Anchete
Sa-i citeasca cineva Constitutia si lui Iohannis sa vada ce spune/ I-o fi retras el „increderea” lui Dancila, dar juridic are FIX valoare ZERO

„Îi retrag încrederea doamnei Dăncilă”, a spus Iohannis azi, enervat nevoie mare ca a fost facut harcea parcea de o femeie.
I-o fi retras el „increderea” lui Dancila, dar juridic are FIX valoare ZERO ce spune.
Iohannis se da mare luptator cu inamici imaginari si moderator la conflicte inexistente, insa numai de rasul curcilor se face.
Sa-i citeasca cineva Constitutia si lui Iohannis sa vada ce spune:
- Parlamentul acorda incredere Guvernului
„Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi NUMESTE Guvernul pe baza votului de INCREDERE acordat de Parlament”, spune art. 85 alin. (1) din Constitutie.
Asadar, Iohannis poate avea aprecieri subiective cu privire la desemnarea candidatului pentru prim-ministru (singura condititie ce i se impune e sa aiba consultari cu partidele parlamentare, atat!), insa odata ce Guvernul primeste votul de „incredere” din partea Parlamentului, Iohannis semneaza ca primarul numirea Guvernului.
Asta ca tot veni vorba daca muschiul lui Iohannis poate sau nu sa o revoce pe Kovesi, la propunerea ministrului justitiei.
Iohannis nu e un vataf ori faraon, caruia nu i se aplica Constitutia, ci e si el sub lege si Constitutie, la fel ca toti restul din Romania (ma rog, cu exceptia faraoancei Nefertiti, care, tot datorita lui, se vede ca e deasupra Constitutiei si legilor).
- Parlamentul, si NUMAI Parlamentul poate retragere increderea Guvernului
„Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage INCREDEREA acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, spune art. 113 alin. (1) din Constitutie.
Prin urmare, daca nu cumva Iohannis a devenit peste noapte Parlament cu cele doua camere reunite, acesta nu are cum sa spuna, fara sa se faca de ras, ca „ii retrage increderea” lui Dancila.
Daca tot vroia sa se arate fioros politic, putea sa zica ca e incompetenta, ca nu stie economie, etc, dar sa spuna ca-i retrage increderea e de… rasul curcilor.
Cum sa retragi ceva ce nu tu dai?
E clar ca la politica externa Iohannis e praf. Dar, totusi, dupa aproape 4 ani ca Presedinte, cand a semnat ca primarul numirea a 4 guverne, din care 3 PSD (sic!), te asteptai ca Iohannis sa-si stie fisa postului de Presedinte, asa cum e descris in Constitutie. (Chris Terhes, presedintele Romanian Community Coalition, cunoscuta in Romania si sub numele de „Coalitia romanilor pentru combaterea coruptiei”).
Articolul Sa-i citeasca cineva Constitutia si lui Iohannis sa vada ce spune/ I-o fi retras el „increderea” lui Dancila, dar juridic are FIX valoare ZERO apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.
Anchete
Concurs pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne în 2025.Oportunități de formare la instituții de invățământ

Oportunități de formare la instituții de invățământ
Peste 250 de locuri pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne vor fi disponibile la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, în sesiunea din perioada iunie-august 2025. Dintre acestea, 138 de locuri sunt destinate învățământului superior (ofițeri), structurate astfel:
- Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București: 16 locuri
- Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: 15 locuri
- Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”: 53 locuri
- Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov: 11 locuri
- Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța: 9 locuri
- Institutul Medico-Militar: 10 locuri
- Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București: 24 locuri
Forma de invățământ postliceal
Candidații au posibilitatea de a opta și pentru forma de învățământ postliceal (maistrii militari), cu următoarele locuri disponibile:
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 16 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 14 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 17 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța: 39 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 9 locuri
Vor fi disponibile și 18 locuri pentru forma de învățământ postliceal (subofițeri):
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 2 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 10 locuri
Procedura de inscriere și evaluare
În această sesiune, vor fi disponibile și 3 locuri pentru cursul de formare a subofițerilor, organizat la nivelul Centrului de Instruire pentru Muzici Militare. Cererile de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul oficial al MAI – www.mai.gov.ro, completate de către candidați și transmise în format electronic la adresa unității de recrutare până la data de 18 mai 2025.
Evaluarea psihologică și examinarea medicală vor fi realizate conform programărilor stabilite de unitățile specializate. Transmiterea dosarelor candidaților declarați apt psihologic și medical trebuie să se efectueze până la data de 16 iunie 2025. Proba de evaluare a performanței fizice se va susține la Academia de Poliție “Al. I. Cuza”, în perioada 21-25 iunie 2025.
Ulterior, candidații Ministerului Afacerilor Interne pentru instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și ale Academiei Naționale de Informații vor continua procedura de admitere conform graficelor stabilite.
Anchete
Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale
Anchete
Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate
-
Exclusivacum 4 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 3 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 3 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 4 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 3 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Administratieacum o zi
Performanțe remarcabile: Întoarcerea echipei Eastern Foxes de la Campionatul Mondial