Anchete
EXPLOZIV/Fostul şef al SRI George Maior „a minţit” în Comisia SRI cu privire la relaţiile cu Georgescu – Comisarul de Prahova

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a afirmat joi că, după o a doua rundă de discuţii cu fostul şef al ANI Horia Georgescu, el consideră că fostul şef al SRI George Maior „a minţit” în privinţa relaţiilor cu Georgescu, Manda anunţând că îl va invita „de urgenţă” la comisie pentru a da explicaţii.
Manda a arătat că această a doua audiere a lui Horia Georgescu a fost stabilită după ce acesta a făcut mai multe afirmaţii în spaţiul public.
„În prima audiere, domnul Horia Georgescu ne spunea că a avut o relaţie foarte apropiată, că îl considera chiar prieten, iar domnul Maior ne-a spus că îl cunoştea vag. După ce-am discutat astăzi cu domnul Horia Georgescu, considerăm că domnul Maior ne-a minţit şi credem că sunt destul de multe lucruri pe care ar trebui să le discutăm în continuare cu domnul Maior. Astăzi, după şedinţă, o să îi scriem o adresă domnului Maior, să îl invităm de urgenţă la comisie pentru a discuta şi a avea opinia domniei sale în contextual noilor lucruri spuse la comisie de către Horia Georgescu. N-are cum să fie o discuţie sau să se cunoască vag – persoane care s-au întâlnit la sediul SRI, la sediul ANI, la restaurant sau la domnul Horia Georgescu acasă. Domnul Horia Georgescu a venit şi ne-a spus aceste lucruri şi ne-a adus şi probe în acest sens”, a declarat Claudiu Manda la finalul discuţiilor cu Horia Georgescu, care au durat aproape şase ore.
Senatorul PSD a adăugat că o altă temă de discuţie a fost contextul numirii lui Horia Georgescu la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, acesta susţinând în cadrul comisiei că fostul şef al SRI George Maior ar fi intervenit pentru el.
„Ne-a comunicat că, după ce (Horia Georgescu – n.r.) promovase sau obţinuse examenul de a fi nominalizat preşedinte al ANI – procedura presupunea ca Senatul României să-l valideze printr-un vot, era o perioadă în care parlamentarii PSD, nu ştiu dacă şi PNL, că era vorba de USL, nu participau la şedinţe, nu era cvorum – a avut o discuţie cu domnul Maior, s-a plâns la domnul Maior pe acest caz, domnul Maior l-a asigurat că va fi în regulă şi, la cât ne-am uitat astăzi în timpul şedinţei la ce s-a întâmplat la Senat la vremea respectivă, cred că a fost prima şedinţă de plen a Senatului în care s-au întrunit senatori şi au putut să ia o decizie. (…) Vrem să-l ascultăm şi pe domnul Maior dacă s-a întâmplat aşa şi dacă a avut vreo discuţie cu cineva din zona de decizie”, a explicat Manda.
Horia Georgescu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, a declarat, joi, după audierea în comisia parlamentară de control al SRI, că a avut o relaţie apropiată instituţională şi personală cu fostul şef al SRI George Maior, pe care l-a considerat prieten şi mentor, susţinând că acum îşi pune semne de întrebare cu privire la această relaţie.
Întrebat cum ar caracteriza punctul de vedere al lui George Maior vizavi de relaţia dintre SRI şi ANI, Georgescu a susţinut că ceea ce a spus fostul şef al SRI pe această temă nu este adevărat.
„Am spus şi acum câteva săptămâni după declaraţia dumnealui că ceea ce a spus nu este adevărat. A fost o relaţie apropiată şi instituţională şi personală. Restul detaliilor le-am prezentat în faţa comisiei”, a adăugat Georgescu.
El a subliniat că, din punctul lui de vedere, relaţia personală nu s-a rupt, ci a fost vorba de o „lipsă de asumare” din partea lui George Maior.
