Connect with us

Anchete

Toată clasa politică a fost CREATĂ de fosta și NOUA Securitate / Aici avem adevărata micime și slugărnicie față de Securitate a politicianului roman

Publicat

pe

Nimeni nu știe; nimeni nu a știut. Toți sunt victime; cei care au mai mult tupeu spun că nu e mare lucru. Te uiți și nu-ți vine să crezi cum toți erau buză-n buză cu un sistem securist sau s-au folosit de el, iar acum toți spun că nu au știut, că ei sunt sfinți, că sunt atacați, ei și familia lor, că ce răi sunt Coldea și Koveși care până mai ieri erau tocmai buni de dat informații sau de băgat adversarii politici fix
Până deunăzi, politicienii români se înghesuiau să spună că luptă cu corupția, că justiția își face treaba. Este o decizie a justiției, avem încredere, nu comentăm, lupta anticorupție este importantă”: cam așa sunau punctajele PD-L ului pe care trebuia să le recit la TV, lucru pe care, recunosc că l-am și făcut la început, până am realizat adevărata dimensiune a jocului de culise; eu am avut pur și simplu șansa să cunosc mulți oameni din Sistem, mulți fiind împotriva mafiei securiste, și să-mi dau seama-ceva mai târziu e drept- că totul este o spoială menită să disimuleze un joc politic ce funcționează la fel din 1990 încoace.
Îi spunea Traian Băsescu lui Adrian Năstase la dezbaterea pentru alegerile prezidențiale din 2004: ” Ce blestem o fi pe poporul acesta să fie obligat să aleagă între doi comuniști!” ?(am citat aproximativ). Avea dreptate.
Cheia sau răspunsul unuia dintre politicienii Sistemului a venit mult mai târziu, acum vreo lună, de la Victor Viorel Ponta: ” mă duceam la mesele cu Maior, Coldea și Koveși pentru că aveam nevoie de informații”(!?!) PM României se ducea la șpriț să-i mai spună SRI-DNA câte ceva(?!). Aici avem adevărata micime și slugărnicie față de Securitate a politicianului român, oricare ar fi el.
Năstase era nedespărțit de Ristea Priboi, care-i dădea informații din sistem.
Politicieni, jurnaliști, oameni de afaceri făceau coadă la Maior, Coldea, Pahonțu, Koveși și erau dispuși să facă orice dacă puteau să-și înfunde un adversar sau să obțină o informație pe care să o folosească. Semnul celor două degete bătute pe propriul umăr arăta cât de important ești, că știi tu ceva de la Seuritate sau despre unii.
Acum câteva zile m-a întrebat un cetățean, curios ( și avea dreptate să fie), de unde am informațiile, pentru că eu cred că sunt un om destul de bine informat. I-am spus un neadevăr, sau în mare parte un neadevăr, că de la SRI, și, bineînțeles, nu a părut deloc mirat, ba s-a apucat să-mi spună că pot fi intoxicații, etc. Nu de unde am eu informații e important, ci faptul că a considerat normal ca un politician să aibă o relație cu SRI, este nefirescul.
Politicianul român și-a construit cariera PE O RELAȚIE CU SRI, iar, mai devreme sau mai târziu, acest fapt se întoarce ca un bumerang împotriva politicianului.
Ion Iliescu, Adrian Năstase, Traian Băsescu, Klauss Iohannis, Victor Ponta, Mircea Geonă( „nici noi nu știm câți mai suntem”), Crin Antonescu, Ludovic Orbán, Dacian Julien Cioloș, etc, etc, toți au plătit și plătesc enorm de scump relația sau apropierea de Serviciile Secrete, că erau SRI, Doi Și/un Sfert, SPP, DIGI, ( scuze, DIPI), SIE sau ce or mai fi ele.
In cazul ăsta, pentru că exemplele predecesorilor, inclusiv ale lui Emil Constantinescu, care s-a declarat învins de ele, sau de Adrian Severin, primul care le-a călcat pe coadă și l-au executat, de ce continuă aceleași practici?
De câteva luni încoace, în afară de vreo treizeci de jurnaliști, analiști, juriști, și de vreo doi-trei politicieni, toți executați de propriile partide pentru că s-au luat de ” Sistem”, toată clasa politică e mută, ba, mai mult, face tot felul de volte pentru a scoate Sistemul basma curată. Răspunsul este cutremurător:
Pentru că toată clasa politică a fost CREATĂ de fosta și NOUA Securitate. Inclusiv unii dintre cei care critică Sistemul, o fac în numele vreunui grup din interiorul Sistemului sau împotriva altuia, având grijă să spună că Sistemul ca întreg nu e viciat.
Tocmai aici e buba: Întregul Sistem Politic, al SRI, Justiție, Presă, Lumea Afacerilor, întregul Sistem este profund viciat de Securitatea Mafiotă. Singurii care ar putea face ceva sunt politicienii, care ori nu pot, ori nu vor, pentru că la rândul lor depind de Sistem. Iar aici cercul se Închide. Firesc, apare întrebarea: ” Ce e de făcut?” – „Dacă politicienii sunt „la mâna” Securității, atunci să vină alții!”
Aproape imposibil, pentru că și „alții”, cum ar fi USR sau Cioloș, sunt Creația integrală a Securității, iar cei care nu sunt, sunt blocați, ori în zona resurselor, ori le fac un dosar, ori îi execută prin cine știe ce metode.
Nu o să uit niciodată cum m-a sunat „Domnul cu Păstrăvi” acum vreo trei-patru ani și mi-a spus: ” Te rog Votează-l și sprijină/l pe „X” că e de-al nostru și avem nevoie de el în demnitatea asta” Pe mine m-a șocat cel mai mult tupeul și faptul că mă considera inclusiv pe mine unul „de-al lor” Când și-a dat seama că nu sunt, a făcut totul pentru a mă scoate din „joc”, pentru că asta-i regula: nu ești „de-al lor”, te atacă cu toate armele de zici că ți-a căzut războiul în cap.
Nu ne rămâne decât să așteptăm, pentru că așteptatul, gâdilatul și scărpinatul sunt pe degeaba, să se nască vreun (sau mai mulți) politician/politicieni care să le arate Securiștilor unde le este locul; slabe speranțe, iar dacă se naște fix acum, avem de așteptat..,
Până una alta, să ne uităm împreună la Circul oferit de Securitate și de Politicienii marionete ale ei. (Gelu Visan – P.M.P.).

Anchete

Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale

Publicat

pe

De

Sindicatul Europol prezintă aspectele importante ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, referitoare la încetarea raporturilor de serviciu ale polițiștilor prin pensionare.

1. Modificările legii nr. 282/2023

Legea de modificare nr. 282/2023 a intrat în vigoare la data de 01.01.2024.

2. Cuantumul net al pensiei militare

Cuantumul net al pensiei militare nu poate depăși media salariilor lunare nete corespunzătoare salariilor brute incluse în baza de calcul.

3. Vârsta standard de pensionare

Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă va crește de la 60 la 65 de ani, aplicându-se progresiv începând cu anul 2031:

  • 2031: 61 ani
  • 2032: 62 ani
  • 2033: 63 ani
  • 2034: 64 ani
  • 2035: 65 ani

4. Cerințe pentru obținerea pensiei militare

Persoanele care îndeplinesc cerințele pentru obținerea pensiei militare până la data de 01.01.2024 pot solicita, până la 31.12.2028, să beneficieze de prevederile legii anterioare.

5. Baza de calcul a pensiei militare pentru 2024-2028

Baza de calcul a pensiei militare pentru perioada 01.01.2024 – 31.12.2028 va fi stabilită pe baza unui număr progresiv de luni consecutiv din ultimii 5 ani de activitate:

  • Ianuarie-iunie 2024: 12 luni
  • Iulie-decembrie 2024: 13 luni
  • Ianuarie-iunie 2025: 14 luni
  • Iulie-decembrie 2025: 15 luni
  • Iulie 2028-decembrie 2028: 21 luni

6. Baza de calcul pentru 2029

În perioada 01.01.2029 – 31.12.2029, baza de calcul va fi de 22 până la 33 de luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate:

