Anchete
EXPLOZIV/ Elicopeterele Mi – 17, puse pe butuci/Tara arde, flota IGAV la pamant! – Comisarul de Prahova

Trec zilele si nicio sansa ca incendiul care a afectat deja peste 10 hectare de vegetatie din Parcul National Domogled – Valea Cernei din Mehedinti sa fie stins! Si asta cu toate ca anuntul oficial privind „lichidarea” incendiului a apucat sa fie facut, dar alte noi focare au aparut peste noapte.
Pompierii intervin in Domoglod de la sol
Ce-i drept, eforturile pompierilor din patru judete sunt sustinute si cu „elicopterele MAI”, dupa cum suna anunturile oficiale, dar situatia de pe teren este cu mult mai jalnica decat se prezinta din birourile din Bucuresti. Si chiar daca elicopterele MAI, atatea cate au mai ramas in functionare din flota IGAV nu fac fata situatiei, s-a renuntat si la ideea de a chema in sprijin elicoptere din dotarea Ministerului Apararii Nationale. Din motive pur tehnice, intrucat aparatele MApN nu se potrivesc misiunilor cu sisteme de aruncare de apa, avand putere de ridicare mai mica decat elicopterele Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului de Interne.
Si uite cum Parcul National de la Domogled arde de aproape o saptamana, in timp ce „tehnica” trimisa la fata locului este reprezentata de doar doua elicoptere care fac mai mult zboruri de recunoastere, un Mi- 17 cu probleme tehnice la motor si un Mi – 8 care este total contraindicat unor misiuni intr-o astfel de zona cu puternici curenti de aer, cum este in Herculane !
Tinute la sol !
Zona Parcului National Domogled, puternic afectata de incendiul generalizat care o „bantuie” de cateva zile bune este dificila din punct de vedere al interventiei autoritatilor nu doar din cauza peisajului stancos, cat mai ales a curentilor de aer extrem de puternici. Astfel ca, pentru a se recurge la zboruri specializate cu sisteme de aruncare a apei, cele mai eficiente in aceste cazuri, este nevoie de elicoptere puternice, cu o putere de ridicare pe masura, asa cum sunt aparatele Mi – 17 din dotarea IGAV. Numai ca acestea sunt tinute si acum la sol, dupa ce Aviatia Internelor a fost pur si simplu pusa pe butuci de „cartelul comandorilor” condus de cuplul Reliu – Machidon.
Elicopeterele Mi – 17, puse pe butuci
Si cu toate ca seria de dezvaluiri din „National” a dus la cea mai complexa ancheta a MAI din ultimii ani si implicit la o plangere penala si stabilirea unui prejudiciu urias, banii nu au fost recuperati nici acum, ca barem astfel s-ar mai fi putut cumpara ceva piese. Drept urmare, la Domoglod se intervine doar cu un Mi-8 total insuficient ca si caracteristice tehnice si cu un Mi – 17 care are insa si acesta probleme tehnice la motor ! Desigur, cea mai la indemana solutie ar fi fost aducerea celuilalt Mi – 17 de la Cluj, dar si acesta a fost pus pe butuci si nu poate zbura ! Asa ca nu ne ramane decat sa ne rugam sa fim feriti de vreo catastrofa naturala, ca pe suportul aerian al Ministerului de Interne este clar ca inca nu ne putem baza nici acum…(Catalin Tache).
Anchete
Concurs pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne în 2025.Oportunități de formare la instituții de invățământ

Oportunități de formare la instituții de invățământ
Peste 250 de locuri pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne vor fi disponibile la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, în sesiunea din perioada iunie-august 2025. Dintre acestea, 138 de locuri sunt destinate învățământului superior (ofițeri), structurate astfel:
- Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București: 16 locuri
- Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: 15 locuri
- Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”: 53 locuri
- Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov: 11 locuri
- Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța: 9 locuri
- Institutul Medico-Militar: 10 locuri
- Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București: 24 locuri
Forma de invățământ postliceal
Candidații au posibilitatea de a opta și pentru forma de învățământ postliceal (maistrii militari), cu următoarele locuri disponibile:
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 16 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 14 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 17 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța: 39 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 9 locuri
Vor fi disponibile și 18 locuri pentru forma de învățământ postliceal (subofițeri):
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 2 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 10 locuri
Procedura de inscriere și evaluare
În această sesiune, vor fi disponibile și 3 locuri pentru cursul de formare a subofițerilor, organizat la nivelul Centrului de Instruire pentru Muzici Militare. Cererile de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul oficial al MAI – www.mai.gov.ro, completate de către candidați și transmise în format electronic la adresa unității de recrutare până la data de 18 mai 2025.
Evaluarea psihologică și examinarea medicală vor fi realizate conform programărilor stabilite de unitățile specializate. Transmiterea dosarelor candidaților declarați apt psihologic și medical trebuie să se efectueze până la data de 16 iunie 2025. Proba de evaluare a performanței fizice se va susține la Academia de Poliție “Al. I. Cuza”, în perioada 21-25 iunie 2025.
Ulterior, candidații Ministerului Afacerilor Interne pentru instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și ale Academiei Naționale de Informații vor continua procedura de admitere conform graficelor stabilite.
Anchete
Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale
Anchete
Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate
-
Exclusivacum 4 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 3 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 3 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 4 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 3 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Administratieacum o zi
Performanțe remarcabile: Întoarcerea echipei Eastern Foxes de la Campionatul Mondial