Connect with us

Anchete

EXPLOZIV/Panica la U.M. 0163 L dupa retinerea oamenilor lui Meir Dagan/U.M. 0163 L – Filajul ilegal al SPP! – Comisarul de Prahova

Publicat

pe

Iata ca „divizia de acoperiti” a colonelului Ion Paunica nu doar ca exista, dar o si identificam astazi drept U.M. 0163 L din cadrul SPP! Este vorba despre  cea mai secreta sectiune din tot sistemul, pe langa care structurile informative din cadrul celorlalte servicii secrete par adevarate ONG-uri „open” si transparente ale societatii civile. Formata exclusiv din ofiteri acoperiti, dintre care „nucleul dur” a venit odata cu colonelul Paunica de la serviciul secret al Ministerului de Interne, U.M. 0163 L a ajuns sa fie in ultimii ani un adevarat stat in stat, fara a dea socoteala nimanui, nici macar „colegilor” seseisti de la protectie interna din cadrul  U.M. 0163 H, condusa de colonelul Dumitru Voroneanu, neavand astfel nicio parghie democratica de control.

„Acoperitii” colonelului Paunica, scosi la lumina

Iar odata cu ridicarea „valului” de pe acest ultim secret care explica influenta fara de margini a celor care coordoneaza din umbra U.M. 0163 L, aproape ca nici nu mai conteaza daca generalul Lucian Pahontu mai ramane sau pleaca din fruntea Serviciului de Paza si Protectie sau cine va veni in locul lui. Pentru ca deja prin dezvaluirea existentei unei asemenea structuri strict secrete, formata numai din ofiteri acoperiti si cu oameni infiltrati de ani de zile in nenumarate alte structuri si sectiuni, deja s-a trecut la „next level”, cel in care este nevoie ca organele abilitate de Justitie si intreaga comunitate de informatii sa sparga „omerta” care a invaluit acest subiect tabu pana acum. Si, desigur, este de asteptat ca, dupa cum sustin sursele noastre, membrii Comisiei parlamentare de control  a SPP sa acceseze butoanele legale aflate la dispozitie si sa ceara oficial ca actuala conducere sa recunoasca daca in componenta serviciului exista aceste unitati speciale 0163 L si 0163 H si daca ele sunt conduse de generalii Ion Paunica si Dumitru Voroneanu. Si, desigur, sa afle care este temeiul legal in baza caruia ofiterii acoperiti de la U.M. 0163 au efectuat nenumarate operatiuni de „filaj paralel”, printre „tintele” acestei divizii existand informatii ca s-ar fi aflat demnitari ai statului roman, jurnalisti, importanti oameni de afaceri si chiar membri ai familiilor unor demnitari straini. Ca sa nu mai vorbim ca tot acoperitii lui Paunica „au calcat si pe becul” altor servicii secrete, ale caror operatiuni cu mandat ar fi fost „bruiate” de cei de la U.M. 0163 L !

Lucian Sanda

Sectiunea de Siguranta Interna

Desigur ca orice serviciu secret dispune de o structura mai mult decat necesara de protectie interna. Numai ca la SPP lucrurile au luat-o tot mai rau pe aratura in ultimii ani, Sectiunea de Siguranta Interna ajungand nu doar o structura supradimensionata ca si numar de lucratori, dar multe din operatiunile derulate de cei de la SSI putand la o adica, odata cu schimbarea garzii de la conducere, sa fie catalogate la limita politiei politice. Iata insa ca recenta identifiare a colonelului Dumitru Voroneanu drept sef al acoperitilor de la SSI este urmata acum de o surpriza si mai mare, inclusiv pentru multi dintre ofiterii SPP. Care trebuie sa afle, odata cu intreaga opinie publica si clasa politica deopotriva ca tot la Sectiunea de Siguranta Interna, pe langa U.M. 0136 H, condusa personal de Voroneanu, mai este anexata inca o unitate strict secreta. O veritabila divizie „GHOST”, alcatuita din „fantomele” colonelului Ion Paunica, adus de la „Doi s‘un sfert” pentru a conduce enigamtica U.M. 0153 L.