  • Ianuarie 2029: 22 luni
  • Decembrie 2029: 33 luni

7. Baza de calcul pentru 2030-2033

Pentru perioada 01.01.2030 – 30.11.2033, baza de calcul va fi de 34 până la 80 de luni din ultimele luni de activitate, crescând lunar:

  • Ianuarie 2030: ultimele 34 de luni
  • Noiembrie 2033: ultimele 80 de luni

8. Baza de calcul pentru 2033-2043

Baza de calcul pentru perioada 01.12.2033 – 31.01.2043 va fi de 82 până la 300 de luni din ultimele luni de activitate, crescând lunar:

  • Decembrie 2033: ultimele 82 de luni
  • Ianuarie 2043: ultimele 300 de luni

9. Impozitarea pensiei

Pentru venitul lunar din pensii determinat prin aplicarea principiului contributivității, se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 2.000 de lei, aplicându-se o cotă de impozitare de 10%.

10. Impozitarea pensiei pentru beneficiarii din MAI

Impozitul pensiilor cuvenite beneficiarilor din evidența Casei de pensii sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne se aplică prin cota unică de impozitare de 10% asupra cuantumului pensiei brute, deducându-se plafonul de venit neimpozabil lunar de 3.000 de lei.

Aceste modificări subliniază evoluția legislației în domeniul pensiilor militare și impactul asupra polițiștilor, oferind o imagine clară asupra noilor reglementări și a modului în care acestea afectează drepturile pensionarilor din sistemul de ordine publică. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune dedicată prevenirii și combaterii traficului internațional cu autoturisme furate, în cadrul căreia au identificat și indisponibilizat două autoturisme, în valoare totală de aproximativ 63.000 de euro, care se aflau sub atenția autorităților din Belgia și Marea Britanie.

Autoturism furat identificat în Constanța

În timpul acțiunii, polițiștii au descoperit în localitatea Constanța un autoturism cu număr de înmatriculare belgian, aparținând unui cetățean român de 25 de ani. Verificările efectuate în colaborare cu autoritățile europene au confirmat că vehiculul era căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autoritățile belgiene.

Un alt caz la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, un cetățean român în vârstă de 29 de ani a fost oprit la controlul de frontieră în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Marea Britanie. După verificările specifice, polițiștii au constatat că vehiculul figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile britanice. Conducătorul auto a declarat că nu avea cunoștință despre starea juridică a mașinii.

Cercetări în desfășurare pentru tăinuire

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar autoturismele au fost confiscate până la finalizarea investigațiilor. Aceste acțiuni subliniază angajamentul autorităților române de a combate traficul internațional cu autoturisme furate și de a colabora eficient cu agențiile de aplicare a legii din alte state membre ale Uniunii Europene. (Sava N.).

Citeste in continuare

Anchete

Judecătorul Cosmin-Răzvan Mihaila revine la Tribunalul București

Publicat

pe

De

O decizie controversată a Consiliului Superior al Magistraturii

După o scurtă perioadă de detașare, judecătorul Cosmin-Răzvan Mihaila, fost președinte al Curții de Apel Galați, se întoarce la lucru, însă nu la instanța pe care a condus-o între 2016 și 2024, ci la Tribunalul București. Decizia a fost aprobată de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pe 24 aprilie 2025, Mihaila urmând să fie detașat timp de șase luni, începând cu 1 mai 2025, conform informațiilor dezvăluite de publicația „Lumea Justiției.”

Voturi împotriva detașării

Deși detașarea a fost aprobată, nu toți cei șapte membri ai CSM au fost de acord cu aceasta; doi dintre ei au votat împotriva. Absența judecătorilor Liviu Odagiu și Claudiu Drăgușin de la ședință le exclud din rândul celor care s-ar putea opune deciziei.

Alte respingeri de delegări

În aceeași ședință, CSM a respins alte două solicitări de delegare din provincie în zona București-Ilfov, cele ale judecătoarelor Diana Stan și Oana-Bianca Gircu. Cele două respingeri au fost adoptate în unanimitate, evidențiind o poziție fermă a CSM în aceste cazuri.

Minuta oficială

Minuta ședinței CSM include următoarele puncte:

  1. Detașarea judecătorului Mihaila Cosmin-Răzvan de la Curtea de Apel Galați la Tribunalul București, pentru o perioadă de 6 luni, cu 5 voturi pentru și 2 împotrivă.
  2. Respingerea solicitării pentru delegarea judecătoarei Stan Diana de la Judecătoria Câmpina la Judecătoria Sectorului 6 București, în unanimitate.
  3. Respingerea solicitării pentru delegarea judecătoarei Gircu Oana-Bianca de la Judecătoria Brăila la Judecătoria Buftea, în unanimitate.

Incompatibilitatea funcțiilor

O altă decizie interesantă din aceeași zi a fost pronunțată de Comisia nr. 1 „Legislație și cooperare interinstituțională” a CSM, care a stabilit că funcțiile de judecător și procuror sunt incompatibile cu calitatea de călugăr în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Această decizie a stârnit speculații legate de viitorul profesional al magistraților, în special în contextul vârstei de pensionare extinse.

Reflexii asupra rolului magistraților

Deciziile CSM subliniază complexitatea relației dintre magistratură și alte domenii de activitate, non-profesionale sau chiar spirituale. Deși majoritatea judecătorilor se concentrează pe carierele lor, întrebarea despre compatibilitatea cu statutul de novice în monahism poate deschide discuții interesante despre echilibrul între responsabilitățile profesionale și opțiunile personale. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv16 ore ago

Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii...

Exclusivo zi ago

Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității Într-un peisaj al corupției și al escrocheriilor, Genesis Biotech, în parteneriat cu Genesis Biopartner din...

Exclusiv2 zile ago

ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță

Reforma pe hârtie: Așteptări și deziluzii Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pare angajată într-o cursă nebunească către trecut, oferind o...

Exclusiv2 zile ago

Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti

„Faraon” la roate? Se pare că fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, prosperă în ineficiență, iar acum s-a așezat pe...

Exclusiv2 zile ago

Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011

Îngrijorări asupra interpretării oficiale Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a denunțat o interpretare înșelătoare a Ordinului S/108/2011 de către...

Exclusiv2 zile ago

Decizie importantă a ÎCCJ cu privire la drepturile locative ale polițiștilor

Clarificări esențiale privind compensația pentru chirie Într-un context în care reglementările privind drepturile locative ale polițiștilor au fost adesea interpretate...

Exclusiv2 zile ago

Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI

Sindicatul Național Decus a publicat reguli clare referitoare la cazarea în interes personal în centrele și bazele administrate de Direcția...

Exclusiv3 zile ago

Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist  Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor

Într-un climat în care integritatea și credibilitatea justiției sunt esențiale pentru buna funcționare a societății, cazul lui Stavri Cătălin, un...

Exclusiv4 zile ago

23 Aprilie 2025 – Sărbătoarea Sfântului Gheorghe

Importanța sărbătorii Pe 23 aprilie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, un sfânt venerat de creștini, cunoscut și sub...

Exclusiv4 zile ago

Avertisment de la DNSC privind o fraudă în creștere prin apeluri telefonice false

Tipuri de fraudă folosind identități false Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la un...

Exclusiv5 zile ago

Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea

O poveste uimitoare Într-o întâmplare surprinzătoare, un bărbat din Baia Mare, care a decis să cerșească folosind un cărucior cu...

Exclusiv5 zile ago

Sfârșit de epocă: Moartea Papei Francisc la 88 de ani marcheză o transformare globală

Un lider spiritual simbolic se stinge, lăsând în urma sa o moștenire de deschidere și reformă în Biserica Catolică Un...

Exclusiv6 zile ago

Incident rutier: Șofer cu permis suspendat și alcoolemie mare, prins în urma unei urmăriri

Un bărbat care avea permisul de conducere suspendat de 6 luni și o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în...

Exclusiv7 zile ago

Mesaj de Paște de la Echipa Incisiv de Prahova

Dragi cititori, Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, vă transmitem cele mai calde urări de sănătate, liniște sufletească și bucurii...

Exclusivo săptămână ago

Sâmbăta Mare: Tradiții, obiceiuri și ce nu trebuie să faci in această zi

Pregătiri pentru Învierea Domnului Sâmbăta Mare este ziua de dinaintea Învierii Domnului, un moment de tihnă și pregătire spirituală pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv