Connect with us

Anchete

EXCLUSIV/La apogeul procesului de rebranduire, intr-o atmosfera de decernare a premiilor Oscar, s-a organizat un eveniment transmis prin videoconferinta in toata tara in care s-a lansat si un timbru cu colita de „Ziua Luptatorului Antiterorist”,

Publicat

pe

Revenim si va facem cunoscut modalitatea de rebranduire a SRI, in 2010, taman cand ii era romanului mai greu si preacinstitul premier Boc cerea sa strangem cureaua pentru ca daca nu taia salarii, ajutoare, indemnizatii, alocatii si nu inchidea spitalele zicea ca s-ar duce dracu’ scumpa noastra tarisoara, mai marii SRI s-au gandit ca ar fi cazul sa-si faca un make-up din acela de  n-a vazut Parisul. Gandirea lor pe aceasta tema a batut adanc: erau probabil ceva bani de praduit, de smenuit de spalat (nu stiu, nu ma pot pronunta!); adica vreun million de euro. Nu conta ca soldele cadrelor se diminuasera cu 25%, unele sporuri fusesera drastic diminuate iar altele anulate si investitiile sistate. Conta imaginea! Care, in realitate, era a lor, nu a SRI. Pentru ca cei care s-au dat pe sticla si s-au impopotonat la rebranduire cu noile uniforme de generali si au clamat reformele si rezultatele de exceptie ale SRI au fost tot Maior si generalii Coldea, Voinescu, Cocoru si Grosu, nu vreun amarat de lucrator de la Vaslui.

Dar, cum un serviciu de informatii nu are prevazute alocatii bugetare in bugetul de venituri si cheltuieli pentru coafor, farduri, machiaje, pedichiura si manichiura, au apelat la o firma “de casa”, de-a lor, de-a Securitatii: The Group.

The Group asta (cititi si http://www.paginademedia.ro/2015/01/dosarul-agentiilor-2-mailuri-interne-despre-zoltan-szigeti-si-the-group-am-decis-ca-vrem-sa-oprim-cancerul-e-foarte-nasol-nu-era-de-ajuns-ca-crescuse-zoltan-precum-coz),  condus de Zoltan Szigeti si Mihaela Nicola, este un jucator scump si fara scrupule pe piata de profil, care se afla in litigii ori diferende cu toti marii concurenti (http://www.tolo.ro/2015/03/13/conflictul-bosilor-din-publicitate-zoltan-szigheti-il-da-in-judecata-pe-teddy-dumitrescu/). CEO, Mihaela Nicola (care a devalizat Ogilvy!), este fiica unui fost colonel de Securitate, calitate pe care cu mandrie patriotic o anunta generalul Coldea la videoconferinta de promovare a procesului de branduire din 2010. Dar, o fi utila SRI, atata timp cat revista Intelligence a SRI nr. 26 din martie-mai 2014 i-a luat un intreg interviu si s-a uitat in gura ei! Si SIE, probabil, atata timp cat este lector la Universitatea de Comunicare şi Relaţii Publice SNSPA din Bucureşti si consul onorific al Australiei la Bucureşti. Si are doar 50 de ani din cate stim noi pe 01.01.2016.

(Sper sa nu fie chiar fiica maiorului de Securitate Nicola Marin caruia, intr-o Nota Informativa din 6 aprilie 1981, „Felix” si-a desfiintat, pur si simplu, un coleg de serviciu, pentru ca „nu corespundea politic”, era „cosmopolit” si „fuma tigari straine si bea bauturi straine”! Luati-o sub beneficiu de inventar!)

Oportunitatea si utilitatea acelei asa-zise rebranduiri din 2010 sunt totalmente sub semnul intrebarii si a picat si prost in acel an de criza. Majoritatii cadrelor nu le-a pasat, considerand ca-i vreun moft al cuiva, ceilalti si-au ras in barba si au tacut pentru ca, altfel, se trezeau la poarta, pe partea cealalta a ei. Cativa si-au dat seama ca nu-i lucru curat la mijloc, dar cui    sa-i spuna? CSAT-ului?! Comisiei SRI?! Curtii de Conturi?! Sa fim seriosi, era sinucidere curata in direct!