Cu voie de la „Marinar”…

Dupa ce a ramas fara loialul sau „Grup ZEUS”, faramitat dupa ce Traian Basescu nu a mai fost sigur pe loialitatea unora dintre ofiterii SPP care actionau strict la ordinul sau personal, fostul presedinte al statului a incuviintat aparitia unei unitati de tip „fantoma”, care practic insa nu dadea socoteala nimanui ierarhic si care sa se ocupe de cele mai sensibile probleme, de stat sau personale. Si astfel se si explica puterea nelimitata de care a inceput sa se bucure cei din structura condusa de colonelul Paunica, ale caror arogante trebuiau inghitite nu doar de colegii de la SSI sau de la SPP, dar si de ofiterii altor servicii secrete cu care se calcau pe bataturi pe teren, cu totii stiind ca acestia actioneaza „cu voie de la Marinar…”. Insa, asa cum se intampla de obicei, odata cu trecerea vremii, activitatea U.M. 0163 L a devenit indispensabila pentru a potoli setea de informatii a principalilor actori politici, astfel ca divizia de acoperiti a fost o adevarata comoara pentru generalul Lucian Pahontu, Traian Basescu ramanand numai cu postura de „parinte fondator”.

Fara numar!!!

Drept urmare, in timp ce politistii sau angajatii altor institutii de forta, dar chiar si colegii de la SPP se trezeau cu veniturile serios diminuate, cadrele abia mai prididind sa-si plateasca ratele la banci, pentru „acoperitii” de la U.M 0163 L s-au pus la dispozitie fonduri operative pur si simplu fara numar ! Astfel ca spre stupefactia celor de la alte structuri, oamenii lui Paunica au inceput sa se afiseze pe teren cu cele mai luxoase masini „colorate”, de la Toyota Land Cruiser in sus, in timp ce casele conspirative din zone de fite au format in scurt timp un adevarat imperiu imobiliar.

Panica la U.M. 0163 L dupa retinerea oamenilor lui Meir Dagan.

Mai ales ca libertatea de actiune a membrilor U.M 0163 L este practic nelimitata, acestia putand folosi orice pretext gen „verificari privind prezente suspecte pe un traseu prezidential” pentru a-si innoi parcul auto sau a inchiria apartamente in zona centrala. Si cum nimeni nu si-a permis pana acum sa taie vreun decont „acoperitilor” lui Paunica, opulenta financiara a cuprins in scurt timp aceasta structura, unde, totusi, colegii de la Paza de exemplu baga ore suplimentare la greu fara a le fi macar platite, sub pretextul bugetului de austeritate.

Impuscat pe strada!

Fie strict si prin fisa postului inca neasumata oficial de serviciu, „acoperitii” lui Paunica au fost lesne „legendati” ca au facut vrute si nevrute, inclusiv „fapte”, mai ales ca nu dadeau socoteala decat sefului SPP, sarind indeobste treptele ierarhice. Iata insa ca, in ciuda halucinantelor fonduri operative aflate la dispozitie, viata nu mai este chiar atat de dulce aici, ceea ce si explica dorinta arzatoare a unora dintre baieti de a parasi corabia cat mai au timp. Iar un„declic” a fost, fara indoiala, si sinuciderea in plina zi si in zona centrala a Capitalei, la intersectia dintre Tineretului si Sincai, a sepepistului Lucian Sanda, in varsta de doar 39 de ani. Care a coborat din masina si s-a impuscat in zona pipetului cu pistolul Glock, un alt autoturism oprind in foarte scurt timp, pasagerii acestuia aplecandu-se asupra lui parand a efectua manevre de acordare a primului ajutor. Iar daca „surse” seseiste din cadrul SPP s-au straduit sa „planteze” in presa ponturi cum ca bietul Sanda ba era depresiv, ba bolnav psihic, ca avea probleme in familie sau nu facea fata exigentelor la locul de munca, insistandu-se ca acesta nu lucra pe operativ, impuscarea din plina strada a provocat un adevarat cutremur intr-o anumita structura. Mai ales ca initiatii sistemului cunosteau ca „depresivul” neoperativ Sanda era de fapt unul dintre ofiterii „acoperiti” ai U.M. 0136 L !!! Drept urmare, in timp ce unii colegi din divizia de acoperiti au inceput sa-si puna intrebari ce s-a intamplat cu adevarat cu Sanda, sefii au intrat in panica dupa aflarea informatiei ca telefonul mobil la care vorbea sepepistul cand a murit nu era singurul! Si ipoteza ca degeaba a fost recuperat mobilul la acordarea „primului ajutor”, existand imagini si informatii stocate si in alta parte le da frisoane si acum celor responsabili…