„Din punctul meu de vedere nu s-a rupt, eu cred că a fost o lipsă de asumare din partea domnului Maior în faţa comisiei de control al SRI. Nu ştiu motivul care l-a determinat. Eu l-am considerat un prieten, poate şi un mentor, şi am avut o relaţie apropiată cu el. Se pare că asta a fost doar din punctul meu de vedere. Nu cred că mai este cazul. Nu mai vorbesc cu dânsul.(…) Nu ştiu, cred că şi distanţa şi timpul, mai ales după evenimentele de care am avut şi eu parte, cred că a dus la răcirea relaţiei”, a subliniat Horia Georgescu.
Întrebat dacă a avut vreodată semne de întrebare cu privire la această relaţie, având în vedere funcţiile deţinute, Georgescu a spus: „Îmi pun acum semne de întrebare pentru că acum s-au cristalizat nişte date şi nişte informaţii pe care eu le am şi mai mult decât atât felul în care văd lucrurile acum s-au schimbat”.
El a spus că nu ar face o legătură între problemele pe care le are în instanţă şi relaţia cu George Maior.
„Nu ştiu dacă aş face această legătură, eu cred că a fost o altă dimensiune a lucrurilor şi orice aş spune aş face speculaţii, sunt păreri personale pe care le ţin pentru mine”, a menţionat Horia Georgescu. (Frone A.).
Anchete
Va dati seama cat de mare este disperarea?/”Intregul dosar al DNA este vulnerabilizat din cauza ca procurorul de caz George Adrian Matei este anti-vaccinist”

Asa ceva este ireal! Am auzit cea mai tare aparare venita din zona #rezist in cazul afacerii cu vaccinuri anti-Covid, cu prejudiciu de peste 1 miliard de euro adus statului, caz in care DNA ii acuza de fapte de abuz in serviciu pe fostul premier Florin Citu si ministrii USR ai Sanatatii, Vlad Voiculescu si Ioana Mihaila, dezvaluie Lumea Justitiei. Fiti atenti: cica intregul dosar al DNA este vulnerabilizat din cauza ca procurorul de caz George Adrian Matei (foto) este anti-vaccinist. Nu este o gluma, este cat se poate de serios: aceasta idee se vantura prin zonele #rezist si este prezentata drept argument pentru combaterea anchetei DNA. Doamne fereste! Va dati seama cat de mare este disperarea? (Irinel I.).
Anchete
Sunt nauciti cei de la USR dupa lovitura data de DNA/Cand ia de-ai lor, DNA face abuzuri

Sunt nauciti cei de la USR dupa lovitura data de DNA in dosarul privind achizitia de vaccinuri anti-Covid, caz in care Vlad Voiculescu (foto dreapta), lider marcant al progresistilor, este acuzat de abuz in serviciu. Brusc, procurorii DNA sunt rai, desi pana acum doua zile DNA facea dreptate, dezvaluie Lumea Juistitiei.
Ati vazut probabil reactiile furibunde din ultimele ore ale celor de la USR la adresa DNA. S-au dat de ceasul mortii, mergand pana acolo incat sa acuze ca se fac dosare la ordin politic si ca SRI controleaza Justitia.
Dar ce sa vedeti, in urma cu doua zile, tot cei de la USR erau tare incantati de activitatea DNA. Motivul fericirii era reprezentat de clasarea pe care acelasi DNA pe care acum il infiereaza a dat-o intr-un dosar mai vechi in care era vizat fostul presedinte USR Dan Barna.
Ia uitati ce scria liderul USR Catalin Drula (foto stanga), pe Facebook, marti 22 noiembrie 2023:
“Cand adevarul este de partea ta, vine si un moment pentru dreptate.
DNA a dispus clasarea dosarelor-mascarada orchestrate impotriva lui Dan Barna fix in mijlocul campaniei prezidentiale din 2019.
Cine stie sa citeasca romaneste stia de pe atunci ca asa-zisele acuzatii erau ridicole. Erau doar o instrumentare politica a unui ordin pesedisto-penelist.