Asa ca, mult trambitata si laudata rebranduire a inceput si continuat en fanfare, cu:

– aplicarea unor chestionare (doua), concepute de „maestra” Nicola, la care a trebuit sa raspunda toata suflarea SRI;

– s-au comandat si s-au efectuat niste sondaje de opinie, inainte si dupa rebranduire, ca sa demonstreze faimosul success reputat de “specialista” Nicola in schimbarea imaginii SRI in societate si a perceptiei cetateanului, sub aspectul increderii, in acest Serviciu. Rezultatele sondajului de dupa arata ca, imagologic, SRI mai avea putin si-l depasea in incredere, simpatie si popularitate si pe Papa de la Roma! Ajunsese in 2011 la peste 51%; cred ca de pe la vreo 40%. Oricum, presa vremii arata ca un sondaj realizat de CCSB – dat publicitatii  pe 01.10.2010, pe primul loc in ceea ce priveste increderea in topul celor chestionati se regasesc pompierii (preferati de 89% dintre respondenti), urmati de Biserica (80%), Armata (73%), Jandarmerie (63%), mass-media (61%), institute de sondare a opiniei publice (57%), Primarie si Politie (55%), SRI (40%), Avocatul Poporului (34%), ONG-uri (33%), sindicate (32%), justitie (29%), banci (25%)

– au comandat, confectionat si fixat pe holul comandamentului fiecarei unitati cate o placa de marmura (cam funerara, as zice eu!), pe care s-au inscriptionat, ca pe crucile de la cimitir, gradul numele, prenumele cu toti fostii comandanti, unii din ei chiar morti de-abinelea si perioadele lor de „domnie”! In paranteza fie spus, eu stiu ca doar celor de la Asociatia Cultul Eroilor li s-ar mai potrivi initiative macabre de natura asta!;

– s-au comandat, confectionat si aplicat pe toate usile, geamurile si peretii (la WC, nu!), cateva zeci de mii de autocolante scrise cu albastru pe fond alb noul logo al SRI,Patria apriori, desfiind-o pe cea anterioara,  “Patrie şi Onoare”, instituită prin Legea nr. 14 din 24 februarie 1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii (probabil pe sefii SRI ii jena chestia cu onoarea!);

– s-a constituit in fiecare unitate un „colt de onoare”, cu piedestal, drapele si alte marafeturi unde cei meritosi aveau privilegiul sa se fotografieze cu maimuta, vreau sa zic cu comandantul (penibil!);

– celor nou-sositi li se inmana un pachet de „Bun venit!”, un „trusou” hilar compus, printre altele, dintr-o sapca si un tricou inscriptionate „SRI”, pe care unii (ca sa vedeti nivelul de inteligenta testat la Centrul de Psihologie Aplicata condus de doamna colonel Coldea Dorina!)  chiar le-au purtat prin oras de se uita lumea la ei „ca la urs”;

– celor cuminti, care il venerau pe tatucul Coldea, li se pregatea un pachet de ”Ramas bun” care contine o basca (pardon, o sapca!), un tricou, o insigna de reservist, un pix si o agenda.

Trebuie sa spunem pentru necunoscatori ca – desi nu facea parte oficial din aceasta rebranduire –celorlalti care „deviau de la politica de partid si de stat” li se pregatea, in afara concursului, un pachet de “Adio!” mult mai sofisticat, asa, ca sa inteleaga cum sta, real, treaba cu asa-zisa „disciplina” in SRI. Pachetul contine (si acum!), cu mici variatii: un ordin illegal si abuziv de trecere in rezerva, una bucata dosar penal, una perchezitie domiciliara cu strigaturi, adica asezonata cu corul de bocitoare din presa aservita SRI care o anunta inainte de avea loc si, pentru cei mai pedanti, una pereche catuse fabricate in atelierele de lux DNA. Repet, toate insotite de corul de huiduieli din ziarele si televiziunile apropiate SRI care-i prezinta ca pe niste dusmani ai poporului, vinovati deja pana in maduva oaselor, de care lumea, si mai ales fostii colegi, trebuie sa se fereasca ca de ciuma bubonica.