Terorizati de „Black Cube”

Iar dupa ce au facut inclusiv „nefacute” mult timp, oamenii lui Paunica au ajuns acum la randul lor sa fie terorizati. Nu doar pentru ca procurorii militari „de casa” s-au pensionat si nu le vor  mai putea asigura spatele daca Sanda mai avea si alt telefon sau a vorbit cu alte structuri inainte, incercand sa iasa din „cercul” care devenea prea stramt, dar mai ales pentru ca, pur si simplu, se tem ca operatiunea de filaj a israelienilor de la „Black Cube”, in care exista informatii la DIICOT ca „acoperitii” lui Paunica s-au implicat nepermis de mult, depasind „linia rosie” s-ar putea intoarce impotriva lor. Iar cum israelienii „inghesuiti” la „Marriot” sunt conectati la o structura cu care nu au glume nici macar cei de la Agentiile americane sau FSB-ul rusesc, este intr-un fel de explicat panica care l-a cuprins pe colonelul Paunica la scurt timp dupa retinerea oamenilor lui Meir Dagan, fostul sef al Mossad ! Cand toti ofiterii U.M. 0163 L, sub stricta comanda a lui Paunica au urmat timp de 48 de ore cursuri intensive de contra-filaj, acestia fiind instruiti sa verifice in permanenta daca sunt urmariti si sa raporteze imediat, existand teama care il macina si acum pe seful structuri ca „vanatorul s-a transformat in vanat”!

Dosarul Popoviciu

Insa operatiunea „Black Cube” nu este singura care poate intoarce soarta anumitor dosare rasunatoare, daca parlamentarii vor reusi desecretizarea activitatii U.M. 0163 L, despre care se spune ca ar fi fost implicata si in alte actiuni de filaj ilegal, precum cea a unor jurnalisti care au refuzat „racolarea” sau a membrilor familiilor unor demnitari straini aflati in vizita in Romania. Dar tot U.M. 0163 L se pare ca a coordonat si „monitorizarea” stricta a omului de afaceri Puiu Popoviciu, cel care devenise „tinta” dupa ce ar fi refuzat sa cedeze constructia unui important imobiliar in zona de Nord a Capitalei. Moment din care a fost „preluat” de oamenii lui Paunica, acestia asigurand, tot fara mandat, ca de obicei, „sprijinul logistic” aferent controversatei anchete oficiale…(Catalin Tache).

 

 

 

Anchete

Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale

Publicat

pe

De

Sindicatul Europol prezintă aspectele importante ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, referitoare la încetarea raporturilor de serviciu ale polițiștilor prin pensionare.

1. Modificările legii nr. 282/2023

Legea de modificare nr. 282/2023 a intrat în vigoare la data de 01.01.2024.

2. Cuantumul net al pensiei militare

Cuantumul net al pensiei militare nu poate depăși media salariilor lunare nete corespunzătoare salariilor brute incluse în baza de calcul.

3. Vârsta standard de pensionare

Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă va crește de la 60 la 65 de ani, aplicându-se progresiv începând cu anul 2031:

  • 2031: 61 ani
  • 2032: 62 ani
  • 2033: 63 ani
  • 2034: 64 ani
  • 2035: 65 ani

4. Cerințe pentru obținerea pensiei militare

Persoanele care îndeplinesc cerințele pentru obținerea pensiei militare până la data de 01.01.2024 pot solicita, până la 31.12.2028, să beneficieze de prevederile legii anterioare.