Se sesizase chipurile DLAF, organism condus de un fost politist pus sef de Viorica Dancila in ultima ei zi de mandat de premier. Acest fost colaborator al Rovanei Plumb l-a pus pe un fost colaborator al lui Dragnea sa conduca ancheta. E vorba de aceeasi persoana care ii dadea lui Dragnea acces la informatii din dosare.
N-au putut ei sa inventeze pe cat a putut demonstra Dan Barna ca este nevinovat si ca a lucrat mereu corect. A stat drept in fata unei tentative de asasinat politic, iar rezultatul este confirmat azi de procurorii DNA.
Dan nu s-a plans niciodata. A explicat ori de cate ori i s-a cerut o explicatie. A suportat valul de acuzatii si injurii stiind ca dreptatea e de partea sa.
Acum e oficial”. (Irinel I.).
Anchete
Este de laudat initiativa DNA de a demara dosarul achizitionarii de vaccinuri, prin care guvernul Citu a usurat bugetul de stat cu mai mult de 1 miliard de euro

Este de laudat initiativa DNA de a demara dosarul achizitionarii de vaccinuri, prin care guvernul Citu a usurat bugetul de stat cu mai mult de 1 miliard de euro, cumparand peste 50 de milioane de doze de vaccin (dupa ce Romania mai cumparase alte 37 de milioane), fara sa i-o ceara nimeni, dezvaluie Lumea Justitiei.
Astea sunt dosarele de care trebuie sa se ocupe un parchet de nivelul DNA! Asteptam cereri de arestare dupa ridicarea imunitatii parlamentare. Dar e bine ca ancheta se face si ca, dincolo de dosarul penal, putem sa dam o dubla lovitura politico-europeana.
In primul rand, ancheta poate duce inclusiv la sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, bagata pana peste cap in scandalul achizitionarii de vaccinuri de la Pfizer, cu banii Uniunii, pe care i-a gestionat cu manuta ei, intr-o secretomanie care a scandalizat toate statele-membre.
In al doilea rand, pentru a ne imbuna sa nu continuam ancheta penala, s-ar putea sa devenim brusc acceptati in spatiul Schengen.
Astia nu isi dau seama cu cine s-au pus! Nu degeaba avem o vorba din batrani: „Buturuga mica rastoarna carul mare”. (Irinel I.).
-
Administratieacum 4 zile
România deţine cea mai modernă versiune de PATRIOT existentă acum în lume
-
Exclusivacum 4 zile
Gruparea de crima organizata locala acoperita de mafia din IPJ Prahova si de la varful MAI a fost devoalata pana si de avocati, in instanta
-
Featuredacum 4 zile
In urma SEDINȚEI de la A.N.P. ii raspundem, public/oficial, comisarului șef de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN
-
Exclusivacum 4 zile
Care este asemănarea dintre un penitenciar și Academia de Poliție „A. I. Cuza”?/Umilințe, nerespectarea stimei de sine, înjosire și căprărie pana si pentru studentele din Academie
-
Featuredacum o zi
Testarea politistilor care ieseau din serviciu si care intrau in serviciu pentru depistarea consumului de alcool si substante stupefiante
-
Featuredacum 4 zile
Generalul cu patru stele(r) Silviu Predoiu, fost șef al spionajului românesc, și-a anunțat decizia de a candida anul viitor la președinția României din partea formațiunii politice pe care a înființat-o, Partidul Liga Acțiunii Naționale
-
Exclusivacum o zi
Consiliul de administrație și Senatul Academiei de Poliție “A. I. Cuza” au luat decizia: Academia de Poliție “A. I. Cuza” a fost închisă până la finalul anului
-
Featuredacum 4 zile
Ofensiva Israelului în Fâșia Gaza nu are un impact doar asupra Orientului Mijlociu, ci se extinde și mai la Vest, peste Europa întreagă