Anchete
Procesul lui Dragnea s-a amanat din cauza protocolului SRI-DNA. La Inalta Curte s-au strans semnaturi ”fara penali in functii publice”
Liderul PSD si-a rezervat dreptul de a da declaratii in acest dosar dupa ce toti martorii si inculpatii au fost audiati, insa in loc sa participe la sedinta de azi a ales sa mearga in Israel intr-o vizita oficiala, neanuntata insa oficial. Dupa ce informatia a aparut in presa pe surse, confirmarea a venit doar din partea Ambasadei Israelului la Bucuresti.
Citeste si: Dragnea, Dancila si Melescanu se duc azi in Israel. Vizita, tinuta la secret pana in ultimul moment
In schimb, la termenul de miercuri s-a decis amanarea sedintei de judecata pentru ca avocatii unor inculpati au cerut instantei sa solicite de la Parchetul General date privind rolul SRI in acest caz, pentru ca exista o adresa prin care o unitate a serviciului de informatii aparea ca beneficiar secundar al informatiilor obtinute in dosar.
„Daca pe parcursul cercetarii penale a fost incalcat principiul loialitatii, noi putem cere anularea acestor probe”, a spus avocatul Floarei Alesu, care a citat decizii similare date in cazurile Elena Udrea-Gala Bute si ANRP-Alina Bica.
Chiar daca Liviu Dragnea nu a venit la proces, jandarmii au fost din nou prezenti in fata sediului Inaltei Curti unde s-au strans din nou protestatari, dar si semnaturi pentru initiativa „fara penali in functii publice”.
Ziare.com v-a transmis, in format LIVE TEXT, desfasurarea sedintei de judecata de miercuri. Va asteptam pe 15 mai sa urmariti alaturi de noi pledoariile finale. Atunci este de asteptat ca si Liviu Dragnea sa participe.
14:25 – Adrian Toni Neacsu, avocatul Bombonicai Prodana, a explicat ca Inalta Curte a cerut la acest termen date suplimentare de la DNA.
„Din cate stiu, este al patrulea dosar in care instanta solicita sa se arate cum a decurs colaborarea dintre SRI si DNA. Ramane sa vedem despre ce este vorba. Nu stim ce probe au fost viciate sau daca au fost viciate”, le-a spus Neacsu jurnalistilor prezenti la Inalta Curte.
14:02 – „Inalta Curte, dupa deliberare, a admis solicitarea de a trimite o adresa la Parchet, in sensul daca a existat o colaborare intre SRI si DNA, daca au existat si alte documente privind acest caz, iar daca a existat o colaborare, in ce a constat aceasta, in concret”, a aratat Inalta Curte.
Motivele pentru care s-a facut aceasta solicitare vor fi prezentate in incheierea de sedinta.
Termen urmator a fost stabilit pentru 15 mai.
14:00 – Judecatorii se intorc in sala. Urmeaza sa anunte ce au decis.
13:52 – In timp ce la Inalta Curte se decide daca e sa nu amanata sedinta de azi, pe Internet a inceput sa circule o fotografie cu Liviu Dragnea de la termenul precedent. Am primit-o si noi pe adresa redactiei si vi-o prezentam si voua:
Citeste si cum s-a desfasurat termenul trecut: Sapte ore de audieri, rasturnari de situatie si o confruntare in premiera. Dragnea: M-am saturat eu de mine!
13:34 – Inalta Curte s-a retras pentru a delibera.
13:31 – Avocatul Bombonicai Prodana sustine solicitarea sa fie lamurit rolul SRI in dosar, in timp ce restul avocatilor au lasat la aprecierea instantei. Procurorul DNA cere respingerea cererii si arata ca este nemotivata, transmite corespondentul Ziare.com.
Alti avocati au cerut schimbarea incadrarii juridice, in cazul clientilor lor, sau au depus documente in circumstantiere.
13:27 – Avocatul Floarei Alesu are o solicitare de ultim moment, ca Inalta Curte sa solicite de la Parchetul General date privind rolul SRI in acest caz. Asta dupa ce in dosar exista o adresa prin care o unitate a serviciului secret aparea ca beneficiar secundar al informatiilor obtinute in acest caz.
„Cerem sa vedem in ce a constat colaborarea dintre SRI si DNA in acest dosar”, a aratat avocatul, precizand ca in baza Protocoalelor au fost facute echipe comune ofiteri SRI-procurori, in baza unui plan de actiune.
„Daca pe parcursul cercetarii penale a fost incalcat principiul loialitatii, noi putem cere anularea acestor probe”, arata avocatul.