5. Baza de calcul a pensiei militare pentru 2024-2028

Baza de calcul a pensiei militare pentru perioada 01.01.2024 – 31.12.2028 va fi stabilită pe baza unui număr progresiv de luni consecutiv din ultimii 5 ani de activitate:

  • Ianuarie-iunie 2024: 12 luni
  • Iulie-decembrie 2024: 13 luni
  • Ianuarie-iunie 2025: 14 luni
  • Iulie-decembrie 2025: 15 luni
  • Iulie 2028-decembrie 2028: 21 luni

6. Baza de calcul pentru 2029

În perioada 01.01.2029 – 31.12.2029, baza de calcul va fi de 22 până la 33 de luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate:

  • Ianuarie 2029: 22 luni
  • Decembrie 2029: 33 luni

7. Baza de calcul pentru 2030-2033

Pentru perioada 01.01.2030 – 30.11.2033, baza de calcul va fi de 34 până la 80 de luni din ultimele luni de activitate, crescând lunar:

  • Ianuarie 2030: ultimele 34 de luni
  • Noiembrie 2033: ultimele 80 de luni

8. Baza de calcul pentru 2033-2043

Baza de calcul pentru perioada 01.12.2033 – 31.01.2043 va fi de 82 până la 300 de luni din ultimele luni de activitate, crescând lunar:

  • Decembrie 2033: ultimele 82 de luni
  • Ianuarie 2043: ultimele 300 de luni

9. Impozitarea pensiei

Pentru venitul lunar din pensii determinat prin aplicarea principiului contributivității, se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 2.000 de lei, aplicându-se o cotă de impozitare de 10%.

10. Impozitarea pensiei pentru beneficiarii din MAI

Impozitul pensiilor cuvenite beneficiarilor din evidența Casei de pensii sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne se aplică prin cota unică de impozitare de 10% asupra cuantumului pensiei brute, deducându-se plafonul de venit neimpozabil lunar de 3.000 de lei.

Aceste modificări subliniază evoluția legislației în domeniul pensiilor militare și impactul asupra polițiștilor, oferind o imagine clară asupra noilor reglementări și a modului în care acestea afectează drepturile pensionarilor din sistemul de ordine publică. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune dedicată prevenirii și combaterii traficului internațional cu autoturisme furate, în cadrul căreia au identificat și indisponibilizat două autoturisme, în valoare totală de aproximativ 63.000 de euro, care se aflau sub atenția autorităților din Belgia și Marea Britanie.

Autoturism furat identificat în Constanța

În timpul acțiunii, polițiștii au descoperit în localitatea Constanța un autoturism cu număr de înmatriculare belgian, aparținând unui cetățean român de 25 de ani. Verificările efectuate în colaborare cu autoritățile europene au confirmat că vehiculul era căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autoritățile belgiene.

Un alt caz la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, un cetățean român în vârstă de 29 de ani a fost oprit la controlul de frontieră în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Marea Britanie. După verificările specifice, polițiștii au constatat că vehiculul figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile britanice. Conducătorul auto a declarat că nu avea cunoștință despre starea juridică a mașinii.

Cercetări în desfășurare pentru tăinuire

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar autoturismele au fost confiscate până la finalizarea investigațiilor. Aceste acțiuni subliniază angajamentul autorităților române de a combate traficul internațional cu autoturisme furate și de a colabora eficient cu agențiile de aplicare a legii din alte state membre ale Uniunii Europene. (Sava N.).

Citeste in continuare

Anchete

Judecătorul Cosmin-Răzvan Mihaila revine la Tribunalul București

Publicat

pe

De

O decizie controversată a Consiliului Superior al Magistraturii

După o scurtă perioadă de detașare, judecătorul Cosmin-Răzvan Mihaila, fost președinte al Curții de Apel Galați, se întoarce la lucru, însă nu la instanța pe care a condus-o între 2016 și 2024, ci la Tribunalul București. Decizia a fost aprobată de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pe 24 aprilie 2025, Mihaila urmând să fie detașat timp de șase luni, începând cu 1 mai 2025, conform informațiilor dezvăluite de publicația „Lumea Justiției.”

Voturi împotriva detașării

Deși detașarea a fost aprobată, nu toți cei șapte membri ai CSM au fost de acord cu aceasta; doi dintre ei au votat împotriva. Absența judecătorilor Liviu Odagiu și Claudiu Drăgușin de la ședință le exclud din rândul celor care s-ar putea opune deciziei.

Alte respingeri de delegări

În aceeași ședință, CSM a respins alte două solicitări de delegare din provincie în zona București-Ilfov, cele ale judecătoarelor Diana Stan și Oana-Bianca Gircu. Cele două respingeri au fost adoptate în unanimitate, evidențiind o poziție fermă a CSM în aceste cazuri.

