Anchete
PNL acuza coalitia de la putere ca amana nepermis audierea lui Melescanu, in chestiunea ambasadei in Israel – Comisarul de Prahova
Deputatii PNL, membri in Comisia pentru politica externa, sustin ca prin decizia de miercuri a PSD-ALDE de a amana audierea ministrului de Externe, Teodor Melescanu, coalitia refuza sa clarifice un subiect de maxim interes pentru tara noastra.
„Deputatii majoritatii parlamentare PSD-ALDE au o dilema majora, probabil in urma unei dispozitii a domnului Dragnea, legata de audierea in cadrul Comisiei pentru politica externa, din cadrul Camerei Deputatilor, a domnului Teodor Melescanu, ministrul Afacerilor Externe, pentru a clarifica o tema de maxim interes pentru politica externa a Romaniei.
Consideram ca reactia rapida si explicatiile pentru aflarea adevarului sunt absolut imperative intr-un moment atat de important si care suscita interes nu doar in plan intern, cat si in plan international. Reamintim ca seful diplomatiei romanesti este presedintele Klaus Iohannis, potrivit art. 91 din Constitutia Romaniei, dar si potrivit art. 72 din Regulamentul MAE, iar Parlamentul Romaniei trebuie sa fie informat asupra unei decizii atat de semnificative”, transmite PNL, intr-un comunicat de presa.
Liberalii vor sa afle, si ei, cine isi asuma Memorandumul adoptat de Executiv privind relocarea ambasadei Romaniei din Israel.
„Daca domnul Melescanu nu isi asuma acest Memorandum, tinut de altfel la „secret”, total netransparent, atunci cine a dat ordinul politic pentru acest demers!? Daca domnul Melescanu nu isi asuma acest Memorandum, ori vreun functionar din Ministerul Afacerilor Externe, atunci sa ne spuna cine exact este responsabil de acest demers!?, completeaza liberalii in documentul de presa.
Actualitate > International > Israel
Melescanu, absent de la sedinta in care Guvernul a propus mutarea ambasadei la Ierusalim, merge cu Dancila in Israel
de Redactia Ziare.com
Marti, 24 Aprilie 2018, ora 22:04
Tweet
Melescanu, absent de la sedinta in care Guvernul a propus mutarea ambasadei la Ierusalim, merge cu Dancila in IsraelFoto: Facebook/Teodor Melescanu
Tocmai ministrul de Externe a fost marele absent al sedintei de guvern in care s-a adoptat memorandumul secret privind o eventuala mutare a ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim, despre care sursele politice spun ca nu ar avea semnatura lui Teodor Melescanu.
Teodor Melescanu, care nu era in tara nici in ziua in care presedintele Romaniei a raspuns in termeni duri intentiei de relocare a resedintei diplomatice, o va insoti, totusi, pe Viorica Dancila in vizita oficiala pe care aceasta o efectueaza in Israel.
Anuntul a fost facut, marti seara, de Ministerul Afacerilor Externe, in comunicatul in care este anuntata agenda de lucru a institutiei.
Desi informatia era asumata de surse politice, abia marti seara Guvernul a anuntat agenda acestei vizite oficiale in Israel, la invitatia prim-ministrului Benjamin Netanyahu.
Alaturi de Viorica Dancila se va afla si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.
Amintim ca Liviu Dragnea ar fi trebuit sa fie prezent miercuri la Inalta Curte, unde se judeca unul dintre ultimele termene in dosarul angajarilor fictive la Protectia Copilului Teleorman.
Vineri dimineata, am fost martorii unui nou conflict institutional intre presedinte si Guvern, in jurul unei presupuse decizii a Cabinetului Dancila de a reloca ambasada Romaniei in Israel, despre care, aparent, stia doar Liviu Dragnea.
Desi Ziare.com a solicitat memorandumul Guvernului, acesta ne-a comunicat ca documentul a fost initiat de Ministerul Afacerilor Externe si ca ramane secret.
Nici Klaus Iohannis nu a vazut textul memorandumului, asa cum presedintele a anuntat, luni seara.
Ulterior, desi Liviu Dragnea anuntase memorandumul adoptat si decizia luata, Viorica Dancila a nuantat declaratiile si a spus ca este vorba despre un document care doar creeaza o platforma de discutii.
Chiar si asa, documentul a ramas secret.
Cum a avut Liviu Dragnea acces la documentele confidentiale adoptate de Guvern nu stim nici astazi.
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, face parte din delegatia condusa de premierul Viorica Dancila, care efectueaza o vizita oficiala in Israel, in perioada 25-26 aprilie, la invitatia omologului sau israelian, Benjamin Netanyahu.
Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Anchete
Concurs pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne în 2025.Oportunități de formare la instituții de invățământ

Oportunități de formare la instituții de invățământ
Peste 250 de locuri pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne vor fi disponibile la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, în sesiunea din perioada iunie-august 2025. Dintre acestea, 138 de locuri sunt destinate învățământului superior (ofițeri), structurate astfel:
- Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București: 16 locuri
- Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: 15 locuri
- Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”: 53 locuri
- Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov: 11 locuri
- Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța: 9 locuri
- Institutul Medico-Militar: 10 locuri
- Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București: 24 locuri
Forma de invățământ postliceal
Candidații au posibilitatea de a opta și pentru forma de învățământ postliceal (maistrii militari), cu următoarele locuri disponibile:
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 16 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 14 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 17 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța: 39 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 9 locuri
Vor fi disponibile și 18 locuri pentru forma de învățământ postliceal (subofițeri):
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 2 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 10 locuri
Procedura de inscriere și evaluare
În această sesiune, vor fi disponibile și 3 locuri pentru cursul de formare a subofițerilor, organizat la nivelul Centrului de Instruire pentru Muzici Militare. Cererile de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul oficial al MAI – www.mai.gov.ro, completate de către candidați și transmise în format electronic la adresa unității de recrutare până la data de 18 mai 2025.
Evaluarea psihologică și examinarea medicală vor fi realizate conform programărilor stabilite de unitățile specializate. Transmiterea dosarelor candidaților declarați apt psihologic și medical trebuie să se efectueze până la data de 16 iunie 2025. Proba de evaluare a performanței fizice se va susține la Academia de Poliție “Al. I. Cuza”, în perioada 21-25 iunie 2025.
Ulterior, candidații Ministerului Afacerilor Interne pentru instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și ale Academiei Naționale de Informații vor continua procedura de admitere conform graficelor stabilite.
Anchete
Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale
Anchete
Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate
-
Exclusivacum 3 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 2 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 2 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Exclusivacum o zi
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Featuredacum 3 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 2 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Exclusivacum 2 zile
Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI