Anchete
Cum erau ”dijmuiti” marinarii si mecanicii care voiau sa se angajeze la Administratia Porturilor Dunarii Maritime – Comisarul de Prahova
Detaliile apar in dosarul in care directorul CNAPDM, Luigi Marius Ciubrei, si marinarul Constantin Tarau au fost arestati la domiciliu pentru fapte de coruptie. Ciubrei este cercetat pentru patru infractiuni de luare de mita, iar Tarau pentru complicitate la aceste infractiuni.
DNA: „Comisionul” era intre 100 si 600 de euro
Potrivit acuzatiilor, Ciubrei ar fi cerut si a primit sume de bani si produse alimentare de la diferite persoane in scopul de a le angaja pe functii de executie in subordinea sa, respectiv pentru a le mentine in aceste functii.
Totul s-ar fi facut prin intermediul lui Tarau, care ar fi functionat ca un intermediar. Marinarul si-ar fi pastrat pentru serviciile sale un „comision” cuprins intre 100 si 600 de euro.
Citeste si: Seful Companiei Porturilor Dunarii Maritime a fost prins in flagrant ca lua spaga
Chiar Tarau insusi i-ar fi dat sefului sau diverse produse alimentare, intrucat era pensionar si reincadrat in functie. El a recunoscut la DNA toate acuzatiile, arata surse judiciare citate de Ziare.com. Ciubrei este director al CNAPDM din aprilie 2012.
„Am plesnit-o eu azi!…De patru sute!”
Potrivit surselor citate, la dosar sunt depuse mai multe denunturi ale unor persoane care au dat bani, dar si interceptari telefonice ale lui Tarau si Ciubrei.
„Am plesnit-o eu azi!…De patru sute!”, se lauda Tarau unei rude care ar fi stiut de „afacerile” marinarului. „Bravo!”, a sunat imediat felicitarea.
„Mi-am platit doua rate. Da’ sa vina baiatul ala sa platesc o… Da’ lasa sa termin, ca vine maine sa-mi aduca restul. Astept directorul acum…Pai? Vezi ce salau iti aduc, in p… ma-tii!”, si-a continuat laudele Tarau. El a confirmat ca este vorba de un „marinar”. „Eu astept pe… generalul… (neinteligibil…) sa-i dau restul lui si… „, arata Tarau.
Dupa intalnirea cu Ciubrei, Tarau explica: „A iesit directorul ba… si de aia am inchis….Si am stat de vorba cu el. Am terminat acolo… I-am dat ce aveam de dat… Am oprit ce am avut de oprit”, explica Tarau.
Pentru viitor, Tarau avea doar vesti bune despre afacere: „Si s-ar putea sa mai fie doua locuri. Nu stiu. Sa vedem. Razi cu el…Mai…Cica:De unde… De unde-i gasesti, ma?”.
„Va sun eu cand ajung”
Pe de alta parte, in discutiile directe, Ciubrei si Tarau erau prudenti si discutau codificat.
Ei stabileau locuri de intalnire, detaliile sensibile erau discutate fata in fata.
„Haideti ca ma duc… ca-s la alimentara. Trec si iau ce am de luat si va sun eu cand ajung acolo”, era un astfel de mesaj.
„Mai e valabila aia, ce-am vorbit cu dumneavoastra luni?”, intreba Tarau. „Da, da, da! Sigur ca da!”, confirma Ciubrei. „Ca-i… baiatul e langa mine aici si… „, parca se scuza Tarau. „E in regula!”, confima inca o data directorul CNAPDM.
Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Anchete
Concurs pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne în 2025.Oportunități de formare la instituții de invățământ

Oportunități de formare la instituții de invățământ
Peste 250 de locuri pentru formarea personalului Ministerului Afacerilor Interne vor fi disponibile la instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, în sesiunea din perioada iunie-august 2025. Dintre acestea, 138 de locuri sunt destinate învățământului superior (ofițeri), structurate astfel:
- Universitatea Națională de Apărare „Carol I” București: 16 locuri
- Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu: 15 locuri
- Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”: 53 locuri
- Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov: 11 locuri
- Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța: 9 locuri
- Institutul Medico-Militar: 10 locuri
- Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București: 24 locuri
Forma de invățământ postliceal
Candidații au posibilitatea de a opta și pentru forma de învățământ postliceal (maistrii militari), cu următoarele locuri disponibile:
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 16 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 14 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 17 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța: 39 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 9 locuri
Vor fi disponibile și 18 locuri pentru forma de învățământ postliceal (subofițeri):
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu: 3 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc: 2 locuri
- Școala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr”: 10 locuri
Procedura de inscriere și evaluare
În această sesiune, vor fi disponibile și 3 locuri pentru cursul de formare a subofițerilor, organizat la nivelul Centrului de Instruire pentru Muzici Militare. Cererile de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul oficial al MAI – www.mai.gov.ro, completate de către candidați și transmise în format electronic la adresa unității de recrutare până la data de 18 mai 2025.
Evaluarea psihologică și examinarea medicală vor fi realizate conform programărilor stabilite de unitățile specializate. Transmiterea dosarelor candidaților declarați apt psihologic și medical trebuie să se efectueze până la data de 16 iunie 2025. Proba de evaluare a performanței fizice se va susține la Academia de Poliție “Al. I. Cuza”, în perioada 21-25 iunie 2025.
Ulterior, candidații Ministerului Afacerilor Interne pentru instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale și ale Academiei Naționale de Informații vor continua procedura de admitere conform graficelor stabilite.
Anchete
Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale
Anchete
Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate
-
Exclusivacum 4 zile
Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor
-
Exclusivacum 3 zile
Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti
-
Exclusivacum 3 zile
ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță
-
Exclusivacum 2 zile
Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc
-
Exclusivacum 3 zile
Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa
-
Featuredacum 4 zile
Tensiuni în jurul Președintelui Curții Constituționale: Marian Enache și dosarul securității
-
Exclusivacum 3 zile
Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011
-
Administratieacum 2 zile
Performanțe remarcabile: Întoarcerea echipei Eastern Foxes de la Campionatul Mondial