Una peste alta, la apogeul procesului de rebranduire, intr-o atmosfera de decernare a premiilor Oscar, s-a organizat un eveniment transmis prin videoconferinta in toata tara in care s-a lansat si un timbru cu colita de „Ziua Luptatorului Antiterorist”, C. N. Posta Romana fiind, si ea, tot „de casa”, ca doar era condusa de Daniel Neagoe, prietenul Robertei Anastase, care a si bagat-o (pe Posta!) in faliment!

Rebranduirea asta a costat cam peste 1 (un) milion de euro! De unde acesti bani?! Cineva tot trebuie sa raspunda in final la aceasta intrebare care a mai fost lansata in spatiul public!

Acum, noi avem certititudinea ca demersul nostru jurnalistic va fi dus in derizoriu de SRI si deontologii de serviciu, dar va asiguram ca afacerea este cat se poate de reala si cu iz penal. Amintiti-va ca si doamna Elena Udrea a depus un denunt la DNA impotriva lui Florian Coldea in care il acuza ca i-ar fi cerut fostului sau sot, Dorin Cocos, care sambata si duminica semna condica la SRI, sa ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita pentru a-i sustine televiziunea Romania TV. Udrea sustine ca banii au fost dati de Dorin Cocos prin intermediul fiului sau, Alin Cocos. Ei, se pare ca, si pentru rebranduirea asta, 500.000 euro tot de la Cocos ar fi provenit, ceruti de Coldea pentru a o plati pe Nicola si The Group, iar jumatatea cealalta de la Culita Tarata (Dumnezeu sa-l ierte!). Ca sa nu fie niciun dubiu, citez din vestea.net:

<< Deputatul de Neamţ Elena Udrea, aflată sub control judiciar, a făcut referire în interviul incendiar dat la Hotnews şi la situaţii din judeţul Neamţ. Iar afirmaţia efectiv explozivă este că fostul preşedinte al CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă spunea că duce bani … la SRI. Mai mult, Elena Udrea îl invocă şi pe Gheorghe Ştefan drept martor al susţinerilor lui Tărâţă, deputatul de Colegiul 4 relatând cum, de mai multe ori, primarul municipiului Piatra Neamţ i-ar fi spus cum Tărâţă pretindea bani din nişte afaceri invocând acelaşi pretext.
Mai jos, declaraţia respectivă din trascriptul emisiuni şi postarea de pe youtube unde, timer 12.34, Udrea vorbeşti despre traseul Tărâţă – bani – SRI.

“Ştiţi de ce i-am crezut? Pentru că a mai fost o situaţie. Plus multe altele, dar vă mai spun o situaţie:
Dumnezeu să-l ierte, Culiţă Tărâţă, undeva în 2012, sau după campanie, unde eu am candidat la Neamţ şi dânsul era acolo preşedintele Consiliului Judeţean sau, nu, era din Neamţ, în orice caz, parlamentar din Neamţ, în orice caz… în contextul acesta în care stăteam foarte mult de vorbă în campanie, mi-a spus la un moment dat că duce bani la SRI, domnului Coldea, pentru a plăti un institut de sondare a opiniei publice. Ulterior, Gheorghe Ştefan zis Pinalti, de câteva ori la rând, mi-a spus că parte din banii de pe nişte firme cu care era un scandal i-au fost ceruţi de către Culiţă Tărâţă, să-i ducă SRI-ului, pentru nişte sondaje” (Elena Udrea).>>

 

Pe noi, societatea civila si jurnalistii, nici macar nu ne intereseaza daca rebranduirea SRI era necesara sau nu, daca a avut succesul scontat etc. Daca ne intrebati pe noi, credem ca mai utile ar fi: exigenta procesului de selectie / recrutare, optimizarea pregatirii profesionale, ridicarea standardelor de moralitate si anticoruptie in SRI, eliminarea securistilor ca MARIN CONSTANTIN (iesit la pensie la finele anului trecut) si generalul PUIU GHEORGHE, care inca mai bantuie pe acolo…     De asemenea, nu ne deranjeaza schimbarea         logo-ului, desi, poate, lui Coldea i s-ar fi potrivit „Informatie, bani, putere”

Ne deranjeaza insa, si nu trebuie sa fii absolvent al ANI a SRI ca sa-ti dai seama, opacitatea afacerii, framantandu-ne urmatoarele intrebari:

– The Group a fost platit din bani publici ori privati?;

– Si intr-o varianta si in alta, cum, cat de legal este, cine a verificat?

– Curtea de Conturi a Romaniei, Ministerul Finantelor ANAF, DNA stiu ceva? (Mirela I.).

 

Anchete

Prevederile legii nr. 223/2015 privind pensionarea polițiștilor: Modificări și detalii esențiale

Publicat

pe

De

Sindicatul Europol prezintă aspectele importante ale Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, referitoare la încetarea raporturilor de serviciu ale polițiștilor prin pensionare.

1. Modificările legii nr. 282/2023

Legea de modificare nr. 282/2023 a intrat în vigoare la data de 01.01.2024.

2. Cuantumul net al pensiei militare

Cuantumul net al pensiei militare nu poate depăși media salariilor lunare nete corespunzătoare salariilor brute incluse în baza de calcul.

3. Vârsta standard de pensionare

Vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă va crește de la 60 la 65 de ani, aplicându-se progresiv începând cu anul 2031:

  • 2031: 61 ani
  • 2032: 62 ani
  • 2033: 63 ani
  • 2034: 64 ani
  • 2035: 65 ani

4. Cerințe pentru obținerea pensiei militare

Persoanele care îndeplinesc cerințele pentru obținerea pensiei militare până la data de 01.01.2024 pot solicita, până la 31.12.2028, să beneficieze de prevederile legii anterioare.

5. Baza de calcul a pensiei militare pentru 2024-2028

Baza de calcul a pensiei militare pentru perioada 01.01.2024 – 31.12.2028 va fi stabilită pe baza unui număr progresiv de luni consecutiv din ultimii 5 ani de activitate:

  • Ianuarie-iunie 2024: 12 luni
  • Iulie-decembrie 2024: 13 luni
  • Ianuarie-iunie 2025: 14 luni
  • Iulie-decembrie 2025: 15 luni
  • Iulie 2028-decembrie 2028: 21 luni

6. Baza de calcul pentru 2029

În perioada 01.01.2029 – 31.12.2029, baza de calcul va fi de 22 până la 33 de luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate:

  • Ianuarie 2029: 22 luni
  • Decembrie 2029: 33 luni

7. Baza de calcul pentru 2030-2033

Pentru perioada 01.01.2030 – 30.11.2033, baza de calcul va fi de 34 până la 80 de luni din ultimele luni de activitate, crescând lunar:

  • Ianuarie 2030: ultimele 34 de luni
  • Noiembrie 2033: ultimele 80 de luni

8. Baza de calcul pentru 2033-2043

Baza de calcul pentru perioada 01.12.2033 – 31.01.2043 va fi de 82 până la 300 de luni din ultimele luni de activitate, crescând lunar:

  • Decembrie 2033: ultimele 82 de luni
  • Ianuarie 2043: ultimele 300 de luni

9. Impozitarea pensiei

Pentru venitul lunar din pensii determinat prin aplicarea principiului contributivității, se deduce plafonul de venit neimpozabil lunar de 2.000 de lei, aplicându-se o cotă de impozitare de 10%.

10. Impozitarea pensiei pentru beneficiarii din MAI

Impozitul pensiilor cuvenite beneficiarilor din evidența Casei de pensii sectoriale a Ministerului Afacerilor Interne se aplică prin cota unică de impozitare de 10% asupra cuantumului pensiei brute, deducându-se plafonul de venit neimpozabil lunar de 3.000 de lei.

Aceste modificări subliniază evoluția legislației în domeniul pensiilor militare și impactul asupra polițiștilor, oferind o imagine clară asupra noilor reglementări și a modului în care acestea afectează drepturile pensionarilor din sistemul de ordine publică. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Anchete

Descoperiri semnificative ale Poliției de Frontieră în lupta împotriva traficului internațional cu autoturisme furate

Publicat

pe

De

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune dedicată prevenirii și combaterii traficului internațional cu autoturisme furate, în cadrul căreia au identificat și indisponibilizat două autoturisme, în valoare totală de aproximativ 63.000 de euro, care se aflau sub atenția autorităților din Belgia și Marea Britanie.

Autoturism furat identificat în Constanța

În timpul acțiunii, polițiștii au descoperit în localitatea Constanța un autoturism cu număr de înmatriculare belgian, aparținând unui cetățean român de 25 de ani. Verificările efectuate în colaborare cu autoritățile europene au confirmat că vehiculul era căutat în vederea confiscării, alertă introdusă de autoritățile belgiene.

Un alt caz la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, județul Timiș, un cetățean român în vârstă de 29 de ani a fost oprit la controlul de frontieră în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Marea Britanie. După verificările specifice, polițiștii au constatat că vehiculul figura în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile britanice. Conducătorul auto a declarat că nu avea cunoștință despre starea juridică a mașinii.

Cercetări în desfășurare pentru tăinuire

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar autoturismele au fost confiscate până la finalizarea investigațiilor. Aceste acțiuni subliniază angajamentul autorităților române de a combate traficul internațional cu autoturisme furate și de a colabora eficient cu agențiile de aplicare a legii din alte state membre ale Uniunii Europene. (Sava N.).

Citeste in continuare

Anchete

Judecătorul Cosmin-Răzvan Mihaila revine la Tribunalul București

Publicat

pe

De

O decizie controversată a Consiliului Superior al Magistraturii

După o scurtă perioadă de detașare, judecătorul Cosmin-Răzvan Mihaila, fost președinte al Curții de Apel Galați, se întoarce la lucru, însă nu la instanța pe care a condus-o între 2016 și 2024, ci la Tribunalul București. Decizia a fost aprobată de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pe 24 aprilie 2025, Mihaila urmând să fie detașat timp de șase luni, începând cu 1 mai 2025, conform informațiilor dezvăluite de publicația „Lumea Justiției.”

Voturi împotriva detașării

Deși detașarea a fost aprobată, nu toți cei șapte membri ai CSM au fost de acord cu aceasta; doi dintre ei au votat împotriva. Absența judecătorilor Liviu Odagiu și Claudiu Drăgușin de la ședință le exclud din rândul celor care s-ar putea opune deciziei.

Alte respingeri de delegări

În aceeași ședință, CSM a respins alte două solicitări de delegare din provincie în zona București-Ilfov, cele ale judecătoarelor Diana Stan și Oana-Bianca Gircu. Cele două respingeri au fost adoptate în unanimitate, evidențiind o poziție fermă a CSM în aceste cazuri.

Minuta oficială

Minuta ședinței CSM include următoarele puncte:

  1. Detașarea judecătorului Mihaila Cosmin-Răzvan de la Curtea de Apel Galați la Tribunalul București, pentru o perioadă de 6 luni, cu 5 voturi pentru și 2 împotrivă.
  2. Respingerea solicitării pentru delegarea judecătoarei Stan Diana de la Judecătoria Câmpina la Judecătoria Sectorului 6 București, în unanimitate.
  3. Respingerea solicitării pentru delegarea judecătoarei Gircu Oana-Bianca de la Judecătoria Brăila la Judecătoria Buftea, în unanimitate.

Incompatibilitatea funcțiilor

O altă decizie interesantă din aceeași zi a fost pronunțată de Comisia nr. 1 „Legislație și cooperare interinstituțională” a CSM, care a stabilit că funcțiile de judecător și procuror sunt incompatibile cu calitatea de călugăr în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Această decizie a stârnit speculații legate de viitorul profesional al magistraților, în special în contextul vârstei de pensionare extinse.

Reflexii asupra rolului magistraților

Deciziile CSM subliniază complexitatea relației dintre magistratură și alte domenii de activitate, non-profesionale sau chiar spirituale. Deși majoritatea judecătorilor se concentrează pe carierele lor, întrebarea despre compatibilitatea cu statutul de novice în monahism poate deschide discuții interesante despre echilibrul între responsabilitățile profesionale și opțiunile personale. (Irinel I.).

Citeste in continuare

Aveți un PONT?

Cel mai complet ziar de investigații dedicat cititorilor din România. Aveți un pont despre fapte de corupție la nivel local și/sau național? Garantăm confidențialitatea! Scrie-ne la Whatsapp: 0735.085.503 Sau la adresa: incisiv.anticoruptie@gmail.com Departament Investigații - Secția Anticorupție

Știri calde

Exclusiv15 ore ago

Schimbarea programului de lucru în Poliția Română va crește costurile și va complica serviciul polițienesc

Sindicatul Europol subliniază că actuala situație din Poliția Română reflectă proverbul „țara arde și babele se piaptănă”, evidențiind pasivitatea conducerii...

Exclusivo zi ago

Modul controversat de a „plimba” deșeurile: Genesis Biotech Filipestii de Padure sub lupa

Genesis Biotech și prăpastia legalității Într-un peisaj al corupției și al escrocheriilor, Genesis Biotech, în parteneriat cu Genesis Biopartner din...

Exclusiv2 zile ago

ROF-ul ANP: O capodoperă birocratică fără substanță

Reforma pe hârtie: Așteptări și deziluzii Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pare angajată într-o cursă nebunească către trecut, oferind o...

Exclusiv2 zile ago

Faraonul Volosevici: O comedie administrativă în Parcul Industrial Ploiesti

„Faraon” la roate? Se pare că fostul primar al Ploieștiului, Andrei Volosevici, prosperă în ineficiență, iar acum s-a așezat pe...

Exclusiv2 zile ago

Critici dure la adresa IGPR: interpretarea distorsionată a Ordinului S/108/2011

Îngrijorări asupra interpretării oficiale Emil Pascut, reprezentant al Sindicatului Diamantul, a denunțat o interpretare înșelătoare a Ordinului S/108/2011 de către...

Exclusiv2 zile ago

Decizie importantă a ÎCCJ cu privire la drepturile locative ale polițiștilor

Clarificări esențiale privind compensația pentru chirie Într-un context în care reglementările privind drepturile locative ale polițiștilor au fost adesea interpretate...

Exclusiv2 zile ago

Reguli privind cazarea în interes personal în centrele DALI

Sindicatul Național Decus a publicat reguli clare referitoare la cazarea în interes personal în centrele și bazele administrate de Direcția...

Exclusiv3 zile ago

Justiția sub atac: Inculpatul pseudo-jurnalist spagar si santajist  Stavri Cătălin, în centrul unei controverse legate de abuzurile procurorilor

Într-un climat în care integritatea și credibilitatea justiției sunt esențiale pentru buna funcționare a societății, cazul lui Stavri Cătălin, un...

Exclusiv4 zile ago

23 Aprilie 2025 – Sărbătoarea Sfântului Gheorghe

Importanța sărbătorii Pe 23 aprilie, Biserica Ortodoxă sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, un sfânt venerat de creștini, cunoscut și sub...

Exclusiv4 zile ago

Avertisment de la DNSC privind o fraudă în creștere prin apeluri telefonice false

Tipuri de fraudă folosind identități false Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la un...

Exclusiv5 zile ago

Minunea de Paște la Baia Mare: Un bărbat in cărucior cu rotile își recapătă mobilitatea

O poveste uimitoare Într-o întâmplare surprinzătoare, un bărbat din Baia Mare, care a decis să cerșească folosind un cărucior cu...

Exclusiv5 zile ago

Sfârșit de epocă: Moartea Papei Francisc la 88 de ani marcheză o transformare globală

Un lider spiritual simbolic se stinge, lăsând în urma sa o moștenire de deschidere și reformă în Biserica Catolică Un...

Exclusiv6 zile ago

Incident rutier: Șofer cu permis suspendat și alcoolemie mare, prins în urma unei urmăriri

Un bărbat care avea permisul de conducere suspendat de 6 luni și o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în...

Exclusiv7 zile ago

Mesaj de Paște de la Echipa Incisiv de Prahova

Dragi cititori, Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, vă transmitem cele mai calde urări de sănătate, liniște sufletească și bucurii...

Exclusivo săptămână ago

Sâmbăta Mare: Tradiții, obiceiuri și ce nu trebuie să faci in această zi

Pregătiri pentru Învierea Domnului Sâmbăta Mare este ziua de dinaintea Învierii Domnului, un moment de tihnă și pregătire spirituală pentru...

Partener media exclusiv

stiri actualizate Raspandacul

Parteneri

Top Articole Incisiv