El citeaza decizii similare date in cazurile Elena Udrea-Gala Bute si ANRP-Alina Bica.
13:15 – Magistratul asistent a facut prezenta. Sunt in sala toti inculpatii, mai putin Liviu Dragnea si fosta sa sotie, Bombonica Prodana.
La dosar au fost depuse ultimele doua inscrisuri asteptate de instanta, de la CJ Teleorman si de la DGASPC Teleorman.
13:13 – Sedinta de judecata nu a inceput inca, dar in fata sediului Inaltei Curti e un barbat care striga la portavoce un mesaj catre magistrati.
„Martirii Romaniei au murit pentru poporul roman!”, se aude pana in sala de judecata.
13:00 – Desi jandarmii au incercat sa il impiedice sa stranga semnaturi, Radu Nedelcuta, unul dintre organizatori, spune ca nu are nevoie de autorizatie pentru ca nu a instalat un cort, ci doar o masuta. El spune ca spera ca Liviu Dragnea sa nu urmeze exemplul Elenei Udrea, care a ramas in Costa Rica in asteptarea sentintei in dosarul Gala Bute.
„Personal, speram sa ma intalnesc cu Liviu Dragnea, poate voia si domnia sa sa semneze petitia. Nu este normal ca persoane condamnate definitiv sa ocupe functii publice. Initiativa este cunoscuta”, a declarat Radu Nedelcuta, unul dintre organizatori, corespondentului Ziare.com.
12:56 – In timp ce Parlamentul a votat ca pedepsele cu inchisoarea sa poata fi executate la domiciliu sau in weekend, in fata sediului Inaltei Curti de Casatie si Justitie se strang semnaturi pentru initiativa „Fara penali in functii publice”. Jandarmii au intervenit insa.
Confruntat cu fosta subordonata
In 21 martie, Dragnea a fost audiat la Inalta Curte unde a sustinut ca este nevinovat, ca a fost trimis in judecata fara nicio proba, ci doar in baza unor „barfe spuse la un sprit” si ca a ramas „tinta DNA”.
De asemenea, liderul PSD a fost confruntat cu fosta directoare a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, in conditiile in care ei au dat declaratii contradictorii in instanta. Audierile si confruntarea au durat aproape sapte ore.
Care sunt acuzatiile
Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) si Anisia-Niculina Stoica (43 de ani).
Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.
In acest dosar, fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, este acuzata de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.
Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Anchete
Vi-l mai amintiti pe procurorul DNA Camelus Paduraru, despre care avocatii spuneau ca este cel mai enervant procuror de sedinta?

Ei bine, dupa pensionare, fostul procuror a ajuns fix avocat., dezvaluie Lumea Justritiei.
Aflam asta de pe pagina de Facebook a lui Camelus Paduraru!
Si tot de acolo aflam ca acelasi Camelus se crede Cicero, sau ar vrea sa fie precum Cicero. In acest sens, daca va uitati la linkul paginii de Facebook a lui Camelus, veti observa ca numele acestuia este “cicero.filosof” (vezi facsimil). Te doare capul, nu altceva! In plus, va rugam sa mai remarcati ca fostul procuror si-a pus diacritica doar la numele de familie, nu si la prenume. Probabil ca s-a gandit ca astfel va suna latineste. Oricum: situatia nu e grava, daca ne gandim ca altii se cred Napoleon (ca tot ruleaza zilele astea filmul in cinematografe). (Irinel I.).
Altfel, va dati seama ce mandrie trebuie sa fie pe avocati la gandul ca sunt colegi cu unul care a pledat in instanta pentru condamnarea unor oameni trimisi nevinovati in judecata de DNA? (Irinel I.).
Anchete
Inalta Curte va judeca, in 7 decembrie 2023, cererea lui Chereches de stramutare a dosarului in care a fost condamnat deja de Curtea de Apel Cluj

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, are saptamana viitoare o sansa de a scapa de condamnarea de 5 ani inchisoare cu executare pentru luare de mita primita in urma cu cateva zile la Curtea de Apel Cluj, dezvaluie Lumea Justitiei. Inalta Curte va judeca, in 7 decembrie 2023, cererea lui Chereches de stramutare a dosarului in care a fost condamnat deja de Curtea de Apel Cluj, stramutare intemeiata pe motiv ca una dintre judecatoarele care l-au condamnat – Georgiana Rodica Farcas-Hingan – se afla in stare de incompatibilitate, dupa ce a facut denunt impotriva soacrei primarului, deci era in vadita relatie de dusamanie cu acesta. E drept judecatoarea Farcas-Hingan a formulat declaratie de abtinere, insa aceasta a fost una la misto, fiind respinsa de colegii sai de la Curtea de Apel Cluj.
Revenind la cererea de stramutare depusa de Chereches, inregistrata inainte de pronuntarea deciziei definitive, aceasta va fi judecata chiar daca hotararea de condamnare a fost pronuntata, o eventuala admitere a ei avand un impact major: decizia de condamnare va fi desfiintata, conform art. 74 alin. 5 din Codul de procedura penala, iar dosarul in care a fost condamnat de va rejudeca, din faza apelului. In ceea ce priveste completul la care a picat Catalin Chereches si care va decide asupra cererii de stramutare, el este format din judecatoarele Oana Burnel, Simona Cirnaru si Rodica Aida Popa (foto). Daca are sau nu primarul vreo sansa, va lasam pe dvs sa trageti concluzia.
Totusi, trebuie sa spune ca o asemenea cerere de stramutare ar trebui admisa de pe scaun, din punctul nostru de vedere. Asta intrucat este inadmisibil ca un inculpat, oricare ar fi el, sa fie judecat de o judecatoare ce a facut denunt impotriva unui membru al familiei respectivului inculpat. Nu exista nici cea mai mica aparenta de impartialitate, iar intreaga solutie este vulnerabilizata tocmai din cauza pastrarii Georgianei Rodica Farcas-Hingan in complet, existand asadar o legitima suspiciune privind incalcarea dreptului la un proces echitabil. Altfel, povestea ca primarul Chereches ar fi premeditat cazul cu soacra sa care ar fi incercat mituirea judecatoarei Farcas-Hingan pentru a o face pe aceasta incompatibila, obtinand in acest mod o reluare a judecatii apelului pentru a intra in prescriptie este doar o poveste, in conditiile in care fapta de luare de mita se prescria abia in primavara anului vitor, deci era timp pentru finalizarea dosarului intr-o eventuala rejudecare a apelului. (Irinel I.).
Anchete
Gabriela Scutea este acum Inalt Consilier UE pe probleme de justitie si procuratura pentru Republica Moldova

Plecata din sistem in urma cu cateva luni, desigur cu o pensie consistenta, semnatara nelegalului Protocol PICCJ-SRI (care a stat la baza constituirii echipelor mixte dintre procurori si ofiteri SRI) a ajuns Inalt Consilier al UE, dezvaluie Lumea Justitiei. Ne referim la Gabriela Scutea (foto), fost Procuror General al Romaniei si fosta mana dreapta a Laurei Kovesi. Gabriela Scutea este acum Inalt Consilier UE pe probleme de justitie si procuratura pentru Republica Moldova. Scutea isi desfasoara activitatea in cadrul unui proiect finantat de Uniunea Europeana, al carui obiectiv este de sprijinire a autoritatilor de la Chisinau in implementarea agendei de reforma, in cadrul procesului de aderare la UE. Va dati seama ce reforma va face Scutea. Saracii moldoveni…(Irinel I.).
-
Exclusivacum 2 zile
Mai poti sa respecti un grad de chestor, cand vezi ca un necunoscut e facut chestor, la 34 ani?
-
Exclusivacum 2 zile
Cel mai mare secret al Mafiei din adevarata „mafie a gunoaielor din Prahova” va fi deconspirat, luni, 04.12.2023, orele 13.00/Politisti corupti cu functie de conducere din MAI si I.P.J. Prahova – complici la santajele gruparii de criminalitate economico-financiar organizata pe care o acopera in acest judet/DOCUMENTE SI INREGISTRARI AUDIO – IN EXCXLUSIVITATE
-
Exclusivacum 13 ore
SANTAJELE MAFIEI CU AUTORITATI ale statului roman/Grupul de crima financiar – organizata locala cu sprijinul politistilor corupti si cu sprijinul parchetelor si instantelor/Documente si inregistrari audio, in exclusivitate/Azi, orele 13.00
-
Exclusivacum 2 ore
Reeditarea mafiei lui „Portocala”/Noi detalii despre actuala mafie a procurorului ”Portocală” ies la iveală!(I)
-
Administratieacum 2 zile
Serviciile au folosit partidul ca pe un prezervativ de unică folosință
-
Exclusivacum 2 zile
Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere/Incompetența a ucis un polițist la Constanța
-
Ancheteacum 2 zile
Inalta Curte va judeca, in 7 decembrie 2023, cererea lui Chereches de stramutare a dosarului in care a fost condamnat deja de Curtea de Apel Cluj
-
Actualitateacum 5 zile
Caracteristicile cheie ale frigiderelor destinate camerelor de hotel