Minuta oficială

Minuta ședinței CSM include următoarele puncte:

  1. Detașarea judecătorului Mihaila Cosmin-Răzvan de la Curtea de Apel Galați la Tribunalul București, pentru o perioadă de 6 luni, cu 5 voturi pentru și 2 împotrivă.
  2. Respingerea solicitării pentru delegarea judecătoarei Stan Diana de la Judecătoria Câmpina la Judecătoria Sectorului 6 București, în unanimitate.
  3. Respingerea solicitării pentru delegarea judecătoarei Gircu Oana-Bianca de la Judecătoria Brăila la Judecătoria Buftea, în unanimitate.

Incompatibilitatea funcțiilor

O altă decizie interesantă din aceeași zi a fost pronunțată de Comisia nr. 1 „Legislație și cooperare interinstituțională” a CSM, care a stabilit că funcțiile de judecător și procuror sunt incompatibile cu calitatea de călugăr în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Această decizie a stârnit speculații legate de viitorul profesional al magistraților, în special în contextul vârstei de pensionare extinse.

Reflexii asupra rolului magistraților

Deciziile CSM subliniază complexitatea relației dintre magistratură și alte domenii de activitate, non-profesionale sau chiar spirituale. Deși majoritatea judecătorilor se concentrează pe carierele lor, întrebarea despre compatibilitatea cu statutul de novice în monahism poate deschide discuții interesante despre echilibrul între responsabilitățile profesionale și opțiunile personale. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv15 ore ago

Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii...

Exclusivo zi ago

Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității Într-un peisaj al corupției și al escrocheriilor, Genesis Biotech, în parteneriat cu Genesis Biopartner din...

Exclusiv2 zile ago

ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță

Reforma pe hârtie: Așteptări și deziluzii Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pare angajată într-o cursă nebunească către trecut, oferind o...

Exclusiv2 zile ago

Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti

„Faraon” la roate? Se pare că fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, prosperă în ineficiență, iar acum s-a așezat pe...

Exclusiv2 zile ago

Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011

Îngrijorări asupra interpretării oficiale Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a denunțat o interpretare înșelătoare a Ordinului S/108/2011 de către...

Exclusiv2 zile ago

Decizie importantă a ÎCCJ cu privire la drepturile locative ale polițiștilor

Clarificări esențiale privind compensația pentru chirie Într-un context în care reglementările privind drepturile locative ale polițiștilor au fost adesea interpretate...

Exclusiv2 zile ago

Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI

Sindicatul Național Decus a publicat reguli clare referitoare la cazarea în interes personal în centrele și bazele administrate de Direcția...

Exclusiv3 zile ago

Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist  Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor

Într-un climat în care integritatea și credibilitatea justiției sunt esențiale pentru buna funcționare a societății, cazul lui Stavri Cătălin, un...

Exclusiv4 zile ago

23 Aprilie 2025 – Sărbătoarea Sfântului Gheorghe

Importanța sărbătorii Pe 23 aprilie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, un sfânt venerat de creștini, cunoscut și sub...

Exclusiv4 zile ago

Avertisment de la DNSC privind o fraudă în creștere prin apeluri telefonice false

Tipuri de fraudă folosind identități false Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la un...

Exclusiv5 zile ago

Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea

O poveste uimitoare Într-o întâmplare surprinzătoare, un bărbat din Baia Mare, care a decis să cerșească folosind un cărucior cu...

Exclusiv5 zile ago

Sfârșit de epocă: Moartea Papei Francisc la 88 de ani marcheză o transformare globală

Un lider spiritual simbolic se stinge, lăsând în urma sa o moștenire de deschidere și reformă în Biserica Catolică Un...

Exclusiv6 zile ago

Incident rutier: Șofer cu permis suspendat și alcoolemie mare, prins în urma unei urmăriri

Un bărbat care avea permisul de conducere suspendat de 6 luni și o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în...

Exclusiv7 zile ago

Mesaj de Paște de la Echipa Incisiv de Prahova

Dragi cititori, Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, vă transmitem cele mai calde urări de sănătate, liniște sufletească și bucurii...

Exclusivo săptămână ago

Sâmbăta Mare: Tradiții, obiceiuri și ce nu trebuie să faci in această zi

Pregătiri pentru Învierea Domnului Sâmbăta Mare este ziua de dinaintea Învierii Domnului, un moment de tihnă și pregătire spirituală pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv