, introdus de SUA în the big game

In contextul războiului absurd al președintelui Klaus Iohannis cu PSD, liderul social-democraților Liviu Dragnea dă decisiva și își arată forța printr-un interviu acordat prestigiosei agenții de știri Asociated Press (AP).
Interviu care, în numai câteva zeci de minute, a devenit cel mai mediatizat material în presa americană cu o personalitate politică din România. Declarațiile președintelui PSD au fost preluate de cele mai importante canale media americane, între ele: FOX NEWS, ABC News, New York Times.
Prin intermediul interviului realizat de AP, Liviu Dragnea, care este catalogat de jurnaliștii americani drept ”cel mai important politician din România”, este, practic, introdus de SUA în the big game. Un semnal mai clar dat de Statele Unite nici că se putea. În timp ce președintele Iohannis stă cu cartea europeană în brațe, ezitând dacă s-o joace sau nu sau jucând-o prost, Liviu Dragnea acționează la scară mare, obținând victorie după victorie. Pasul decisiv a fost făcut de liderul social-democrat prin susținerea mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Politica sa pro-Israel a pus România la masa internațională.
Un aspect la fel de important este declarația lui Liviu Dragnea referitoare la DNA, care ar fi mers mult prea departe în lupta împotriva corupției. “A fost o perioadă de mai mulţi ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat. Am trecut în cealaltă extremă, în care cei care sunt în clasa politică sa fie toţi acuzaţi, urmăriţi, investigaţi şi trimişi în judecată”, a declarat liderul PSD pentru AP. Dragnea a adăugat că este de părere că “încet, încet” România va găsi “o abordare corectă, legală şi constituţională” în ceea ce priveşte lupta anticorupţie. Până acum un an, astfel de aprecieri, de oriunde ar fi venit, nu puteau primi dreptul de publicare nicăieri în SUA. Faptul că o publicație americană de prestigiu le acceptă arată, fără nici o îndoială, că SUA au devenit critice față de abuzurile DNA.
De asemenea, Liviu Dragnea a ținut să puncteze faptul că partidul pe care îl conduce este “eurofil” şi susţine conceptul Uniunii Europene. Liderul PSD a mai adăugat că România şi alte ţări membre din Europa de Est sunt “îngrijorate şi preocupate” de o Europă “cu două viteze”, care lasă în urmă statele mai sărace, în timp ce naţiunile mai bogate au parte de beneficii. Totodată, liderul PSD a afirmat că românii nu ar trebui să uite de beneficiile şi fondurile primite ca urmare a apartenenţei la UE. “În acelaşi timp, pentru noi este important ca principiul coeziunii” să fie respectat, iar “diferenţele de dezvoltare să nu se accentueze, ci să se diminueze”, a completat Dragnea.
În altă ordine de idei, interviul acordat de Liviu Dragnea este un mare moment de cotitură, cu multe semnificații și care arată o schimbare semnificativă a opticii SUA față de ceea ce se întâmplă în România. Schimbare care îi va lua pe mulți prin suprindere, inclusiv pe președintele Iohannis, și așa depășit atât de situația din țară, cât și de contextul internațional actual. (Mihai Koblenko).
Anchete
Concurs pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne în 2025.Oportunități de formare la instituții de invățământ

Oportunități de formare la instituții de invățământ
Peste 250 de locuri pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne vor fi disponibile la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, în sesiunea din perioada iunie-august 2025. Dintre acestea, 138 de locuri sunt destinate învățământului superior (ofițeri), structurate astfel:
- Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București: 16 locuri
- Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: 15 locuri
- Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”: 53 locuri
- Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov: 11 locuri
- Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța: 9 locuri
- Institutul Medico-Militar: 10 locuri
- Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București: 24 locuri
Forma de invățământ postliceal
Candidații au posibilitatea de a opta și pentru forma de învățământ postliceal (maistrii militari), cu următoarele locuri disponibile:
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 16 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 14 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 17 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța: 39 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 9 locuri
Vor fi disponibile și 18 locuri pentru forma de învățământ postliceal (subofițeri):
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 2 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 10 locuri
Procedura de inscriere și evaluare
În această sesiune, vor fi disponibile și 3 locuri pentru cursul de formare a subofițerilor, organizat la nivelul Centrului de Instruire pentru Muzici Militare. Cererile de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul oficial al MAI – www.mai.gov.ro, completate de către candidați și transmise în format electronic la adresa unității de recrutare până la data de 18 mai 2025.
Evaluarea psihologică și examinarea medicală vor fi realizate conform programărilor stabilite de unitățile specializate. Transmiterea dosarelor candidaților declarați apt psihologic și medical trebuie să se efectueze până la data de 16 iunie 2025. Proba de evaluare a performanței fizice se va susține la Academia de Poliție “Al. I. Cuza”, în perioada 21-25 iunie 2025.
Ulterior, candidații Ministerului Afacerilor Interne pentru instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și ale Academiei Naționale de Informații vor continua procedura de admitere conform graficelor stabilite.
Anchete
Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale
Anchete
Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate
-
Exclusivacum 4 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 3 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 3 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 4 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 3 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Administratieacum o zi
Performanțe remarcabile: Întoarcerea echipei Eastern Foxes de la Campionatul Mondial